Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi nedeniyle erken emekli ya da malülen emekli olabilir miyim?

hknyrr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

15.03.1976 doğumlu olup, 19.01.1998 SGK girişliyim.

Uyku apnesi teşhisi sonrasında sürekli olarak CPAP cihaz kullanmam gerektiği konusunda raporum var. Aynı zamanda hipertansiyon hastasıyım. Bugün itibariyle SGK günüm 3.866 .
Erken emeklilik ya da malulen emeklilik için şansım var mı? İzlemem gereken yol konusunda yardımcı olabilir misiniz??
Yardımınızı bekliyorum. Kolay gelsin.
Hakan YARAR

Malulen emeklilik için:
  1. Uykuda solunum bozuklukları
A. Ağır fonksiyonel kayıp; uykuda solunum bozukluğunda polisomnografide belirgin noktürnal desaturasyon bulunması ve bu kronik noktürnal hipoksemiye bağlı pulmoner hipertansiyon veya kor pulmonale gelişmesi
veya
B. Apne hipopne indeksi (AHİ) >30 olup CPAP tedavisini tolere edememesi veya yeterli kompliyans sağlanamaması

_____
maluliyet cetveli 'ndeki bu bölüme uyuyorsanız 10 yıl 1800 günle malulen emekli olabilirsiniz. işinizi kaybetmemek için maluliyet tespiti yaptırırsanız, malul sayılırsanız işten ayrılır malulen emeklilik başvurusu yaparsınız, malulluğunuz tespitten sonra sgk kayıtlarına geçer yeniden rapor istenmez.

Erken emeklilik için uyku apnesinden % 35 verilir, hipertansiyondan % 10 verilir, Balthazard Formülü ile toplamı % 42 yapar. ve buda 3. derece vergi indirimiyle erken emeklilik demektir sizin için.
98 sigorta girişi ve 3. derece vergi indiriyle, 18 yıl 4080 güne tabiisiniz.
1998 + 18 = 2016 yılında prim gününüzü 4080 güne tamamladığınızda erken emekli olabilirsiniz...

Vergi indirimi almak için çalışıyorken işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp, defterdarlığa başvuru yapmanız gerekiyor onlar sizi sevkederler ve % 40 üzeri almanız durumunda Ankara'ya yollarlar. Cevabı işyerinize gelir en az 2-3 ay içerisinde...

Askerliğinizi sigorta girişinden önce yapmışsanız borçlanabilirsiniz hem yılı geriye alırsınız borçlandığınız yıl kadar hemde priminiz tamamlanır.
Sonra yapmışsanız sadece priminiz artar, şuan durumunuza göre buna gerek yok zaten, çünkü 2 yıl daha sigortalı olmanız gerekir ve bu süreyi tamamlayıp emekli olmanız daha avantajlıdır...

Merhaba Arkadaşlar;

Bendede aynı sorum mevcut. Çalışma sırasında çok sıkıntı çekiyorum. Uzun süreli araba kullanamıyorum. Bu nedenle işte sıkıntı yaşıyorum. Bende emekli olmak istiyorum. SGK'ya sordum. Tekrar tedavi ve test yapılması gerektiği bilgisini verdiler. Apne değişik hastanelerde incelenecek dediler.
Bende Gazi Hastanesinde Prf. Dr. Oğuz KÖKTÜRK tarafından düzenlenen rapor var. Ömür boyu CPAP kullanacağım.
Değerlerim;

AHİ:42.5
Tedavi CPAP (9cm H2O)

SSK Başlangıcım 1887 Olmasına rağmen çıraklık eğitimi kabul edilmediği için 1995 olarak görünüyor. Toplam pirim gün sayım 4856 Benim emekli olmam için ne yapmam gerekiyor. Bilgisi olan lütfen bana destek olabilirmi.

Merhaba arkadaşlar
Benimde benzer rahatsızığım var apne+tansiyon+obezite.
aynı zamanda işsizim.
bu durumda erken emekliliğe başvurabilirmiyim.

ssk 4250 gün + 360 gun yedek subaylığım var
apne bpap kullaniyorum. değer yüksek. obezite morbit tabsiyon ilacla 14-10

yoksa kısa süreli bir ye-rde ssklı görünmem dahamı kolay olur.

