Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Var olan raporuma rağmen emeklilik için yeniden hastaneye sevk edildim?!

atekin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
hocam tam teşekküllü bir devlet hastanesinden yüzde 57süresiz raporum var ancak sgk daki memur bana yeniden sevk dilekcesi yazdırdı benim yeni aldığım 57 süresiz olan raporumun hiç mi geçerliliği yok anlamıyorum:eek:

siz emekli olmak icinmi bas vurdunuz ssg ya konuyu biraz daha acarmısınız

bende bunu anlamıyorum konuyu acıp bırakıp gitmek nedir bu sacmalık ?

Sgk ya elinizde raporla emekli olmak istiyorum diye giderseniz yeniden hastaneye sevk edilirsiniz.
Çünkü sgk malülen emeklilik başvurusu alır ve malülen emeklilikte sgk sevkiyle rapor almak MECBURİDİR.

Bağkur'dan emeklilik işlemleri sırasında elimdeki geçerli raporun yenilenmesi istedi!?

Merhaba Ali bey ben Ali Tekin Ankara'da ikamet ediyorum

1974 doğumluyum
1991 yılı 1 ay 1 inde ssk işe başlama tarihim
2007 yilinda kendi isyerimi açarak Bağ-Kur da mükellef oldum
bundan 6ay evvel sağlık problemleri sebep i ile tam teşekküllü bir devlet hastanesin den tedavi olmak üzere müracaat ettim akabinde heyet tarafından yapılan değerlendirme sonucunda %57 oraninda sürekli rapor alarak bölge SGK müdürlüğü nden bakur a müracaat ettim
ancak bu raporun geçerli olmadığını ifade ederek kendileri tarafından sevk edilerek bir hastaneden %40 ve üzeri bir heyet raporu almam gerektiğini ifade ettiler ve bir dilekçe örneği vererek doldurmı söylediler,

Benim sorunum benim elimde ki raporu Yok sayarak yeni bir hastaneden istemeleri bu benim için büyük bir zaman kayıbı ayrıca maddi külfet size sorum şu olacak ben SSK ya geçiş yapsam sonra da emeklilik için başvuruda bulunabilir miyim acaba

bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

SGK haklı.kendi belirlediği hastaneye sevk eder.ama rica ederseniz kendinizin istediği hastaneye sevk edebilir...

teşekkür ederim ancak raporum geçerli engelli kartı ve engelli ulaşım kartı aldım ve yeni tarihli ayrıca süresiz bu rapor nasıl olurda kabul görmez ha yenisinide alırım istedikleri hastaneden ancak zaman kayıbı tabii devletin zamanı bol

sordum tabiki ancak kendileri sevk ediyolar mış bakur olarak ben şuan bakur statüsü ile başvurdum sgk ya esnaf ım ancak yüzde 57 rapor ile engelli oldum bana bu raporun geçersiz olduğu bağkur için,,, kendileri sevk ettikleri hastaneden heyet raporu almam gerektiğini söyleyip dilekçe verdirttiler işi uzatacaklar anlıycağanız ssk lı olmuş olsaidm vergi dairesineüden vergi indirimi alınca ssk dan emekli olabilirdim ancak bağkur lu ollunca iş değişiyo kendi sevkleri olan bir hastaneden istiyolar

vergi dairesi sen mükellefsin dedi sgkya git oradan müracat etmemi söyledi

teşekkür ederim ben yeniden raporda alsam yüzde40ı geçer mutlaka ancak sgk bunu red edermi kanun var nizam var emeklilik hakkını veriyor benim raporum yüzde 57 işi uzatacak başkabişy değil

benim müracatım malulen değil engelli olarak

atekin

Maalesef 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre Bağkur'dan emekli olabilmek için kurum sevki ile rapor almak şart.

