Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vakıf maaşı bağlanma şartları!?

Muhtac

Slm kalem abla cvplarsan sevinirim vakıflar genel müdürlüğünün verdiği muhtac maaşindan yararlana bilirmiyim bn özürlü maaşi alıyom 430 lira bnm hanım bu maaşi alırmı

Alamaz,hiç bir geliri olmayacak senin maaşın var. Anne baba olmamalı ve en az%40 engel oranı gerek

Vakıflar Aylığı alma şartları nedir?

vakıflar engelli aylığı alan varmı? başvuru süreci nasıl oluyor? şartlar neler? ve başvuru sonrası ne zaman başlıyor?

Merhaba arkadaşlar, benim kızım 3 yaşında. Daha önce %40 engelli raporu ile başvuru yaptık ve 2022 engelli maaşı almaya başladı. Şimdi %99 oranında yeni rapor aldı ve maaşın yükseltilip %70 ve yukarısına verilen oranda verilmesi için raporla birlikte başvuru yaptık. Ancak maaşı yükseltmediler ve "18 yaş altı engelli aylığı rapor oranları ne olursa olsun sabittir" dediler! Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler

Kızım hasta
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sitesinde sıkça sorulan sorular kısmında şöyle açıklamalara yer verilmiş:

Soru 23: %70 ve üzeri engelli aylığı nedir?

%70 ve üzeri engelli aylığı: %70 ve üzeri raporu bulunan 18 yaşını tamamlamış kişilere verilen engelli aylığıdır.

Soru 24: 15 yaşında ve %70'in üzerinde raporu bulunan kişi %70 ve üzeri engelli aylığından faydalanabilir mi?

Hayır, faydalanamaz. %70 ve üzeri engelli aylığından faydalanmak isteyen kişi 18 yaşından büyük olmalıdır. Bu kişiler için 18 yaş altı engelli yakını aylığı başvurusu yapılabilir.

Demek ki 18 yas alti için sabittir dedikleri dogru.

Merhabalar.%53 ortopedik ve görme engelim var.Ailemle kalıyorum.gelirim olmadığından 1.5 yıldır gss primi ödeyemiyorum.Hastaneye gittiğimde sağlık güvencesi yok görünüyor.Bu durumda vakıf maaşına başvurabilir miyim ? Başvursam çıkar mı ?

Kızım hasta
Sağlık raporunda '' Ağır engelli'' kısmında ''evet '' işaretli ise siz bakıcı maaşı alırsınız . Bakıcı maaşını sosyal yardım vakfında değil aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünde alabilirsiniz. Eğer rapor dediğim gibi ise aile geliriniz sınırı geçmez ise hem engelli maaşı hem bakıcı maaşı alırsınız. rapora bakıp haber verin size yardımcı olup hangi evraklar ile nereye müracaat edeceğiniz hususunda yardımcı olalım.

Vakıf aylığına başvurdum 1 hafta oldu.Başvurum ne zaman sonuçlanır ? Eve incelemeye falan geliyormular ? Cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleme:
%66 raporum var 2022 aylıgı almaktayım acaba 2022 iptal edip vakıflar mdrlüğünde aylık bağlarlarmı nereye başvurmam gerek

Üst Alt