Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Var olan raporuma rağmen emeklilik için yeniden hastaneye sevk edildim?!
Sürekli arkadaşlara burda söylüyoruz cok gerekmedikce cok cok zorunlu olmadıkca rapor almayın farklı rapor oranlar yüzünden sgk uyanıp kontrole cagırıyor inşallah mahkeme sürecini bilen birileri cıkar ayrıca sgk başlangıcınızı yazın 100de40rapor sizi emekli edecekmi söyleyelim
sgk başlangıcınızı ve priminizi gördüm 100de40rapor emeklilinize yetiyor sevki alıp gidin 100de40alırsanız mahkemeyle ugraşmayın derim 100de40rapor emekliliğinize yetiyor ama tekrardan 100de40alırsanız vergi indirimine tekrar başvurmanıza gerek varmı cok bilgili bi arkadaşın bunu yanıtlaması lazım
Çok ilginç bir durum.
Engellilik sağlık kurulu raporu ayrı, Ötv indirimi/muafiyeti için rapor ayrı değil mi?
Vergi indirimi ilkine göre sağlanırken, Ötv raporundaki orana bakılarak neden emeklilik iptal ediliyor?
Acaba ilk raporun şubat 2019 yönetmenliğinden önce verilmiş olduğu için mi bu durum yaşanıyor?
Arkadaş ötv indirimimine takıldıgını farz ediyor raporun iptali farklı bi konudanda oluşabilir acıkca unkapanı sgk ya gidip sorup emin olması lazım ankarya
İster ötv ile alakalı olsun ister farkli bir konuda farketmez son aldığınız sağlık kurulu raporunuz %40 altına düşerse sgk ilgili kişiyi tekrar hakem hasteneye sevk ediyor.tekrar %40 altina düşerse emekli aylığinı kaybediyor..
Bu kadar basit...
Benim kafama takılan bu konu ile ilgili mahkeme yoluna gitsek bir şansımız varmı ?
Ankyra
İkisi de engelli sağlık kurulu raporu formatında, fark etmez.
@bayseyyah
SGK'nın her zaman herkesi kontrol muayenesine çağırma yetkisi var. O yüzden kazanılmış hak argümanı ile değil de, kontrol muayenesinde yeni cetvele göre oran verilirse ve düşük olursa buna karşı dava açabilirsiniz.
Kontrol muayenesinde, emekliliğe esas rapor tarihindeki engel oran cetvelinin baz alınması gerektiği yönünde emsal yargı kararları mevcut.
bayseyyah..hocam şubat 2019 da güncellenen oranlar esastır ve hastalıklar ile ilgili onlar baz alınıyor,hastalığınızın gidişatı aynı dahi olsa tamamı ile güncel oranlara bakılıp karar veriliyor,ve sorunuza gelecek olursak da oranlar kanunlarla belirtildiği için kazanılmasını ben açıkçası çok az görüyorum..geçmiş olsun kolay gelsin.
O zaman sgk bundan 20 sene once 40 yaşında normal statude emekli olanlarida geri çağırıp yeni oranlarla yargilasin.
Ne biçim iş bu anlamadım.
Eski oranlara göre emekli olup da emekliliği iptal edilen ve sonrasinda hukuksal hak arayan bir kişi yokmu ?
Şubat 2019 yönetmeliğinde SGK.ya kontrole çağırma yetkisi verildi. Konu daha yeni, o yüzden de emekliliğim iptal edildi diye mahkemeye başvuran kişi sayısı yok degilse çok azdır.
Kontrole çağrıldım raporum yükseldi diyen vardi sitede. Demek ki herkesin düşürülüyor diyip art niyet aramamız yanlış olur.
Kardes, şu anda yüzlerce kişinin emekliliği iptal olmuş durumda sevkler halen devam ediyor.
Benim oranim %64 den %38 duşürülmüş diyorum sen halen istisna bir örneği gösteriyorsun.bravoo sana..
Arkadaşlar kimsede suc yok Aslında bu oranları düşürenlerde suc var tüm dünya genelinde oranlar aynı olup degişmemeli ayrıca tek gözü görmüyor diye100de32oran veriliyor hala Allahtan revamı bu
Ne demem isteniyor ki, illa birilerine küfretmem mi gerekir? Itiraz ettim hakem hastane yükseltti diyor örnekte.
Demek ki olumlu sonuçlanan olaylar da var.
Birileri için vakit harcamaya değmez'in bariz örneğindeyiz anlaşılan.
Haklarınızı sonuna kadar savunun. Allah haklıyı korusun.
Herkese geçmiş olsun.
Kasteddiğin psikolojik rahatsızlığı olan ve kuvvetle muhtemel sürekli ibareli raporu olmayan bir arkadaşmış.
Oysa öbür tarafta kolu bacağı olmayan..
Kör olan ve sürekli ibareli kalıcı özrü olanlar hastanelere sevk edilmekte.
Ankyra
Önceki sayfadaki mesajınızda "Şubat 2019 yönetmeliği ile SGK'ya kontrol yetkisi verildi" demişsiniz.
Arkadaşım söz konusu yönetmelik çözger ve erişkinler için engellilik sağlık kurulu raporu yönetmeliğidir ve rapor veriliş yöntem ve kurallarını konu alır, SGK'ya yetki ile bir ilgisi yoktur.
SGK'nın kontrol muayenesine çağırma yetkisi her zaman vardı.
Bu olaylar da yeni değil yıllardır var.
Varsa, kontrolün de gereği var demek. Kuruma itiraz sonra da mahkemeye itiraz yolları açık. Dediğim gibi, kimse kimseyi hakkını kullanmaktan vazgecirmeye çalışmadığı gibi, kimse de kimseyi galyana getirmeye çalışmamalı.
bülent abi kurum malul degilsiniz derse sonradan 28 maddeye göre işlem yapın dersek malul raporu nasıl engelli emekliligine çevriliyor engelli raporuna çevrilip emekli olunuyor
biri özürlülük ölçütüne göre alınıyor biri maluliyet cetveline göre alınıyor
@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!. Kardeş bende maluliyet raporu ile, 28 maddeye göre emekliliğimi istemiştim SGK benden ''üniversite hastanesinden alınmak üzere hastalıklarım hakkında durum bildirir raporu'' almamı istemişti bende söyleneni yaptım 3.5 ay sonra emekli oldum. en kötü ihtimalle sendende aynı şeyi isterler. hayırlı günler.
hocam biz neyapabiliriz gidip kuruma emeklilik için geldim diyosun sana dilekçe verdiriyor raporuna bakıyor hiç mi anlayamıyor memurlar neden işi bilerek sarpa sardırıyorlar engelli emekllik içinmüracad ettiğimiz gün gibi belli iken oranınız yüzde 60 altındadır malulen emekli olamazsın diyolar dahası yüzde 32 dir diyerek 57 oranındaki raporu red edip itirazım sonucunda da durum bildirir rapor istiyorlar anlamıyorum
Yönetmeliğe göre çalışma gücü kaybında birden çok rahatsızlık olması durumunda en ağır rahatsızlık dikkate alınır.oranın artması için sonradan edinilen rahatsızlığın oranı öncekinden yüksek olması gerekir.