Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi sebebiyle kontrol muayenesinde oranım düşer ve aylığım kesilir mi?

mdr

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba 62 oranında kronik hastalıklardan dolayı (tansiyon,şeker,kolestrol,uyku annesi,obezite) 3 yıl süreli rapor ile vergi indiriminden emekli oldum.uyku annesi için rapor sonrası cbap cihazı kullanmaya başladım.8.ayda kontrol muayenesine girmemi isteyecek sgk muayenede cbap cihazı kullandığım için oranım düşermiş.emekli maaşımı keserlermi.lutfen yardımcı olurmusunuz.Birde heyete giderken cbap cihazı çıktılarını isterlermi?3 sene önce uyku laboratuvarından aldığım rapor yine geçerli olurmu??

sgk işe başlama tarihi ve emekli olduğunuzda ki prim gün sayınız neydi ? o bilgilere göre bi cevap vericem size.

@mdr,
Sizin oranınız yüzde 40 altına düşmediği sürece emekliliğiniz devam eder. Tansiyon, şeker, obezite kolestrol gibi hastalıklardan bile alacağınız oran yüzde 40'ı bulur zaten. Bu yüzden uyku apnesinden alacağınız oran çok mühim değil. Ama tabi ondan da oran alabiliyorsanız alın.

Şunu bilmeniz yeterli, emekliliğiniz devam etmesi için yüzde 62 oran şart değil size. yüzde 40 aldığınızda da emekliliğiniz devam eder.

• Beğen
Reaksiyonlar: mdr
Bu konuyubende anlamadim,cpap cihazi ikullaniyor diye neden oran dusuyormus? Bunun mantigi ne? Tekerlekli sandalye kullanan biri de,sokakta geziyor diye oran verilmiyor mu?

• Beğen
Reaksiyonlar: mdr
rapor 3 yıl geçerli dediler tekrar teste yatmak gerekiyormuş. cihaz kullanmak engeli kaldırmaz o yüzden puan kesemezler.zaten sormuyor bile cihaz kullanıyormusun diye

@cdj,
Önceki orandan 1 puan bile düşse yeni kanuna tabi olunur diye bir kaç yorum okudum.Bu yüzden tedirgin oldum.

@mdr,

Uyku abnedi kronik hastalıktır tedavisi yoktur. cbsb cihazı kullanmak oranı aska düşürmez.cihaz kullanmadan hastalığın belirtileri gitmedigi sürece.zaten bu hastalık kronik cevrede duyduklarına kulak asma senin hastalıklarının bir coğu kronik zaten muhtemelen obeziteden dolayı 3 yıllık cıkmış raporun.Bu kontrolde süreklide ola bilir raporun.Uyku abnesi içinde nöroloji bölümün de PSG raporuna göre tekrar oran verebilir.şayet uzun süre olmuş hibi değerlendirme de bulunursa.tekrardan PSG raporu icin yatış verirler cihaz ile degil tabiki .Bütün bu hastalık tanısı konan insanlarda cbab cihazı kullanınca abne 5 in altına düşer.Tandşyon hastalığa tansiyon hapı iciyor icincd tansiyon düşüyor içmeyince yükseliyor ama ora alıyor.bunun hşbi bşr çok örnrk verebilirim. Tekrar %3/ uyku abnesinden oran slırdın rahat ol kardeş

@mdr,

Emekli olduğunuz gün ki, prim günü ve sgk tescil yılınız yüzde 40 oran aldığınızda bile emekliliğin devamı için yeterli. Burada önemli olan ilk emekli olduğunuzda ki emeklilik şartlarını taşıyor olmanız.

Üst Alt