Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uzun süreli kullandığımız psikiyatrik ilaçlar başka hangi hastalıklara yol açmaktadır

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
350
Ozaprin_10
Abizol_15
Lustral_100
Dideral_40

8 buçuk yıla yakındır bu vb. ilaçları kullanmaktayım ve bu süre zarfında 1 gün bile ilaçları içmekten pas geçmişliğimde olmadı hiç. NEDENİNİ BİLMİYORUM. Bu kadar ilaçlara bağımlı yani tabi olmuşken bu kadar uzun süre kullanılan psikiyatrik ilaçlar uzun vadede hangi hastalıklara davetiye çıkarmaktadır?

Bu şekilde benim gibi ilaç kullanan varmı? Sanki deli gibi.

Benim(de) ışığımı söndürdü ilaçlar. Canlılığımı yitirdim gibi. Ama ne yapacan işte.

11 yıl mı? Bu zaman zarfında hiç bırakmadın mı?

Ben 2009 yılı falandı düzensiz kullanıyordum o zamanlar ilaçları. 2012 yılı Temmuz ayından itibarende hiç kesintisiz hiç sektirmedim doğrusu.

Başına kötü bir olay geldimi hiç.

Benide çok yordu ilaçlar ama bu bizim dünyada sınavımız sanırım.

İnsanlarla ilgili sorunun varmı?

20 yıl önceydi. Sağ kulak iç kısmına kazayla darbe almıştım. Ondan sonra bende şok mu sendrommu ne olduysa oldu bu kazayla birlikte beni hemen değiştirdi bu kaza. İnsanlardan kaçmaya vede insanlardan korkmaya başladım.

Ben insanlara karşı soğuğum. İnsanları ben sevmiyorum diyemiyorum demiyorum doğrusu. Sadece kaçmaktayım insanlardan özelliklede tanıdığım insanlardan kaçıyorum. Bu kaza beni dünyaya karşı dış dünyaya karşı sessizleştirdi. Bu kaza zamanı ilk ergenlik yıllarımdı o zamanlar.

Doğru ailem bana karşı genel olarak soğuktular şimdi farkına varıyorum.

Clonex (klozapin) ilacında "agranilosütoz" denilen bir risk var. Kan değerlerinin hayati derecede düşmesi gibi. Ama görülme oranı % yüzdeye vurulursa oldukça düşük. Zaten ayda 1 kan tahlili yapıldığı için kontrol altında tutuluyor.

Kendimi sevgisiz büyümüş gibi hissediyorum ben.

Yok onda hiç sıkıntı yok kendimi zaten yeterince seviyorum.

Bazı psikiyatrik ilaçlar vücutta şekeri yükseltiyor diye biliyorum ama bu durum zamanla şeker hastalığı yaparmı bilemiyorum.Merak ettim aslında,bi araştırıcam konuyu.

ASUMAN0

Sen bi araştır bu konuyu. Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar vardır mutlaka

Zamanla zihnim yorgun düştü bu ilaçlar yüzünden. Bi yönden de beni rahatlattı birazcık olsada rahatlattı beni kullandığım ilaçlar.

Ben 2003 yilindan yakalandigim anksiyete ve panik bozukluk hastalığımdan dolayi 16 yildan beri ilac kullanıyorum ama sadece tek bir antidepresan, son kullandığımıda araliksiz 8 seneden beri dr kontrolünde kullanıyorum.
Ibs oldum bilmiyom bu ilaçlarmi yaptı, onun haricinde şimdiye kadar şükür ciddi bir rahatsızlığım olmadi..

Direkt olarak psikiyatrik ilaçlar şeker hastalığı Ya da başka bir hastalık yapar diye bir bilgi yok fakat obezite şeker hastalığı yapan etkenlerden biriymiş.Psikiyatrik ilaçların uzun süreli kullanımı obeziteye sebep olabilmekte,bu nedenle dolaylı olarak şeker hastalığına da sebep olmuş oluyor.

Bir de hastalığımın ilk zamanlarında,doktorun verdiği ilacın birinin içinde ani ölümlere sebep olabilir yazıyordu.Doktora sordum,nadir rastlanan bir durum dedi.Eski tip ilaçların biriydi,adını hatırlamıyorum şimdi.
Hatta forumda açılan ketiapin öldürür mü isimli başlığa,gerçek ölümden bahsediyor sanıp cevap yazmıştım,bu yüzden.

Sleepig beauty
Geçmişolsun,ben küçük bir araştırma yaptım zaten,derinlemesine araştırmadım.Bütün ilaçların sakıncaları etkileri oluyor ne yazık ki.Tekrar geçmişolsun.

Evet herkeste olmuyor tabi ki,biz ihtimalleri yazıyoruz zaten.
Lityum kullanan herkeste de guatr olmamıştır mesela.

Bu kilo sorunu neredeyse bütün psikiyatri hastalarında oluyor diye biliyorum.İlaçların çoğunun iştah açma özelliği var ama 35 yaşıma kadar direndim bende,sonra çok kilo aldım.

Afiyet olsun :).Epeydir deniyorum ama kilo veremedim.Hergün en az 1 saat yürüyorum aslında.

Seni tebrik ederim,ben de kilo veririm inş kısa sürede.

İdeal kilomu biliyorum.Yardımcı olmak istediğin için teşekkür ederim :)

Tansiyon konusunda bilgim yok.Benim tansiyon çoğunlukla düşük oluyor.Normal hali bu tansiyonumun.

sleeping beauty

neden yutuyorsun ki piyasada 20 çeşit ilaç var başka birini deneseydin kaş yapayım derken göz çıkarmışsın

(Gölge)

Çok çeşit ilaç var "doğru" ama bu konuda bizlerin bilgisi sınırlı.

kafam ve kolum istemsiz hızlı harekette bulunuyorlar. eskiden azdı fakat şimdi çok oluyor.

Arkadaşlar vücudumuza kimyasal alıyoruz, ileriki yaşlarımızda elbette arıza çıkacak, vücut kimyasalı tanımlayamıyor, depo ediyor, bu patlayacak bir yerde, ayrıca biz diğer insanlara oranla daha az yaşıyoruz.

tabıkıde etkısı olur kımı mıdeyı bıle bıtırıyor arastırmalara gore psıkolojık rahatsızlıktan oturu ılac kullananlar normal ınsanlara gore daha az yasıyormuş.

ne kadar yasarız bılmem Allah bılır ama arastırmalara gore ılac kullanmayanlara gore daha kısa omurlu oluyoz ılaclar bı tarafı duzeltırken baska bı tarafı bozuyor.

Sizosalgun

Bencede ilaçlar bütün merkezleri bozuyor. Adeta altüst ediyor bana katılan varmı?

Antipsikotik ilaçların psikoza sebep olduğunu duydum. Ben 2017 yılında sosyal fobi sebebiyle başlayıp 2 yıl antipsikotik kullandım, bu yıl psikoz tanısı aldım. Acaba o ilaç mı sebep oldu, ailemde hiç psikoz tanısı alan yok :confused:

Üst Alt