Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku Apnesi AHİ değerinin kaç olduğunu söyleyebilecek olan var mı?

yesilsy Sadece uyku apnesinden 35mi aldiniz kardesim bendede tansiyon var heyete gircem bende belirgin absuriktif uyku apnesi var ortaderece ahi 16 yaziyor 35 mi olur acaba

ademkucukpolat

Evet uyku apnesinden %35 aldım. Bende ahi değeri diye bişey yok. 15,6 saat ortalaması var, nefes kesilmesinde.

ssometimes

Mrb bende raporun orjinalini vermiştim cpap almak için siz nasil geri aldiniz tşk.

pemaxs

mrb geri alamadım maalesef, gidip tekrar rica ettim aslını tekrar verdiler

ssometimes
Yani göğüs hastalıklarinami gideceğim yoksa kurulami

Birde bana ne kadar rapor oranı çıkar acaba ben 3 yıldır cihaz kullanıyorum

Polografik uyku tetkiki + solunum kayıtları+ bacak egm kaydı.
Evre 1. 46 dk (%11.0)
Evre 2. 213 dk (%51.0)
Evre3. 79 dk. (%18.9)

Rem:90 dk %19.1
Santral apne 26
Obustriktif apne 68
Miks apne 6
Toplam apne :100
Hipopne : 154
Toplam solunumsal olay 254
Apne Hipopne indeksi (ahi) 36.4

Rapor Sonuç hastanin cpap uyumu iyidir 6 cmh2o ile her gece ömür boyu kullanması gereklidir.

Apnede neye göre oran veriyorlar ben uyku apnesi testine yattım ve apne olduğu söylendi ve tekrar randevu aldım buseferde maskeyle yatıcakmısim neden 2 ci kez yaticam acaba

Kardeşim bu raporda AHİ oranı yok. OUAS diyor ama hafif,orta,ağır derecemi belli değil.

Solunumsal olayların;68 obstrüktif apne ve 0 santral apne olmak üzere toplam 68 apne ve Apne indeksinin 10.8 (/sa) olduğu gözlendi. 114 hipopnesi olan hastanın Apne-Hipopne indeksi (AHİ)28.9(/sa) olarak bulundu. Supin pozisyonda toplam uyku süresinin %73.17 geçiren hastada supin AHİ 37.3 (/sa) ve nun-supin AHİ 5.92 (/sa) dir REM döneminde AHİ 18.7 (/sa) ve non-REM döneminde AHİ 32.1 (/sa) bulundu. Oksijen satürasyonu en düşük 70% ve ortalama 93.00% olarak gözlenirken,Oksijen satürasyonunun toplam uyku süresi boyunca %80-89 aralığında seyrettiği süre 7.20 dakika ve toplam uyku süresinin 1.90 % boyunca seyrettiği izlenmiştir.ODI 34.1 olarak saptandı. Uykuda 48.5 min (12.8% of sleep) dakika boyunca horlama saptandı. Aruusal indeksi 12.5/sa. Periyodik bacak hareketleri index (TST)N/A bulundu. SONUÇ: Hastada Supine pozizyonda artan. Şiddette obstruktif uyku apne sendromu izlenmiştir. Hastalık pozizyon veya uykuevleriyle ilişkilidir. Buna % kaç oran verirler

Ozkan38

AHİ 28.9 oldugundan hastalığınız "orta derecede denip", %10 engelli oranı alırsınız.

UYKU İLE İLİŞKİLİ BOZUKLUKLAR*

1-Hafif %5
2-Orta %10
3-Ağır %35

Selamün aleyküm arkadaşlar sonuçlarım bu şekilde cpap için randevu verdiler daha önceden farklı rahatsızlıklarımda %38 raporum var bu sonuçla heyete baş vurabilirmiyim cpap cihazıyla da test yapıldıktan sonra mı baş vurmam lazım şimdi den teşekkürler Rabbim herkese şifalar versin inşallah
c4fc53b1c202b84a7be90006a3bff443.jpg

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçmiş olsun, bu yaptırdığınız test ile başvurabilirsiniz, illa cpap cihazı almanıza gerek yok engelli başvurusu için. Kurulda bakan Nöroloji ya da göğüs hastalıkları doktoru bu testi istiyor sadece.

Ancak sağlığınız açısından tabii ki süreci devam ettirip cpap cihazı almanız ve düzenli kullanmanızda yarar var, ciddiye alınması gereken bir rahatsızlık.

Saygılar.

Anladım bilgilendirmeniz için teşekkür ederim oran hakkında bir bilginiz varmı acaba ahi değeri filan yok yukarılarda öyle bir şeyler yazıyorda farklı rahatsızlıklarımda n %45 verilip balthazart da %38 olarak verilmiş fabrika işten çıkarmaya çalışıyorda personel müdürü 0 ile 39 arasında bir fark yok diyor o sebepten dolayı en kısa sürede tekrar girmem gerekiyor.

