Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi hastalığı kiloya bağlı obezite için rapor alabilir miyim?

YUSUF TÜNEL1

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Hayırlı günler arkadaşlar...

5 yıldır cpap cıhazı kullanıyorum istanbul maltepe süreyye paşa göğüs hastalıkları hastanesi
tarafından aldım askerliye bana çürük verdi rapor sonucu uyku apnesi / cpap cihazı kullanma ile
kıloya bağlı obezite (boy 1.79 ) (125 kilo) 5 yıldır kulanmama rağmen gündüzleri cok uykum gelıyor ve süreklı esnıyorum sımdıye dek uykumu aldım diyemedım hep sorun oldu iş basında araç kullanırken zaman zaman uyuduğum oldu...
Benım için merak ettiğim acaba özürlü raporu alabilirmiyim? Alsam ne gibi faydaları olur veya malulen emeklı olabılırmıyım zamanı gelınce bilen arkadaslar yardımcı olursa cok sevinirim...
Istanbul ümranıye de ıkamet ediyorum önereceğiniz ilgilenen hastane olur mu şimdiden
teşekkürler...

Uyku apnesi için % 35 alırsınız,

Obezite için alınabilecek oranlar;
Ciddi Obezite (Vücut Kitle indeksi 40-50kg/m2 arasında olanlar):% 20
Morbid Obezite (Vücut Kitle indeksi 50kg/m2 üstü olanlar):% 30
Vücut Kitle Endeksi Hesaplama - HESAPLAMA.NET

179 ve 125 için 39 çıkıyor tam sınırdasınız,
129 için 40'a geliyor ancak. % 20 alabilirsiniz buna göre verirlerse.

Siz Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birine başvurun, vermezlerse itiraz edersiniz.

% 40 ve üzeri alırsanız erken emeklilik hakkından yararlanabilirsiniz:
http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Malulen emeklilik için şu seviyede olması gerekiyor, çalışıyorsanız maluliyet tespiti yaptırırsınız. Böylece işten çıkmadan malul sayılıp sayılmadığınızı öğrenebilirsiniz. :
  1. Uykuda solunum bozuklukları
A. Ağır fonksiyonel kayıp; uykuda solunum bozukluğunda polisomnografide belirgin noktürnal desaturasyon bulunması ve bu kronik noktürnal hipoksemiye bağlı pulmoner hipertansiyon veya kor pulmonale gelişmesi
veya
B. Apne hipopne indeksi (AHİ) >30 olup CPAP tedavisini tolere edememesi veya yeterli kompliyans sağlanamaması

Çok teşekkür ederim.

Cihazı veren kayıtlı olduğum hastane bana oran veremeyız diyor ne yapmam gerekıyor.
Doktorların bilgisizliği veya uğraşmak ıstememesınden mı kaynaklanıyor?

%35 uykudan obezıteden % 20 alsam barajı geçebilirmiyim acaba?
SON KEZ OLARAK İŞLEMLER ORTALAMA KAÇ GÜN SÜRER HEYETE GİRMEK FALAN ONA GÖRE İZİN ALMAM GEREKIYOR SANIRIM HASTANE RAPOR VERMIYOR BU İŞ İÇİN O YUZDEN SORDUM BİLGİ VEREBİLİRSENIZ SEVINIRIM COK TEŞEKKÜRLER İLGİNİZ İÇİN.

Vermezlerse itiraz edersiniz dediğim gibi, bugüne kadar alanlar % 35 aldılar.
http://www.engelliler.biz/forum/sag...ve-uyku-apnesinden-yuzde-kac-oran-alirim.html

Barajı geçersiniz % 48 yapar.

Heyet işlemleri belli olmaz yoğunluğa bağlı başvurduğunuz yerin yoğunluğuna göre ve heyet gününe göre değişir. Sorup soruşturun ona göre başvurun. Yakın zamanda İstanbul'dan rapor almak konusunda deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok iyi olur.

Neye göre hesaplanıyor de % 48 çıkıyor mesela kilo konusunda sınırdayım kabul etmezlerse o sınırın bir altı var mı? Kılodan % 20 alamazsam barajı geçebilirmiyim ki? Sizi uğraştırdım ilginiz için çok teşekkür ederim.dediğiniz gibi yakın zamanda istanbulda
rapor alan arkadaslar varsa bilgi verebilirlerse cok sevınırım ıstanbul anadolu yakasında oturuyorum ılgılenenlere ve size
kısmet hanım çok tesekkür ederim.

Kısmet hanım kendı acımdan karaciğer yağlanmasından şüphelenıyorum belırtılerı ıle uyusuyorum heyete gırerken onlar her halımlı başdan asagı mı ıncelıyorlar yoksa sorun olan yerlerle mı ılgılenıyorlar bu konuda bır bilginiz var mı ?