Not: Kurum malulen emeklilik diye sevk eder ve sonunda size "malul değilsiniz" der, bunun üzerine siz "o zaman 5510 28'e göre Yaşlılık emekliliğinden işlem yapın" dersiniz ve o şekilde emekliliğiniz onaylanır.

bagkur.PNG

Bağkur engelli emeklilik sorunları

mehaba ben bakura ..meklilik için %57 lik raporu mu dilekçe ile verdim ancak rad kararı geldi
raporum dikkate almamış ancak aynı rapora istinaden %32ye düşürdükleri oran ile red etmişler

şimdi ne yapmalıyım nasıl bir itiraz edebilirim

adamlar kimseyi bu haktan yararlendırmamak için resmen şartlanmişlar red gerekçesi şöyle: çalışma gücünüzün %32 sini kaybetmişsiniz + adı geçenin 5510 sayılı kanunun 28, maddesine istinaden maluliyet tesp. yönetmeliğinin 13, maddesi gereğince oranın %32 olduğuna kontrol muayenesi gerekmediğine karar verilmiştir
3 adet sağlik kurulu hekimi imzası var
1974 doğumluyum 1991 ssk girişliyim 4500 ssk pirimim + 2007 bakur başlangıcı 3850 gün toplam 8350 gün pirimim var

neden red ediyolar

teşekkür ederim

sevgili bülent benim zaten %57 süresiz raporum var verilen red kararına itiraz etsem nasıl olur.

atekin

Red kararınin dayanağı 13.madde asağıda

MADDE 13 – (1) Kanunun 28 inci maddesinin beşinci fıkrasında belirtilen çalışma gücü kaybı tespitinde, 30/3/2013 tarihli ve 28603 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik esas alınır.

Hastane doktorları zaten bu yönetmeliğe göre oran veriyorlar.Şimdi ya hastane doktorları oran vermeyi bilmiyor ya da Sgk nın kimsenin bilmediği gizli bir yöntemi ya da yönetmeliği var.

evet banada dedikleri yüzde 33 raporun var emekli olamazsın lakin benim raporun yüzde 57 nasıl olurda red edilir madem red ediyorsun beni tekrar heyete çıkarıp o anki durumuma göre rapor ver benim mevcut %57 raporumun ilgili yönrtmrliğin 13.maddesince%33olduğuna kontrol muayenesi gerekmediğine karar verilmiş ve red edilmiş ben nası bir itirazda bulunabilirim tşk

Bağkur engelli emeklilik sorunları

bakur neden engelli emeklilik için müracatlara rd kararı verip uğraştırıyo anlamıyorum ssk kapsamındaki raporlar 40 oranını geçince emekli bizim sürekli 57 oranında ki raporumuza red veriyo başka bir yönetmeliklerimi var acaba gizli tşk.

hocam yeniden sevk aynı hastane aynı hastalıklar 1 ay sonra heyete çıkıcam 57 olan raporum değişirmi bilmem

merhaba OturanBoğa gördüğüm kadarıile bu platformun en bilgili ve ilgili kişisi siz siniz tşk ederim ilginize ben ankaradan ali ben 1 yıl evvel rahatsızlıklarımdan dolayı hastaneye müracad ettim muayene tedavi vs sonunda heyet ve yüzde 57 oranında süresiz engelli raporu aldım bakur a müracad ettim emeklilik için bana red kararı geldi bende itiraz ettim sonucunda durum bildirir rapor istemi ile aynı hastaneye heyete çıktım vede cevabını bekliyorum

Bugün beni de Unkapanı SGK’dan arayıp yeniden rapor çıkartmam için hastaneye yönlendiren bir yazı yolladıklarını söylediler. Ancak 3 hafta önce yolladıklarını iddia ettikleri yazı elime ulaşmadı. Şimdi tutup bir de maaş keserler bir ay geçti diye. Üstelik yönlendirdikleri hastane de 150km uzaktaki üniversite hastanesi. Ben bu işten bir şey anlamadım, adamlar rapor verme yetkisi bulunan devlet hastanesini de beğenmiyorlar.

