Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim başvurusu sonucu ne kadar sürede belli olur?

Arkadaslar size zahmet yardimci olur musunuz? Ben memurum. 1 ay önce kardiyoloji ye gittim ve bana orta-ileri derecede mitral kapak daralmasi ve AF tanısı konuldu . Bu hastalıkla nasıl vergi indiriminden yararlanirim . Size zahmet süreçleri ve evrakları adım adım anlatır mısınız . Ne yapmam ve nereye gitmem gerektiğini bilmiyorum. Yardım lütfen. ..

Cihan7979
selam
vergi d bsklıgı 25 nisan da iş yerine yazı yollandı dıyor
ıstanbul içi posta suresı de 1 ayı bulur mu?

Konu ile ilgili Ali Tezel de yazı yazmıştı;

''193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun Resmi Gazetede yer alan 15. maddesine göre, raporu düzenleyen sağlık kuruluşunun verdiği rapordaki oranlar geçerli olacak. Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu, oranları düşüremeyecek. Böylelikle çalışan özürlüler daha kolay emekli olabilecek.''

Böyle bir durum var da neden hala Ankara'ya kağıt gönderilip zaman kaybettiriliyor? Sadece prosedür uygulamalarla insanlara işkence mi çektiriliyor??

izmir vergi dairesi .mukellef dosyasi olusturuldu yazisi internet sorgulama sisteminde yazmasi evraklarin ankaraya gitti ve gidiyor anlami mi tasiyor acaba...? Ufukalp

apomek vergi dairesi daha yeni dosyanızı oluşturmuş sonra ankaraya yazı yazacaklar daha sonra rapor sonucunuz gelecek 2 ayı bulur bu prosüdürler.

umut2135
21 Nisan da. Raporumu Istanbul vergi dairesine elden teslim ettim.aynı günün sorgulama yaptim.Eviss,de raporunuz bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor.Bugün Maliyeyi aradığımda raporunuz elimize daha ulaşmadığı söylendi.Istanbul vergi dairesini aradığımda burda raporun işi en az on gün sürüyor imza asamasi falan dedi o zaman neden sisteme raporun Bakanlığa gönderildiğini not düşmüşler? anlamadım doğrusu sizce normalmi

kiyasettin normal vergi dairesinin yazışmaları 10 15 günü buluyor toplamda 2 yada 2.5 ayda sonuçlanır.

kiyasettin normal vergi dairesinin yazışmaları 10 15 günü buluyor toplamda 2 yada 2.5 ayda sonuçlanır.

Ben de bugün şahsen evrakları teslim edip başvuruda bulundum. Görevli memur sonuç işyerinize gelecek dedi. Ben kendim alamıyor muyum dedim, hayır işyerinize gelecek dedi. Kendimiz de sonucu alabiliriz diye biliyordum ben. İşyerine gönderilmesi ile şahsen almamız arasında zaman farkı olur mu?

Kardeşim hayırlı olsun hangi branşta ne kadar oranlarla gönderdin sürekli rapormu verdiler hastaneden ayrıntılı bilgi verirmisin bende %45 sürekli engelli raporu aldım bursadan ankaraya gönderdiler hala bekliyorum

Bursadan ankaraya gidenler i nasıl sorgularım

Karaciğer sirozu %30
Bel fıtığı. %5
Hipertansiyon. %10

Toplam. %40. Sürekli.

Ankaradan sonuç işyerinemi geldi.bende bekliyorum 40 gün oldu eviss ten takip ediyorum.

Beni de vergi dairesi,bakırköy devlete yolladı aynı gün heyete girdim %80 oranı verdiler bide raporun aslını bana teslim ettiler,biz evrakları ANK.ya göndercez dediler tam bi ay oldu evrak daha kurulda beklemedeymiş ,2 yada 3 hafta daha sürer mi?

Henüz yeni başvuru yaptım. Ben de bekliycem.

@OZELESGeçmiş olsun Karaciger sirozu geri dönüşü yoktur.Sadece ilaç tedavisi durumu baskılar ve stabil tutmaya çalışır.Onun için sana yanlış oran vermisler.Karaciger sirozu tek başina % 50 oran verilir.Yanlış oran vermisler.Karaciger sirozu ile birlikte karaciger yetmezligi veya kanseri varsa %90 oran verilir.Kronik karaciger hastaliginda %30 verilir.Kronik olmayan takip gerektiren karaciger hastaliginda veya safra yolları rahatsizliginda %15 verilir.

@OZELES Bende Kronik Hepatit B hastalığından %30Kalp kapak ve Aort 2.derece yetmezliğinden %30Hipertansiyon %10 Balthazard ile %56 ile Hastaneden sürekli rapor aldım.21 nisanda Elden Istanbul Vergi dairesine telsim ettim.

kiyasettin

Laparoskopik Biyopsi yapıldı.Pataloji sonucunda İnkomplet siroz yazıyor ve karında sıvı ve assit birikmesi başlamadığından %50 yazamıyorlarmış..

