Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi teşhisini çıkacak olan rapora nasıl ekletebilirim?

mami0611

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
4
Gazi üniversitesi göğüs hastalıkları bölümünde ağır derecede uyku apnesi teşhisi konuldu. Cpap cihazı almam için rapor düzenlendi.

Polatlı Duatepe hastanesinde ise psikiyatri tedavisi görüyorum bir yıldır.

Polatlı Duatepe hastanesinde sağlık kuruluna başvuracağım. Ama burada uyku apnesi testleri yapılamıyor. Birkaç ay önce buradaki göğüs hastalıkları doktoruna sorduğumda " yüzde 35 engelli raporu alırsın bu test sonuçları ile" demişti. Tek başına yüzde 35 oran, engelli raporu için yeterli olmadığı için psikiyatri doktorları ile de konuştum."Başvuru yap buradan da puan alabilirsin" denildi.

Bugün, Polatlı Duatepe hastanesinde sağlık kurulu nerede diye ararken oradaki memura sordum tekrar. Bana "artık yeni karar alındı, başka hastanede yapılan tetkikler dikkate alınmayacak, uyku apnesi için boş yere buraya başvurma, burada uyku testi yapılamıyor zaten" dedi. Biraz başından savdı ama dediği doğruysa burada uyku apnesinden yüzde 35 oran verilmeyecek bana. Gazi üniversitesine gitsem orada da psikiyatri kaydım yok.

Nasıl bir yol izlemeliyim arkadaşlar? Napacağımı bilemiyorum. Uyku testimin sonuçları ile neden karar vermiyor Polatlı Duatepe hastanesi sizce?

Son düzenleme:
Almış oldugun uyku testi psg raporu her hastanede geçerlidir. PSG raporunu nöroloji yada gögüs hastalıkları bölümüne göster agır tanıdın %35 oran alırsın. Teste gireli 1 yılı falan geçmedi ise zaten senden yeniden uyku testi istemez hiçbir doktor.O memur savsaklamış başdansavma cevap vermiş.bi hastanede erişkinlerde icin engelli raporu veriliyorsa şu bölüm yok diye bir şey söz konusu olamaz.en fazla test istemeye gerek görürse başka hastaneden yap getir demesi gerekir.kaldıki elinde psg testi raporun var ve her hastanede geçerlidir yani.uyku apnesi kronik ve kalıcı hastalıktır. Tedavisi cadece cpop cihazi kullanmaktır.

@fenerliyizz, öncelikle cevabının için çok teşekkür ederim. Psg raporum 9 ay önce gaziden alındı. Ben de sizin gibi düşünüp başvuru yapmaya karar verdim. En yakın zamanda MHRSden randevu alıp sağlık kuruluna gideceğim. Umarım memur savsaklamıştır. Duatepe hastanesinde umarım böyle bir karar alınmamıştır. Bugünkü diyalog bile anksiyetemi artırdı ve felaket senaryoları kurdum yine kafamda. Umarım boşunadır.

Bir de şunu sorayım.Randevuya giderken fotoğraf, kimlik fotokopisi falan götürecek miyim? Yoksa ilk başvuru aşamasında bunlar gerekmiyor mu ? Bana hiçbir bilgi vermedi memur. "Alo 182'den randevu alacaksın" dedi sadece. Onu da "zaten uyku apnesi buradan olmaz" demeden önce söylemişti. Sonrasında moralim bozulduğu için çok detay sormadan oradan ayrıldım. Şimdi aklıma takıldı bunlar.

Üst Alt