Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Valilik yazı çıkarmış, engelli ve kronik olanları da kurum amirleri çağırıyorlar

Konular
36
Reaksiyonlar
2
EKPSS ile atanan engelli devlet memuruyum delirmek üzereyim böyle bir hakları varmı Cumhurbaşkanı Genelgesinin üzerine

mehtapsolmaz; delirmene gerek sakin bir şekilde oturup önce bir dilekçe yazıyorsun hastalığının kronik olduğunu sokağa çıkma yasağının olduğunu buna rağmen birim amirimin idari iznimin iptal edilip göreve başlatılmamı istiyor, sağlık sebeplerim olmasına rağmen işe başlatılmam gerektiği yazılı olarak tarafıma tebliğ edilmesini istiyorum diye yazarsınız. Dilekçeye cevap verirler.

Not: Tüm engellilere sokağa çıkma yasağı yok sadece kronik ( Şeker, kalp, solunum yetmezliği, tansiyon vb.) hastalara sokağa çıkma yasağı var. Bu hastalıklar dışında bir hastalığınız varsa 2. çıkan genelde de nelirtildiği gibi birim amirinin uygun gördüğü takdirde çağırmaya hakkı var.

Geçen gün bir yazıda da gördüm bunu İçişleri Bakanlığının yazısıydı ama nerede okudum hatırlamıyorum, o yüzden kaynak da bulamadım. Sokağa çıkması yüksek risk teşkil eden organ nakli veya kanser hastası olanlar haricindeki kişilerin Valilik/Kaymakamlık Olur yazısı ile çağrılabilmesinin önü açılmış. Memurlar nette de hamile bir çalışanın üst yazı ile çağrılmasına ilişkin bir haber vardı bulabilirsem ekleyeyim.

Buldum haberi:
https://www.memurlar.net/haber/897493/kayseri-de-gebe-saglik-personeli-goreve-cagrildi.html

Ek olarak da bir yazı daha buldum, usul ve esaslara dair resmi yazı ama başka bir sitede yayımlanmış. Oradaki maddelerden birinde evde olan kişilerin internet alt yapısı olması ve isteği halinde evden çalışabileceğini belirtmişler. (Ben de şimdi tesadüfen denk geldim buna, önceden okumamıştım)
https://www.medimagazin.com.tr/gunc...lu-calisma-usul-ve-esaslari-11-681-87377.html

Son düzenleme:
Arkadaşlar kesin bir bilgi var mı hangi valilik kimleri çağırmış herkes bir şey söylüyor tedirgin oluyoruz. Ek olarak bildiğim kadarıyla sağlık da çalışanların izinleri iptal edildi diye duymuştum ama engelli ve kronik hastalıkları kapsıyor mu bilmiyorum.

normlar hiyerarşisine aykırı. böyle bir genelge yayınlayamaz vali. üstelik bu eski bir yazı. göreve çağıran varsa bağlı bulunduğunuz bakanlığa durumu iletin arkadaşlar.

hozgul

İlçe Milli Eğitimde yım Milli Eğitim Bakanlığı Genelgesi üzerine bugün İlçe Kaymakamlığı İl Valiliğin yazısını ilgi tutarak bizim ilçe meb ve bizim ilçe meb de ılçe müdürü imzası ile duyurmuş Banada şefim watsap dan attı

EKPSS ıle atanan engelli memurum. Kendimi öldürmek istiyorum şuan :(

bende kamuda çalışıyorum,gecen haftada beni çagırdılar,artık gel diye,bende dedim neye göre gelecem,her taraf hastalık kaynıyor,oluyorsa böyle devam olmuyorsa izinlerimi yazın dedim kapattım telefonu:) böyle bir ortamda çalışma nasıl olur bilemiyorum.

ayrıca benim işitme kaybım var,kronik bir rahatsızlıgım yok.

Valla arkadaşlar bunu şikayet gibi değil de soru gibi cimere sorulmalı mı yoksa kesin bilgi olsun diye.

Yayımlanan son Cumhurbaşkanlığı Genelgesine göre, engelli personelin idari izinleri uzadı mı?
Cevap
Bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığınca iki adet idari izin genelgesi yayımlanmıştır. 13 Mart 2020'de yayımlanan ilk Genelgede engelli personele, 16 Mart tarihinden itibaren 12 günlük idari izin verildiği belirtilmişti.

22 Mart'ta yayımlanan ikinci Genelgede ise ise şöyle denilmiştir:

"Daha önce, COVID-19 kapsamında idari izinli sayılanlar, yeni bir karar verilinceye kadar idari izinli sayılmaya devam edecekler; yıllık veya mazeret izni kullanabilecekleri belirtilen çalışanlar da bu genelge kapsamında belirlenecek usul ve esaslar dahilinde idari izinli sayılabileceklerdir."

