Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uzak sehir

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
281
Reaksiyonlar
235
Bana yabanci olan dogu kulturu bir dizi
Dizi mardinde albora konaginda kanadada buyuyen kiz esinin memleketine esini defnetmek icin getiriyor
Ne olursa olsun dogu kulturunde genclerle evlenmemeliymis kizlar dedim
Sirf doguda genc kadinlara genc annele boyle ezen iten haklarini elinden alan bir kultur olduguna sasarak izledim
Cunku benim yasadigim topluma cok ters kadin ayirmaciligi
Izledikce saskinligim hemcinslerime acima duygum artti
Para olan yerde boyle iptidai toplum olmaz zannederdim cunku yanilmisim doguyu tanimadigim icin
Gonca vuslateri rol kabiliyetiyle one cikiyor
Gelecek diziyi merakla bekleyecegim

Para olan yerde boyle iptidai toplum olmaz zannederdim cunku yanilmisim doguyu tanimadigim icin
Evet artık doğu konusunda uzman isimlerden biri sayılırsın ne de olsa dizi izledin yani daha ne olsun.

Tiktokta birkaç sahnesi önüme düştü bu dizinin. Sonradan çıkan birçok şiddet içerikli dizi gibi bir şey sadece. Kurtlar vadisinin gerçeklerle alakası neyse bu dizilerin de bu kadardır. Fakat gençleri ciddi şekilde özendiriyor, şiddete meyilli olmalarına neden oluyor. Devletimiz sağolsun sigarayı, alkolü sansürlerken şidette meyilli bir serseri olmayı sansürlemiyor.

Eskiden de Kemal Sunal'ın, şener Şen'in filmleri olurdu doğuya dair. O dönem bile gerçek değildi, hep şöyle bir 50 sene geriye gidince biraz gerçeğe yaklaşıyor. 50 sene geriye gidince Rize de Tekirdağ'da da böyledir muhtemelen. Biz de bu evrende, bu dünyada, bu ülkede yaşıyoruz. Siz farklı bir şey görmüyoruz ki sizden farklı olalım. Aynı cinayetler, aynı suçlar, aynı zihin yapısı Türkiye'nin her yerinden çıkıyor.

Doğu'da kadının değeri erkeğinden az, bu yaşlılarımızda daha baskın. Şimdiki kız çocuğu olanlar erkek gibi bakıyor, değer veriyor. 50 sene geriye gidince Tekirdağ'da, Rize'de, Tokatta da kadın, erkekten daha değersiz değil mi? Yani din aynı, mezhep de çok farklı değil. Buradan bile belli olur ne olduğu.

Ben dizi izlemem cogunluk tenecigim😃 ama bu degisik kultur yapisi olunca ilgimi cekti begendimde
Burda begenme payi siddet icerir gibi olsada konak zenginlik koklu aile duzeni ilgimi cekti
Eger babalar kizlarina simdilerde dedigin degeri veriyorlarsa cok ama cok sevinirim

Aslinda ahmet turkun konagi kasri kancoyu cok merak ediyorum😃
Bizim ankara eskisehir yasam alanlarimjzda hic boyle konaklar yok
Acaip merak etsemde guneydoguyu hep oralara uzanmak korkumdu

Son düzenleme:
@GRAHAM BELL Senin için aradım buldum, yani ismi aklıma gelmiyordu filmin ama buldum. Hem siyaset de yok ve konu da doğu kadını, aşk ve kısmen de bir ırkçılık söz konusu filmde. Romanı da var, filmini de yapmışlar. Sinemada izlerken ağlamamak için kendimi zor tutmuştum. Yalan doğru bilemem, gerçek bir hayat hikayesiymiş ve izlerken de gerçek olabileceğini ben de hissettim. Çünkü film kültürümüze göre çok gerçekçiydi.

Filmin adı: Roza
Hamit İZOL'un Romanını sinemaya aktarmışlar. Tavsiye ederim.

Üst Alt