Heyete başvurmak ıcın hastane rapor verıyor mu ? K bakmayın sorular sonradan gelıyor aklıma bılmek ıstıyorum onların karsısına emın olarak cıkıp konusmak ıstıyorum davranısa göre işlem yapan hastaneler var.

Kilo problemi için % 20'den daha aşağısı yok maalesef, alamazsanız geçemezsiniz.

% 48'i Balthazard Formülü 'ne göre hesaplıyoruz. http://www.engelliler.biz/forum/sag...althazard-formulu-nedir-nasil-hesaplanir.html

Siz söylerseniz onlar ilgilenirler, yoksa bilemezler. Siz hepsini söyleyin rahatsızlıklarınızın küçük bir oran bile olsa etkileyebilir.

Size verecekleri evrakları doldurursunuz, gezeceğiniz yerler işaretli olur gezdikten sonra doktorlar tanıları yazarlar ve heyet günü ne zamansa onu söylerler o gün girersiniz heyete. 1 günde tamamlarsanız aynı gün bile girebilirsiniz. ya da 1-2 gün öncesinden tamamlayıp aynı hafta heyete girebilirsiniz.

Tablo 7- Karaciğer hastalığına bağlı oluşan kalıcı bozuklukları sınıflandırma kriterleri.

Sınıf 1Sınıf 2Sınıf 3Sınıf 4
Özür Oranı % 15Özür Oranı % 30Özür Oranı % 50Özür Oranı % 95
Devam eden karaciğerhastalığı objektif bulguları var.
Son üç yılda karaciğerhastalığına bağlı semptom veya asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok
Ve
Beslenmesi iyi ve gücü yerinde
Ve
Biyokimyasal çalışmalar minimal fonksiyonel rahatsızlığı gösterir
Veya
Bilirübin metobolizmasının primer hastalıkları.
Kronik karaciğerhastalığının objektif bulguları var. Karaciğerhastalığı semptomları veya son üç yıldır oluşan asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok
Ve
Beslenmesinin iyi ve gücünü yerinde
Ve
Biyokimyasal çalışmalar sınıf 1’dekilere göre daha ciddi karaciğerhasarını işaret eder.
İlerleyici kronikkaraciğer hastalığı objektif bulguları veya son yıl içinde oluşan sarılık, asit veya özefageal veya gastrik varis kanaması öyküsü
Ve
Beslenmesi ve gücü zayıf
Veya
Aralıklarla meydana gelen hepatik ensefalopati.
İlerleyici kronikkaraciğer hastalığı objektif bulguları veya hepatik yetmezliğin santral sinir sistemi belirtileri ile olan sürekli sarılık veya gastrik veya özefageal kanama
Ve
Beslenme bozukluğu ve güçsüzlük.

Bir kaç yerde hastane iş için rapor verıyor vermıyor u gordum hastaneye göre değişiyor mu acaba?

Hastaneye gıdınce genelleme bakmaları ıcın ben mı soylemem gerekıyor?

Check-up yapılmasını yanı genel her anlamda kontrol ıstıyorum deme gıbı hakkım varmıdır?

Lıstede bana yakın devlet hastanesıne dırek gıdıp heyete gırmek ıstıyorum demem yeterlı mı? Yoksa cıhazı veren hastane sevk
yoluyla mı benı oraya havale edecek cunku makınayı aldığım hastanede olmak ıstemıyorum ılgılenmıyorlar cihazı onların vermesı rağmen tavırları katlanabılecek gibi değildi.şimdiden teşekkürler.

İstediğiniz hastaneyi seçebilirsiniz. Hastaneye gittiğiniz de rapor almak istediğinizi söylerseniz onlar yönlendirirler. Sağlık raporları heyet bölümü vs. bir bölümü olur. Oradan gerekli işlemleri yaptırırsınız. Size dolaştıracağınız kağıt için bölümleri işaretlerken hepsini işaretlerseniz hepsini dolaşırsınız.

Sizi bunalttığımın farkındayım fakat aklımda kalmasını ıstemıyorum.
Vergi indirimi için mi/iş için mi alsam yoksa erken emeklılık ıcın mı basvurcam bılgım yok bu konuda da maalesef

Ümraniye Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'ne

... / ... / 2014

10 Mart 2013 günkü Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'in 'Özürlü sağlık kurulu raporunun doldurulması'nı düzenleyen 9. maddenin 4. fıkrası,
"raporun kullanım amacı bölümüne; bireyin yararlanmak istediği hak ve hizmetlere ilişkin talepleri belirtilir."
talimatını; 'Özürlü sağlık kurulu raporunun tasdiki ve verilişi'ni düzenleyen 14. maddenin 2. fıkrası ise,
"Özürlü sağlık kurulu raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün yararlanabileceği hakları sayısınca veya talep ettiği sayıda çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir."
talimatını vermektedir.

