Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uzun yürüme cihazı ile olan tecrübeleriniz, önerileriniz..?

pluton...

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Benim sol bacakta çocuk felci mevcut 3 cm. civarında da kısalık var bugüne kadar herhangi bir cihaz kullanmadım.
Bursa'da Karma ortopedide ilk defa uzun yürüme cihazı yaptırıyorum. Yürüme esnasında elimi dizime destek yapmadan yürüyebiliyorum, ancak kaygan ve parlak zeminlerde yürümekte zorlanıyorum.

Şimdi bu cihazı ben kullanırsam ne faydası göreceğim avantajları ve dezavantajları neler olacaktır.

Bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Yürüyüş açısından ne gibi bi fayda sağlar bilemiyorum. Yani zaten onszuz da yürüyebiliyormuşsunuz... Bence olası en büyük faydası, düşme vb. bir kaza olduğunda güçsüz bacağınızı koruması olacaktır...

Keşke bunu biraz denedikten sonra kendinize uygun çlçülerde yaptırmaya karar verseydiniz.

Oturanboğa 2 sefer prova yaptı firma isveç kilitli her ayakkabı ile giyilebilen (patikli) bir cihaz yaptıklarını söylediler.

hastalığını en iyi sen biliyorsun.
ben ofliyim uzun bacak yürüme cihazı yaptırdım,ama sadece ev içinde üç beş sefer dolanıp oturuyorm,dışarda kullanmam zaten mümkün değil.
sizin hastalığınızda olay farklı olabilir,bunu da en iyi siz bilirsiniz

Arkadaşlar uzun yürüme cihazımı yaptırdım iskial destek eksik olduğu için tekrar ortezciye bıraktım.İskial destek nedir ne işe yarar nasıl bir şey bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum.

yıllar oldu bu özellikdeki ortezi ben de kullanıyorum.artık benim bir parcam oldu. ben cok memnunum.

DAMLA81 İskial destek ne işe yarıyor.Yürüme esnasında iskial desteklimi daha rahat yürünüyor yoksa iskial desteksizmi daha rahat.

Seyhan dizlik var ama ben kullanmıyorum.Daha doğrusu doktor diz hakimiyeti kısmen olduğu için kullanmayabilirsin demişti.Ben de kullanmıyorum.

Merhaba Pluton uzun yürüme cihazlarında iskial destek dedikleri cihazın en üst noktasının arka kısmıdır yani popo muzun alt kısmına temas eden bölümüdür.Dize kadar kasları yeterli olan kullanıcılar iskial desteğe ihtiyaç olmadan cihaz kullanabilirler.( Anlatabildimmi ) Şunuda söylemek isterim ( oturan boğanın hakkı var ) cihazı kullandığın sürece kaslarını zayıflatacak çünki şimdi kasların üstlendiği görevi sonra cihaz üstlenecek dolayısı ile kaslarınız gerileyecek ,eğer kısalığın 3 cm ise cihaz kullanma ve alacağın ayakabının içerisine 1 cm dışına topuk altınada 1.5 cm kısalık ilave ettir evde kullanacağın terliğin altınada 2.5 cm lik bir ilave yapıştır uzun yıllar ayağının gücü eksilmeden kullan.

mısmıl kısalık 3 cm. ama doktor cihaza herhangi bir tabanlık ilave ettirmedi zaten patik 1cm. kadar kalınlığı var dedi kalan 2 cm. içinde tabanlık kullanmana gerek yok dedi.Cihazı asıl kullanma sebebim kaygan yüzeylerde ayağımın kontrolünü sağlayabilmekti.Cihaz şu anda bu işi görüyor.Sadece kaygan yüzeylerde örneğin alışveriş merkezleri gibi olan yerlere gidersem cihazı kullanıyorum onun dışında pek kullanmıyorum.Evde olduğum saatlerde de cihazı kullanmıyorum.

pluton ben de bu cihazı 8 yaşımdan bu yana kullanıyorum evde genelde kullanmıyorum dışarda kalabalık yerlerde bu cihazla daha güvenli yürüyorum ben elimle dizime dokunarak yürümek zorunda olduğum için uzun mesefelerde elim yoruluyor yada dengem bozuluyor ama yürüme cihazıyla kendimi güvende hissediyorum avntajlımı tam olarak evet diyemem çünkü kasları tembelleştirdiği için ayak daha da zayıflıyor ve alışkanlık yapıyor onsuz dışarı çıkamıyorum hatta doktorlar amaliyatla bu cihazdan kurtulabileceğimi deselerde ben alıştığım için ondan vazgeçemiyorum.Sonuç izinde sorun yoksa kullanmanı önermem.

