Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyum bozukluğu f43.2 tanısı ile 2 defa hava değişimi aldım. Muaf olur muyum?

serialy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba uyum bozuklugu f43.2 tanisi ile 2 defa hava degisimi aldim busefer hava degisimi sonunda muayene vardi doktor yüzüme bile bakmadan birliğime sevk etti orda muafiyet alabilirmiyim yoksa bu doktor un sallama si yuzunden askerlige devam mi edecegim eğer öyle ise doktoru şikayet edeceğim 1 hafta sonra birliğime teslim olmam gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim

serialy

Birliğe gönderirler, orada yeniden hastaneye çıkmakta ısrar edersin, ve bence bu sefer muafiyet verilir

sekonder polisitemi+(F43.2) uyum bozukluğundan muafiyet

sekonder polisitemi+(F43.2) uyum bozukluğundan muafiyet aldim haklarim neler?

serialy

Ne kadar sürede aldın kaç defa hava değişimi verdiler ve süreleri neydi biraz bilgilendirebilir misin ?

5 6 ay a yaklasik askerdim iki kere 30 gun hava degisimi aldim

Kağan52 selamlar bir arkadaşım 2015 yılında unipolar depresyon f32 34 38 39 olarak yüzde 25 oran almış geçen süre içerisinde şu anda ilaç raporlarında bipolar mizaç bozukluğu f31 tanı kısmında duygulanim bozukluğu ve yaygın anksiyete bozuklugu 41.1 41.2 yazıyor ilaç raporlarında tekrar heyete girse yüzde 40 alabilir mi yoksa yeniden yüzde 25 olarak mı alır yardımcı olabilirsen sevinirim

egemat1 2015 yılından beri sürekli tedavi aldığına dair hastane yatışı yada düzenli poliklinik kayıtları var mı?Heyete girdiğinde bipolar tedavisi aldığına dair epikiriz isteyeceklerdir.ilaç raporu ve varsa hastane yatışını belgeleyen ve polikilinik kayıtlarını gösteren bipolar bozukluk tanısını belgeleyen raporla birlikte heyete tekrar girsin.%40 ve 45 gibi bir %de alacağını düşünüyorum ama süreli 2 yıllık şeklinde çıkar.

Kağan52 düzenli poliklinik gitmisligi olmuş her yıl ilaç raporları varmış ilk verildiğinde yaygın anksiyete bozukluk olarak verilmiş 25 oran.... hastanede yatış hiç olmamış düzenli olarak ilaçlarını kullanmış şuanda ki ilaçları cedrina 400 mg citol 40 mg 30 mg zestag kullanıyormuş

Kağan52 tsk ederim kardeşim süresiz olması için 5 6 yil geçmesi mi gerekir 2 3 sefer heyete girdikten sonra mı süresiz olur yoksa bu hastalığa yıllarda geçse süreli mi veriliyor

egemat1 Şizofreni ve şizofreni tipleri dışındaki hastalıklar da genel olarak süreli verilir,bazen şizofreni de bile süreli rapor çıkabiliyor.Duygu ve kaygı bozukluklarında rapor almak oldukça zordur.uzun süre tedavi aldığınızı belgelemeniz lazım.bipolarda en az 2.3 yıl tedavi almalısınız heyete girdiğinizde epikirize bakılır uygun görülürse 2 yıl süreli verilir 2 yıl sonunda tekrar epikiriz istenir ve 3 yıl süreli verilir.3 yıl sonunda yine epikiriz istenir düzenli tedavi aldığını belgeler ise rapor sürekli çıkar..bazen de heyet doktorlarının insafına kalır merhametlilerse sana zahmet vermezler direkt ilaç raporuna bakıp süreklidir diyebilirler ...

Kağan52 yazdığını direk gönderdim birde kağan sen sordun poliklinik sürekli gidiyormu diye ilaç raporu çıktıktan sonra doktoru buraya gelmene gerek yok aile hekimliğinden Yazdır ilaçları diyormuş bu ileride polikliniği gitmediği için sikinti olur mu ilaç röpor süresi bittiğinde ilaç rapor çıkartmak için poliklinige gidiyormuş bu sorun olurmu ileride

egemat1 Eğer rapor almayı düşünüyorsa,ilaçlarını yazdırmak için dahi olsa psikiyatri doktoru olursa daha iyi olur,hem kontrol hem ilaç yazdırma bu daha iyi olur.
Hayırlı günler...

