Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim yazısını teslim ettim. Terslik olabilir mi diye tereddüt yaşıyorum..?

ziya58

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar

29.07.2016 da vergi indirimi almak için Büyük Mükellefler Vergi Dairesine evraklarımı teslim ettim.

Bir arkadaşım araciligi ile 27.09.2016 tarihinde raporum ile ilgili bir yazı yazıldığını, bu yazı ile de 1-2 ilave belge talep edildiğini sözlü olarak öğrendim.

Talep edilen ilave belgeler benim şahsından mi yoksa rapor aldığım Haydarpaşa Numune hastanesinden mi talep edilir? Yani evrak bana mı yoksa hastaneye mi iletilir?

Benim bütün tetkik ve sonuçlarımin hepsi özel hastalerden alındı. Sağlık kurulu raporu alırken heyet doktorlarına bu belgeleri sunmuştüm. Şimdi istenen ilave belgelerin özel hastaneden alınması bir sorun doğru mu sizce?

Ayrıca eviss üzerinden yaptığım kontrollerde hiçbir bilgiye de ulaşamıyorum. (özel bir bankada çalışıyorum) sanırım sitede sorun var.

Değerli bilgi ve görüşlerinizi rica ediyorum

Çok teşekkür ederim.

ziya58 endişe etmenize gerek yok durumunuzla ilgili ek bilgi test istemişlerdir sizin vergi dairesine gitmeniz gerek hastaneye sevk edilerek gerekli ne isteniyorsa tamamlandıktan sonra raporunuz karara bağlanacak tır rahatsızlığınız neydi.

Merhaba Umut benim rahatsızlıklarım hipertansiyon, dislipidemi, faktör 5 leiden için toplam %35, epilepsi %40, bilateral haglund deformitesi (topuklarda kemik büyümesine bağlı operasyon geçmistim her iki ayaktan. topuk çıkıntişi traşlandı ve asıl tendon ile vidalandi) %15, ambliyopi (tek gozde kayma)%4. toplamda %68 sürekli rapor aldim.

Vergi dairesi bana haber verir mi? yoksa ben mi başvurmaliyim. belki evrak henüz ellerine ulaşmamıştır.

benden istenen testleri özel hastaneden alsam bu kabul görür mü? ya da sizinde ifade ettiğiniz gibi beni hastaneye vergi dairesi mi sevk eder?

yanıtınız için teşekkür ederim

Arkadaslar ben vergi indirimi icin basvurdum tek gözden 32 aldim psikiyatride 7 ay tedavi gordum ve 25 burdan aldim toplamda 57 oldu ayin 27 sinde heyete gircem sizce oran kac cikar surelimi suresizmi cikar yardimci olurmusunz

@ziya58 öncelikle geçmiş olsun vergi dairesini arayınız bakalım ankaradan evrağın gelmişmi istenilen test ve tetkikler için doktorunuz dan durum bildirir bilgisi istenmiştir muhtemelen eski testlerinize bakarakta yada yeni testler de yaptıran bilirler sorun yapmayın rahatsızlığınız var ise testler hep aynı çıkar zaten.

@carusman raporunuz %49 olarak alırsınız içinde psikyatri değerlendirme olduğu için büyük olasılıkla süreli çıkar.

Süreli cikarsa tekrar heyete gerekiyormu doktorum heyet sonrada muaynelere devam etmemi soyledi yardimci olursaniz sevinirim

peki kontrollu cikarsa tekrar heyete giriliyormu heyetten rapor banami verilicek yoksa ankarayami gidicek yani biz aldigimz orani gorucekmiyiz

Merkez sağlık kurulu kararım geldi

Merhaba Arkadaşlar,

Merkez sağlık kurulundan adıma çıkan karara aşağıda yer verilmiştir. Yeniden sağlık kuruluna mı girmem gerekiyor?

Bilgilerinizi rica ediyorum.

Teşekkürler.