Selamünaleyküm arkadaşlar dün uygulama ve araştırma hastanesi'nde heyete başvurdum asistanları dolaştım daha önce %38 var 1yıllık ouas olduğunu belirtip tekrar başvuru da bulundum 7 nisana gün verildi hocalar karar verecek altaki sonuçlara göre ouas dan % kaç verilmesi gerekli ahi değeri diye bir şey yazmıyor teşekkür ederim.Birde şöyle bir olay gelişti daha önceki raporda kas hastalığından fizik tedavi %17 vermişti şu anki muayene de asistan gücünüz normal ama 3-5 dakika zorlarsam güc kaybı oluşur dedi bakalım sonuç ne olacak
000d980e4db7fd2b1b4e02f3f38b6c1a.jpg

@Akman1981 merhaba,

Benim uyku testinde de ahi yazmıyor, 5 hastaneden norolojiden %35 aldım, bir gögğüs hastalıklarından %10 aldım, ahi diye adlandırılan değer ilk teste 15 ikincide 20

Cetvelin 97. sayfasındaki açıklamaya göre %35 almanız lazım.. Eğer Göğüs hastalıkları doktoru verecekse oranı işiniz zor, çünkü göğüs hastalıkları doktoru oksijen satürasyonuna bakarak puan veriyor, sizin satürasyon iyi.. Ama bu hastalık sadece solunuma etki etmiyor, beyine de ediyor kalbede..

Selamün aleyküm raporumu aldım Ankara'ya göndereceğim bir düşüş olurmu arkadaşlar geçen seneki süreli idi fizik tedavi %17 göz %3 vardı onları kaldırmışlar bu süresiz olması içinmi yapılmıştır tam anlayamadım hayırlısı bakalım.
6bcdf5cf249570ab5f7e217e08fcdae2.jpg
9c9659442473f4269c0ac8b0bd128e29.jpg

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam bende de orta derecede uyku apnesi var. Heyete başvurunca beni göğüse sevk etmediler. sadece Nörolojiye sevk ettiler. Nöroloji rapora bakarak yüzde 10 verdi. Ayrıca Göğüs polikliniğine görünmem gerekiyor muydu? Görünürsem ayrıca oran alabilir miyim acaba?

Dulkadirrr
Aslında Uyku apnesini genelde Nöroloji doktoru veriyor bana rapor odasındaki sekreter Göğüs doktorumuz da görsün deyip onuda heyete dahil etti bende şaşırdım 3. Raporum her raporumda Nöroloji doktoru çekimser kaldı kas hastalığım olmasına rağmen.

Akman1981 Ankara'ya raporunuzu verirken hastalıklarınızı belgeleyen tüm evrakları da gönderin, gittiği gibi onaylanma şansı yüksek olur. Geçmiş olsun
Dulkadirrr, bazı hastanelerde Göğüs bakıyor, bazılarında Nöroloji, neticede oranı veren tek doktordur, size oranı kim verdiyse onun girdiği kalacaktır

engellsizz

Teşekkür ederim bu gün vermek için vergi dairesine gittim bazı evraklar istendi onları tamamlamaya çalışıyorum eski raporlarda istendi 2017 deki %23 2019 daki %38 bunları vermem gereklimi %40 altındakilerinde gönderilmesi gerekiyor mu acaba teşekkürler.

Oran aldığınız tüm hastalıkları belgeleyen belgeleri eklemenizde fayda var, neticede hepsinin toplamıyla engelli oranınız belli oluyor, %5 %10 demeyin ne varsa ekleyin.

Selamün aleyküm arkadaşlar pandemi nedeniyle cihaz için yatış yapamıyorum bugün bpap st cihazı aldım engelli emekli olurken cihaz raporu mutlaka istenirmi uyku apnesi 35 oran aldım raporda cpap raporu yok yazmış Nöroloji sıkıntı olurmu teşekkür ederim.

Selamün aleyküm arkadaşlar bipap cihazı aldım kullanıyorum weinmann prisma 25 st ömür boyu kullanacağımız için her seferinde medikale gitmek istemiyorum bunun verilerini gösteren programı nasıl bulurum elinde olan varmı teşekkür ederim bu cihazları kullanan arkadaşlar raporları nasıl görüyor her seferinde medikale mi gitmek zorundayız bu gün gittim satan arkadaş program olmadığı için raporları çıkaramadı ve sd kart daki kayıtlarıda sildi gerçi merkezdeki firmaya mail ile gönderdim tarafıma gönderdiler ama her seferinde uğraşmak istemiyorum.

Selamün aleyküm arkadaşlar pandemi nedeniyle cihaz için yatış yapamıyorum bu ayki elektrik faturalarında solunum cihazı kullananlar euaş bildirsin diye bir mesaj vardı sordum elektrik kesintisinde cihaz kullanan kişilerinkini kesmeyeceklerini belirtiler bir de devlet şartları uyanlara güç kaynağı veriyormuş diye bir ibare var şöyle bir sorum olacak biz kullandığımız cihazın çıktıları ile hastaneye gidip rapor çıkartamıyormuyuz mutlaka hastanedeki cihaz ilemi yatmamız gerekiyor bu gidişle rapor çıkarmak için ne zaman yatış yapacağımız belirsiz teşekkür ederim.

Bilgi amaçlı

Merhabalar bende gebzedeyim.5333911467 bolu numaradan benimle iletişime gecebilirmisiniz.bir kaç sorum olacak size.

ademkucukpolat

Yaşadığınız yer Kocaeli görünüyor. Ben ilk raporu derince eğitim ve araştırma hastanesinde aldım, uyku apnesinden %35'i ilk orada aldım. İl sağlığa itiraz edince Gebze fatih hastanesine yolladılar. Oradan da 38 alınca son kes hakem hastane olarak haydarpaşa numune hastanesine yolladılar. Bende uyku apnesinden başka hastalıklar da var
Benimle iletişime geçebilirsiniz 5333911467

İyi günler ben uyku apnesi için sağlık kuruluna gittim ağır uyku apnesi teşhisi konuldu ama göğüs doktoru yönetmelik değişiti cihazı en az 6 ay kullanıp cihaz verileri ile birlikte yeni bir polisomnogrofi raporu istedi sizce doğrumu

Üst Alt