Kağan52 kardeşim çok teşekkür ederim sağolasın hayırlı pazarlar...

Muaf olabilirmiyim

Bana malatya da usta birliginde malatya eğitim araştırma hastanesinde psikiyatri doktoru ileri dereceden kekemelikten 1 ay hava değişimi verdi.Sonra hava değişimi bitince Konyadaki subeye gittim sevk aldim Meram egitim arastirma hastanesine sevk etti ordaki psikiyatri doktoru psikiyatri hastanesine yatis verdi 15 gun yattim psikiyatri hastanesindeki heyet 1 ay anksiyete bozukluğu ve konuşma bozuklugundan smkli hava degisimi verdi bitti. Tekrar sevk aldim konya Meram egitim arastirma hastanesine gittim 1 ay anksiyete bozuklugu ve konusma bozuklugundan smkli hava değişimi verdi.Kontrole gittim doktor 1 ay daha anksiyete bozuklugu ve konusma bozuklugundan smkli hava degisimi verdi. Bu hava degisimi bitince askerlige elverissiz verilir mi ? 4 ay hava değişimi oldu 15gun hastane yattim.Ayni hastaneden 3 ay hava değişimi almış oldum.

gkn6435
Yapilan ruhsal muayenede psikotik bulgular görülmediği suisid homisid düşünceleri olmadığı kanaatine varılmış.
Yani intihar düşünceleri,bir başkasına zarar verme yada öldürme fikrinin olmadığı kanaatine hastalığın remisyonda yani düzelmiş olduğuna ve son nihayi karar için birliğinde kıta işlevsellik formu ile hastaneye sevkine karar verilmiş...

OğuzHan112 pskaytriye gittim
Tanı: f43 uyum bozuklugu
Karar: 30 gun hava degisimi
İNZAR:: hava degsimi sonrasinda kitasin katilmasi rdm tarafindan takip edilmesi teavi surecinde uyum artirici önlemlerin alinmasi (silahli gorev verilmemesi) can dostu verilmesi spor icin desteklenmesi pskolgok görusmelerinin yapilmsi ) vb önerilir. Yakinmalarinin devami halinde fotorfli onayli sicil amirleinden muhurlu evrakli kita kanaat ve islevsilikigin nasil oldugu belirten sevk yazisi ile murcati uygunudur . ne olur sizce . ( size bi fotoraf atmam gerekiyo burdan atamaiyorum nerden atabilirim)

cannz
Hava değişimi sonrasında, söylendiği gibi birliğine katıl...
Şikayetlerinin devam etmesi halinde, birlik amirlerinin görüşüni beyan eden evrakla tekrar hastane sevk alırsın.
Muhtemel muaf elverişssiz kararı verilecektir...

OğuzHan112

Size çok ACİL bana verilen F43 uyum bozuklugunun raporunu (30 gün hava değişimi) fotorafını atmam lazım buradan denedim atılmıyor. LÜTFEN bana yardımcı olun, rapora bakıp bi fikir yürütseniz askerlikten muaf olmam yönünde . Size o raporun fotorafın atabileceğim sosyal medya hesabınız varmı NOLUR bana yardım edin Allah sizden razı olsun OğuzHan112

cannz
Sakin olun.
Nedir sorun ?
Raporu atmanıza gerek yok,
Kısaca bir özet gecin,yardımcı olmaya calışalım...

OğuzHan112
Rapor: ilk basta 10 gun istirtahat verildi sonra tekrar gataya sevk edildim . Bilinen ikinci işlemdir.

