Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim evrakının iş yerine ulaşması kaç gün sürer?

çok sağol,gerçekten çok çabuk geldi,ama rapor yok yarın hastaneye gidip sorucam bakalım onlar vericek mi

Vergi indirimi kağıdım iş yerime gelmedi..?

Arkadaşlar merhaba

Evrak onaylandı iş yerinize gönderildi denildi. Ama hala gelmedi ne yapabilirim?

Benimde gelmedi vergi dairesine gittim sordum elektronik ortamda gönderileceğini soylediler muhasebeciye sorsen

Merhaba,
E tebligat ile gelen raporu çıktı alarakmı sgk ya emeklilik başvurusu yapmalıyım, iş yeri bana raporun aslını sana vermedilermi diye soruyor.

hocam benim de aynısı başıma geldi forumu araştırırsan bulursun, elazığdan ankaraya gönderilmesi ve onaylanması 15 gün sürdü yaklaşık olarak, aradım ankaraya adam onaylandı evrağı bulunduğun ildeki defdarlğa gönderdik oraya sor dedi

gittim evet geldi, biz de iş yerinize gönderdik dedi, iş yerim hemen deftardarlığın karşısında
posta numarası felan var mı dedim yok adi posta ile gönderdik dediler
neyse 2 ay geçti evrak ne bana ne iş yerine gelmedi, defalarca gidip konuştum adam yerine konulmadı, git ptt ye sor biz onlara verdik dedi
gittim ptt ye adamlar böyle önemli bir evrağı nasıl olurda adi postaya verirler dedi, bulamayız böyle adi posta adı üstünde kaybolmuştur dedi

bimere cimere yazdım hemen, onlar valiliğe ve deftardarlığa yazmışlar
hemen peşime düştüler hemde bir hafta boyunca
gittim özür diledi müdür hemen aslı gibidir olan yazıyı verdiler
bende tamam dedim, çayımı içtim geldim

aradan biraz daha zaman geçti postacı iş yerine geldi, dedim nerede bu evrağım kaç aydır, adamlar gönderildiği tarihi gösterdi yeni verilmiş

yani takip et salak salak insanlarla uğraşıyoruz, ALLAH yardımcın olsun

link budur https://www.engelliler.biz/forum/em...andi-ama-evragim-kayboldu-ne-yapabilirim.html

Benimde iki ay geçti hala evrağın aslı gelmedi işyerine etebligat geldi aslını postacımı getirecek

uyku apnesi

Arkadaşlar ankara gönderir posta 15 günmü 25 günmü sürer
vergi dairesine gelir sıraya girer 15 ile 20 gün işlerin yoğunluğundan sıranın sizin evrağa sıra gelmesi beklenir.

evrak işi halllolursa 15 ,20 günde postada geçer anlayın siz tahüttlü gidiyor,

işyerinize ulaştı diyelim çalışanın insafına kalmışınızdır ne zaman bulursa sizi çağırir evrağı teslim eder işleyiş böyledir
yanlışsam yanlış deyin bu bir tecrübedir....

Bu kadar işin uzun sürmesi bir kişi için iki kere evrakların istenmesinden dolayı maliyecilere yazık, çift taraflı düşünmek lazım, bir dosya ankaraya nerdeyse iki kere gidip geliyor..işlerde iki katına çıkıyor..magdur kim engellimi,işini yapmayan hastane görevlilerimi...bunu düzeltmek lazım.

artık posta kullanılmıyor. ankara raporları 20-25 günde onaylayıp e tebligat ile e imzalı vergi dairesine anında gönderiyor. vergi dairesi yoğunluğa göre (istanbul için 1,5 ay) e tebigat ile işyerine yolluyor. aynı anda evisstede görünüyor.
benim aynen öyle oldu. ankarayı aradım 23 ağustosta istanbula gönderdik dediler.25 ağustosta istanbul geldiğini,onaylandığını ancak yoğunluktan bildirim için beklediğini söyledi.6 ekimde e tebligat geldi.

eviss ten gördüğünüz anda işyerine e tebigat ile gitmiştir.

Benim raporum Temmuz'da Ankara'dan İstanbul 'a gönderilmiş,eviste ise Ankara'dan rapor bekleniyor diye yazıyor,Ankara maliyeyi

Aradım aynen bu şekilde dedi,biz gönderdik Temmuzda oraya sor dedi. İstanbul defterdarlık müdürlüğüne gittim 5 Ekim de sordum Eylül 22 de imzaya girmiş 9 ekim gibi işyerinize ulaşır denildi. Dün iş yerime sordum , e tebligat geldi ama aslı gelmedi diye bilgi verdiler.