Yayımlanan son genelgeye göre, engelli kamu personelinin idari izinleri, 27 Mart'tan geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar uzatılmıştır.

İdari iznin uzaması durumu, ilk genelgede idari izin verilmesi öngörülen, hamileler, yasal süt izni kullananlar, yöneticiler hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar, kronik hastalığı olanlar için de geçerlidir.

Arkadaşlar cumhurbaşkanlığı genelgesi yayınlanmış daha önce idari izinli sayılanlar ikinci bir emre kadar izinli demişken halen buna direten idareciler varsa kurumunuza dilekçe yazın engelli olmanız sebebiyle cumhurbaşkanlığı genelgesiyle idari izinli olduğunuzu belirten bir dilekçe yazın engelli sağlık raporunuzla beraber cumhurbaşkanlığı genelgesini ek yapın cevap isteyin, dilekçenizin mutlaka sisteme girilmesini sağlayın tarih ve sayı numarasını alın sonra valiliğe de bir dilekçe yazın aynı ekleri ekleyin kurum amirinizin sizi göreve çağırdığını cumhurbaşkanlığı genelgesi sonucu idari izinli sayılmanız gerektiğini belirtin raporunuzu ve genelgeyi ek yapın verin sonrasında da cimere başvurursunuz.

COVID-19 KAPSAMINDA KAMU ÇALIŞANLARINA YÖNELİK İLAVE TEDBİRLER İLE İLGİLİ 2020/4 SAYILI CUMHURBAŞKANLIĞI GENELGESİ

yazıyı paylaşırmısınız vali ne demiş

Life

Peki hiç umursamaz gitmez isek, soruşturmamı geçiririz yada 10 gün göreve devam etmeyen görevden el çekmiş memur konumuna mı düseriz yada disiplin cezası mı olur? Soruşturma durumu olursa genelge ile savunma verebiliriz sonuçta değilmi?

Benim anlamadığım Kamuda engelli kadrosunda çalışan ve işe çağrılan engelli arkadaşlardan hiç Cimer'e yazan soran olmadı mı?
Sonuçta önemli bir konu, eğerki Cumhurbaşkanlığı Genelgesi var iken işe çağrılıyorsa engelli çalışanın sağlığının veya taşıma yoluyla ailesine bulaştırırsa sağlığının sorumlusu kim olacak doğrusu acaba? bunu anlamış değilim..

mehtapsolmaz

Bu yazıları paylaşır mısınız?

En altta yazının olduğu linki paylaşıyorum. Valilik yazısına dayanarak bizim ilçe Milli Eğitim de birimlerine ve okullara duyurdu.
"İdari izinli sayılan tüm personelin" cümlesi ile kelime oyunu var gibi hizmetine ihtiyac duyulması halinde amiri tarafından çağrılması şeklinde devam ediyor buraya atıfta bulunmuş Kaymakamlık ve İlçe Mem :( Kaldı ki Engelli Çalışanı Cumhurbaşkanlığı Genelgesine göre uzakdan dair çalıştıramamaları gerekir.
KAMUAJANS - MemurHaber Memurlar Biz ve Kamudan Haber

mehtapsolmaz
Hangi vali yazmış bu yazıyı paylaşır mısınız valla soruşturma olacağını sanmıyorum siz devlet memuru musunuz millet ısrarla evden çıkmayın diye bas bas bağırıyor çoğu yerde sağlam insanlar bile dönüşümlü çalışıyor hal böyleyken böyle bir yazı çıkacağını sanmıyorum varsa bizde öğrenmiş olalım.

Bu yazıda idari izinliler göreve dönecek demiyor ki amiri ihtiyaç duyarsa çağrıldıkları zaman göreve dönmek zorunda diyor. Telefonlarının 24 saat açık olması ve gerekli emirlere uyulması demiş ben öyle anladım. Ayrıca öyle bir şey olsaydı haberlerde mutlaka konusu geçerdi.

a101 bile 2 kat maske 2 kat eldivenle gidiyorum bide işemi gidecem!

