Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi nedeniyle erken emekli ya da malülen emekli olabilir miyim?

morcicek

Ağır uyku apnesinden yani Ahi 30 üzerindeki değerlere %35 oran verilir.
Malulen emekli olmak için ise TEK BİR RAHATSIZLIKTAN DOLAYI %60 İŞGÜCÜ KAYBI istenir.
Dolayısı ile Ağır Uyku Apnesi'nden Malulen emekli olunamaz.
Tansiyon,diabet..vb başka bir rahatsızlığınız var ise Ağır uyku apnesi ile birlikte %40 ve üzeri oran alıp şartlarınız da uygunsa VERGİ İNDİRİMDEN EMEKLİ OLMA şansınız var.

SM-A700FD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bu %35 oran baltazar formülü ile hesaplanmamış oran değil mi?

berk3435

Balthazard formülü birden fazla rahatsızlık var ise uygulanır.
Tek başına Ağır uyku apnesi net %35 oran alır,birde tansiyon %10 verdiğini düşünelim.35+10=45 ama iki rahatsızlık var diye Balthazard bunu formüle ederler ve alacağınız oran %41 gibi olur.örnek verdim sadece.
Google dan Balthazard formülü hesaplama diye aratırsanız birçok site var hesap yapan.işiniz kolaylaşır.Elle yapmak hastalık çok ise biraz zaman alır.

SM-A700FD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Anladım. Teşekkür ederim. Benim daha önceden %42 raporum var. Ankilozan-spondilit, görme kaybı ve hafif mitral yetersizlikten. Şimdi de ağır uyku apnesi çıktı. Ahi 44. Şimdi elimdeki mevcut raporunun yüzdesini artırmak istiyorum. Sanırım bu şekilde erken emekli oluyorum. Ay sonuna kurul için randevu aldım. İlk önce raporumu aldığım hastaneden değil de başka bir hastaneden. Hesaplamalara göre sanırım %60'ın üzerinde olması gerekiyor. Sizin görüşleriniz nelerdir?

Merhaba, arkadaşlar uyku apnesi ile malulen emeklilik konusunda ahi değerinin 30 dan büyük ve hiper tansiyon veya komplikasyonlar oluşması + cpap veya bpap cihazları ile telore edilememesi durumu oluşur ise olabiliyor. Zaten böyle durumlarda bırakın,ahi 30u 40 ı 70 ve üstüne kadar çıkabiliyor. Ben o anı yaşadım solunum durduğu için damarlara beyne tansiyon basıncı ile göz kulak beyin solunum iyi hale gelene kadar işlevini tamamen yitirmiş oluyor. ilk başını hatırlıyorsunuz sonrası eceli atlatır solunum gelirse arada olan biteni hatırlanmıyor. Sadece solunum kesildiği anı ve karanlığı hatırlıyorsunuz. cpap cihazı kesinlikle hayat kurtaran bir cihazdır. Uyku apnesinin tedavisi yok sadece önlem cpap cihazı kullanımıdır. Uyku apnesinin yol açtığı tansiyonu kardiolog tansiyon önlemi için ilaç yazar ve esansiyel (belirlenemeyen) hipertansiyon teşhis eder. Ki sinsi bir hipertansiyon türü tansiyon hapı Ve cpap cihazı kullanıldıpı halde gözlere ve kulaklara zamanla fonksiyonlarına zarar veriyor. Cpap cihazı kullanılmaz ise bunu "Obstrüktif Ağır Osas" olanlar için diyorum böbrek ve kalp kapakçıkları iş görmez haline geliyormuş. Herkese sağlık mutluluk afiyet dilerim.

tek hastalıgınız mı var morcicek

başka hastalıgınız bulunmadıgı için mi emekli olamadınız

Merhabalar,

1987 doğumluğum. 30.04.2008 sigorta girişim var ve şu an 3420 pirimim var. 2013 yılında GATA dan uyku apnesi teşhisi ile uykuda cpap cihaz kullanacağım raporu verildi. şimdi Ankara Göğüs hastalıkları hastanesinde muayene oluyorum ve aynı raporu yeniliyorlar.
gün içerisinde devamlı uykulu ve sinirli olma halim araç kullanırken uykulu olma durumlarım var. çalışma alanında sıkıntı yaşıyorum. bu durumda emekli olma şartlarım nelerdir. bilgilendirilme konusunda yardımlarınızı rica ederim.

En az %40 engelli oranı almak şartıyla

İşe Başlama Tarihi 01.10.2008 – 31.12.2008
1. Derece %60 ve üzeri 15 yıl, 3700 gün
2. Derece %50-59 16 yıl, 3700 gün
3. Derece %40-59 18 yıl, 4100 gün

Üst Alt