Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vakıf maaşı bağlanma şartları!?

okbliyasam

Yeni Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Muhtac ayligi sartlarindan sosyal guvencesi olmamasi ne anlama geliyor bu konuda? Engelli ve babadan sagligi olanlar fakat henuz yetim ayligi almayanlar basvurabilir mi basvuramaz mi? Ayni sart 2022 icin de gecerli mi?

MUHTAÇ AYLIĞINDAN YARARLANMA ŞARTLARI
* Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara;
* Sosyal güvencesi olmaması,
* Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,
* Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,
* Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi,
halinde muhtaç aylığı bağlanır.

Son düzenleme:
%40 ve üzeri raporu olanlardan anne veya babası olmaması şartı aranıyormu bitişik yazmışlar anlamadım cvp verirseniz sevinirim

Böyle bir bilgi buldum. umarım yardımcı olur...

2022 maaşına göre 5 farklı ödeneklerin verildiğini belirtelim. bu ödenekleri sıralarsak ;

1. Yaşlı aylığı (65 yaşını doldurmuş olanlar için ) her 3 ayda bir ödenen maaştır.
2. %40-69 arası engelli aylığı (18 yaşından büyük olanlara verilen aylık) engel durumuna göre verilir.
3. % 70 ve üzeri özürlü maaşı (18 yaşından büyük olanlara verilen aylık) engel durumuna göre verilir.
4. 18 Yaş Altı Özürlü Yakını Aylığı (Bu aylık özürlünün kendisine değil yakınına anne baba gibi ödenen aylıktır) evde bakım maaşı şeklinde verilmektedir.
5. Silikozis Aylığı hasta aylığıdır.

2022 3 aylık Maaş Sorgulaması yapmanız için TC numaranız dahilinde sisteme girmeniz gerekiyor. Bunun için esgm veya e devlet üzerinden kendi şifrelerini girerek kolayca ve hızlı bir şekilde 2022 maaş sorgulaması yapabilirler.

2022 Maaşı Alma Şartları Nelerdir

Öncelikle engelli olma % lik dilimine bakılmaktadır. Yani engel olma durumunuz kaçtır gibi.

2022 maaşını almanız için ilk şartlardan bir tanesi engel olma yüzdeliğinin %40 olması gerekiyor. Bu en az oran olup 40 ve üzeri olmasına dikkat edilmelidir. Bunun yanında her hangi bir sigortalı olarak gözükmemeli yani aktif sigortanızın olmaması gerekiyor. Buna bağkur veya emekli sandığı da olabilir. En önemli şartlardan bir tanesi de muhtaçlık olma sınırının altında kalmanız gerekiyor. Yani geliriniz bu oranın altında olacak.

2022 maaşı başvuru şartları

2022 engelli maaşı için muhtaçlık sınırının nasıl hesaplandığına bakmak istediğimizde konuyu şu şekilde açıklayabiliriz : Hükümetin yapmış olduğu çalışmalardan sonra asgari ücrete endekslendiğini, 2022 maaşlarının da muhtaçlık sınırı asgari ücretin aylık net tutarının 1/3’ünden az olanlar devlet tarafından veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından muhtaç sayılmaktadır.

3 Aylık Maaşı Ne Kadar Oldu ?

01.07.2016-31.12.2016 döneminde geçerli olmak üzere 2022 aylık miktarları şu şekildedir:

65 yaş üstü yaşlılık aylığı: 685,06 TL (1 aylık miktar 228,35 TL)

%40-69 engelli aylığı: 1028,76 TL (1 aylık miktar 342,92 TL)

%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 1543,15 TL (1 aylık miktar 514,38 TL)

18 yaş altı engelli yakını aylığı: 1028,76 TL (1 aylık miktar 342,92 TL)

Ikisinden birisi olmasi yeterli sanirim.

Fakat Sosyal guvencesi olmamasi ne demek? GSS olup olmadigi mi?

okbliyasam;

SSK, Bağkur veya Emekli Sandığına bağlı bir işi olmaması demek.

T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü
kalpsesi Anne veya baba denmiş dolayısı ile sadece birinin vefat etmiş olması yeterli.

atmaca44 Bahesettiğiniz aylık türü muhtaç aylığı değil, 2022 aylığı farklı bir maaştır.

okbliyasam MeTePe arkadaşıma ek olarak gss de dahildir hiçbir şekilde sgk ile bağlantınız olmaması gerekiyor, gerekli olan diğer şartlar tamam ise gss ödemenizde var ise iptal ettirmeniz gerekir.

_SEP_

Benim GSS babamdan ve odeme yapmiyorum GSS icin bu durumda yine de basvuramam mi Vakif Maasi icin?

