Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Varisten %40 sürekli iş göremezlik raporum var. Vergi indiriminde düşer mi?

welat65

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben varis hastalığından dolay 3 defa ameliyat oldum. Bana %40 iş göremez raporu verdiler daimi özürlü diye verdiler. evrakları maliyeye verdim vergi indirimden faydalanmak için maliyye verdim oradaki görevli bana raporumun düşürelebileceğini ve kabul edilmeme gibi bir durumunun olduğunu söledi. Raporum düşermi ayrıca kabul olursa emeklilik durumum ne zaman oluşur
1998 işe giriliyim askerlik borçlanmamı yaptım bilgi verirseninz sevinirim

Rapor tarihiniz önemli.
16 Aralık 2010'dan önce alınmış ise yeni yönetmelikle oranın değişip değişmediğine sakatlık oranı cetveli 'nden bakabilirsiniz.
Ayrıca varis rahatsızlığına verilen oran hakkında bilgisi olan arkadaşlar var ise bilgilerini paylaşırlar zaten..

Emekliliğiniz;

Doğum tarihiniz 1980 ve öncesi ise 3. dereceden vergi indirimi aldığınızı varsayarak;
18 yıl 4080 tabiisiniz
../../ 1998 + 18 = ../../2016 tarihinde emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

Doğum tarihiniz 1980 ve sonrası ise İlk SSK giriş tarihinizde 18 yaşınızdan gün aldığınız yıl itibariyle geçerlidir.

kanunda %40 olaak verilmiş doktor o kanuna bakarak yazdı 09.10.1976 doğumluyum 07.01.1998 tarihinde işe başladım ve 18 ay askerlik borçlanmasını yaptım

Pardon askerlik borçlanmasıyla;

17 yıl 3920
2013 tarihinde olabilirsiniz.

08.01.2011 tarihinde aldım neti kullanmayı tam olarak bilmedigim için rahatsızlığımın karşılığı yüzde kaç yeni kanunda

kelebek arkadaşın sigorta girişi askerlikten sonra sanırım tabi 1998 sigorta girişinden önce askere gitmiş ise askerligide o dönem yapanlar 18 ay yaptılar bu durumda sigorta girişide 18 ay öne gelmiş oluyor yani bu arkadaşım raporu %40 alırsa 17 yıl 3920 günle 07.08.2013 tarihinde şartlar oluşursa emekli olur

1996 yılı mayıs ayında gittim askere emeklilik yılı için sıkıntım yok 1yıl eksik yada fazla önemli değil önemli olan raporum düşer bana gelen tabloda rahatsızlığım%40 görülüyor bakalım ne olacak bilgisi olan arkadaşlardan bilgi bekliyorum

arkadaşım şimdi buradan senin raporuna birşey demek dogru degil defterdarlık gelirler genel müdürlügüne git raporunu ankaraya merkez saglık kuruluna göndersinler sonuç ne gelirse ona razı olacaksın buna yapacak bişey yok sadece yeni özürlülük oranı cetveli incele eger durumuna %40 veriliyorda ankara vermiyorsa gerekli yerlere itirazını yaparsın

Varisle ilgili cetvelde ki belirtilen oran;

4 - Venöz sistem hastalıkları: Kronik venöz yetmezlik ve derin ven trombozuna bağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar:
a - Staz ülseri bulunmayanlar 20
b - Staz ülseri bulunanlar:
1 - Tek ekstremite 40
2 - İki ekstremite 70

oturan boğa

ben varis hastalığından dolayı %40 rapor aldım . evraklarımı vergi indirimiiçin maliyeye verdim . ordaki görevli raporun düşer dedi. amam kanunda rapor değeri %40 orası doğru
ben 07.01.1998 tarihinde işe başladım mayıs 1996 da askere gittim ve askerliğimide saydırdım. 09.10.1976 doğumluyum . erken emeklilikten faydalanırmıyım birde maaş hesaplanmasında yaklaşık ne kadar ikramiye a ve maaş alırım bilgi verirseniz sevinirim

ben varis hastalığından dolayı %40 rapor aldım . evraklarımı vergi indirimiiçin maliyeye verdim . ordaki görevli raporun düşer dedi. ama kanunda rapor değeri %40 orası doğru
ben 07.01.1998 tarihinde işe başladım mayıs 1996 da askere gittim ve askerliğimide saydırdım. 09.10.1976 doğumluyum . erken emeklilikten faydalanırmıyım birde maaş hesaplanmasında yaklaşık ne kadar ikramiye a ve maaş alırım bilgi verirseniz sevinirim

İnsallah düşmez diyelim kardeşim dileklerimiz o yandan tarafa ama ankaraya gidipde raporu düşmeden gelen kaç kişi varki :(

kanunda zaten %40 oalarak belirtilmiş bu raporu verende doktor neden düşürüyorlar kanun mu eksik yoksa oradaki doktorlar göktenmi indi anlayamadım

sakatlık oranı cetvelinde %40 olarak geçiyor rapor hakkında detaylı olarak bir bilgim yok ne yazıldığı hususunda ama rapordada ayakta duran işleri yapamaz Özür oranı %40 yazıyor bu yeterlimi sizce

Staz ülseriniz varsa ve bu raporun tanı kısmında yazılmışsa, bir sorun olmayacaktır...

