Merhaba, arkadaşlar uyku apnesi ile malulen emeklilik konusunda ahi değerinin 30 dan büyük ve hiper tansiyon veya komplikasyonlar oluşması + cpap veya bpap cihazları ile telore edilememesi durumu oluşur ise olabiliyor. Zaten böyle durumlarda bırakın,ahi 30u 40 ı 70 ve üstüne kadar çıkabiliyor. Ben o anı yaşadım solunum durduğu için damarlara beyne tansiyon basıncı ile göz kulak beyin solunum iyi hale gelene kadar işlevini tamamen yitirmiş oluyor. ilk başını hatırlıyorsunuz sonrası eceli atlatır solunum gelirse arada olan biteni hatırlanmıyor. Sadece solunum kesildiği anı ve karanlığı hatırlıyorsunuz. cpap cihazı kesinlikle hayat kurtaran bir cihazdır. Uyku apnesinin tedavisi yok sadece önlem cpap cihazı kullanımıdır. Uyku apnesinin yol açtığı tansiyonu kardiolog tansiyon önlemi için ilaç yazar ve esansiyel (belirlenemeyen) hipertansiyon teşhis eder. Ki sinsi bir hipertansiyon türü tansiyon hapı Ve cpap cihazı kullanıldıpı halde gözlere ve kulaklara zamanla fonksiyonlarına zarar veriyor. Cpap cihazı kullanılmaz ise bunu "Obstrüktif Ağır Osas" olanlar için diyorum böbrek ve kalp kapakçıkları iş görmez haline geliyormuş. Herkese sağlık mutluluk afiyet dilerim.