Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku Apnesi hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

Ustadim(basgedikli) bir şeyi çok merak ediyorum. Uyku apnesi olan arkadaşlar, hastalığının ağır derecede olduğunu söylüyorlar. Efendim benim ahi 50-60-70 gibi rakamlar telaffuz ediyorlar.
Benimde merak ettiğim husus şudur. Ben yedikule devlet hastanesinde uyku merkezinde yattım.* Polisomnografi raporumda tüm gecelik AHI:29.8/saat, SUPİN AHI: 69.2/saat ,* NON SUPİN AHI:6.8/saat bulunmuştur diye yaziyor. Şimdi ben bu rakamların hangisine bakıp benim hastalığım orta veya ağır düzeyde diyebilirim. Bir senedir cpap cihazi kullanıyorum. Yukarıda verdiğim rakamlarla ne oran alabilirim. Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Saygılarımla.

Arkadaşlar öncelik şey ilk defa sitede yazıyorum pekde kullanmayı bilmiyorum hatam olursa kusura bakmayın benimde bir sorum olacak

2014 bende uyku apnesi için teste girdim sonuç olarak %70 gibi çıktı soruma gelirsek 175boy 120 kilo var artı şekerim var insülin kulanmıyorum koah orta derece mevcut%40 raporum var koahtan raporumu yükseltmek istiyorum şeker obezite uyku apnesi ve koah dam toplam kaç alırım bpap kullanıyorum oksijen şey birlikte cevabınız için şimdiden tşk

Ahi değeri 70

Başgedikli

Uyku testine girdim sonucumda ahi orani yuzde 84 cikti rapor almak icin ne tur bi islem yapmam gerekiyor

Mhmt89

Ahi 84 çıktı ise size verilecek oran %35 dir, farklı başka bir hastalığınız yoksa bu oran bir işe yaramayacaktır.
başkaca hastalıklarınız da var ise;
uyku raporunuzda doktor kaşe imzası olmalı, yoksa yaptırın ve bir nüshasınıda elinizde bulundurun.
engelli raporu vermeye yetkili bir hastaneden randevu alın ve hastalıklarınızla ilgili evraklarınızla beraber randevu zamanında heyete girersiniz.
%40 üzerinde bir rapor alırsanız vergi dairesine de vergi indirimi için başvurun,vergi indirimi belgesi ile şartlarınız tutarsa erken emekli olursunuz veya emekli olana kadar ufak bir miktar maaşınıza eklenir.

Herkese öncelikle hayırlı ve sağlıklı günler dilerim
Bende mart ayında uyku apnesi teşhisi konuldu ilk raporda supin bağımlı ileri şiddette obstruktif uyku apne sendromu sağlanmıştır raporu çıktı sonra tekrardan uyku merkezine gönderdiler maske cihazla yattım doktorum bundan sonra ömür boyu cihaz kullanacaksın dedi fakat 2.raporda yani cihaz maskeli yattığım raporda da orta şiddetli yazıyor.
Şimdi merak ettiğim ben ağır uyku apnesi miyim yoksa orta mı etrafımda yardımcı olabilecek kimse yok doktora soruyorum çok ta açıklayıcı konuşmuyor burada ki hemen hemen bütün yazıları okudum yalnız kafamdaki sorulara cevap veremedim eğer ağır şiddette ise raporum bunu %40 a nasıl tamamlayan bilirim çünkü çalıştığım işte aklınıza gelebilecek en ağır kimyasallarla çalışıyorum (nikel, krom, bakır, gümüş, siyanür, kurşun, ve de bütün ağır asit ve bazlarla)
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim
Tekrardan sağlıklı günler dilerim

Samil38
Obetize hastasiyim vucud kitle endeksi 40 ustu ayriyetden tiroid bezi ve hormon bozuklugu rahatsizligim var bunlar ek olarak yazilirmi

Bbbd
engelli raporu için ilk uyku raporunuz geçerlidir. maske ile yattığınız rapor engelli raporu alırken kullanılmaz.

Mhmt89
obezite içinde puan veriyorlar diye okumuştum forumda biryerde, bu saydığınız hastalıkların oran karşılığı olup olmadığını forum içinde arama yaparak ulaşabilirsin. veya erişkinler için engellilik değerlendirme yönetmeliğini inceleyebilirsin.

heyete gitmeden önce bütün rahatsızlıklarınız için normal muayenenizi olup rapor epikriz tahlil felan almanızda yarar var, heyette tekrar muayene veya tahlil yapmıyor çoğu doktor, elinizde olan sonuçlara göre değerlendiriyor.

engelli emekliyim ve solunum cihazı kullanıyorum sgk beni tekrardan kontrole çagırdı ancak ben 7 yıldır cihaz kullanan biri olarak uyku testine girdigimde benim ahi degerim duşuk çıkmaz mı bu durum karşısında ne yapmamız gerekiyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum şimdiden çok teşekkür ediyorum

ertu22

Solunum cihazları semptom gidericidir, tedavi edici / şifa verici değildir. Dolayısıyla siz cihazı kullanmayı bugün bıraksanız bütün sorunlarınız geri gelecektir. Dolayısıyla kilo değişikliği yoksa, burun yapısı aynı ise ve fizyolojik bir değişiklik olmamışsa değerler değişmeyecektir diye düşünüyorum.

Kilo aldıkça da ahi artıyor, 42,5 olan ahim 133,45 olmuş!!! Bu arada psg testini mutlaka devlette yaptırın usulsüzlükler yüzünden özel hastane psg raporlarını kabul etmiyorlarmış. Bu yüzden devlette bir daha yattım, tabi 5 ay sonrasına randevu alabilerek...

Üst Alt