Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku ilaçlarından hangisi daha iyidir?

Ben en son 1 hafta uyuyamadığımda bütün dünya birbirine girmişti.

10 yıldır 100 mg grex ın yarısını kullaniyorum yatmadan once atıyorum 7 saat uyku veriyor

bende 3 ay kadar saraqual kullandım fakat bir müdddet sonra uyku yapmiyor

Largactil bende işe yaradı. 300 mg Largactil uykularım şuan iyi fakat serequel işe yaramıyor. 600 mg bile uyutmuyor.

Benzodiyazepinler kaygı bozuklukları ve uyku bozukluklarının tedavisinde yaygın olarak kullanılan sedatif hipnotik ilaçlardır. Bu ilaçlardan klonazepam, lorazepam ve alprazolam kaygı ve uyku bozuklukları dışında akut manik durumların tedavisinde antipsikotiklere, duygudurum dengeleyicilere destekleyici ilaçlar olarak eklenerek günlük uygulamalarda daha yaygın olarak kullanılmaya başlanmışlardır. Yanlış kullanım ve bağımlılık potansiyellerine ek olarak kullanımları esnasında ortaya çıkabilecek yan etkileri tedavinin uygulanması sırasında sorunlar ortaya çıkarabilecek bir düzeye ulaşabilir. İleriye dönük amnezi benzodiyazepinlerin akut kullanımında bazen istenen bir yan etki olabilir. İrritabilitede artış, agresif davranışlar gibi yan etkilerin de benzodiyazepinlerin kullanımı paradoksal biçimde ortaya çıkabildiği bilinmektedir. Daha az sıklıkta görülen yan etkiler olarak işitsel halüsinasyonlar, uyurgezerlik ve deliryum da rapor edilmiştir. Yoğun bakım hastaları ile yapılan bir çalışmada, lorazepam kaynaklı deliryum görüldüğü rapor edilmiştir. İntravenöz lorazepam sonucunda deliryum ile rapor edilen olgular bildirilmiştir. Kliniğimizde lorazepam ile tedavi edilen hastaların bazılarında şuur değişikliği, bilinç bulanıklığı, oryantasyon bozukluğu, canlı görsel halüsinasyonların eşlik ettiği deliryum görüntüsüne rastlanmış olup klinik tedavide lorazepam uygulanan hastalarımız geriye dönük olarak incelenmiştir.

Yöntem: Bu araştırmaya Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 15. Psikiyatri Kliniğinde Ağustos 2013 ile Temmuz 2014 arasında ayakta tedavi edilen 404 kadın hasta dahil edilmiştir. Hastaların dosya bilgileri geriye dönük olarak taranmıştır.
Bulgular: Kliniklerde ayakta tedavi uygulanan 404 kadın hastadan 287'sinde Lorazepam kullanıldığı tespit edilmiştir. Lorazepam kullanan 287 hastadan 9'una (%3,1) Deliryum tedavisi uygulandığı görülmüştür. Bu hastalardan beşine bipolar bozukluk, ikisine şizofreni bozukluğu, birine obsesif kompulsif bozukluk ve birine de madde bağımlılığı teşhisi konmuştur. Deliryum gelişimi görülen hastaların yaş ortalaması diğer hastaların yaş ortalamasından farklı değildir. Hastaların psikiyatrik tanısına eşlik eden deliryumu açıklayan herhangi bir genel tıbbi durum tanısı yada laboratuvar bulguları bulunmamaktadır. Deliryum görülmeyen 278 hastaya günlük olarak ortalama 3,3±2,1mg/gün dozunda lorazepam uygulanırken Deliryum görülen hastalara günlük olarak ortalama 6,1±1,7mg/gün dozunda lorazepam uygulanmıştır. Bu günlük olarak önerilen maksimum lorazepam dozu olan 10mg/günden daha azdır. Lorazepam dışında klinik görüntüyü açıklayacak herhangi bir diğer neden olmadığından, hastalarımızın lorazepam tedavileri sonlandırılmıştır. Sıvı ve destekleyici tedavi esnasında deliryum görüntüsünde gerileme ve gelişme olduğu belirlenmiştir.

Sonuç: Benzodiyazepinler merkezi sinir sitemindeki GABA reseptörleri üzerinde yüksek afiniteye sahiptiler. Bu GABAmimetik etki delirojenik olduğu düşünülen bazı nörotransmiterlerin değişim düzeylerini etkileyebilir. Rapor edilen vakalar çoğunlukla yoğun bakım ünitelerindeki ameliyat sonrası hastalar yada intravenöz lorazepam uygulamasının ardından deliryum gelişen vakalardır. Literatürde psikiyatri kliniklerinde lorazepam tedavisi esnasında rapor edilen deliryum vakalarına rastlanmamıştır. Duygudurum bozukluklarının tedavisinde lorazepamın antipsikotik duygudurum düzenleyiciler ile birlikte yaygın kullanımından ötürü deliryumun lorazepamın yan etkileri arasında alınması gerektiğine dikkat çekmek istedik.

Uyku hapı diye bir şey yok.
Şizofreni de kullanılan ilaçlar yan etki olarak uyku yaptıkları için doktor onu uyuyamıyorum diyenlerede yazabiliyor..
Şahsen ben uyku sorunu için şizofreni ilacı kullanmam.

ben 25 mg cedrina,10 mg diazem ve 1 mg ativan kullanıyorum uyumak için.daha önce 400 mg cedrina kullanıyordum ama beni pert ediyordu.

