Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi dairesinin sevki olmadan alınan raporlar emeklilik başvurusunda sorun oluşturur

@Mehmet005

özür dileyecek bir durum yok. ben anlayıp yazıyorum senin gibi hala kulaktan dolma duyma şeyleri burada gercek olmuş gibi yazmıyorum

önce sen bişey yazmadan önce ne yazacagını nasıl yazacagını bir çok kez düşün sonra yaz ondan bundan duydugun neden ret oldugunu anlamadan yazıp duruyorsun ben sana benim durumumu örnek verdim .dahada uzatma konuyu

@kızılelma,

Sana sanırım henüz sgk'dan emeklilik başvurunla ilgili cevap yazısı gelmemiş gelince bu konuyu daha detaylı konuşuruz. Zira sgk'nın bu uygulaması ile sanada ret kararı geleceği kesin.

Umarım senin emeklilik işin onaylanırda benim dediklerim burada savsata olarak kalır. Senin dosyanla ilgili gelecek kararı burdan paylaşırsan sevinirim.

Şayet sana gelecek cvp olumlu olursa burda hepimize sevindirici haberi vermiş olursun,keza sgk'nın bu uygulamasıyla magdur olacaklar arasında bende varım, Benimde %85'lik şahsi başvuru ile almış olduğum ve en kısa zamanda vergi dairesine başvuracağım bir raporum var,bu konu o yüzden beni bu kadar ilgilendiriyor,bilmeni isterim.

Mehmet005

Yönetmelikte böyle birşey yok kişisel başvuru ile alınan vergi indirimi raporları geçerlidir sıkıntı yaşayan arkadaşların muhakkak başka bir sebebi vardır diye düşünüyorum. Kurumlarda herzaman yanlışlık olabilir. Farklı bir yerden tekrar emeklilik müracatı yapsınlar yada e devlet den emeklilik talebinde bulunsunlar. Şuan için eski vergi indirimleri geçerlidir.

Hastaneye kendi müracatıyla alınan raporla emekli olunurmu yoksa deftarlık sevkiylemi almak gerekiyor ben kendim aldım raporumu vergiindirimimvar bir sorun çıkarmı emekli olurken

Sitede dolanıp duruyor hastaneden kendimüracatıtla alınan raporlar emeklilikte red oluyor diye

Kendim gidip müracat ettim daha sonra işe girdim vergi indirimi alarak emekli oldum gecen yıl sorun çıkmadı emekliligi beklerken istende cikmıstım

Söylentilere bakmayın bu konuyu ne kadar dillendirirseniz bu şekilde bir kanun çıkar 😊 en iyisimi bu konu hakkında daha fazla yorum yapmayalım 😉

@Mehmet005 kardeşim kazanılan hak geri alınamaz yani sgk vergi indirimi almış bir kişiyi tekrar hastaneye gönderemez kulaktan duyma bilgilerle konuşuyorsun

OturanBoğa

Ben raporumu calismiyorken aldim 20 gün sonra ise başladım 1 ay sonrada vergi indirimim onaylandı ve şimdi 11 ocağı bekliyorum emeklilik başvuru için Bülent kardeşim derhal bu konuya açıklık gelsin sorunu yaşayan site üyeleri birebir yazsinlarki bizde durumu anlayalım ayrıca konuyu bu arkadaşlar niye forumda açmadı

Mehmet005 kızılelma

"Çalışmıyorken kişisel başvuruyla aldığım raporla" Ek ödemem göründü,emeklilik onaylandı.
Bu konu da kapanmış oldu.

Not : SGK kontrol muayenesinde rapora hiç bakmıyor vergi indirimi süresini dikkate alıyor tekrar bilgilerinize...

merhaba

bende kişisel başvuru ile rapor aldım. veri indirimin onaylandı. şirkete e-tebligat bekliyorum.heran gelebilir. 1,5 ay oldu. gelir gelmez emeklilik başvurusu yapacağım.
gelişmeleride bilgilendirme amaçlı yazacağım arkadaşlar bilginize...

