Laila, duruma maalesef olumsuz yaklaşacağım. Ben 15 yıl profesyonel olarak yüzdüm ve yüzdükçe post polio oldum. Spor ile kaslarımı güçlendirmekti amacım, işe de yaradı, fizik tedavinin yapabileceğinden daha fazla gelişti kaslarım. Şimdi anladığım şu ki, ayrıca bilinmediği için, benim kaslarımı idareli kullanmak adına spor ile zorlamamam gerekiyormuş. Şimdi çocuk felci geçiren herkesi post polio konusunda uyarmaya çalışıyorum sadece. Post polio için gittiğim doktor, kaslarımı daha fazla yıpratmasın diye yürüme cihazı bile önermedi. Çünkü artık tek amaç yorulmamak ve kasları idareli kullanmak.
Post polio hakkında bilgisi olmayan fizyoterapistler kaslarımızı güçlendirmemiz gerektiğini söylüyorlar. Post polioyu bilen fizyoterapistler ise bana aktif egzersiz önermedi bile. Siz, kaslarım daha yorgun diyince aklıma gelen tek şey, sizin de kaslarınızı güçlendirmek hatasına düşeceğinizdi.
Ben doktor değilim tabii ama durumumdan dolayı yıllardır araştırıyorum. Fizyoterapistinizin post polio konusundaki bilgisini sorgulamalısınız bence.. Bunu bilmeyen çok doktor ve fizyoterapist var ve standart bilgilerle yaklaşıyorlar bize. Lütfen uyarılarımı korkuyla değil, mantıkla dikkate alın.
Geçmiş olsun.