Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim başvurumda %55 rapor Ankara'dan %19 olarak geldi. Ne yapmalıyım?

ALİRİZA1

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Merhaba bende aranıza yeni katıldım ve umarım dogru yerden mesaj yazıyorumdur.

Ben 1979 dogumluyum ve 1 yaşında çoçuk felci gecirmiş olup sol bacagım 4-5 cm kısa ve zayıf hiç bir güç yok. fazla uzatmak istemiyorum 1996 %40 raporum var ama çok önemsemedigim için indirim talebinde bulunmamıştım ama yaş ilerledikce tek bacagımın üzerinde durmakta zorlanmaya başladım
2008 tekrar rapor aldım bu defa %55 verdi doktorlar ankara'ya gitti geldi ve %19 olarak
ne yapmalıyım lütfen yol gösterin aynı durumda birini tanıyorum % 40 raporla %40 onay almış ve şimdi emekli oldu.

Bir kere itiraz edildi ve gene %19 geldi tekrarmı itiraz etmeliyim?

Teşekkürler cetveli inceledim ve oranlar baya düşük ama normal olarak h sınıfı ehliyeti olan ve özürlü plaka sahibi askerligini yapmamış ve işcibulma kurumunda özürlü olarak görünüp çalışan birisi olarak bu indirimi alamamam beni düşündürüyor.olması gereken sadece hukuki yolmu?

Maalesef, bizdeki mevzuat %40'ın altındaki oranları sakat statüsünde saymıyor...

Hastane oranları özürlü bulmayacak beni

Merhaba arkadaşlar p.tesi mal müdürlügü yazısı ile hasneye gittim vergi indirimi için.ortapedi ve noroloji uzmanları muayene etti.ortapedi%18 noroloji %18
olmak üzere (tam emin degilim) toplam %36 verecekler.perşembe tatil oldugu için yani bugün salı günü heyete girecegim.önceden alınmış (1996'da %40) (2007'de%55 iki tane bi özel tertibat ve vergi indirimi için alınan)
raporlarım var ve ankardan %19 olarak geri dönen bi red vergi indirim yazısı var elimde.şimdi bu hastanede oranlar düşürüldü deniyor.artık olay hukuki bi boyut getirecek gibi lütfen düşüncelerinizi paylaşın benimle %40 altında gelen raporla ankaradan %40 olarak yükselebilirmi belki saçma olabilir yada baya düşük gelebilirmi? Fizik tedavi uzmanınada muayene ettirmem gerekirmiydi olsaydı oranda bi degişiklik olurmuydu? Ben polio sekelik var ayrıntılı muayene ettirdim 5 cm kısa heryeri ölçtüler 6 film çektiler filmi bakmadan sakla dedi doktor.askerlik yapmadım. 1 yaşında olan bi felçin sonunda 1997 yılından buyana çalışıyorum vergi indirim olmadan emekli olmuyor sanırım.ne yapmalıyım düşüncelerinizi ve fikirlerinize ihtiyacım var.

bu türkiyenin sorunu bunu ancak hükümet haleder bimere yazın her yere yazın ben öyle yapıyorum büyük ihtimalle düzenleme yapıldı haber bekliyoruz yeni yönetmelik açıklanmasın duruma göre haraket edeceğiz

Arkadaşlar benim de sorunum aynı %50 ile giden raporum tablo 3.4 göre belirlenmesi denmiş. Yani heyete koltuk değneğiylemi gireyim %40 alabilmek için. Ortopedi Nöroloji Fizik doktorunun yazısını anlamamışlar. Bir an evvel şu düzenleme yapılsada tekrar tekrar rapor çıkarılmasa.

Değnekle gidiceksin tabi, kendini podyumdamı sandın ?ağlıcaksın sızlacaksın ,bu işler böyle.

en yakın ıl saglıga gıdıp,raporuna ıtıraz edersen senı ıl saglık kendı belırledıgı hasteneye davet edıcek,oraya gıttıgınde yenıden muayenen yapılcak ve sonunda hakkettıgın
oranı alıcaksın,cunkc ı bu tarz bı durum benım bı tanıdıgımın basına geldı 2 kere ıtıraz ettı ve onayı aldı sonunda,onemlı olan hakkını aramak sonunda oluyor,ben skolyoz hastayısım banada %30 verdıler bende bu sekıl ıtıraz ederek roporumu aldım,sende bu sekıl yaparsan sonuc bekledıgın gıbı olur.mutlaka uygula...

eksık evrak dıye bendede tablo3.4 ıstedıler benden yaptırdım %20 verdıler bakalım oran sonuc ne cıksacak

Arkadaşlar Maliyeden gelen eksiklerin tamamlanması için süre varmı. Şehir dışına çıkacağım en az iki ay eksikleri tamamlayamayacağım. Bilgisi olan lütfen yazsın

evet arkadaşlar %18 ile hastaneden gönderdiler ankaraya göndermeye gerek kalmadı. Allah..!

aynı durum bendede mevcut ben 4 defa itiraz ettim 4 ayrı hastaneye sevk edildim raporumu olumlu aldım fakat gene ankaradan oran düşürüldü şu an 5 raporumu gönderdim cevap bekliyorum bu sefer inşallah onaylanır aksi takdirde dava acıcam

YENİ RAPOR Almış bulundum %18 ne olacak şimdi?şimdi elimde 1 tane %40 2 tane %55 ve son aldıgım %18 şimdi en son aldıgım %18 diye özürlülük oranım son rapora göremi degerlendirilir??

