Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim başvurusu yaptım. Sonrasından işten ayrılabilir miyim?

Merhabalar,

Bakanlıktan yazı işyerine ulaşmış ama bana ulaştırılmamışsa durum nasıl olacak? Yani kavgalı ayrıldıysam bana ulaştırmayacaklar ozaman ne yapmam gerekiyor?

@ozgurmeric74...abi 2 ayı bulur derken..ankara dan gönderilme tarihinden sonramı?...benimkini ankara 31 temmuz da göndermiş yüzde 57 ile onaylayıp,o zaman eylül sonu gibi eviss de görünür herhalde benim vergi indirim sonucum?

OturanBoğa
bülent abi.yalnız vergi indirim belgesi resmi olarak sistemde gözükmeyince bir işlem yapamıyoruzki bildiğim kadarı ile...mesela ben ankaraya telefon açtım yüzde 57 ile onaylandığını öğrendim ama sisteme düşmediği için bir işlem yapamıyorum....daha doğrusu ben böyle zannediyorum??

91YADA 93 DE olabilir eylül öncesi sigorta başlangıcınız varsa 3600 pirim günü dolduysa yaşlılık emekliliğine 58-60 yaş emekliliği de derler buna hak kazanılır.ssk bu şekilde yazı verir.Yaş dolunca emekli eder.İŞ yerinize bu evrağı verip kıdeminizi alabilirsiniz.91-93 sonrası başlangıcı olanlar için sanırım 4.500 güne çıktı .Ben 2017 de bu yazıyla işden ayrılmıştım.Kıdemi bu şekilde alıp ssk emekliliğe de evrak gelince başvurabilirsiniz.

iş hayatında 15 yıl sigorta, 3600 prim günüyle kıdem tazminatının alınabilmesi sistemi şeklinde anılmaya başlandı. Yakın bir zamana dek getirilen bu düzenleme yalnızca 8 Eylül 1999 tarihinden önce işe başlamış olan kişileri ilgilendiriyordu. Yasalar neticesinde, 9 Eylül 1999 tarihinden sonra işe başlayanlar da yaş haricindeki emeklilik şartlarını taşımaya başladıktan sonra kıdem tazminatı alma hakkına sahip olabilecek. Dolayısıyla, konu 4/A (işçi) konumunda çalışmakta olan tüm vatandaşları ilgilendirmektedir.
-> 8 Eylül 1999'dan önce işe girenler: 15 yıl sigorta, 3600 gün prim.

-> 9 Eylül 1999-30 Nisan 2008 tarihleri arasında işe girenler: 25 yıl sigorta, 4500 gün prim.

->9 Eylül 1999 tarihinden sonra işe başlayanlar emekli olmadan kıdem tazminatını alma hakkını 2024 yılından itibaren elde edecek. Bunlar içerisinde kesintisiz olarak yirmi yıl çalışarak 7000 gün prim ödeyenler ise gelecek yıl sonbahardan itibaren, emekli olmadan kıdem tazminatını almaya hak kazanacak.

Merhaba
Rapor onaylanmış yüzde 46 olarak haftaya alacağız evrağın aslını. teşekkür ederim size.

istanbul40

%44 raporumla hazirandaki başvurum yeni sonuçlandı. Sonucun bulunduğum ile gelmesini bekliyorum. Fakat sigorta başlangıcım 99 öncesi olduğu için 15 yıl 3600 gün imkanı ile kıdem tazminatımı alıp daha sonra emekliliğe başvursam olur mu? Belki 2-3 ay başka iş ararım bulamazsam emekli olurum diye düşündüm.

Raporunuzun sonucu e tebliğatla işyerinize gelecek.bunu bekleyeceksiniz..
siz bu e tebligatla sgk ya gidecek emekli olur yazısı alacaksınız..
bu yazıyı işyerinize götürüp emeklilik için çıkış alacaksınız..
bu çıkış kagıdı ile sgk ya gidip emeklilik dilekçesi vereceksiniz...
buraya kadar anlaşılmıştır herhalde..
..

istanbul40

Hocam buraya kadar anladım. Ama hemen emekli olmak istemiyorum. Sgk dan emekli olur yazısını tebligatla değil de 15 yıl, 3600 gün şartını sağladığım için alıp işyerinden çıksam olur mu?

Üst Alt