cevaplarım yarım kalmıştı devam ediyorum 2 - öyle bir durumdan sonra eve geldiğinizde ( veya evdeyseniz) 1 bardak oda sıcaklığıda su içip sırt üstü uzanıp(diyafram solunumu yapmak için) 1-2 saat hiçbir şey yiyip içmeden tv izleyin (sizi sıkmayan şeyleri) az da olsa uykunuz gelinceye dek! 3- ben artık duymazlıktan gelip odayı terk ediyorum.Konuyu ben açmış tartışmayı ben başlatmış olsam da zaten belli bir süreden sonra buna alışıyorsunuz ve daha çabuk sakinleşiyorsunuz 4- Yarınını düşünme! düşünmemekten kastım, şu saatte kalkmam lazım, kaldı şu kadar saat deyip de kendini germe hatta ve hatta saat denilen cihazı da unutunuz.5- akşam saat 20:00' den sonra, hiç içme demiyorum ama bu tür içecekleri az iç ve sakın meyve yeme! 6- Arkadaşım gelecek, şunu bitirmeliyim, hele bir uykum gelsin vb. sebeplerden ötürü hiç uykun olmasa bile (cin gibi olsan bile) en geç 23:00 de yatakta ol, zordur ama maksimum 3-4 gün sıkıntı çekersiniz , biyololojik saatiniz düzeldikten sonra da sakın bozulmasına müsade etmeyin, melatonin vb. uyku hormonları da (tecrübeyle sabit) fayda vermez.Tüm bunlara rağmen sıkıntınız devam ediyorsa Beyin, akciğer, kalp, dolaşım sistemi , bağırsak emilim bozuklukları, kan analizi ve bence en önemlisi tiroid bezinizi gösterin.Bu uykusuzluk derdi bana göre (kimse alınmasın) kafası çalışan ve sinirleri narin insanların genel problemidir.Peki ben bunları denedim de çare buldum mu ? - evet hatta size tutmuş olduğum istatistiki bilgi olarak şöyle bir sonuç sunabilirim; bunları yapmadan önce (yavaş yavaş keşfetmeden önce) her gün 2-3 saatlik (o da arada sürekli uyanmalarla) uyurdum.Toplasan haftada 20 saati bulmuyordu.Şimdi ise 40 ila 50 saat arası uyuyabilmekteyim.Siz de hiç ama hiç uyumuyor değilsinizdir. haftada 1 günde olsa uyuyorsunuzudur.Bana öyle bir uykuda 6-7 saat yetmiyor diyorsanız ya da 7 saati aştığımda ise bu sefer de gece uyuyamıyorum diyorsanız söylediklerimi yapmanızda fayda var.