……………………hakkında Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık kurulu tarafından düzenlenen .../…/…. Tarih …. Sayılı rapor incelenmiş; ancak engellilikle ilgili bulgular tam ve ayrıntılı belirtilmediğinden herhangi bir karara varılamamıştır.

Adı geçen hakkında karar verilebilmesi için, klinik muayene bulguları, sakatlık bulguları, labratuar bulguları ile aşağıda açıklanması istenilen hususların tam ve açık bir şekilde belirtilip hastane baştabipliğine onaylatılarak anılan belgenin ve/veya söz konusu hususlara da yer verilmek suretiyle Özürlülük ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğe uygun yeniden düzenlenecek bir raporun Kurulumuzca incelenmek üzere Gelir İdaresi Başkanlığına gönderilmesine karar verildi.

NÖROLOJİ:
EEG’nin gönderilmesi
Ayda geçirdiği nöbet sayısının belirtilmesi.
Kullanmakta olduğu antiepileptik ilaçlar, ilaç serum düzeyinin bildirilmesi

Evet o evrakla beraber tekrar Haydarpaşa Numune ye gidip heyete girmen gerekir.Nöroloji için yazdıklarının cevabını o verdikleri evrağa yazdırıp tekrar Ankara Merkez Sağlık Kuruluna o evrağın ulaşması gerek. Benim de evrağım sizinki gibi geri döndü.Açıklamasını doktor yazdı bende elimdeki raporları evrağa ekleyip verdim.O evrak ilk önce Vergi Dairesine sonra Ankara Merkez Sağlık Kuruluna gidecek. Ama hastane evrağı size vermiyor, kendi posta yoluyla yolluyor. Hayrlısı olsun diyelim.

fatihsultan

benim tüm tahlil ve tetkiklerim özel sağlık sigortam olması nedeniyle özel hastanelerden. şimdi istenen tahlil/tetkikleri haydarpaşa numune hastanesinden yeniden yaptırmama mı gerekir? yoksa elimde mevcut tahlil/tetkikler üzerinden doktorlar rapor mu yazar sizce?

Teşekkürler

Benim kardiyoloji ile ilgili raporlarım vardı.Devlet hastanesinden aldığım raporlardı. Uzman Doktor Raporlara bakıp, Ankara Merkez Sağlık Kurulu nun istediği bilgileri bana verilen evrağa yazdı.Özel hastane raporları için bilgim yok.Belki özel hastane de yapılan tahlil/tetkikleri tekrar yapılmasını isteyip ona göre rapor düzenleyebilir ya da sizdeki raporlara bakarak evrağa gerekli bilgiyi yazar.Bu konuyla ilgili net bilgim yok.

fatihsultan

Verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ederim. O halde heyet için yeniden gün alıp, yine aynı koşuşturma içerisine girmem gerekiyor herhalde? Yoksa benim durumum farklı mı?

Ben Haydarpaşa Numune Hastanesine gidip evrağı görevli olan kişiye gösterdiğimde ertesi gün bu evrakla ve sendeki tüm raporları getir dedi. Bende gittim beni kardiyoloji doktoruna yönlendirdi. Oradaki uzman doktora gösterip işlemi tamamladım.Sizde muhtemelen aynı şekilde Nöroloji ye yollanacaksınız. Buraya kadar aynı şeyleri yapacaksınız.Ama bundan sonrası uzman doktorun tekrar tahlil/tetkik isteyip istemeyeceğini bilemiyorum.Allah kolaylık versin.Hepimize.

şimdi vergi dairesinden bir yetkili görüştüm. Merkez Sağlık Kurulu kararının alında yer alan aşağıdaki tetkikleri yaptırmam gerektiği yönünde bilgi verdi.

