OğuzHan112
Rapor: ilk basta 10 gun istirtahat verildi sonra tekrar gataya sevk edildim . Bilinen ikinci işlemdir.
Geliş ruhsal muyanesi: Ayakta ve yaşında görünümde, çevresine ilgisi azalmış ,giyiniş ve tuvaletine özenı iyi,mizacı sıkıntılı , sosyabilistesi sınırlı, konusma ve ses tonu azalmıs, mimim ve jestleri sıkıntı ifade eder tarzda ,hareketleri huzursuz ,uyku azalmış , iştah azalmış, bilinç açık ,yönelim tam ,algı tabii,dikkat normal,bellek normal,nesnel ve öznel yargı tam ,zeka normal düzeyde , duygulanım anksiyete tarzında bozulmus , düşunce akışı normal olup amaca varıyor, düsünce içerigi sosyal-ailesel sorunları ile birlikte askerliğe uyum sorunları üzerin yogunlaşmıs , suisd homisid fikir plan yok, davranısları gözleme göre psikmotor aktivitesi normal olup askeri islevselligi azalmıştır.
Premorbidinde c kümesi bağımlı kişilik özelliklerinin oldugu , 3.5 aylık er olduğu, askere başladıktan sonra uyum sorunları yaşadıgı ,verilen görevlerı yapmak istemediği , birliğinden firar ettiği , uyum bozuklugu tanısı ile 10 gün istirahat verildiği ,istirahat bitiminde birlige katıldıgı ancak sıkıntıların devam ettigı anlaşılmıştır.
15.06.2020 tarihli askeri islevsizlik degerlendirme ve kanaat formunda askerlige ve birliğe faydalı olamaycağı, askerı ve mesleki verim alınamayacağı yönünde kanaat bildirildigi görülmüştür.
KARAR
Tanı:F43.2 uyum bozukluğu
Karar: C\17, 1ay hava değisimi uygundur.
İNZAR:: Hava değisimi sonrasında kıtasına katılması rdm tarafından takip edilmesi , tedavi aldıgı süreçte birlik icinde uyum arttırıcı önlemlerın alınması ( silahlı görev verilmemesi, can dostu verilmesi, spor için desteklenmesi psikolg görüşmelerının yapılması , görev verilirken niteliklerinin göz önünde bulundurulması VB) Önerilir . Yakınmalarının devamı halinde ivedilikle sıralı sicil amirleri tarafından imzalanmış , fotograflı,onaylı,evrak numaralı askeri islevsellik degerlendirme ve kıta kanaat formu ( mevcut durumda askeri islevselliginin nasıl oldugunu belirten , birlik icerisinde kötü örnek teskil edip etmedıgini ,kendisine veya etrafına riskli davranıslarının olup olmadıgı gibi özellikleri belirten) fotograflı onaylı , tarihli ,evrak numaralı sevk yazısı ile psikyatri polikliniği müracatı uygundur.
OğuzHan112
nolur yardım edin muaf olabilirmiyim askerlikten orda duramıyorum