Size de geçmiş olsun.

Ankara engelli telefonu var ben aradı ulaştım 03124153217,çok aradım en sonunda ulaştım TC ni söyluyosun cevap veriyolar.

Ali Tezel yazısı lütfen yorum Admin..

Özürlüye vergi indirim belgesi müjdesi

Bu köşeden defalarca Hastaneden aldığınız özürlü rapor oranı yüzde 40 veya daha fazla ise Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulunun oranı düşürmesine karşı dava açın kazanırsınız demiştik. Kazandılar da… Kazanılan davalardan sonra Maliye geri adım attı artık Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu yok… Hastanenin raporuyla vergi indirim belgesi alınacak.

30 Mart 2013 Cumartesi günü Resmi Gazete’de “ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK” bir kez daha değiştirildi. Bu sefer içinde olumsuzluklar yok. Seçime giderken özürlülere müjde gibi değişiklikler var.

***2006 VE 2010 YILI ÖZÜRLÜLER İÇİN KÖTÜYDÜ
2006 yılında ve 2010 yılında Özürlü Ölçütü Sağlık Kurulu yönetmeliklerinde özürlüler aleyhine değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklikler ile hastalıkların ve özrün oranları düşürüldü bu sebeple 2006 yılında 13 milyon olan özürlü sayımız 2006 ve 2010 yılı değişikliklerinden sonra 8 milyona düşürüldü. Şimdi ise seçime doğru giderken yönetmelik bu kere olumlu değişti.

***MALİYE BAKANLIĞI MERKEZ SAĞLIK KURULU YOK
Bugüne kadar daha az vergi ödemek ve SGK’dan daha erken emekli olmak adına özürlüler Defterdarlıklara başvuruyor ve gönderildikleri hastanelerden yüzde 40’dan fazla rapor alsalar bile Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu oranı (yasadışı şekilde) yüzde 40 altına düşürüp vergi indirim belgesi vermiyordu. Biz de 30 gün içinde vergi mahkemesinde dava edin diyorduk. Dava açanlar kazandıkça Maliye sonunda geri adım attı. Yönetmelik yeni haline göre;
“Vergi indirimine esas raporlar
MADDE 15 – (1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır.“ denildi. Bundan böyle artık hastanelerin sağlık kurullarının verdiği raporlardaki oranlar geçerli olacak, Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu oranları düşüremeyecek. Çalışan özürlüler de artık daha kolay vergi indirim belgesi alacaklar ve emekli olabilecekler.

Evet, bir önceki sayfada ben de bundan bahsetmiştim. Hala evraklar neden Ankara'ya gönderilip zaman kaybettiriliyor?????

Her Kurum Kendi mevzuatini kendinçe oluşturmuş Sgk,vergi dairesi vs.
Genel Mevzuatı ve Resmi gazeteyi maalesef umursayan kurum yok.
Ancak ışte böyle Vergi dairesinden ret veya oran düşürme olunca ,Vergi Mahkemelerine başvurup mevcut olması gereken hakkımızı almaktan başka çare ve yol gözükmüyor.

Bu ayın 5 inde vergi indirimi için İzmir Vergi Dairesi'ne başvuruda bulundum. Sorgulama yaptığımda " başvuru dilekçesi alındı, mükellef dosyası oluşturuldu" diyor. Bugün ayın 10 u oldu. 5 gün geçti, Ankara' ya falan göderildiğine dair bir ibare yok. Normal mi?

Ben kayseride heyete girdim bana sonuç 20 içerisinde muracad ettiğiniz yere gelir dediler aslı varmı hiç 20 günde gelen oldumu

vergi indirim belgesi

Ben özel sektörde a.ü. çalışıyorum halende. vergi indirim için hastane raporu bağlı buunduğumuz v.d. sine ulaştı 18-03-2016 da bu yazının başkanlığa gidip raporun onaylanarak dönmesini bekliyorum 10 gün önce vergi dairesine gittim hala cevap gelmemiş. Sonuçun gelmesi daha uzarmı.% 58 rapor oranı

Bülent25

bende bursadanım ankaradan mart ayından beridir bekliyorum daha 2 hafta önce tekrar hastaneye sevkettiler eksik rapor nedeniyle tekrar bekleme sürecine girdim en az 1,5 ay gitti
böyle antin kuntin eksikmiş oymuş buymuş bir de bekleme sürecleri de var al birini vur ötekine

4 .05 2016 maliye bakanligina yazi yazildi. asamasinda olan rapor um icin beklemedeyiz.bu asamadan sonra saglik kuruluna gonderildi cvb. bekleniyor asamasi gelmesi gerekli...az kaldi 10 15 gune sonuclanacak gibi..=)

10.10.2017'de kurula girmiştim.Raporum giderken %40 1 yıllıktı.Merkez Sağlık Kurulundan kesin sonuç bugün %40 1 yıllık olarak aynen geri geldi.Yani 59 günde gelmiş oldu.

Üst Alt