Şimdi raporun aslını istanbul vergi dairesindenmi almalıyım, bana verirlerdi yada işyerinemi gönderilecek? Aslı olmadan da hiçbir yerde işini yaptırmıyorsun e tebligat bizim işimizi görmüyor ki...

Birde e tebligat ile gelen raporun suretinde sürekli yazıyor ama rapor geçerlilik süresi 5 yıl diyor bu ne demek anlamadım, sürekli değilmi yani?

Teşekkürler, sağlıklı günler dilerim herkese.

sizin muhasebeci biraz acemi galiba. e tebligat ile gelen evrak bir daha posta ile gelmez. e imzalıdır. okunduğunda tebliğ edilmiş sayılır. aslı odur zaten..e tebligatın çıktısını alsın size versin. tamam.. sizde aldığınız o evrakla ebelgedoğrulama@gib.gov.tr den sayı numarasının son altı hanesini ve enaltta küçük puntolarla yazan pin kodunu girerek internetten görebilirsiniz.

raporunuz 5 yıl sürelide olsa vergi indirimde süresiz olabilir. eğer vergi indirimi kağıdında süre yazmıyorsa sürekli onaylanmıştır. ömürboyuda geçerlidir.

e tebligatın ekinde ankara maliyenin istanbul vergi dairesine yazdığı yazı vardır. o kopyadır. ana tebligatın içinde istanbul vergi dairesinin işyerinize yazdığı yazı bulunur. esas vergi indirim yazınız odur.

vergi dairesine gitmenize lüzum yok. zaten belge size vermezler. kanuni olarak siz başvuru yapmadınızki. işyeriniz başvuru yaptı. vergi dairesinin muhatabı siz değil işyerinizdir. o sebeble boşuna gitmeyin. aslı şirketinizde.

Teşekkür ederim,Özgür Meriç ,bu bilgi süper oldu.

Arkadaşlar 07.12.2017 maliye %45 oranlı raporumu eviss ten baktığımda devamlı olarak onaylamış fakat aradan 2 ay geçmesine rağmen iş yerime rapor gonderimemis eviss ten kontrol edince ^^sonuç vergi dairesine gönderildi ^^seklinde mesaj var.vergi dairesi ne kadar sürede iş yerine gönderiyor raporu bilgisi olan varsa şimdiden teşekkürler.

Erdogmus34

Merhaba, ben de bugün telefonla Ankara Maliye'den raporumun onaylandığını öğrendim. Ama EVİSS'te hala "rapor bakanlığa gönderildi, yanıt bekleniyor" yazıyor. Yani işlem çoktan bitmiş ama EVİSS'e yansımamış.

Ankara Maliyede telefonla konuştuğum adam, 5-6 günde İstanbul vergi dairesine bilgisi gider dedi. Bakalım nasıl ileryecek işlemler.

Erdogan Er

Bende aynı şekilde öğrendim 2 gün sonra eviss te görüldü iş yerim ile görüştüğüm de 2 ayı geçmesine rağmen yapılan bir tebligat yok...benim iş yerim bağlı olduğu vergi dairesi büyük mükellefler acaba yoğunluk v.s durumundan mi göndermiyorlar tam anlayamadım...

Benim vergi indirimim gelmesine rağmen evisste göremiyorum Bursa da oturuyorum acaba neden

Postalar iadeli taahhütlü gönderiliyor, 7-10 gün içerisinde ulaşması gerekir yoğunluğa bağlı olarak.

eviss den öğrenmek sağlıklı değilse yani hemen yansımıyorsa ankara maliye ye e mail telefon açmakmı daha garanti olur..?hesabıma göre vergi dairesine müracat evrakların ankaraya gitmesi ordan tekrar gelmesi işyerine ulaşması takiben 2,5 ay doğrumu??

bulent73 yoğunluğa göre değişir
3,4 ay bekleyen de var 1.5 ayda sonucu gelende var şans artık

@İstanbul40 26/9/2018 gönderdiğin evrak 13/1/2019 eksik evrak olarak geldi tamamlayıp 8/3 gönderdiğim evrak şuan itibari ile kuruldan çıktığı ama üst yazısı yazılıyormuş sonucu göremediklerini söyledi 32/17 bayan sonuç bana ne kadar zamanda gelir sence

Üst Alt