poli sekeli durumlarla halen memleketimizin birçok bölgesinde dizini eliyle destekleyerek yürüme gayreti gösteren bir çok arkadaşımız bulunmaktadır. yapılcak şey okadar basitki ya ben neden daha önce bunu denemedim diyecek kadar. el ile destekleyerek bir çok diz kalça ve bel deformitelerini engeleyemezsiniz bu diz kalça bel ve taki omur ilikde halk arasında kanburlaşma denilen pozisyonlara kadar zorlar. uzun yürüme cihazları fazla efor sarfetmeden yürüyüşünüze ve anatominize destekler sağlayacaktır. vucudu herzaman terazidde ttutmak gereklidir yoksa eksik olan tarafa doğru deformiteler artmaktadır. cihaz kullandığınızda bir çoğunu farkedeceksiniz kaybedecek bir şeyiniz yok cihaz kullandığınızda ama kullanmadığınızda ..... saygılarımla

arkadaşlar merhaba..bende cihazın ölçülerini verdim.ithal isveç kilitli en ust barları hafif olsun dıye alımınyum yapılacak.acaba sız cıhazlarınızı ne kadara yaptırdınız?ben ılk kez yaptırıyorum.2.000 tl fıyat verdıler..sızden bılgı alablırsem sevınırım

İzmir'de hafif olanlar 1.500 civarında yapılıyor.
Her tarafı çelik olursa 1.000 lira civarı.

cem bey bende bır kac yerden fıyat aldım.yerlı olursa 1300-1600 tl arası dedıler.ıthal celık olursa 2000-2500 cıvarı dedıler.bende ılk defa kullanacagım ıcın acıkcası cıkta fıkır sahıbı degılım.en son bır yerle 2.000 tl ıle anlastık.umarım makul bır fıyattır.:)

Benim ayağımda 25 cm gibi bir kısalık söz konusu .. Aslında tam bir kısalık ta sayılmaz aslında ama görüntü itibariyle kısa ve ilk okul çağlarında bir cihaz kullandım daha sonra kulanamadım ve yaklaşık 20 yıldır hiç cihaz kulanmadım . Benim durumuma uygun cihaz bulabilirmiyim bilgi verirseniz sevınırım ..

uzun yürüme cihazı kullandım daha önce isveç kilitli şuan ottobock e-mag active yaptırdım 10 gündür kullanıyorum çok hafif rahat
yürürken dizin otamatik açılıp kapanması otururken istediğim ayakabı giyebiliyorum şuanda alışma devresindeyim eminim zamanla daha iyi sonuçlar alacağıma kesinlikle tavsiye ederim maliyeti yüksek ama alma güçü olanlar harika bir cihaz diyorum.

Yeter3460 yaptırdığın cihazın fiyatı ne kadar.Polio olan bacağını ne kadar kullanabiliyorsun yani dizden açıp kapama yapabiliyormusun.

polio olan bacağımı kullanıyorum. açıp kapamayı yapıyorum cihazın fiyatı 18 bin tl fiyat olarak yüksek ama ben kredi çekip aldım
10 gündür kullanıyorum gayet rahat bir cihaz diyorum.

merhaba arkadaşlar..bugun uzun yürüme cihazını aldım.elimi bacağıma koymadan yuruyebilmek okadar garip geliyorki bana..bıraz daha kullanıp durumu sızlerle paylaşacağım.ılk ızlenımlerım neden ben bu cıhazı 32 yaşına kadar kullanmamışım dıye dusunmeden edemedim.gayet rahat elimi destek yapmadan yuruyebılıyorum ve daha onemlısı yorulma olmuyor..bu gercekten cok onemlı.ınsallah alısmam fazla surmez..

Aydın Bey hayırlı olsun ilk zamanlar biraz zorlanırsın ama zamanla alışacaksın en önemlisi yürürken kendini daha güvende daha rahat hissedeceksin.Cihazın kilit sistemi isveç kilitmi yoksa yüzük kilitlimi.

Aydın bey hayırlı uğurlu olsun zamanla alışırsın daha iyi sonuçlar alırsın inşallah kazasız belasız kullanmanızı dilerim.

merhaba..ben de yaklaşık 18 yıldır uzun yürüme cihazı kullanıyorum..şu an 23 yaşındayım.yani bu cihazla ilgili epey tecrübem var.öncelikle isveç kilidi kullanıyor olmak büyük bir avantaj.yalnız yürürken diz kıvrılmadığı için en başta kullananlar biraz zorluk çekerler.fakat alışması zor değil.

arkadaşlar herkese teşekkür ederim.evet bu yasıma kadar hiç kullanmadığım için cihaz biraz garip geliyor fakat zamanla alışacağıma inanıyorum.ama elimle bacağıma destek olmadan yürümek cok guzel.cihazın isveç kilitli olması buyuk bır avantaj.ama bırgun muhakkak bu ottobock e-mag yurume cıhazından alacagım.yeter hanımda bu konuyla ilgili saolsun bır cok bılgı aktardı.fıyat ne kadar yuksek olursa olsun duzgun bır sekılde yurumemı sağlayacaksa ınanın değer dıyorum.

