Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim başvurusu yaptım. Sonrasından işten ayrılabilir miyim?

cankan

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhabalar, engelli vergi indirimi başvurusu esnasında bir işyerinde çalışıyordum. vergi dairesi sevki ile hastane işlemlerim bitti ve heyete girdim.sanırım evraklar vergi dairesine gönderilmiştir.sormak istediğim konu,ankaradan cevap gelmeden ben işten ayrılsam sorun olurmu ? işsizlik maaşı alacağım için çalışmıyor görüneceğim. ( emeklilik için prim günlerimde sorun yok.)

cankan mrb evraklarınız ankaraya ulaşmış ise bir sorun yok çıkışınızı yaptıra bilirsiniz
Bu arada sibis ten vergi indirimi hareketlerini izleye bilirsiniz tc no ile.

tekrar merhabalar,evrakların gönderiliği beyan edildi.evis te aşağıdaki bilgi mevcut son harekette

24.05.2018 219764 Hastaneye sevk edildi, rapor bekleniyor.

bu bilgiye istinaden yine de ayrılsam sorun olurmu ?

cankan anlaşılan hastane raporunuzu vergi dairesine göndermemiş veya daha ulaşmamış
Eger sakıncası yok ise raporunuzun ankaraya ulaştıktan sonra işten çıkış yaptırın her ihtimale karşı çünkü bir kaç üye sgk vergi indirimi başvuru esnasında aktif çalışan olmaıkları için veya işleme alınmadan sistemde aktif sgk çalışan olmadıkları için vergi indirimlerini kabul etmeyip emekliliklerini durdurmuşlardı.

umut2135 bilgileriniz için teşekkür ederim.bu cevap biraz sıkıntılı oldu benim için.zira önceki forum yazılarında "işe girin,çalıştığınıza dair yazıyı alın ,başvuruyu yapıp ertesi gün ayrılabilirsiniz "gibi bir çok cevap gördüm.bu cevaplara istinaden ben çıkış işlemlerine başlamış bulundum (ancak tam emin olmadığımdan sormak istemiştim ve bu konu ile ilgili sgk dahil hiç biryerde konusu geçmiyor) bugün itibariyle başvurduğum vergi md.lüğüne halen gelmemiş (eviste görünmüyor) ordan daha ankaraya gidecek.sıkıntılı bir durum olacak anladığım kadarıyla

cankan sıkıntılı olmaz vergi indirimine baş vururken sgk çalışan olup olmadığınızı sorgular vergi dairesi bir sıkıntı olursa zaten işleme almazlar sıkıntı yapmayın
Ben yanlış okumuşum ilk mesajınızı pardon siz vergi dairesi ile hastaneye sevk almışsınız zaten sorun olmaz.

Hem emekli olup, hemde işsizlik maaşı nasıl alınıyor hocam? Ben de raporumu vergi dairesine verdim ama Ankaraya gitti mi bilmiyorum Aviss de hareket yok.

Küre-i Arz henüz emekli olmadım.olmak için başvurmuştum.işten ayrılırken de emeklilik nedeni ile değilde sağlık sorunları nedeniyle ayrılacağım.dolayısı ile bekleme süresi içersinde sanırım işsizlik maaşı alabilirim

Küre-i Arz işsizlik maasınızı emeklilik işlemleriniz bitene kadar alırsınız ancak sonra iş kur keser ödeneğinizi.

Ben 1 Ekime kadar yıllık izinlerimi kullandım yetişmezse bende başvururum o zaman.

Arkadaşlar konu ile ilgili bir şey takıldı kafama, rapor Ankara ya ulaşmışsa İş yerinden ayrılabilirsiniz yazmışsınız. İş yerinden ayrılınca kıdem tazminatı yanmaz mı? İş yerinden ne diye ayrılacağız, emekli olacağım desek git emekli olur kağıdı getir diyecekler. SGK ya bu şekilde gitsek evrak Ankara da...

işyerinize sonuç gelmeden sakın işten ayrılmayın...VERĞİ DAİRESİNDE SONUÇLARIN GELMESİ ANKARA'DAN GELMESİ İŞYERİNE ULAŞMASI
İSTANBUL İÇİN SONUÇLANMA SÜRESİ 90 İLE 120 GÜN SÜRÜYOR.
EN MANTIKLISI İŞLER SONUÇLANMADAN HAREKET ETMEYİNİZ..
1..işyerinize gelecek bakanlık yazısı ile sgk ya gidip (vergi indirimi ile emekli olur) yazısı alacaksınız.
2..bu yazıyı işyerinize verip çıkış kagıdı alacaksınız..
3. sgk ya gideceksiniz aşağıdaki kağıtlarla birlikte
a(işyeri çıkış kagıdı)
b(bakanlık yazısı)
c(rapor örnegi)
d(tahsis belgesi sgk da dordurulacak)
SGK DA SİZE TAKİP ETMENİZ İÇİN BİR NUMARA VERİLECEK
E DEVLET TE Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip Ekranı VAR ORADAN 2018 TAKİP İ TIKLARSANIZ SGK DAKİ İŞLEMLERİ GÖREBİLİRSİNİZ..
EMEKLİLİK İÇİN 13.07.2018 TE BAŞVURDUM YAPTIĞIM İŞLEMLER BÖYLEDİR...