Ali Rıza bey
mevcut tabloya göre kısalık tablo 3.3 göre 14 zayıflık tablo 3.5 göre 4-5 toplam oranınız 18
Mevcut sisteme göre puan normal ne varki sistem böyle...

tmm sistem böyle rüveyda tekrar rapor almayınız demişte onu merak ettim mestan yeni rapor alınırsa ne olur?

Merhaba aynı konuyu ben yaşıyorum
1989 yılı %40 raporla özürlü kadrosunda kamu da işe başladım fakaf vergi indirimi az olduğu için müracatta bulunmadım.
2006 yılında değişen yönetmeliği geç ögrendiğimizden dolayı hakkımızda zayii oldu 2009 yılında başvuruda bulundum D. hastanesinden %42 rapor aldım Ankara ya gitti fakat %26 olarak geri geldi itirazda bulundum sonuç başka rahatsızlığınız var ise ekleyip gönderin cevabı geldi. rahatsızlığımı belirteyim trafik kazası sağ göz tamamen kayıp ve kafatası operasyonu. sol göz doğuştan 2.5 gözlük kullanıyorum.
vergi mahkemesine baş vurdum mahkeme davayı Ankara 5. v. Mah. gönderdi 3 ay sonra mah. Ankara Numn.ve araştıma hast. sevk etti gittim heyete girdim doğru düzgün muhayene etmediler mahkemeden verilen kapalı zarfı açarak bakıp birkaç soru sordular ve biz mahkemeye yazarız dediler
birzaman sonra kalem e gittim gelen raporda % oran belitmemişler mah. kalemi tekrar hastaneye yazdı gelen rapor % 28 haliyle davayı kaybettim temyız için yargıtay a gönderdim sonuç bekliyorum fakat ümitli değilim.
çocuk yı yıllarım da tv dizi vardı YAŞAR YAŞAMAZ (NE YAŞAR NE YAŞAMAZ) memleketi yonetenlerin şu anki politikası açıkca bu.

Benim kafama takılan nokta Alirıza arkadaşın %55 lik raporu %19 a düşerken hangi değerlendirmeye göre düşüp geldi?,büyük ihtimalle ozmnki cetvelde tablo 4.1 in a şıkkına göre değerlendirilip düştü ,peki bugün niye illa tablo 3.4 e göre değerlendirme yapıyo yüksek sağlık kurulu?
Bence burda ya eski teşhis yönteminde bir arıza vardı ya şimdikinde puanların değişmesi ayrı teşhis yönteminin değişmesi ayrı
İkinci husus
Mubarek bu tablo 3.4 de puan aralıkları da bi enteresan
d şıkkı 18 e şıkkı24 f şıkkı birden 36 oluveriyo arada 12 puan fark var sanki seçim barajı :)daha sonraki şıklar 6 puan farkla gidiyor hemen hemen
Bu puan tezgahını kim kuruyosa iyi ve ince hesaplar yapytığı çok acık daha ne diyelim

Vergi inrimi olmadan emekli olabilirmiyim?

Slm arkadaşlar.hemen konuya giriyorum. % 40 raporum var işe başlamadan önce alınmış işkura verilmek üzere alınan bu raporla bişeyler yapılabilirmi hukuken.emeklilikte bi fayda saglarmı.biliyorsunuz ki vergi indirimi almakta %40 rapor almakta zor.elimde 1996 yılında alınmış %40 2007 %55 2010 %18 raporlar var.9 ay sonra 15 yılım doluyor.
Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

benim de başımdan aynı şeyler geçti ben dava açtım ve kazandım en iyi si dava açmak hiç durma

arkadaşlar selamlar bu hafta kısmetse raporumu tıp fakültesinde yazdıracağım benim durumum tablo 3.4 yürüyüş bozukluğu yürüme cihazı+koltuk değneği fakat aklıma takılan şu ortopediciye raporu yazdırırken tablo 3.4 e göre diye yazması gerekiyormu yoksa direk olarak tanıyı yazması hasta uzunyürüme cihazı +koltuk değneğini kullanmak zorunda diye yazsa yeterli olurmu .

Yomaz arkadaşım bildigin avukat yada bu konulardan anlayan tanıdıgın varmı?bi tlf felan versende bi konuşsak..teşekkürler.

kardeş elindeki raporları al bulunduğun ildeki vergi mahkemesine başvur durumu bir dilekçeyle ibraz et mahkeme süreci başlat

ali avukat gerek yok ben avkuatsız açtım dava biran önçe idare mahkemesine dava aç

kardeş durma dava aç benim de başımdan aynı şeyler geçti dava açtım kazandım avkatta gerek yok mahkeme ve dilekçe örneği bu formda var

ali kardeş beni ara ben yardımcı olurum 534 320 36 36

sayın yomaz
kazandığınız davanın kararının bir fotokopisini buraya koyabilirmisiniz.veya karar sayı ve numarasını.dava açacak arkadaşlar emsal olarak gösterirler.
teşekkürler

berrin hanım benimde başımdan geçti tam beş kere muracatt ettim hep red geldi ve idare mahkemesine verdim 4 ay da sonuç landı kazandım burada mahkeme kararı var av tutmana gerek yok ben av tutmadım yardımcı olurum tel 534 320 36 36

Üst Alt