Saygılar

ssaktas, Kısmet'in yukarıda maluliyet cetveli'Nden alıntıladığı değerlere bakılırsa, durumunuz maluliyeti gerektiriyor. Bence malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvurun. Sizi hastaneye sevk etsinler...

Kazım bey, sizin değerler de "Apne hipopne indeksi (AHİ) >30 olup CPAP tedavisini tolere edememesi veya yeterli kompliyans sağlanamaması" şartona uyuyorsa, siz de malulen emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

Not: Durum maluliyet cetveli'ne göre maluliyeti gerektirecek düzeyde değilken, sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzerinde rapor verilmesini gerektirecek düzeyde ise, bu durumda emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olunur (ssk 4a statüsünde emeklilik için geçerlidir):

2008_oncesi.PNG

hocam ne yaptın emekli olabildinmi olduysan nasıl bi yol izledin bizlerede aktarabilirmisin

Merhaba arkadaşlar benimde uyku abnesi rahatsizligim var Kayseri fakülte Hastanesi'nde rapor aldım rapor oranı yüzde 98 çıktı ve bana bpap cihazı verildi malulen emekli olabileceyim konusunda bisiyler duydum dogrumudur aceba bana yardımcı olabilirmisiniz

Ewet %98 raporla malülen emekli olabilirsiniz.toplam gün ve yılınız nedir? Ancak sadece uyku apnesinden değildir o rapor başka rahatsızlıklarınız var değilmi.? çünkü onun oranı maksimum 35 dir.

Malulen emeklilik için iki temel şart vardır:

Birincisi sigortalılık şartları
İkincisi de sağlık şartları.
Sigortalılık şartı olarak en az 10 yıllık sigortalılık süresi ve bu süre içinde en az 1800 gün prim ödenmiş olmalıdır.

Sağlık şartı olarak da işe girmeden evvel en az % 60 oranından az hastalık veya rahatsızlığınız olup da sonrada bu oranın % 60 veya daha fazla oranda olması gerekir.

Gün sayım 2200 gün başka bir rahatsizligim yok bendeki uyku abnesi yüzde 98 çıktı o kadar

uyku apnesine verilecek engel oranı yüzde 35 tir.yüzde 98 dediğiniz ahi oranı olmasın

merhaba uyku apnesinden malülün emekli olabilmek için sadece cpap tedavisini telore edememesimi? yoksa Bpap veya buna benzer diğer makineleride telore edememesi sonucundamı emekli olunabiliyor...

Örneğin benim AHİ: 43,9 ve cpap cihazında bu değer düşmedi şu an Bpap cihazını deniyorlar. Bunun yanısıra hiper tansiyonum ve hafif derecede astım da var bu aşamada benim malulen emekli olma olanağım varmıdır acaba bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim teşekkür ederim.

morcicek
uyku apnesi hastalığında cpap veya bpap cihazının hastalığı tolere edememesi malüliyet cetvelinde yer alıyor. eğer raporunuz bu şekilde çıkarsa malülen emekli olabilirsiniz gibi geliyor bana. ama son karar hekimlerin.

ozgurmeric74

Özgür bey kusura bakmayın rapor derken pek anlayamadım. AHİ: 43,9 değerini gösteren Ağır derecede uyku apnesi teşhisi konulmuş bir raporum var zaten, acaba bir rapor dahamı verilmesi gerekiyor ve birde maluliyet cetvelinde cpap tedavisini telore edememesi şeklinde yazıyor. Ayrıca Devlet hastanesinden almış olduğum diğer hastalıklarında beraberinde olduğu %73 oranında engelli raporumda var. Bu aşamada nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Çok teşekkür ederim.

morcicek

malüliyette malülen emekli olmanız için eski raporlarınızın bir anlamı olmaz. sgk ya başvuru yapıyorsunuz. onların sevkiyle hastaneye gidiyorsunuz. hastane size tüm tetkikleri yapınca oran yazmadan raporu sgk ya gönderiyor. sgk raporu yüksek sağlık heyetinde görüşüp hakkınızda olumlu veya olumsuz bir karar veriyor.