Geliş ruhsal muyanesi: Ayakta ve yaşında görünümde, çevresine ilgisi azalmış ,giyiniş ve tuvaletine özenı iyi,mizacı sıkıntılı , sosyabilistesi sınırlı, konusma ve ses tonu azalmıs, mimim ve jestleri sıkıntı ifade eder tarzda ,hareketleri huzursuz ,uyku azalmış , iştah azalmış, bilinç açık ,yönelim tam ,algı tabii,dikkat normal,bellek normal,nesnel ve öznel yargı tam ,zeka normal düzeyde , duygulanım anksiyete tarzında bozulmus , düşunce akışı normal olup amaca varıyor, düsünce içerigi sosyal-ailesel sorunları ile birlikte askerliğe uyum sorunları üzerin yogunlaşmıs , suisd homisid fikir plan yok, davranısları gözleme göre psikmotor aktivitesi normal olup askeri islevselligi azalmıştır.
Premorbidinde c kümesi bağımlı kişilik özelliklerinin oldugu , 3.5 aylık er olduğu, askere başladıktan sonra uyum sorunları yaşadıgı ,verilen görevlerı yapmak istemediği , birliğinden firar ettiği , uyum bozuklugu tanısı ile 10 gün istirahat verildiği ,istirahat bitiminde birlige katıldıgı ancak sıkıntıların devam ettigı anlaşılmıştır.
15.06.2020 tarihli askeri islevsizlik degerlendirme ve kanaat formunda askerlige ve birliğe faydalı olamaycağı, askerı ve mesleki verim alınamayacağı yönünde kanaat bildirildigi görülmüştür.
KARAR
Tanı:F43.2 uyum bozukluğu
Karar: C\17, 1ay hava değisimi uygundur.

İNZAR:: Hava değisimi sonrasında kıtasına katılması rdm tarafından takip edilmesi , tedavi aldıgı süreçte birlik icinde uyum arttırıcı önlemlerın alınması ( silahlı görev verilmemesi, can dostu verilmesi, spor için desteklenmesi psikolg görüşmelerının yapılması , görev verilirken niteliklerinin göz önünde bulundurulması VB) Önerilir . Yakınmalarının devamı halinde ivedilikle sıralı sicil amirleri tarafından imzalanmış , fotograflı,onaylı,evrak numaralı askeri islevsellik degerlendirme ve kıta kanaat formu ( mevcut durumda askeri islevselliginin nasıl oldugunu belirten , birlik icerisinde kötü örnek teskil edip etmedıgini ,kendisine veya etrafına riskli davranıslarının olup olmadıgı gibi özellikleri belirten) fotograflı onaylı , tarihli ,evrak numaralı sevk yazısı ile psikyatri polikliniği müracatı uygundur.

OğuzHan112

nolur yardım edin muaf olabilirmiyim askerlikten orda duramıyorum

(Yakınmalarının devamı halinde ivedilikle sıralı sicil amirleri tarafından imzalanmış , fotograflı,onaylı,evrak numaralı askeri islevsellik degerlendirme ve kıta kanaat formu ( mevcut durumda askeri islevselliginin nasıl oldugunu belirten , birlik icerisinde kötü örnek teskil edip etmedıgini ,kendisine veya etrafına riskli davranıslarının olup olmadıgı gibi özellikleri belirten) fotograflı onaylı , tarihli ,evrak numaralı sevk yazısı ile psikyatri polikliniği müracatı uygundur)
................................................................................
Kesin bir şey söylemek doğru olmaz,forum kurallarına aykırı oluyor.
O yüzden siz yukarıda yazdığınız yolu izleyeceksiniz.hekim o şekilde karar vermiş.
Hava değişimi sonrasında birliğine katıl.birlik amiri seninle ilgili bir rapor tutup hastaneye sevk edecektir.birlik amirleri askerlik yapamaz şeklinde tekrar rapor tutarsa muaf olursunuz.
Sağlıcakla...

Tadaviye rağmen şikayetlerin devam ediyorsa,
Birlik amirlerin askerlik yapamaz diyorsa %90 muafsınız...
Genelde belli süreler hava değişimi akabimde muaf tutuluyor.
Biraz sabır..

Söylediğim gibi hava değişi sonrası mutlaka birliğine dön.
Şikayetlerin devam ediyorsa birlik amirine anlat o seni seninle ilgili rapor tutup sevk edecektir.
Merak etmeyin hasta olan bir kişeye zorla askerlik yaptırmazlar.
Yeterki dürüst olun...
cannz

Üst Alt