Bu hükümler çerçevesinde,

• Özürlü Kimlik Kartı alabilir.
• Gelir Vergii muafiyetinden yararlanabilir.
• Sakat statüsünde çalışabilir.
• Çalıştırılamayacağı iş alanları.
• Malulen emekli olabilir.

dair ibarelerin eksiksiz doldurularak, 5 nüsha halinde tarafıma sağlık kurulu raporu verilmesini arz ederim

Ad soyad;
resim

imza

Tc kimlik numarası;

Adres;

Telefon;

Yolladığınız formu doldurdum bildiğim kadarıyla insallah doğru doldurmusumdur.onay verırsenız bır kac nüsha alıp pazartesı basvuru yapmaya
gıdeceğim.gercekten bu kadar ılgılendınız Allah razı olsun sızden konu ıle tam bılgım yok dıye1 yılı gecer süredir ertelıyorum . hersey ıcın sağolun.

Rica ederiz, kolaylıklar dilerim şimdiden. Unutmayın bizi yaşadıklarınızı siz de bizimle paylaşın. :) Kişisel bilgilerinizi ben sildim sorun olmasın diye, siz yanınızda bulundurun da ne olur,ne olmaz. Dikkatlerini çekersiniz bu şekilde olmasını istediğinize dair.

Kızmazsanız bir soru daha sormak ısterim:)

cıhazı alıdığım hastaneye gıdıp benı umranıye eğitim arastırmaya sevk edın mı demem gerekıyor.emrı vakı olmus oluyor sankı sevk ıcın ne yapmam lazım kı?

çok tesekkurler netleşince bilig verecem muhakkak sıze,
iyiliklerınızı unutmayacağım iyi kı varsınız cok teşekkürler...

Hayır siz doğrudan hangi hastaneden almak istiyorsanız ona başvurun. Cihaz vs. dair belgeler evraklar ne varsa bulundurun yanınızda. Görmek isterlerse gittiğiniz yerde gösterirsiniz, ya da onlar sizden yeni birşey isterlerse o zaman cihazı aldığınız hastaneye başvurursunuz belki. Ama ilk etapta rapor başvurusunda istemezler bunu.

Merhaba,
Günaydın,

Bu heyet işleri için hastane çalışnalar için heyette harcadığı gün sayısını rapor olarak verıyor mu?

Barışta ve seferde askerliğe elverişsizdir ama raporda oran yok ne yapmalıyım?

Merhaba,

2009 yılında istanbul gatanın kararıyla ankara gataya sevk edildim orada uyku bölümünde tetkıklerımı aldım istanbul gata ya geldim heyete girdim.

Barışda ve seferde askerliğe elverişsizdir.

Nedeni:uyku apnesi,cpap cihazı kullanımı,aşırı kiloya bağlı obetize (boy:1,78 kilo;119)

Süreyyapaşada uyku testıne tabı tutuldum kesınlıkle cihaz kullanımı önerildi.bütün tetkıkler sonucu heyete de girdim fakat bu raporda bir oran yok % 40 50 vs gibi bi oran yok.Askeriyeden alındığı için itiraz edilir mi bilmiyorum.

şimdi yenıden mı butun tetkıkler yapılıp heyete gireceğim.yada o rapora bakılarak tekrardan bir oran verilir mi?

Bilen arkadaşlar ilgilenirse çok sevinirim.

Oran yazılmış olsa vergi indirimi,erken emeklılık vs haklarımı kullanmak amaçlı,rapor da oran olmadığından hiç bir şey
yapamıyorum.

Cevap için teşekkürler.
Sultanbeyli devlet hastanesini bu listede görmedim ama çok kapsamlı güzel bir hastane oraya tercıh edecektim fakat verdiğiniz listede olmaması şaşırttı beni.
Listede eksık olması söz konusu olamaz değil mi?

İstanbul - Tacirler Eğitim Vakfı Sultanbeyli Devlet Hastanesi

yazıyor ama?

Resmi ünvanı tacirler diye geçmiyor diye bildiğim için sultanbeylı devlet has. Olarak aramıstım. Teşekkürler
rapor almak ıstediğim için gittikçe körleşiyorum belkı oradan da puan gelir diye :) siz ve oturan boğadan allah razı olsun.

Haklısınız hiç kolay işler değil, stresi yetiyor. Bende oraları bilmediğim için % 100 budur diye iddia edemedim. :) Neyse ki aklınızdan soru işaretini attık. Uğraştığınıza değer inş sonuç istediğiniz gibi olur. Allah yardımcınız olsun diyelim...