Maluliyet Tespiti İşlemleri Yönetmeliğinde belirlendigi şekliyle, Çalışma Gücü ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespiti Sosyal Güvenlik Kurumunun Sağlık Kurulunca gerceklestirilir. Yani SGK, ssk'li veya bağkurlu olsun çalışma gücümü kaybettim ve emekli olmak istiyorum diye başvuran kişiyi yazili olarak yetkili bir hastaneye sevk eder. Hastane hekimleri ile Sağlık Kurulu kişide tespit ettikleri hastalıkları rapor halinde yazar ve hazirladiklari raporu engel orani belirtmeden SGK.ya gönderir. SGK Saglik Kurulu bu rapordaki hastalıklara göre kişideki Çalışma gücü kayıp oranını değerlendirir ve değerlendirmeleri sonucunda kişinin çalışma gücü kayıp oranının %60.'dan fazla olduğuna karar verirse ancak emekli eder.
Elinizdeki Erişkinler Içın Engellilik Sağlık Kurulu Raporu emeklilikte SGK için bir rol oynamıyor, emeklilikte SGK kişinin engel oranına değil Çalışma gücü kayıp oranına bakar.

Ayrıca SGK emekli etse dahi, daha sonra herhangi bir şüphe, şikayet, ihbar nedeniyle emekli ettigi malul kisiyi kontrol amaçlı tekrar hastaneye sevk edebilir.

Ankyra

benim çalışma gücü kayıp oranım %31,36, engellilik oranım yeni engelli raporu aldım %44 ve maliyeye vergi indirimi için yolladım onaylanırsa emekli olamıyormuyuz yani

iscev siz malulen emekli olmuyorsunuz, engelli vergi indirimiyle erken emekli oluyorsunuz, ikisi farklı.

malul emeklilikte kendi belirlediği araştırma hastanesine yollar bende baş vurmuştum elimde %62 lik hastane raporunu kabul etmedi araştırma hastanesi değerlendirmesi farkllı o yüzden ben olamadım ikinci denememde oldum

ankayra nasıl yani yüzde elli yedi rapor engelli emekliliğe yetmiyormu

peki siz ssk lı mı yoksa bakur lu mu olarak emekli oldunuz

atekin
Bütün kargaşa engele bağlı erken emeklilik ile malulen emeklilik durumlarının birbiriyle karıştırılmasında.
Engele bağlı erken emeklilik - belirli prim günü sayısını dolduran engelli bir sigortalının yaşı beklemeden erken emekli olabilmesidir. Ödenmiş prim gün sayıları engel oranına vs şartlara göre belirlenmiştir, ancak bu şekildeki engellinin engeli çalışmasına engel olmayan orandadır.

Malulen emeklilik ise 10 yıldan beri sigortalı olmak ve 1800 gün prim sayısını doldurmuş olmak, Is gücü kayıp oranının en az %60 olmasını gerektiriyor ki, %60 iş gücü kayıp oranı kişinin artık hiç çalışamıyor olduğu anlamına gelmektedir: felç, her iki bacak, her iki kol kaybı gibi. Ayrıca engel oranı ile Is gücü kayıp oranının birbiriyle karıştırılmaması gerek.

Mrb.
Arkadaşlar ben 6 sene önce engelli statusünde emekli oldum.
sgk unkapani..beni 1 ay önce çağırarak tekrar hastaneye sevk etmek istiyor.
%64 oraninda emekli olmustum.duyduğum kadarı ile sgk puan ları düşürmüş.
%40 alttında oran verirlerse emeklilik ipral edilirse mahkemeye başvurarak kazanılmış hakkımı geri alma yönünde bir şansımız olurmu ?
Bunla ilgili kazanilmış dava varmı ?

bayseyyah sizi hastaneye sevk etme sebebleri ne sgk un kapanı sahte rapor olayımı rutin kontrolmü durup dururken sizi neden cagırdılar elinize yazılı cagrı belgesi geldiyse konu nedir

Üst Alt