Anladığım kadarı ile ortada resmi bir çağrılma davet yok, artı bu yazının başlığında kronik Engellilerde diyor dayanağı yok anlaşılan arkadaşlar

Sakın kendine zarar verme gibi bir şey düşünme evet kronik rahatsızlığın olduğu için idari izinli hakkında var resmi olarak dilekçende hastalığını belirt ve ki engelli kadrosu ile girdiğin için yüzde 40 en az raporun vardır ve sen bu hakkı kullanabilirsin sizden rican lütfen öfke ile hareket etmeyin ve lütfen

Dilekçene ek olarak cumhurbaşkanımızın genelgesini ek olarak işle ve raporunu işle idare bunu kabul etmek zorundadır. Tamam mı olmadı sıralı amir silsilesine uy ve sakın ferdi davranma kamu iş ve işleyişi bu şekildedir ve bu senin hakkındır evet bizde hak verilmez zorla alıyoruz ama de artık bu süreçte yardımcı olurla bence ki olmalıdırlar da

arkadaşlar geçen hafta işe çağırıldım. müdür şef aracılığı ile beni işe çağırdı. müdüre watsaptan yazdım böyle bir dönemde işe çağırılmamın hiç normal olmadığını yerime bakacak sağlıklı adammı kalmadı koca kurumda diye yazdım. bana kendisi cevap veremedi. şefi aramış benim kronik bir rahatsızlığım olup olmadını sormuş oda bilmiyorum demiş şef beni aradı. yahu hiç mi işiniz gücünüz yok sizin dedim. beni işe getirerek müdür mü olacaksınız dedim. otuz yıllık bir cerrahpaşa geçmişim var türlü tedaviler gördüm dedim. ilginç olanı müdür yazdıklarıma cevap veremedi çünkü risk almadı. aklınca şefi kullanarak işi çözecekti. şefe dedim kendisi ulaşsın bana dedim seni kullanıyor dedim. akşam aradı. kusura bakma bilmiyordum falan filan gelme işe dedi olay kapandı.

Anlamadığım bir konu var bu konuyu açan arkadaş niye delirmek üzere kimse size evde oturun diye ücret ödemesi yapmıyor.Madem çok görevinin başına gitmek istemiyorsun o zaman istifa edersin.Şuan ne kadar çok insan var görevi başında çalışan haberiniz yok sanırım.Onlar virüse kapılmayacak diye birşeymi varda böyle coşuyorsunuz.Amirin çağırdıysa görevinin başına gideceksin kardeşim.

uNiQuE_54

Cimere sormaya gerek yok ortada koskoca genelge var ve bu genelge 20 Mart'ta yayınlanmış bu genelgeye rağmen halen cimere soralım şuraya buraya soralım demenin de bir mantığı yok, engelliler olarak maalesef herzaman hak verilse de hakkını aramaya mecbur bırakılan bir pozisyonda olduğumuz için bu şekilde sorunlar olabiliyor.

aa11

Yapılması gerekeni yapmışsın arkadaşım helal olsun.

mehtapsolmaz

Sizin çalıştığınız kuruma gönderilmiş resmi bir yazı değilmiş, öyle olsa size kurumunuzca tebliğ edilir bu şekilde bir yazı olmadıktan sonra kafanıza takacağınız bir şey yok.

Valiler de şu ortamda risk almazlar, illerde pandemi kurulları kuruldu ve yapılan toplantılarda da asgari düzeyde personel çalıştırılması engelli olanların idari izinli sayılması diğer personellerin dönüşümlü olarak çalıştırılması kararı pandemi kurulu kararlarına da girdi yani valilikler de çalışanları riske atmazlar.

İkinci bir emre kadar daha önce idari izinli sayılanlar izinlidir bunu unutmayın.

Valilik yazısı var ve Kaymakamlığın ilgi tuttuğu ve bizim Kurum müdürlüğü de ilgi tutarak imzalı resmi yazısı şefimin bana Watsap dan attığı Galerim de olan Resmi yazıyı buraya yüklemeye çalışıyorum ama beceremedim yardımcı olabilir misiniz