Hayırlı olsun kardeşim gerçekten senin adına sevindim.ayrıca burda çok kişiye değerli yorumlarınla katkı sagladigin içinde teşekkür ederim

ruzgar34

teşekkür ederim. Bende bu sitede arkadaşlar vasıtası ile birçok şey öğrendim. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

selam

biraz önce kişisel başvuru ile aldığım raporum ve vergi indirimimle emeklilik başvurusu yaptım.o meşhur pembe kağıdı aldım. topu topu 10 dk sürdü. bu konuda kapanmış oldu.
herkese allah nasip etsin inşallah

ozgurmeric74

merhaba..

kişisel başvuru yaptığınızda çalışıyormuydunuz öğrenebilirmiyim..

arkadaşlar birşey öğrenmek istiyorum..

kişisel başvuru yapıp %60 üstü rapor alırsak..rapor %60 üstü olduğu için işe girip vergi indiriminine başvurup emekli olunabilir mi..

yani %60 üstü rapor işe girmeye engel olur mu..

bir tanıdığımız %60 üstü rapor aldı ama 3 farklı bölümden..

tek uzuv %60 üstü rapor işe girip vergi indirimine başvurmaya engel teşkil eder mi..prim günü ve yıl sorunu yok.

teşekkürler.

Kişisel başvuru ile vergi indirimi aldım. Kişisel başvuru anında sigortalı çalışıyordum.vergi indirimi başvuru sırasındada çalışıyor olmak şart.yoksa vergi indirimine başvuramıyorsunuz.%40 VE ÜZERİ ile işe girip vergi indirimi alabilir gün ve yıl şartını sağlıyorsanız emekli olabilirsiniz.bölümlerin raporda toplamı alınır.yani raporun toplam oranına bakılır.

@OturanBoğa

Arkadaşlar yukarıda rahatsızlıklarımı yazmış ve malulen emeklilik konusunda sgk ile mahkemelik olduğumu belirtmiştim.Bu sürec ise şuana kadar şöyle işledi.

Mahkeme beni adli tıp kurumuna sevk etti,ve adli tıp kurumu benden mahkeme kanalı ile bir üniversite hastanesinden son durum bildirir raporu istedi.

Ben bu raporu üniversite hastanesinden çıkartıp teslim ettim. Adli tıpa giden bu dosyam incelendikten sonra, Şu an adli tıp bana randevu vererek beni muayeneye çağırmış.

Sizlerden öğrenmek istediğim,bundan sonra süreç nasıl işler. Bu arada,hastaliklarımla ilgili ayrıca çıkartmış olduğum %85 oranlı sağlık kurulu raporumda var.bu raporuda acaba adli tıpa götürmelimiyim.

beni bekleyen süreçle ilgili bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar,atmam gereken adımlarla ilgili benimle tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

Mehmet005

ilginç ben 6 aydır kurumsal bir şirkette çalışıyorum vergi indirimi muhabbetini yeni duydum raporu alalı 2 ay filan oldu yeni sayılır oranı %40 yani ben tekrar hastaneyle mi uğraşçam hiç başvurmayayım daha iyi o zaman.

muharremmer yok hastanede işin yok işyerinin baglı bulundugu vergi dairesınden gönder raporunu iş yerınden çalıstıgına dair yazı almayı unutma

OturanBoğa
mesajlarımızın yarısı neden siliniyor? Alıntı yapmıştım altına kendi mesajımı eklemiştim alıntı silinmiş neden ? cevap verirseniz sevinirim

Maalisef bütün SSK müdürlükleri birbirinden ayrı kararlar verebiliyor.. ordaki müdür yada memur un bilgisizliğinden ve sorumsuzluğundan kaynaklanıyor.. ÖRn.. xxxx ssk müdürlüğüne yurt dışı ev hanımlığı borçlanması talebinde bulundum eşim için yok öyle bir şey dediler, yazılı başvuruda bulundum, red ettiler.. aynı şekilde usta öğretici eksik kalan günleri borçlanma talebinde bulundum yine red ettiler.. bu defa bağlı olduğum değilde ikametgahımın olduğu SSK müdürlüğüne başvuruda bulundum.. her iki borçlanma talebimide kabul ettiler..

Sorumsuz memurlar yüzünden oluyor bu tür değişik uygulamalar.. genelgeleri okumuyorlar, önlerine genelge ve kanun maddesi veriyorsun, işlerine geldiği gibi anlamakta ısrar ediyorlar..

kızılelma
Kardeşim öncelike hayırlı olsun,senin adına ve hepimiz adına çok sevindim tekrar hayırlı ve uğurlu olsun.

Üst Alt