Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku Apnesi AHİ değerinin kaç olduğunu söyleyebilecek olan var mı?

yesilsy

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Bende Uyku apnesi var, vergi indirimi için 17 ekimde heyete çıkacağım. Forumlarda AHİ değerine göre oran verildiği yazıyor, benim raporumun görseli alttaki linktedir. AHİ değerimin ne olduğunu söyleyebilecek birisi varsa yardımını rica ederim.
%35 alabilirsem başka rahatsızlıklarımda var. Pectüs carinatüm(Göğüs kafesi şekil bozukluğu), Bel düzleşmesi, kamburluk, geçmeyen belfıtığı başlangıcı, kronik gastrit ve skolyoz(%6)

https://hizliresim.com/o6Z43X

Polisonografi raporunda , apne hipoapne indeksinde (ahi) yazan degerdir.

Ali bey merhaba,

Cevap için teşekkürler. Ben 2. teste girdim maske ile ama sırt üstü yatarken sorun olmuş tekrar test yapacaklar ama testi yapmadan ben heyete çıkacağım. %35'i alıp alamayacağımı kestiremiyorum.

Ikinci test ile oran alamazsınız. Ilk test ahi oranı 30 dan yüksek ise %35 alırsınız.

İlk testinizde bacak haraket degerlerini kontrol edin. Gerekirse Norologa gösterin. Osas hastalarının bir çogunda hbs (huzursuz bacak sendromu) vardır. Hbs den %10 veriyorlar diye duydum

Merhaba,

ilk testimi ilk mesaja ekledim, teste AHİ değeri diye bir ibare yok. Bacak hareketi de saatte index 3,59 sıklığında yazıyor, buna verirler mi bilmiyorum.

Herkese merhaba,

Bugün engelli raporumu aldım. Uyku apnesinden %35 aldım. Ahi değerim 15 bazı arkadaşlar hafif 5 orta 15 ağır 35 oran demişler ama öyle değil o işler. Bu oranlar uyku ile ilişkili bozukluklar için geçerli. Bendeki uyku apnesi sendromu. İş yeri hekimim sendrom bir kaç hastalığın birleşmesi ile oluşan bir durum dedi. Diğer Rahatsızlıklardan oran vermediler. Bunları da yazayım, bazı arkadaşlara yardımcı olur umarım.
-Pectus carinatum. Yani göğüs kafesi şekil bozukluğu. Bunun için solunum testi yaptılar test iyi çıktı oran vermediler.

-Kronik gastrit. Doktor buna oran verilmiyor dedi. Sonradan ben cetvelde üst sindirim kanalına ait hastalıklarda ilaç kullanılıyorsa ve ideal kilonun en fazla %10 altında olma. Ben 5 yıldır lansor kullanıyorum ve 178 boy 62 kiloyum.
- 4 yıldır bel fıtığı var. Ama bunada oran verilmedi.

Raporu alır almaz Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğüne itirazda bulundum. 2-3 gün içinde arayacaklarmış. Gebze Fatih devlet hastanesine yollayacaklarmış. Eğer yüksek oran alırsam hakem hastane olarak Haydarpaşa numune hastanesine yollayacaklarmış.

Paylaşmak istediklerim bu kadar. Gelişmeleri buradan yazmaya devam edeceğim.

@yesilsy

Sonuç çok değişmez gibi görünüyor, inşallah yanılırız. Çok gastritten yine oran vermezler, solunum test sonucunun iyi çıktığını söylüyorsunuz.

Geriye tek bel fıtığı kalıyor, umarım buradan en az % 8 alırsınız, en azından bu kadar uğraştığınıza değer. Çünkü % 7 gibi bir rakam alırsanız % 40'a ulaşmanız için yeterli olacaktır.

Lomber omurga (Bel) sakatlığından alınabilecek oranlar şöyle;

1: Klinik bulgu, nörolojikkayıp, yapısal bozukluk ve kırık yoktur:% 0

2: Öykü ve muayenebulguları spesifik travma veya hastalık ile ilişkilidir; belirgin adalespazmıvardır, omurga hareketliliği asimetrik olarak azalmıştır veya radikülerağrı var ancak objektif bulgu yoktur; yapısal bütünlükte bozulma yoktur veyaHastada klinik olarak belirgin radikülopati ve görüntüleme tetkiklerinde aynıseviyede ve tarafta herniye disk vardır ancak konservatif tedavi iledüzelmiştir veya
Kırıklar: (1) birvertebrada %25’den az vertebra kompresyonu (2) dislokasyon olmaksızın posterioreleman kırığı (3) vertebra cisminde kırık olmaksızın yer değiştiren spinöz veyatransvers proses kırığı:% 8