Muhtac ayligi sartlarindan sosyal guvencesi olmamasi ne anlama geliyor bu konuda? Engelli ve babadan sagligi olanlar fakat henuz yetim ayligi almayanlar basvurabilir mi basvuramaz mi? Ayni sart 2022 icin de gecerli mi?
_SEP_ ben bu soruya cevaben verdim ordaki örneği. elbette ikisi farklı şeyler.

@atmaca

bu durumda ben basvurabilir miyim? Benim GSS babamdan ve odeme yapmiyorum GSS icin bu durumda yine de basvuramam mi Vakif Maasi icin?

okbliyasam
vakıf maaşı hakkında tam bilgim yok
2022 maaşı için gelir seviyene bakılıyor. orda bahsettiği sigorta olayı, biryerde çalışıyor olup olmamakla alakalı. eğer çalışıyorsa geliri olduğundan aylık bağlanmaz. gss farklıdır. aylık bağlamada gss senin çalıştığını, gelir sahibi olduğunu ıspatlamaz.

yani özetle tüm ailenin gelir seviyesi, konuda bahsedilen miktarın üzerine çıkmıyorsa, ve başvuran kişi çalışmıyorsa (aktif pirim yatmıyorsa) %40 üzeri engeli varsa değerlendirmeye alınır. Kesin çıkar diyemem..

Siz müracaatınızı yapın sizi yönlendiriler, vakıf maaşı içinde muhtaçlık sınırı var ve gss ödüyor olmanız gelir seviyenizin asgari ücretin 3/1 den fazla olduğunu gösteriyor.

okbliyasam yetim aylıgı alıyor olsaydınız başvuramazdınız. ama sadece babanızın saglık güvencesinden yararlanıyormuşsunuz. bu durumda muhtaç aylıgına başvurabilirsiniz.
kalpsesi % 40 ve üstü raporunuz varsa başvurabilirsiniz. engelliler için anne ve/veya babasının vefat etmiş olması gerekmiyor.

Vakif Maasi

@Kalem Vakif kontenjanlarinin genel doluluk durumu ve puanlama sistemi hakkinda detayli bilgi verebilir misiniz?

kontenjan durumunu bilemem. bunu vakıflar genel müdürlüğünden öğrenin.

puanlama şu forma göre yapılıyor: Ek-12 (Muhtaç Aylığı Değerlendirme Kriteri)
bu formdaki kriterlere göre puanını sen de hesaplayabilirsin.

şuradan ek 12 ( (Muhtaç Aylığı Değerlendirme Kriteri) formunu aç ve incele: T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü

Kalem abla tesekkurler. 43-53 puan nasil bir puan fikri olan var mi? Daha once duyduklarindan bilen var mi?

Konuyu tekrardan gundeme getireyim istedim , bu vakiflar maasini almak icin saglik sigortasi baba uzerinden mi yoksa gss olmasi mi gereklir? Ve hangisi maluluk maasi almasina engeldir??

@Kalem

[FONT=sans-serif]Vakiflar Mudurlugunun Verdigi Maasi yada Yardimi Diyorum Melek Hanim..[/FONT]

Vakıflar engelli maaşı alma şartları nedir?

s.a canlar vakıflar bölge müdürlüğü engelli aylığını nasıl veriyor şartları nedir alan varsa biraz bilgi verse ???

MUHTAÇ AYLIĞINDAN YARARLANMA ŞARTLARI
Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara aşağıdaki şartların tamamını sağlamaları halinde muhtaç aylığı bağlanır.
* Sosyal güvencesi olmaması,
* Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,
* Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,
* Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi.

isyankar_

Bilmiyordum dostum ben başvuruyu yaptım dün posta yoluyla üzerime kayıtlı bir şey yok. En iyisi vakıfları arayıp bir bilgi almanı öneririm.

Superparka

bugün gittim vakıflar bölge müdürlüğüne aylık 735 TL para veriyorlarmış ve 6 ayda bir memur maaşına bağlı olarak artıyormuş herşey tamam ama tek bir sorun çıktı benim üzerime kayıtlı bir araç var birde engelli raporun 2013 yılı ve sonrası tarihli olacak başka bir şey yoktur...

isyankar_

Ben vakıfları aradığımda 2011 tarihli raporlara işlem yapıyoruz demişti. Bu yaptıkları işgüzarlık. Üzerine araba varsa neden bu maaşı almana engel olsun? 2022 maaşında böyle saçmalıklar yok.

Vakıfa bağlanman için galiba kimsen olmayacak ve yoksul

Ben adanada muhtac ayligina basvurmak icin gittim bana 70 kisilik kontenjan var dediler basvuru bile yaptirmadilar %82 engel

Üst Alt