Merhaba arkadaşlar ben E MAG ACTİVE uzun bacak yürüme cihazı kullanıyorum yaklaşık 4 ay oldu. ve keşke daha önce kullanmış olsaydım en azın düşmeler sonucu bacağım kırılmazdı yağmurlu havada korkarak dışarı çıkıyordum en son yağmur bir günde düştüm bacağım kırıldı ve şuan emag active kullanıyorum çok memnunum dizimi açıp kapatabiliyorum yürütken otururken rahat bir cihaz olduğunu için tavsiye ediyorum evde her işimi rahatlıkla yapıyorum hem çok hafif hemde estetik görünüyor pahalı ama ben kredi çekip aldım.

arkadaşlar %42 sağ ayak polio sekeliyim.1990 dan berri Ankara erdem medikalden cihaz yaptırıyorum.memnunum.Ama her cihaz yaptırdığımda psikolojik bir sıkıntım oluyor.Her denediğimde oldumu olmadı, sıkan ya da vuran yer var mı yok mu?Bu sene yeni bir cihaz yaptırdım.Benim cihaz isveç kilitli ,sandalet ,dizlik ve T-bandından oluşuyor.3500 tl tuttu.850 devlet ödedi geriye kalanı ben karşıladım.Titanyumdan yapalım mı diye sordulaar kabul etmedim.Daha doğrusu edemedim.Arada 3-4 kat fiyat farkı var.daha hafifmiş.ottobock e-mag active dediğiniz cihazı kullanabilirmiyim bilmiyorum.Sizler nerelerde yaptırıyorsunuz?Halime çok şükrediyorum ama acaba bir gün cihaz giymeden dışarı çıkabilecek miyim ? diye de düşünmüyor deeğilim.Daha önceleri çıkabiliyordum çok olmazsa da belli bir mesafeyi gidiyordum.Ama yaş ilerledikçe maalesef gücüm tükeniyor.Herkese sağlıklı günler....

Yeter hanım, bende bu e-mag denilen sistemle bir cihaz yaptırmak istiyorum ama hala memnunmusunuz diye sormak istedim, sonuçta oldukça pahalı bir cihaz. Ayrıca eski cihazınızla karşılaştırırsanız ne gibi artıları var.

ben isveç kemerli yürüme cihazını yaptırıyorum maliyet 1200 dediler bana yeşilkartlı olduğum için sağlık il müdürlüğü karşılayacak parayı

benim de sol ayağımda çocuk felci olup kendimi bildim bileli uzun bacak yürüme cihazı kullanan birisiyim. uzun bacak yürüme cihazı kullanmadığım durumlarda (ev içerisinde, deniz kenarında gibi) elimle ayağıma destek yapmadan yürümek mümkün olmuyor. eskiden kullandığım yürüme cihazı halka kilitli olanlardandı. ancak yaklaşık 10-12 yıldır isveç kilit denilen türden uzun bacak yürüme cihazını kullanmaktayım. halka kilitli olanlarda cihazın diz kısmındaki sivriliklerinden ötürü sık sık pantolonlarım yırtılmakta (delinmekte, harap olmakta) idi. ancak isveç kilitli cihazımda bu sorun ortadan kalktı ayrıca diz kısmını bükmek isveç kilitli olanlarda çok daha rahat tabii ki. lakin iki kere bu isveç kilitli cihazımın diz kısmını yağlamak gafletinde bulundum. her iki seferinde de (her halde fazla yağlamış olacağım ki) yürüken mekanizma birden boşaldı ve yere kapaklandım ve her kapaklanışımda da felçli olan sol ayağımın baş parmağı kırıldı. kırılınca da doktorlar bir şey yapmıyorlar sadece bandaja alıyorlar. öyleki ikinci kırılışında doktora bile gitmedim evde kendim bandaja aldım. 20-25 gün sıkıntısı oldu (ağrısı değil). bu cihazı yaptırdığım yer 10-12 ayda bir cihazın bakımının yapılmasında yarar olduğunu, fazla yağ damlatmanın sakıncalı olduğunu bana söylemiştir. ben de yılda bir gidip bakımını yaptırtıyorum. bakım için aldıkları para da ahım şahım bir para değil işin doğrusu. neticede bir ayakta çocuk felci var ise ve elle ayağa destek yapılarak yürümek gerektiği durumlarda uzun bacak yürüme cihazını kullanmak sanırım daha avantajlı olur. en azından yolulmadan sıkıntı çekmeden 8-10 kilometre gibi uzun mesafeleri rahatlıkla yürüyebilirsiniz. ama felç iki ayakta varsa bu cihaz ne kadar verimli olur o konuda ukalalık yapmak istemem zira bilgim yok. ben istanbulda "istanbul ortopedide" bu cihazlarımı hep yaptırmışımdır. hamdolsun hepsinden de memnun kalmışımdır. en son 3 sene önce yaptırdığımda fiyatı 2400 tl civarında idi.
saygılar

Üst Alt