3: Belirginradikülopati bulguları vardır, dermatomal dağılımda ağrı, duyu kaybı, reflekskaybı, kuvvet kaybı, unilateral atrofi vardır, bulgular elektrodiagnostiktestler ile gösterilmiştir Veya Klinik radikülopati bulguları ile uyumlu, görüntülemeteknikleri ile gösterilmiş, aynı seviye ve aynı tarafta diskhernisi veyacerrahi ile düzelen radikülopati öyküsü vardır Veya Kırıklar: (1) bir vertebracisminde %25-50 arası kompresyon kırığı, (2) spinal kanalı etkileyen posterioreleman kırığı. Her iki durumda da kırık yapısal bütünlüğü bozmadan iyileşir:%13

4: Hareketsegmentinin bütünlüğünde bozulma olması; fleksiyon-ekstansiyon grafilerinde 2komşu vertebrada öne-arkaya 5mm’den fazla hareket olması veya tutulan hareketsegmentinde bitişik hareket segmentine göre 11 dereceden daha fazla açısalhareket olması. Lumbosakral eklemin yapısal bütünlüğünde L4-5’de 15 dereceden fazla açısal hareketolması ile tanımlanan kayıp olması. Kas spazmı ve ağrı mevcuttur. VeyaKırıklar: (1) nörolojik bulgu olmaksızın bir vertebrada %50’den fazlakompresyon (2)nörolojik motor bozukluk olmaksızın fraktur veya dislokasyonlabirlikte çok seviyeli omurga segment yapısal bozukluğu:% 23

5: Kategori III veIV’ünkriterlerini karşılar, hem radikülopati hem hareket segmentinin bütünlüğündebozulma vardır; kategori III’deki gibi alt ekstremitelerde atrofiveyadermatomal dağılım ile uyumlu refleks kaybı, ağrı ve/veya duyu değişiklikleriveya elektronöromyografik bulgular ve kategori IV’deki gibi hareket segmentininbütünlüğünde bozulma Veya Kırıklar: (1) tek taraflı nörolojik bulgu ilebirlikte bir vertebra gövdesinde % 50’den fazla kompresyon:% 25

KKELEBEKK;

Kısmet hanım merhaba,

Yorumunuzu yeni görebildim, teşekkür ederim. bu gastiritden neden oran alamıyorum anlamış değilim. Tabloda üst sindirim kanalına ait hastalıklarda ilaç kullanılıyorsa ve ideal kilonun en fazla %10 altında olma yazıyor. Ben 5 yıldır lansor kullanıyorum ve 178 boy 62 kiloyum. 5 yıl önce 78 kiloydum.

ozgurmeric74

Özgür bey merhaba,

Bende de uyku apnesi var. Sırt üstü yatarken maske işe yaramıyor, 3 kere maske testine girdim üçünde de işe yaramadı. engelli raporuna başvuru yaptım %35 verdiler, diğer rahatsızlıktan oran alamadım ve rapora itiraz ettim. ikinci hastane için randevu tarihini bekliyorum. Cpapla ahinin düşmemesi malulen emekliliği doğurur demişsiniz. Bu durumu biraz açar mısınız? Bende malulen emekli olabilir miyim?

Ahi değerim 15 sanırım, Raporu incelemek istersiniz diye raporu eklemek istedim ama nette sorun var yükleyemedim ama alttaki linkte bulunan ilk konuda raporumun görseli var.

https://www.engelliler.biz/forum/sa...u-soyleyebilecek-olan-var-mi.html#post1924840

yesilsy sizin ahi oranınız 15 ağır apneye girmiyor. ama belki başka birşey olabilir.

malüliyet cetveline göre cpap ın tedaviyi tolere edememesi durumunda malüllük yazıyor. birde bel fıtığından bahsetmişsiniz. mr da lomber disklerde herni çıktı mı? %8 oranı var. sizin 2. yatış raporunuzda cpap ın apneye ve hipoapneye tolere durumu nedir?

eğer dediğiniz gibi ise sgk ya malülen emekli olmak için başvuru yapacaksınız. onlar sizi hastaneye sevk edecek. oradan çıkan sonuçlara göre malüliyetinize karar verilecek.

@yesilsy anatomik kayıp veya değişim arıyorlar. Yani ameliyat, parça alınması gibi durumlar olması gerekiyor. Aksi halde gastrit için oran alanları duymadim ben.

ozgurmeric74 Özgür bey,

Mr da lomber disklerde herni çıktı mı? sorusuna şu şekilde cevap verebilirim, Son 2 senede 3 kere MR çekildi. tüm çekimlerde L5-S1 düzeyinde sol foraminal ılımlı disk protrüzyonu izlenmiştir yazıyor ve doktorların dediğine göre bel fıtığım var.. ama heyette rapor verilmedi.

Ayrıca 3 kere cpap testine girdim üçüde olmadı, Her seferinde telefondaki görevli sırt üstü yatarken maske işe yaramıyor testi tekrarlayacağız demişti.

1tHGBi.jpg

yesilsy uyku testinde ağızdan nefes aldıysanız yani burnunuz tıkalı ise sonuç yanıltıcı olabilir. tabii doktorların yorumu. fıtık var ama düzeyi ne durumda, oran gerektirir mi onu doktorlar bilir tabii. bende ayak düşmesi vardı.8+1(ameliyat olduğumdan): 9 oran aldım. uyku apnesi 35 toplam 41 ile emekli oldum.