çok teşekkür ederim aklımdakı yanıtlara bu kadar net cevap almasaydım cesaretlenıp heyet için hastaneye gitmeyı düşünmezdim 4 yıldır kafamda sorular netleşmedı dıye gidemıyordum bu iş hayır işidir.rabbim hayrınızıda yardımınızı da kabul etsın. Selametle...

Heyete gireceğim ama ama?

[FONT=Verdana]Merhaba Arkadaşlar,[/FONT]

[FONT=Verdana]Önümüzdekı hafta içi heyete gireceğim fakat aklımda bazı sorular var...[/FONT]

[FONT=Verdana]%50 barajı geçme yani % 40 alma şansım var ama ne üzerine basvurmalıyım hangısı daha faydalı olur.[/FONT]

[FONT=Verdana]özürlü olmak için mi Gelir Vergii muafiyetinden yararlanmak için mi? [/FONT]

[FONT=Verdana]Sakat statüsünde çalışabilir diye mi?

[/FONT]Basvururken ne için sorduklarına hangısı daha yararı olur bılemıyorum ne yapsam...?

Bir de heyete sultanbeylı devlet hastanesınde heyete gıreceğim orada uyku bölümü yok heyet var sadece uyku

bölumu süreyye pasada var 5 yıl öncesıne ait raporlarım var o hastaneye ait.

Sultanbeylındekı doktorlar o rapora bakıp mı işlem yapacak yoksa süreyye pasaya sevkedip tekrar mı işlem
yaptırırlar bilen arkadaslar varsa yardımcı olurlarsa sevınırım.

Uyku bölümü olmasina gerek yok Ben daha iki gun önce vergi indirimi icin bolu vergi dairesine müracaat ettim sevk gönderdikleri devlet hastanesinde uyku bölümü yoktu üniversite den aldigim raporlari getirdim hicbir sıkıntı olmadan raporum verildi aldigim rapor orani ağır uyku apnesi %35 diyabet (şeker hastalığı) %20 =48 sana tavsiyem sekerini arasira kontrol et uyku apnesi şeker ve tansiyonu tetikliyor

En son 5 yıl önce şeker kolestrol sınırdaydı ve ilgilenmedim öyle kaldı heyete girerken şeker kolestrol için hastaneye benım mı demem gerekıyor seker kolestrolu de dahil edin veya test yapın diye onlar prosedürü mu uyguluyorlar yoksa ben mı soyluyorum şu tetkıklerı olacağım diye?

Bide yuzde 40 alma şansım varya sizce hangısınden girmeliyim özürlülük için vergi indirimi vs hangısı en faydalı olur sizce?

Benim fikrimi sorarsanız heyete hemen girme once sekerin ne seviyede onu bir öğren mesela pazartesi günü ac karnına bir dahiliye doktoruna git ve uyku apnesi hastası olduğu söyle uzun zamandır seker hastaligin olmasindan supeleniyorum de gerekli tahlilere göre doktor seni yonlendirecektir belki 1 ay arayla seni 2 belkide 3 defa kontrole cagricaktir bana oyle oldu ve son gittigim doktor bana bir mide koruyucu ve seker icin ilaç basladi bende rapir icin islemlere basladim ve raporu aldim heyatteki dahiliye doktorunada uyku apnesi hastasi oldugunu ve seker için ilac kullan digini soylediginde en az yüzde 20 oran veriliyor

şeker ölçtürmek için her hangi bi dahiliyeye mi gittiniz yoksa devlet hastanesini mi gittiniz? Mantıklı teşekkür ederim düşünceniz için...
Bende kıloda var aslında 1,78 120 kıloyum kılo konusunda sınırdayım seker de cıkarsa rapor muhtemel alabılırım sanırım pekı siz aldınız ya yuzde 40 üstü ne için aldınız vergi indirimi için mi? özürlü olmak ıcın mı? Hangısı daha faydalı olur?

Arkadaşlar yuzde 40 rapor alma olasılığım var erken emeklılık için mi, özürlü sayılmak ıcın mı,yoksa vergı ındırımı ıcın mı basvurmalıyım hangısı faydalı olur bılen arkadaslar yardımcı olurlarsa sevınırım.

iyi günler.

Vergi indirimi icin başvurduğunda yüzde kirk be üzeri aldığın taktirde emeklilik ve tum engelli haklarindan otomatik men faydalanmis olursun

çok tesekkür ederim sizin dediğiniz gibi yapacağım şeker ölçumu yapıp öle gideceğim sonuca göre gıdeceğim insallah hayırlısı olur.hersey ıcın sağol tesekkurler.

pekı vergı ındırımının içinde özürlü statüsü geciyor mu? cok bılgım yok bu konularda bılmek ıstıyorum ?

vergi inidrimi alabilirsem kamuda görev almak ıstıyorum sınavlarda bana yararı olur mu ?

Üst Alt