Life arkadaşımız herşeyi detaylıca yazmış. Teşekkür ediyorum. Sadece bu konuda dilekçe yaz, kuruma ver, kaydolmasını bekle derken her halukarda iş yerine gitmek gerekir bu da böyle pandemi döneminde kişi adına riskli diye düşünüyorum.
Aslında yayımlanan ilk genelgeye istinaden 16 Mart itibariyle idari izne ayrılan engelli veya engelli statüsünde olmayıp kronik hastalığını raporu ile ibraz eden personelin ikinci yayımlanan 2020/4 sayılı genelgeyle idari izni, ikinci bir emre kadar devam etmekte. Bu konuda personelin hakkını bilmediğini düşünen bazı amirler bunu kendi lehine kullanmak istiyorlar. Şahsen işimi sözlü olarak çözmeye çalışıyorum, haklarımı bildiğimin idrakinde olduğu için üstüme gelemiyor. Dün bir şey istemişti "müdürüm bu evrakı hazırlamam doğru olur mu ki ben idari izindeyim" dedim, arkadaşa söyle o yapsın dedi :)
Dün de bahsettiğim yazıların sağlık çalışanlarını kapsadığını düşünüyorum. Çünkü sağlıkçılar için engelli de olsa hamile de olsa izinlerine kısıtlama gelmişti. Sağlık Bakanlığı çalışanı haricinde işe çağrılma durumu olmamalı. aa11 sizin amiriniz müdür de olsa, malumunuz memuriyette hiyerarşi vardır. İlk muhatabınız müdür değil, müdür yardımcısı ya da şeftir (bunu bilmediğinizi düşünerek yazmıyorum yanlış anlaşılmasın) tavsiyem işinizi tatlılıkla çözmeye çalışmanız. Müdürünüz ise muhatabınız, siz hakkınızın bilincinde oldukça hiç bir şey yapamaz. mehtapsolmaz yazıyı kopyalayıp yapıştırın gelen yazı şu şekilde diyerek not düşersiniz ;)
Life arkadaşımız herşeyi detaylıca yazmış. Teşekkür ediyorum. Sadece bu konuda dilekçe yaz, kuruma ver, kaydolmasını bekle derken her halukarda iş yerine gitmek gerekir bu da böyle pandemi döneminde kişi adına riskli diye düşünüyorum.
Aslında yayımlanan ilk genelgeye istinaden 16 Mart itibariyle idari izne ayrılan engelli veya engelli statüsünde olmayıp kronik hastalığını raporu ile ibraz eden personelin ikinci yayımlanan 2020/4 sayılı genelgeyle idari izni, ikinci bir emre kadar devam etmekte. Bu konuda personelin hakkını bilmediğini düşünen bazı amirler bunu kendi lehine kullanmak istiyorlar. Şahsen işimi sözlü olarak çözmeye çalışıyorum, haklarımı bildiğimin idrakinde olduğu için üstüme gelemiyor. Dün bir şey istemişti "müdürüm bu evrakı hazırlamam doğru olur mu ki ben idari izindeyim" dedim, arkadaşa söyle o yapsın dedi :)
Dün de bahsettiğim yazıların sağlık çalışanlarını kapsadığını düşünüyorum. Çünkü sağlıkçılar için engelli de olsa hamile de olsa izinlerine kısıtlama gelmişti. Sağlık Bakanlığı çalışanı haricinde işe çağrılma durumu olmamalı. aa11 sizin amiriniz müdür de olsa, malumunuz memuriyette hiyerarşi vardır. İlk muhatabınız müdür değil, müdür yardımcısı ya da şeftir (bunu bilmediğinizi düşünerek yazmıyorum yanlış anlaşılmasın) tavsiyem işinizi tatlılıkla çözmeye çalışmanız. Müdürünüz ise muhatabınız, siz hakkınızın bilincinde oldukça hiç bir şey yapamaz. mehtapsolmaz yazıyı kopyalayıp yapıştırın gelen yazı şu şekilde diyerek not düşersiniz ;)

gul2011

Galerim de olan bildiğin resim olarak bilgisayardan ekran görüntüsü çekip atmış url olarak yükleniyor bu siteye ama elimdeki link değil ki :(

hozgul

Ben resmi yazıyla üstüne kronik hastalığımın da olduğunu belirtip raporu ekleyerek Cumhurbaşkanlığı genelgesini ilgi tutarak yazmama, üstelik gönüllü olarak uzaktan çalışma yapmak istediğimi belirtmeme rağmen (ki işyerine gidip yapılacak hiç birşey yok) reddettiler.Kaymakamlık görevlendirmesiyle dönüşümlü olarak nöbet tutuyorum şu an.Bakanlığa durumu ilettiğim zaman yine cevap veren kişilerin önüne düşüyor.
Genelgede kurum ihtiyaç duyduğu anda çağırır maddesi olduğundan itirazın işe yaramayacağını düşünüyorum.

login

Kaymakamlık böyle bir görevlendirme yapamaz. CB'nın genelgesine aykırı davranamaz. Gördüğüm kadarıyla bunu yapmış.

Bağışıklık sisteminizi baskılayan ilaç vs kullanıyorsanız, kronik hastalığınız varsa "KESİNLİKLE İŞE GİTMEYİN". İdari soruşturma açacaksa da açsın. Bu sizin yaşamınızdan daha kıymetli değil!

Her yere yazmak, haber sitelerine duyurmak lazım: "CB kararını kaymakam hiçe sayıyor" diye.

Yapılacak tek şey kalıyor, idare mahkemesine yürütmenin durdurulması talepli dava açmak.

Üst Alt