Varide No Varide Tarihi Konusu İlgili Birim Evrak Tipi İşlem Tarihi İşlemi Yapan Açıklama
803...... 13/07/2018 211........ NOLU MÜRACAT İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 1.EMEKLİLİK İŞLEMLERİ (MÜRACAT) Gelen Evrak Beklemede 13.07.2018-15.tif

Moderatör tarafında düzenlendi:
-6 Haziranda Kurula girdim,
-12 Haziranda Raporu tanzim edip aldım,
-Aynı gün Vatan Caddesi Vergi Dairesine gidip raporu teslim ettim.
-Eviss de 11 Temmuzda "Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor."

1 Ekime yetişir mi bilmiyorum. :confused:

@Küre-i Arz

yazının gelmesi; vergi dairesinin ve ankara maliye yüksek sağlık kurulunun yoğunluğuna göre değişir.bende geçen sene 12 haziranda vergi indirimine başvurmuştum. 23 ağustosta ankaradan onaylandığını öğrendim.resmi vergi indirimi yazım 6 ekimde geldi.

Desene bu sene araya seçimin girmesi kurban bayramı derken ekimin ortasını bulacak bu iş. 1 Ekime kadar izindeyim artık 15 gün çalışırız.

işyerinize sonuç gelmeden sakın işten ayrılmayın...VERĞİ DAİRESİNDE SONUÇLARIN GELMESİ ANKARA'DAN GELMESİ İŞYERİNE ULAŞMASI İSTANBUL İÇİN SONUÇLANMA SÜRESİ 90 İLE 120 GÜN SÜRÜYOR.

EN MANTIKLISI İŞLER SONUÇLANMADAN HAREKET ETMEYİNİZ..

1..işyerinize gelecek bakanlık yazısı ile sgk ya gidip (vergi indirimi ile emekli olur) yazısı alacaksınız.
2..bu yazıyı işyerinize verip çıkış kagıdı alacaksınız..
3. sgk ya gideceksiniz aşağıdaki kağıtlarla birlikte
a(işyeri çıkış kagıdı)
b(bakanlık yazısı)
c(rapor örnegi)
d(tahsis belgesi sgk da dordurulacak)
SGK DA SİZE TAKİP ETMENİZ İÇİN BİR NUMARA VERİLECEK
E DEVLET TE Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip Ekranı VAR ORADAN 2018 TAKİP İ TIKLARSANIZ SGK DAKİ İŞLEMLERİ GÖREBİLİRSİNİZ..
EMEKLİLİK İÇİN 13.07.2018 TE BAŞVURDUM YAPTIĞIM İŞLEMLER BÖYLEDİR...
E DEVLETTE DYS EVRAK TAKİP EKRANI

arkadaşlar e devlet te emeklilik takip yeri Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip Ekranı
yani edevlette arama yerine dys yazın çıkan yerde 2018 i tuşlayın devam dediğinizde işlemler hangi aşamada oldugunu görürsünüz

EMEKLİLİK TAKİP SİSTEMİ E DEVLET'TE TAKİP(İŞLEMLERİ TEK TEK YAZACAĞIM)

E DEVLETTE DYS EVRAK TAKİP EKRANI
Sorgulamak İstediğiniz Evrakınızın Yılını Aşağıdaki Listeden Seçiniz!

Yıl : 2018 SEÇİNİZ
Varide No Varide Tarihi Konusu İlgili Birim Evrak Tipi İşlem Tarihi İşlemi Yapan Açıklama
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
784632 17/07/2018 VERGİ İNDİRİMİ İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 2. EMEKLİLİK İŞLEMLERİ (YAŞLILIK) Giden Evrak Kayıtlı 17/07/2018 10:49 işlemi yapan mehmet ******
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
652458 13/07/2018 458012 NOLU MÜRACAT İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 1.EMEKLİLİK İŞLEMLERİ (MÜRACAT) Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 18/07/2018 10:01 işlemi yapan ahmet *****

İşyerine sonuç gelmeden işten ayrılmayın denmiş.bunu herhangibir sebepten dolayımı söylediniz yoksa yaşanan bir olumsuz örnekmi mevcuttur.benimde dosyam yaklaşık 25 gündür ankara da maliyede ve bu ay sonu itibariyle işten ayrılma dilekçemi verdim.daha önceki birçok soruda bu aşamada işten ayrılmanın sorun yaratmayacağına dair cevaplarda okumuştum.şimdi bir ikilem sözkonusu.net bir bilgi veya yaşanmış örnekler mevcutsa paylaşılmasını rica ederim.