NÖROLOJİ:
EEG’nin gönderilmesi
Ayda geçirdiği nöbet sayısının belirtilmesi.
Kullanmakta olduğu antiepileptik ilaçlar, ilaç serum düzeyinin bildirilmesi

yarın sabah hastaneye başvurup işlemlere başlayacağım Hayırlısıyla

Vergi İndirim yazim

merhaba

vergi indirimi yazısının sağlık kurulu raporundaki oran ile (%68) ayni sekilde onaylandigini bir arkadaşım aracılığı ile öğrendim. Bu durum beni çok mutlu etti ancak bilgiyi bana veren arkadaşım onayin süreli mi yada süresiz mi verildiğine bakmamış ve evrakta postaya verilmiş. Sizce sürekli mi onaylanmıştir. Acayip merak ediyorum. birde rapor ne kadar sürede elime ulaşır. istanbul büyük mükellefler vergi dairesi aracılığı ile göndermiştim raporu.

teşekkür ederim

eviss den bakabilirsin raporunuz dereceye girip girmedğinizi ama süreli mi değilmi onu göremiyorsunuz.

Bedriatak

dereceye girdiğim kesin bu konuyu ogrendim. eviss e yansıyan bir şey yok şimdi baktım. inşallah süresiz bir rapordur.cevabınız için teşekkür ederim

rica ederim sağlık kurulu raporun sürelimi süresizmi.benimde raporum süreli ama vergi indirimim süresiz yani ömür boyu.

rica ederim sağlık kurulu raporun sürelimi süresizmi.benimde raporum süreli ama vergi indirimim süresiz yani ömür boyu.

sağlık kurulu raporum süresiz onaylanmıştir. inşallah vergi indirimimde süresiz olarak onaylanmıştir.

cok buyuk ihtimalle vergi indiriminizde surekli olarak onaylanmistir.

raporu Ankara gönderdiğimde raporum ek tetkik istendiği için geri gönderildi. tahlil ve tetkiklerı yaptırıp tekrar gönderdim. şifaen ayni oranda onaylandiginı bugun oğrendim.

ama süreli mi süresiz mi vergi indirimi aldım. acayip merak içerisindeyim.

i

Allahın izniyle vergi indiriminiz sürekli olacak bende Ankaranın nosu vardı ben sağlık kurulu arayı süreli mi suresizmi ordan ogrenmistim ama inanki tlf rehberimde bütün numaralar silindigi için no yok bende.

Bedriatak

ilgi ve alakanıza çok teşekkür ederim. inşallah süresiz olacak. artık bekleyip göreceğiz. evrak umarım önümüzdeki hafta elime ulasir

Isllah arkadaşım en kisa zamana ulaşır emekli olursun.

iyi günler sizinle aynı zamanda ankara ya evrağımız gitti.Ancak ben bir türlü ulaşamıyorum.Ankara merkez sağlık kuruluna bir kaç telefon numarası var arıyorum cevap veren yok .Benim raporumda istanbul vergi dairesinden Ankaraya 4 ekim tarihinde yollanmış.Siz hangi numaradan ulaştınız?

fatihsultan

bir arkadaşımın tanıdığı aracılığı ile onaylandigini ve postaya verildiğini öğrendim. bence sizin raporunda işlemi bitmiştir diye dusunuyorum

Bende sabah ulaştım.Rapor onaylanmış %43 sürekli olarak. İstanbul vergi dairesine raporu yollamışlar.Haydarpaşa numune hastanesinin verdiği %53 ve sürekli rapordu. Hayrlısı olsun diyelim.Hakkımız olan neyse onu versinler diye dua ettik.Belki hakkımız budur.Herkes için hayrlı olsun. Rapor bekleyen arkadaşlarımız içinde hakkı olan hastalığın karşılığı neyse o olur inşaallah.

merhabalar bir sorum var yardımınızı rica ederim.

vergi indirimi yazısını kaybettim yeniden çıkarmak için istenen belgeler nelerdir.

syg.

fatihsultan

aynı numarayı aradım.evragin büyük mükellefler vd. ye gönderildiği söyledi. bende vergi dairesini aradım. raporun süresiz olarak onaylandigini söylediler. çok şükür Allah a.

Üst Alt