KKELEBEKK

Kısmet hanım merhaba,

Bel fıtığından şansımı zorlayacağım. oranı kim vermeli, fizik tedavi doktoru mu, beyin cerrahı mı yoksa ortopedi doktoru mu?

Hastalığınızı biliyorsunuz.Sonuçlarda yazan ifadelerin '''''''özürlülük ölçütü sınıflandırması ve özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında yönetmeliğinde'''' karşılığı varmı bakıp değerlendirmeniz lazım.Tüm yanıt orda. AHI 15 'le kimseye uyku Apnesinin en yüksek oranı olan 35'i vermezler. O paylaştığın sonuç raporunun AHI 30 ve yukarısını gösteren bir yer olmalı. Ancak kestiğin için o kısımda göremedik,diğer kısımda da yoksa başka birşey var. Huzursuz Bacak sendromunda en yüksek oran 10 olup bana ilk yıl 5 verdiler,2 nci yıl ise en ufak test,tahlil yapılmadan onuda vermediler. Yani hastanelerde de keyfiyet veya bilgi eksiklerinin daha çok olumsuz işlemlerinin kurbanı oluyoruz. Buda hem maddi,hem manevi sıkıntılar yaşatıyor,zaman kaybettiriyor. saygılar.

sayin thk benim ahi 25 oksijen safltirasyonu yuzde 89 ben saglik raporunda baltazara girmis hali 35 bel fitigi 7 aldim son hali 40 olarak geldi uyku apnesi ankarada kesilirmi

Buna tamamen şahsi yorumumu yapabilirim. Çünkü Ağır derece (yani 30 ve yukarısı)Uyku apnesine de 35 veriliyorken, Orta dereceli(AHİ %25) 'e 35 ten daha düşük bir oran verilebilir. Çünkü Baltazard skalasındaki oranlar en ağır durumda verilecek değerler.Hastalığın olumsuz etkisi azaldıkça yani hafife doğru gitmesi halinde değer düşük veriliyor. Yani Her uyku apnesine 35 verilmiyor. 35 veya daha düşüğü veriliyor.Tabi en ağır durumdakine de 35 ten fazla verilmiyor. Örnek bana huzursuz bacaktan 10 değil 5 vermişlerdi. Üzgünüm ama 35 aşağı çekilebilir. Ayrıca Formüle Göre 35 ve 7 nin oranı %39 yapıyor. %42 için, 35 e 11 lik bir hastalık olması lazım. Bu da düşünüldüğünde 35 sabit bile olsa %40 altında bir rakam olması gerekiyor. Eğer hastanenin yanlışını o kurulda tesbit ederse. İnşallah ben yanılırım.

Merhabalar sağlık kuruluna girdim sonuçlarımı bekliyorum. Yalnız ben başvuru sırasında uyku apnesi raporumun orjinalini vermişim, aynı şekilde diğer belgelerimin de, onları sonuç çıktıgında bize geri veriyorlar mı? Çok teşekkürler

yesilsy

Ahhh yapmayın ya, boş bulundum asıllarını verdim yapmazdım böyle şeyler , oldu, uyku apnesi raporum özellikle önemliydi, artık aldığım yere rica edip tekrar vermelerini isteyeceğim. Çok teşekkürler cevabınız için.. Selamlar....

Bu konuda yardımcı olur musunuz

Bende şiddetli obstrüktif uyku apnesi çıktı değerlerden anlamıyorum bana yardımcı olursanız sevinirim

Beş çeşit ahi değeri var yüzde 43 yüzde 27 odi değeri 19.4

Ben heyete gireceğim

Mitral yetmezlik klas 3 kalıtsal nöropati KOAH ve 5 ay önce sol kolumu makineye kaptırdım üç parmağım açılmıyor mikro cerrahi ameliyat oldum ve şiddetli obstrüktif uyku apnesi çıktı sizce ayrıca huzursuz bacak ve bel fıtığı ameliyati var durumum sizce ne olabilir saygılarımla

ben uyku apnesinden %35 engel oranı aldım yani en ağırı, uykularım bölük börçük, yataktan aniden kalkıyorum, bazen 15 saat uyuyorum, hep yorgun uyanıyorum, çok değişik, bana da cihaz verdiler fakat onla uyuyamam ben, ölmeyi tercih ederim ama takmam cihazı dedim. :((

yesilsy kardesim benimde ahi 16 absuriktif uyku apnesi yaziyor fatiha nasil basvurdunuz da 35 verdiler gebze fatih bende gebzedeyim

ademkucukpolat

Yaşadığınız yer Kocaeli görünüyor. Ben ilk raporu derince eğitim ve araştırma hastanesinde aldım, uyku apnesinden %35'i ilk orada aldım. İl sağlığa itiraz edince Gebze fatih hastanesine yolladılar. Oradan da 38 alınca son kes hakem hastane olarak haydarpaşa numune hastanesine yolladılar. Bende uyku apnesinden başka hastalıklar da var

Üst Alt