Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim başvurumda %55 rapor Ankara'dan %19 olarak geldi. Ne yapmalıyım?

yok yeni rapor istenmiyor alınmış rapor geçerli diyor mahkeme 4 ay kısa bir sürede sonuçlanıyor

Maliye_rapor_dava_1.png

Maliye_rapor_dava_2.png

Maliye_rapor_dava_3.png

2007 yılında almış oldugum ve 2008 yılında %19 a düşürülen sürekli raporumla hukuki sürec başlatabilirmiyim?Teşekkürler.yeni raporda var 2011 yılında alınmış ama %18 malesef

Teorik olarak evet, ama pratikte eski raporuna karşılık mahkemeden vergi indirim hakkı elde edene rastlamadım! Mahkeme de "git yeni rapor al gel" diyor hep ve rapor %40'ın altında olursa hak tanımıyor

arkadaşlar ben raporumu yüzde 43 gönderdiğimde aslında umutsuzdum hep düşürülüyor aslında kagıdımı alan arkadaşta vergi dairesinde yüzde 43 ile ucu ucnasın demişti yani işin Allah a kalmış demek istemişti ben raporu gönderdim ardan 20 gün sonra aradım rapor sonucu ne diye henüz belli değil demişlerdi size sorum olacak dedim bizim kuruldan aldıgımız yüzde 40 raporlar neye dayanaraktan düşürülüyor dedim öyle birşey olamaz dedi bana neyse o uygulanır dedi bende dedimki uygulanmazsada yargıda bunun örnekleri var dava açıp hakkımızı bir şekilde alırız tamam deyip iyi günler dedi telefonu kapatık aradan 10 gün sonra aradım rapor sonucum ne dedim yüzde 43 gelen raporunuz yüzde 42 olarak onaylanmış dediler evet hem sevindim hem şaşırmıştım aslında kasımda müracat ettim ve dün sonucu aldım birazda hızlı gelişmiş oldu olaylar herhalde:)

yeni olarak %18 var.193 sayılı kanunla degilde normal özürlülük işkura verecegim desem nasıl olur?doldu taştı raporlar korkuyorum 40 altında gelir diye.ne yapmalıyım?yada gelirler idaresine tekrar iyiraz edip tekrar incelemelerinimi istesem?olumu sonra yeni incelenmesine ragmen deyip dava felan acsam olurmu sizce?

193.sayılı kanun için alınan %55 rapor Nevşehirden ve sağlık raporu veren hastaneler listesinde yok bu il. olumsuzluga yol acarmı?

Anladigim kadariyla itiraz pek sonuc vermiyo ve cok ugrastiriyor..neden ilk once dava acilmiyor.

Çünkü prosedürü tamamlamadan dava açılırsa, mahkeme usul yönünden davayı bozabilir. Bu riske girmemek açısından itiraz sonrasında dava açmak daha iyidir.

sayın bülent bey ben sgknın sevkiyle bi hastaneye sevk edildim sgk yazısında %60 nı kaybetmişmidir diye hastaneden rapor istiyor hastane ise bana bi kağıt imzalattı maluliyet durum bildir raporu diye gezdiğim bölümlerin dr ları oran veriyor sağlık kurulu diyorki biz o ranalrı silecez sizin malul olup olamadığınıza bakaca oran önemli değil diyor e ozaman sgkın sevkindeki %60 ibaresinin anlamı ne?

Konu malulen emeklilikse, evet, kurum sevki ile alınan rapora oran yazılmıyor...

Ne zaman ki kurumdan "işgücü kaybınızı % 60 ve üzeri kaybetmediğiniz için malulen emeklilik başvurunuz reddedildi" diye yazı gelir, o zaman şahsi başvuru ile hastaneye gidip "% 60 ve üzeri orana sahip Durum Bildirir Rapor" almak ve o rapora istinaden de red kararına karşı dava açmak gerek.

ya bilmiyorum bi sorduğum soruyada beklemeden bi cevap yazzsa ne olur

özür dilerim bülent bey ama sgk zate %60 nı kaybetmişmidir diye yazıyla sevk etti

yani kendim hastaneye müracat etmedim sgkın yazısında tc numaralı falan %60 nı kaybetmişmidir diye rapor istedi ama hastane malumusunuz değilmisiniz diye bakacaz diyor o oranları siliyorlar

İşte bunun bir çözümü yok maalesef. Düzen böyle kurulmuş. SGK hastaneye soruyor "bu kişinin sağlık durumunu bana detaylıca aktar". Hastane sadece tanı koyarak durumu sgk'ya iletiyor. SGK da ona bakıp malul mü değil mi karar veriyor!

Yukarıda dediğim gibi, ancak bu süreç sonunda kişisel başvuru ile oran bulunan rapor alıp dava açılabiliyor...
Ya da alınan kişisel raporla birlikte "siz reddettiniz ama, ahan da sakatlık oranım % 60'ın üzerinde. Beni malulen emekli etmelisiniz" diyebiliyorsunuz. Bu durumda heralde kurum yeniden hastaneye sevk ediyor vs.vs.vs.

Tüm denemelere rağmen sonuç olumsuzsa, % 60 üzeri raporla dava açılacak... Büyük olasılıkla mahkeme de yeni rapor için hastaneye ya da adli tıp kurumu'na sevk edecek. vs.vs.vs.

Yani evet, lanet bi çin işkencesi

bülent bey teşekkürler nurcularla sohbetten vakit bulupda sorumu yeni sordum verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim

peki bu uygulamada kendimin başvurduğu bi hastane hen benden ücret isteyecek hemde sgk ben sevk etmedim deyim 60 lık oran almış olsam bile raporu kabul etmiyecek yani şuanki raporda hastane belirtese 60 kaybetmişdir veya kaybetmemişdir diye ne olurki

polio sekelilerin vergi indirimi?

Selam arkadaşlar son güncel bişey varmı yokmu?Ne olacak bu durumumuz?

arkadaşlar nereye dava açılacaksa hep beraber yapalım bu işi bende aynı durumdan emekli olamıyorum

hastanenın verdıgı oranların ankadara duşurulmesınden musdarıp cok ınsan var bıreysel cabalarımızın cok sonuc vereceyını sanmıyorum. Bulent bey nereye ve nasıl başvuracagımız konusunda bıze onculuk yaparsa bızde kendısını takıp ederız. sıteye uye arkadaşlardan vergı ındırımı alan veya alamayanlarında destegıyle bır sonuc alabıleceyımızı duşunuyorum. emeyı gececek arkadaşlara şımdıden teşekkur ederım. ben bulent bey başlatsın dedım ama bu konuda bılgısı olan herkesın katılımı olursa cok daha ıyı olur

yapılacak iş kime düşük geliyorsa itiraz edip dava açılacak başka iş yok

Balthazar degişiklik oldumu?

Merhaba arkadaşlar cetvel'e göre rapor oranlarında yükselme oldumu? 3.4 Tabloya göre mi yoksa 4.1 Tabloya göremi oranın maliyede etkisi daha yüksek.Bende 3.4 göre %55 almıştım 4.1 göre de %18 vermişti Devlet hastanesindeki Yetersizler.Şimdi Tekrar rapor almak için üniversite hastanesine sevk ettirecegim mal müdürlügünden.Bilgisi olan cvp verirse sevinirim Teşekkürler.

Üst Alt