150mg cedrina + 5mg rexapin alıyorum. Bazen yetersiz gelirse 75mg cedrina'daha alıyorum.
fringe ben 300mg cedrina kullandım sonra acile başvurdum. Sen nasıl dayanıyorsun 400mg'a

fringe psikoza girince tekrar 300 e çıkardı. Geçen sefer acillik olmuştum. Hayırlısı artık

Uykusuzluk

Uyku uyuyamıyorum gece doktor bugun ativan verdi fayda etmedi.sizce hangi ilaç en iyi uyutur.

Turkiyede endikasyonu uyku olan tek ilaç imovane dir bakin uykusuzluk diye yazar endikasyonuna, ne icin kullanilir bolumune bakabilirsiniz prospektusunde yesil receteyle satilir ,onceleri yarim ile uyursunuz sonra 1,2 ve uyutmaz olur, kısa süreli tedavi için uygundur benim kullanmadığım hiç bir şey kalmadı tıbbi ilaç olarak artı (kedi otu ,lavanta,papatya,sarı kantaron,alabaş ,melatonin )hic biri fayda etmiyor brezilyadan yeşil reçeteli ilaç getirttim postayla o bile belli zaman sonra uyutmuyor çok zor bir olay bu sorunu çeken arkadaşlara tavsiyem b12 düzeyinize ve trioit hormonlarınıza baktırın ,aslında turkiyede imal edilen barbuturat grubundan 1 ilac var ama oda yesil receteli sayin dr larimiz yazmiyor gerci ben o ilacida kullandim 2.kutudan sonra uyutmadi

Son düzenleme:
Uyku sorunu yaşayan bipolar arkadaşlar var mı?

Merhaba ben bipolar bozukluk hastasıyım. 2,5 hafta önce hipomani yaşadım. Tüm ilaçların dozu arttırıldı. Psikotik şikayetler gitti fakat uyku için almam gereken 450mg cedrina ilacına rağmen uyuyamıyorum. Zaten ilaç almazsam hiç uyuyamıyorum. Doktorum şikayetlerim devam ederse yatış yapacağını söyledi. Şimdi sırf uyku sorunundan dolayı yatış yapılmasından çok çekiniyorum. Ne yapacağım onu da bilmiyorum. Sizin fikriniz nedir?

Kardeş sen hastasın diye uyuyamıyorsun diye düşünüyor doktor ,hastanedede ilaç vericekler aynı bide boşyerre yirmi otuz gün özgürlüğünden olucan ben iki defa hastanede yattım
Ben xeplion iğne oldum kalıcı yan etki yaptı uykusuzluk sende böyle bir durummu oldu da farkında değilsin

dogandemirci11

Cevabın için teşekkür ederim. Ben 3mg invega kullanıyordum. Şimdi 2x 6mg a çıkarttı doktorum. Şimdi normale döndüm.

metehan01 invegada aynı etkiyi yapıyor bende iç huzursuzluk yerinde duramama yani akatizi ,tansiyon yükseliyor bir garip oluyorum ,risperdal içiyordum önceden o da yapıyordu aynı formule sahip zaten
Xeplion inveganın iğnesi zaten

Benim yan etki görmediğim, tam anlamı ile etkisini gördüğüm ve cevap verdiğim tek ilaç invega. Beni psikoza sokmamı engelliyor. Sabah 6mg akşam 6mg olmak üzere günde 12mg invega alıyorum. Yanına uyku için 450mg cedrina alıyorum. Bazen durgunluk, can sıkıntısı oluyor fakat o kadar da olsun. Hiç bir yaşam mükemmel değildir sonuçta.
metehan01

dreamfail

Ben uyku ilaçı kullanmıyorum ama bir ara kullanmıştım
😁

9 buçuk yıllık kesintisiz ilaç tedavim devam etmekte.

Paxera 40 mg
Invega 6 mg
Clopixol depot 200
Olaxinn 5 mg ile 1 saatte uyku için olaxinn 5 mg nakavt..

Limooon serequal etken maddesi aynı olan ilaçlarkaç mg olduguna bağlı zamanla yetmiyor 25 mg 50mg 50 mgdan 100 sonra 200mg ben enson 800mg kadar çıktım doktorum çk kötü olursan 1000 mg geçme dedi serequal kullanıyorsan dozunu artır kendini takip et uygun dozu bulduğunda doktorda yeniden ilaç düzenlemesi iste uyku için bu ilaç çok etkili

İmovane kullanan varmi

Faydasi ve yan etkilerini yazarmisiniz kullananlar memnun musunuz

Daha yeni uyumak için 20mg olaxinn içtim normalde 10mgdir ama genede tık yok ben ne yapacam ya? :(
Clopixol ve clonex karışım yapacam mantıklı mı?
Clopixol iğne nasıl?
Uyku ve takıntısal davranışlar için hangi ilaçlar iyi.

Bu şekilde uyku ilacı sorman bana pek mantıklı gelmedi, bir psikiyatriste danışabilirsin çünkü uyumamanın altında yatan bir neden olmalı ve önce p çözülmeli.

Şizofrenide düzenli bir uyku için ilaç öneriniz var mı?

Sizofreni yim ketya XR 300 mg sabah akşam kullanıyorum çok unutuyor.
Normal uyku düzeni için öneri ilaç yardimci olun arkadaşlar.

Şamil67

Ben uyku ilacı almıyorum.
Akşam 8 gibi 30 mg REXAPİN alıyorum.
Çok şükürki uykumu fazlasıyla alıyorum.

Üst Alt