Verği indirimi gelmeden sgk size emekli olur yazısı vermez...O NEDENLE SONUCU BEKLE
Sgk bakanlıktan gelen yazıya göre verği indiriminden emekli olur yazısı vermesi için ankaradan sonucun işyerine gelmesi gerekiyor...gelen yazıyıda sgk ya götüreceksiniz..
Işten boşyere ayrılmama dememim sebebi atalarımız ne demiş eşeği sağlam kazıga bagla.....işini saglama al... .ben 5 senedir ugraşıyorum...
Emeklilik işlemleri için istifamı verdim sgk ya emeklilik işlemleri için başvurdum şimdi süreci bekliyoruz..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sgk sadece engelli vergi indirimine hak kazananlaramı emekli olur yazısı veriyor.yirmisekiz yıl ve onbin küsür prim günüm var.raporum olmasada emekliliğe hak kazandığımı düşünüyorum.işten ayrılırken kıdem tazminatımda sorun yok.benim kaçırdığım bir noktamı var veya yaşanmış bir örnekmi sözkonusu.ayrılırsam ne olabilir ?

Tazminatınızı nasıl aldınız?
Alamadığınız bir hakkınız var mı?

Henüz almadım ayın biri itibariyle kıdem ve kullanmadığım tüm izinlerin bakiyesini alacağım bu konuda sorun yok.sanırım siz bu taraf için bekliyin diyorsunuz.kıdem ve diğer alacaklar için

siz ne yapmak istediğinizi net bir şekilde yazarsanız bizde anlamış oluruz...burada soru sorarken ne istediğinizi
1. sgk yaşı ve yılı dolana emekli olur yazısı verirmi? EVET
2.yaş doLmadı ise sgk verği indirm yazısı olmadan yazı verirmi? HAYIR
3.askerliğinizi çalıştınız zaman yatırdıysanız.mesala 18 ay kaç ise kıdem tazminatı ile askerlik parasını alırsınz?EVET
4.olayı analtabildimmi? EVET
siz normal emeklilikmi verği indirimindenmi emekli olmak istiyorsunuz..
yaş prim şartlarını tamamlamadıysanız zaten emekli olur yazısını verir sgk
ancak yaş şartını normal dordurmadıysanız emekli olmak için engelli indirimi almak zorundasınız.. ki yaş şartı kalksın.

Kolay gelsin Benin rapor %47 ile 1 yıl süreli onaylanmış maliyeden maliyeden vergi indiriminden emekli olur yazısı gelirmi birde resmî evrak ne zaman bana ulaşır
Not: rapor bugün onaylandı ankaradan

@önercerit

şartlarınız tamamsa emekli olur yazısını sgk dan alacaksınız.maliye vermez.vergi indiriminin size tebliği vergi dairesinin yoğunluğuna göre değişir.
istanbulda 2 ayı buluyor. adanayı bilemem. ama 1 ayı bulur diye tahmin ediyorum.

Merhaba.Evraklarımız tamsa sgk'dan "emekli olabilir yazısını"aynı gün içinde verebilirler mi?

Emekli olursam 1 yılmı yoksa devamlımı olurum çünkü raporum 1 yıl süreli onaylanmış

merhaba

babama %40 rapor kronik böbrek yetmezliği ve tansiyondan %10 diye evragına yazdı doktorlar.
Yalnız 27 eylül de heyete girecek 6 eylül de yıllık izni bitiyor.Bu sıra da ya işe başlayacak işyerinin istediği evrakları hazırlayabilirsek yoksa işten çıkışını yapacaklar.
Çalıştığı yerin de böbrek yetmezliği hastalığından haberi var, haklı olarak kendini garantiye almak adına evraklarını istiyor.ama heyete gireceğinden emekli olabileceğinden haberleri yok.
heyetten raporu ne zamana çıkar?

diyelim bir sorun olmazsa vergi indirimi için başvurduğumuz da yine beklemek ve aktif olmak çalışıyor olmak lazım sanırım burda yazılanlardan yola cıkarak. emekli olabiliyor şuan hali hazırda 22 yıl ve 7776 günü var. vergi indirimi için belli bir süre beklemek gerekiyor. hemen hemen 2 ay kadar.

Size sorum bir yol göstermeniz bize ne yapmalıyız bu durumda ?

Son düzenleme:
atasoysenem

Vergi indirimine başvurduktan 10 gün sonra işten ayrılmakta bir sakınca yok usul açısından. Vergi indirim değerlendirme süreci işler ve 2 ay gibi bir süre sonunda yazı çıkışınızın olduğu işyerinize gönderilir. Siz sadece süreci takip edin yeter.

Ama aslında olması gereken şu:
1- Rapor alın ve vergi indirimi için defterdarlığa başvurun
2- Bu hakkı elde ettikten sonra sigorta müdürlüğüne gidip emeklilik hakkınızın doğduğuna dair yazı alıp kıdem tazminatınızı alarak işten çıkmak istediğinizi işverene söyleyeceksiniz. Yasal olarak hiç bir sorun çıkamaz (aman kıdem tazminatını almadan "aldım" veya boş kağıda imza gibi bir saçmalık yapmayın).
3- işyerinden çıkışınız olduktan sonra vergi indirim hakkınızın olduğunu ve diğer emeklilik şartlarını da karşıladığınızı düşünerek, sigorta müdürlüğüne gidip erken Yaşlılık emekliliğine başvurabilirsiniz.

Üst Alt