Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uzun zaman öncesini kafaya takmak hastalık mıdır?

Geçmiş geçmişte kalmıştır ve geçmişi değiştiremezsin. O yüzden geleceğe ve bugüne odaklan. Anı yaşa ve kafaya takma derim.

Olayları kafada büyütmek aslında kendi kendime bile bunlar ufak tefek mevzular kafaya takmaya sinir olmaya değmez dediğim halde yinede kafaya takmak hastalıktan mı oluyor?

@sokr@t,
Herkes kafaya takar ya beyin rahat olmazsa gece aklına gelir ve uykun kaçar. Doktor ile görüşüp, gece düşünmeden uykuya dalmak istiyorum diye bir ilaç tavsiye etmesini istersen zamanla düzene girersin. Kendini iyi hiseder ve kafana takmaz ya da umursamaz olduğun zaman ilacı kesersin.

@Reborn, kafaya takma olayı bende 2007 den beri var ilaç kullanıyorum zaten ilaç içmediğim zamanlar bölünüyor devamlı uykum .

Geçmişte tanıdığım on senedir de görmediğim iki kişi sürekli aklıma geliyor rahatsız oluyor sinirleniyorum düşünmek istemiyorum ama sürekli aklıma geliyorlar onlara verdiğim tepkiler yetersiz geliyor keşke şöyle yapsaydım ya da böyle deseydim gibi düşünceler durmadan aklıma geliyor psikiatrik rahatsızlığımı da öğrenmişlerdi mesela sevinmişlerdir falan diyor üzülüyorum on sene geçmiş üstelik hala öfkem sinirim dinmiyor onlara karşı onları bulmamda imkansız nedir bu durum? nasıl kurtulunur bu durumdan ? lütfen yardım ...

Son düzenleme:
10 yıl çok uzun bir zaman sizde takıntı haline gelmiş sanırım. Hatta iş yerlerine gidip öfkenizi atmak da bana göre doğru değil. geçmişe geri dönemezsiniz.

@_suna_, evet takıntı haline geldiler bende konuşmaları suratları falan sürekli aklıma geliyor dayanamadım işyerlerine gittim ayrılmışlar oradan ortada çok büyük olaylarda yok laf söz olayı ukalalık falan o kadar onlara verdiğim tepkileri yetersiz ya da aptalca buluyor kendimi suçluyorum sürekli durmadan aklıma geliyorlar on sene geçmiş neden aklıma geliyorlar neden unutamıyorum .

yani şöyle söyleyeyim bir takım sıkıntılar yaşadığımızda çoğu kişi kendini suçlar keşke şöyle olsaydı keşke böyle deseydim deriz. ama bu bu kadar uzun sürmez. uzun sürüyorsa yardım alabilirsiniz .

@sokr@t, 10 yıl önce bu olaylar yaşandığından itibaren mi aklınıza geliyor yoksa unutup aradan belli zaman geçtikten sonra mı takmaya başladınız?

Lisede akran zorbalığına mahruz kaldım 20 kişilik sınıfta tek saygı duyan yoktu bana iyi not alıyorum sessizim kimseyle iletişme girmiyorum diye psikolojik ve fiizksel şiddet gördüm şimdi 17 sene geçti hep aklıma geliyor şimdi olsa böyle karşılık verirdim o okuldan ayrılırdım gibi düşünceler .. psikoz hastasıyım

@sokr@t youtube kanalı var. Kitapları da var. Kendisi videolarını düzenli olarak izlemenin telkin etkisi oluşturacağını söylüyor.

@erola, @sokr@t, arada sırada evet öyle olmuştu diye düşüncelerin yoklaması doğal. Sonuçta balık hafızalı değiliz ama neredeyse her gün o anları tekrar tekrar yaşayıp dertleniyorsak çözüm bulmalıyız.

Video izlemekmiş ilaçlarmış falan bana fayda etmiyor üzerinden 10 sene geçmiş özellikle hiç sevmediğim iki kişinin konuşmaları davranışları hiç aklımdan çıkmıyor beni sinir ediyor başıma ağrılar giriyor o kişiler beni çoktan unutmuştur bile hatta ikisinden birine dayak atmışlığım bile var ama yine de lafları suratı falan aklıma geliyor sinir oluyorum ortada laf söz dışında bir olayda yok üstelik o insanlarla muhatap olduğum için kendimi affedemiyorum bir türlü tam olan oldu boşver diyorum sonra tekrar yine başa dönüyorum.

Son düzenleme:
@sokr@t, video izleyerek fayda görmek hemen olacak bir şey değil. Aylar sürüyor ama algı da değişiyor. Ben fayda gördüm. Zamanımı ayıramam diyorsanız sizin bileceğiniz iş.

@Pickle, sağol ama zamanında bu tarz videolar çok izledim bir fayda göremedim aslında belki de bana gereken şey iyi bir terapi almak ama onu da yapan doktor göremedim .

Üst Alt