Raporda yazılanlar şöyle;
tanı ; ileri evre(5.evre) venöz yetmezlik
ileri evre(5.evre) venöz yetmezlik nedeniyle opere olan ve aynı aynı hastalık nedeniyle 2. Kez opere olmak zorunda kalan ve iyileşmiş venöz staz ünseri bulunan ve bu sebeple jobbs cihazı kullanan hastanın şu hali ile iş gücü kaybı %40

teşhiş : Ileri evre (5 evre)venöz yetmezlik
özür durumuna göre tüm vucut fonksiyon kaybı : %40 (yüzde kırık)
ağır özürlü : Hayır
sürekli : Evet
raporun geçerlilik süresi : Daimi
çalıştırılmayacağı iş alanları : Ayakta durmayı gerektiren işler
rapor bu şekilde yazıyor herhangi bir kodlama yok ne olur sonuç rapor şu anda Ankara red olma durumu oluşurmu aklıma takılan ankaraya sadece rapor gitti sorun olurmu

Bu detayı bilmiyorum. Bekleyip görmekten başka yol yok...

raporum şu an ankarada 10 gün içinde sonuçlanırmı acaba birdi indirim yapılırmı oranda herhangi bir abartı yok bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum

Bu gün Ankara Sağlık kurulunu aradım beni hakem hastanesine sevk ettiklerini söylediler. Hakem hastanesi bulunduğum ildemi olacak eğer öyleyse önceki rapor aldığım yerle aynı . bir değişiklik olurmu

hakem hastanesini hangi makam belirler ankaramı yoksa buramı bilgisi olan varmı

Ankarayamı gitmem gerekir yoksa ben Konyada oturuyorum Konyada hakem hastenesinemi sevk ederler şayet öyleyse ilk raporu aldığım hastanede hakem hastanesi statüsünde kafam allak bullak oldu em azından red etmediler veya raporu düşürmediler iyi tarafı bu şimdilik bilgilendirmenizi beklerim tşk

Bunu bilemiyorum. Ama bence Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk ederler.

hakem hastanesi

Ben Konya Meram Eğitim Araştırma hastanesinden %40 rapor aldım raporum Ankaraya gitti oradan beni Hakem hastanesi olan Ankara Numune Hastanesine sevk etmişler.
Bulunduğum yere yakın bir hastaneye sevk edemezler mi beni
ayrıca oraya gitsem yeniden tetkik yapılıyor mu yoksa önceki tetkiklere bakarakmı karar veriyorlar Tetkik yapılırsa baya uzun sürer gibi geliyor bana

bilgisi olan varmı yardımcı olursanız sevinirim

Aslında kişilerin il sağlık müdürlüğüne itirazında en yakın yerdeki hakem hastanesine sevk eidlmesi gerektiğine dair yeni bir madde eklendi "özürlülük ölçütü" dedikleri yönetmeliğe (bkz: madde 10), ama kurumların itirazı için bu yönetmeliğin bir bağlayıcılığı yok.

Sevk edildiğiniz hastaneye gitmekten başka bir yolunuz yok. Orada tüm tetkikleri yeni baştan yapmak durumunda kalırsınız. Ya da, sevk eden kurum hastaneye "özellikle şu konuyu değerlendirin" demişse, bir tek ona dair değerlendirme yaparlar...

beni sevk ettikleri hakem hastanesinde benim rahatsizliğima bakacak kalp damar cerrehı yok bu nasıl kanun nasıl yasa doktoru olmayan hakem hastenesine sevk ediyor beni konyadan kalkıp ankaraya gidecem orada da doktor olmayacak sonra başka bi hastaneye sevk edecek neymiş haksızlığı önleyecekmiş bana yaptığı haksızlığı kim engelleyecek aslında gitmeyecem yalandan rapor aldı diyecekler öyle demeyeceklerini bilsem gitmem inanki

Hakem hastenesinde de bana %40 rapor verildi şimdi merak ettiğim vergi dairesinin hakem hastanesi tarafından verilen raporu red etme hakkı varmıdır yoksa onaylayacakmı onaylarsa emeklilik süreci nasıl başlayacak
ben 09.10.1976 doğumluyum
07.01.1998 yılında işe başladım
1996 yılında askerliğimi yaptım vede saydırdım
ne zaman ne şekilde emekli olurum maaş ve ikramiye durumum nedir

Teorik olarak evet, reddetme hakkı var. Ama sanmıyorum ki reddetsin... Evrak durumu hakkında bilgi edinmeye çalışabilirsiniz:
Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 06 & 0312 415 27 05
(07.01.1998 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün primle emekli olabileceksiniz.
Bugün vergi indirim hakkı elde etmiş olduğunuz için emeklilik zamanınız geldiğinde yeniden rapor almanıza gerek olmayacak (ssk'lı çalışan olarak emekli olacağınızı varsayarak söylüyorum tabii). Emeklilik başvurusunda bulunduğunuzda vergi indirim hakkınızın olduğunu sigorta müdürlüğüne beyan etmeniz yeterli olacak...

18 yıldan askerlik düşermi askerliğimi saydırdım.Ayrıca Forumdaki bir çok arkadaş Maliye keyfi olarak düşüyor diye yazmışlarda o yüzden biraz tedirginim Türkiyede olaylaın nasıl olacağı değil insanların keyiflerinin nasıl isteyeceği geçerlide teşekkürler şimdiden bilginiz için

Üst Alt