Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku Apnesi hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

zapsuyu666

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
1969 dogumluyum 01 06 1991 sgorta girişim 5500 iş gunum var agır derecede uyku apnesı hastlaıgım var bipap st cihazı kullanıyorum (ömür boyu) morbit obezm şuanda çalısmıyorum ve kilodan dolayı yürüş bozuklugum var özürlü raporu alabılırmıyım şimdiden tsk ediyorumm

Uykuda solunum bozuklukları (Santral uyku apne sendromları, obstruktif uyku apne sendromları, Uykuda hipoventilasyon ve hipoksemik sendromlar). Bu grup hastalıkların tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır. ___________________35

şeklinde oran verilmiş cetvelde.

obezite ve uyku bozukluguna ayrı ayrı mı oran verilio yoksa tek bi rapor yanı szın dedıgınız 35 lık deger ni veriliyo

obezite ve uyku apnesi için verilen oranlar balthazard formülü ile toplanır ve toplam özür oranı bulunur

G-Obezite
a-Ciddi Obezite (Vücut Kitle indeksi 40-50kg/m2 arasında olanlar): %20
b-Morbid Obezite (Vücut Kitle indeksi 50kg/m2 üstü olanlar): %30

boy 1.85 kilo 175 birde obstruktif uyku apne sendromu hastalıgım bipap st cihazı kullanıyorumm özürlü raporu alabılırmıyım tsk ediyorumm ayrıcaa arkaslar

Verdiğiniz boy ve kilo bilgisine göre vücut kitle indeksiniz 51.1 kg / metrekare çıkıyor.Bu durumda Bülent Beyin eklediği tablo verilerine göre obeziteden % 30 oran verilmesi gerekir.

Balthazard formülü uygulanırsa toplam sakatlık oranınız bu bilgilere göre % 35 + % 19,5 = %54,5 olur.

zapsuyu666;
Asıl ve en önemli sorunuza yanıt vermeyi atlamışız:eek:

Eğer bu hesapladığımız şekilde bir rapor alınırsa malulen emeklilik için yetmeyecek.Ancak bir işyerinde kendinizi çalışıyor gösterip akabinde vergi indirimi için başvuru yaparsanız, sigorta süresi ve prim gününüz erken emeklilik için fazlasıyla mevcut.

Bence erken emeklilik seçeneğini değerlendirin.Ama hepsinden önemlisi bu yorumlar sadece sizin vermiş olduğunuz bilgilere göre yapılmış değerlendirmelerdir.

1974 dogumluyum 1993 sigorta girisim ssk çalışıyorum 7000 primim var rahatsızlık larindan dolayi yuzde 40 ve uzeri vergi indirimi alsam erken emekli olabiliyormuyum olursam sureklimi olur her yil muayene olurmu emeklilik iptal olurmu.

Prim ve hizmet yılınız tamam.Şayet %40 ve üzeri rapor alıp vergi indirim hakkı elde ederseniz,erken emeklilik hakkından faydalanırsınız.Kontrol şerhinin koyulup,koyulmayacağı,raporun sürekli olması hastalıklarınızla alakalı bir durumdur.raporda Psikolojik rahatsızlıklarınız varsa,1 yıl süreyle tekrar kontrol şerhi konulabilir.Kontrol muayenesinde,%40 altında bir oran alırsanız emekliliğiniz iptal edilir.

Hastalıklar uyku apnesi yuksek tansıyon ve kalpte atrial filibrasyon (af) sureklı ılac kulanıyorum cpap maskesı takıyorum

Saydığınız hastalıklardan dolayı raporunuz sürekli olacaktır.

kardiyoloji doktoruna gıttım devlet hastanesınde kontrole vergı ındırımınden bahsettım rıtım bozukluğuna yüzde 10 tansıyona yüzde 20 alabılecegımı soyledı hastanede uyku unıtesı yok ben cpap cıhazı kulanıyorum 8 basınç ıle UYKU ANALİZ RAPORUM VAR ama bır sey anlamadım 2014 tarıhlı cpap cıhazı kulananlar ne kadar oran verılıyorlar ona gore başvurmayı düşünüyorum yardımcı olursanıs sevınırım

Uyku apnesinde oranı Apne-Hipopne indeksi yani Ahi belirler.Size cihazı almadan önce polisomnografi yapılmıştır.Bunda ahi oranı yazar Ahi %30 ve üzerinde ise 1. derece ağır uyku apnesi teşhisi konur ve oranda %35 olur.Cpap cihazı kullanmak oranı belirlemez.Ahi %10 olanlarada cpap cihazı verilebilmekte çünki.

Ahi yüzde 10 olanlarin durumu ne yuzde kac oran veriliyor veya hafif derecede olanlarin

Arkadaşlar kimse yokmu heyete girdim koldan%5 koah %20 ileri derecede uyku apnesi var makinekullanıyorum ağır uyku apnesi yazdi doktur oran yazmadı bilgisi olan lütfen cevap versin.tessekurler sıkıntı olurmu

benim de ağır uyku abnesi var bende cihat kullanıyorum hatta cihazı bana skk aldı bu arada doktora sormuştum % kaça kadar veriyorsunuz diye ben önemsememiştim % 40 kadar veriyoruz demişlerdi bana %35 verdiler bozulmadan geldi artı koayım koayada %80 verdiler

Kafama takılan iki doktur oran yazdı rapuru ma uyku bolumude ağır uyku apnesi yazdi oran neden yazmadi sormayida akıl edemedim

Heyet raporunda karar yerine oran yazılmamış ağır uyku apnesi yazmış oran olarak değerlendirilir mi.

Engel tespiti için.koa%20 kolda emg istedi 23 mayısta emg sonucuna göre oran verecek uyku merkezindeki doktur da dosyama bakti heyet rapuruna ağır uyku apnesi yazdi oranı yazmadı . Sıkıntı olurmu

Sıkıntı olmaz.Oranı sisteme işlemişlerdir.Heyetten %35 olarak oran yazılır.

Oran yerine geçermi busekil yazması

Ferahlatan beni çok tskkurlrr sağolsun. %40 rapur verirler mi sizce

Başgedikli teşekkür ederim .sagolun

Emg den de oran verirlerse %50 civarı alırsın.Bu arada ağır uyku apnesi varsa tansiyon ve diyabet gelişme riskide vardır.Bu hastalıklar yönünden de teşhislerini yaptır bana sorarsan.

Evet bu hastalıkta hipertansiyon riski yüksek oluyor ama benim tansiyonum hep düşük şekerim de yok

arkadaşlar uyku apnesi testi için dışkapı devlet hastanesi 2017 Şubat a randevu veriyor.
Ankarada özel hastane tavsiye edebilirmisiniz kısa surede yaptırabileceğim

Arkadaşlar 23 mayısta emg girdim.koldan %15+5 koah dan%20 uyku apnesinde oran belirtilmemiş ağır cpap kullanıyor yazıyor sağlık kuruluna verdim heyet raporunu 10 15 gün sonra teline msj gelecek raporun sonucu gelip alırsınız dediler.sizce yuzde kaç alirim. Bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden çok teşekkürler.

Ve süreklimi yoksa surelimi olur sizce. .eğer puan alırsam.

Düzelteyim özür ağır derecede osas mupap kullanıyor yazıyor

Ya arkadaşlar gün içerisinde bende sürekli uyku hali oluyor yorgun hissediyorum kendimi çok güçsüzde bumu uyku apnesi dediniz şey

Son düzenleme:
Üst Alt