merhaba
bir konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var . Ağır uyku apnesi teşhisi ahi 67 ile, titrasyon testine girdim.ikinci test sonucu henüz çıkmadı ama orada hem cpap hem bpap cihazı deneyeceğiz demişlerdi.Cpap tolore etmez , bpap tolore ederse malulen emeklilik hakkım doğar mı , çok teşekkür ederim .

kitaro

maluliyet cetveli'nde ilgili bölüm:

3. Uykuda solunum bozuklukları
A. Ağır fonksiyonel kayıp; uykuda solunum bozukluğunda polisomnografide belirgin noktürnal desaturasyon bulunması ve bu kronik noktürnal hipoksemiye bağlı pulmoner hipertansiyon veya kor pulmonale gelişmesi
veya
B. Apne hipopne indeksi (AHİ) >30 olup CPAP tedavisini tolere edememesi veya yeterli kompliyans sağlanamaması

KKELEBEKK

Yazdıklarınızı okudum ama ekmek isterim ki Çalıştığım yerdeki bi abiye % 40 vererek erken emekli olma hakkı kazandı :) % 42 degil yani..

Emfa ben arkadasin alacagi orani belirtmisim. %40 ve 42 aynidir zaten.

AHİ 43.9 cpapta bu değer düşmedi ömür boyu bpap kulanmama karar verdiler cihazı aldım SGK ya maluliyet tespiti için başvuru yaptım ama oradaki memur uyku apnesinden emekli olunmaz ve red gelir dedi ancak yinede sevk işlemlerini yapti asıl sorum şudur; maluliyet cetvelinde bu hastalığın şartları mevcut olduğu halde degerlerim kriterlere uyuyorken red gelme ihtimali varmıdır, daha önce bu hastalıktan emsal niteliğinde malulen emekli olan varmı beni bu konuda bilgilendiriseniz sevinirim tşk ederim.

Merhaba

Benim kayınbiraderim uyku apnesinden malulen emekli oldu

Tşk ederim asgokce sevgili özgür meriç, kkelebekk ve oturan boğa arkadaşlar sizlerinde fikirlerin izi almak isterim yardımcı olursaniz sevinirim.

sft testi çok diddi azalma olarak çıktı saglık kurulıundaki bayan sonuc soylemeye yetkimiz yok ama göğüs hastalıklarından gelen oran size yetiyor dediler daha kardiolijeye gidicem 10 gün sonra ordaki oranla toplanınca ne çıkacak gözden %5 aldım

Uyku apnesi ahi 96 oksijen sat%50 sat 70 düşük olarak belirlendi cpap ve oksijen cihazı kullanıyorum obezite ve gizli şeker var sigorta girişi 2005 ama 2008 den buyana sigorta lıyım 10 seneyi geçti askerlikten önce sigorta girişi var bu konuda bilgi alabilirmiyim vücüt kitle endeksi 51

Son düzenleme:
Merhaba, İzmir'de uyku apnesi engelli raporu veren hastaneler hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir misiniz

sorunuza cevap olur mu bilemem ama malulen emeklilik için yeni sgk'ya gittim. ağır uyku apnesi ve bipolar hastasıyım. uyku apnesinden %35, bipolardan %40 engelli raporum var. 2007 girişliyim işe, 10 yılım dolmuş fakat 1800 günüm primim dolmamış, 3 yıl daha çalışırsam görevli malulen emekli olabileceğimi söyledi. geçmiş olsun...

Arkadaşlar siteyi bilgilendirmek için yazıyorum. Ağır derece osas AHİ 43,9 malulen emeklilik talebim red gelmiştir. Bu hastalığı olan arkadaşlar eğer cihaz kullanıyorlarsa kesinlikle umutlanmasınlar tüm engelli arkadaşlara geçmiş olsun.

Teşekkürler, Randevu aldım fakat uyku testi için bir yıl sonrasına randevu veriyorlar,

morcicek

merhaba , kaç oran verdiklerini öğrenebilir miyim .uyku apnesineden dolayı

Üst Alt