Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi 4 ayda onaylandı. 4 aylık farkı alabilecek miyim?

druid

Üye
Konular
60
Reaksiyonlar
0
Vergi indirimim bugun onaylanmış %43 Eylülde başvurmuştum şimdi ben muhasebecilerden ne kadar ücret alacağım tahmini ? onlar benim vergiye 300 tl az mi ödeyecek ? 4 aylık farkı vermesse nereye şikayet edebilirim

druid

Evet Farkı Alabileceksiniz.
İş yerinizin Baglı Oldugu Vergi Dairesine Başvuracaksınız.
Geçmişe Dönük İade Talebinde Bulunacaksınız ( 4 Aylık )
Forum Dolduracaksınız , İban Numaranızı Yazmanızı Vs İstiyolar
Yanınız da ( Maaş Bodrosu Muhakak Olsun 4 Aylık Vergi İndirimi Yansımayan Bodrolar )
2 - 3 Ay İçerisinde Sonuçlanır.
Ufukalp ,

Ufuk Abi Detayları Çok İyi Biliyor , Aklına Takılan Soruları Kendisine Sorabilirsin Bilgisine Güvenebilirsin.

Not : Geçmişe Yönelik İade Talebinde Bende Bulundum 29 Ay İçin
Bugun - Yarın İadem Yapılacak
Açtığım Konuda da Paylaşacağım İade Yapıldıgında

ama 4 aylık en fazla 150 lira yapar uğraşmaya değmez bence benim açımdan :/

druid
Gelecek olan kağıtta ne zamandan itibaren geçerli olacağı yazar.
Bugün onaylandıysa bugünden itibaren yararlanırsınız,geçmişe dönük herhangi bir indirim alamazsınız.
3.derece vergi indiriminde vergi matrahınızdan 290 TL düşülecek.Buda size 43,50 TL avantaj sağlayacak.
En önemli avantajı,prim gününüz ve hizmet yılınızı tamamladığınızda yaşı beklemeden emekli olabileceksiniz.

BuTcHeR

Yanlış Bilgi Veriyorsunuz!
Bugun Onayladıysa Bugunden İtibaren Alırsınız Yanlış Bilgidir.
4 Ay Önce Başvuru Yaptıysa Ve Bugün Onayladıysa
Başvurduğu Tarihten İtibaren İadesini Alabilir.
Bizzat Yaşadıgım durum.

Vergi indirimi belgesinde hangi tarihten itibaren alacağı yazıyor zaten.

druid
Matraxman
Vergi indirimi belgesinde hangi tarihten itibaren geçerli olacağı yazar.
Eylülde başvuru yapılmış, Ekimden itibaren geçerli olsa bile 3 ay demektir. Yalnız söz konusu aylar 2018 yılına ait olduğundan o yıl için geçerli indirim tutarları esas alınacaktır.
Bu da 3. derece için 240 TL, maaşa yansıması 36 TL. %20 lik dilime geçmişse 48 TL dir.
108 ile 144 TL arasında değişecek bir iade için vergi dairesi ile uğraşılmaz. Zaten öyle bir durumda vergi dairesi de size işvereninizi işaret edecektir.
Matraxman'ın durumu farklıydı. 29 aylık uygulanmamış vergi indirimi vardı, o yüzden onu o şekilde yönlendirdim.
Alabilirseniz işverenden alın, yoksa Ocaktan itibaren başlar artık, bu tutarda bir para için kimseyle yüz göz olmaya da değmez.

yani 4 aylık indirimi işyeride almayacak mı zaten onlarında işine gelir 260x4=1040 tl

BuTcHeR

Tekrar Okuyunca kaçırdığım Yeri Farkettim Kusura Bakmayın
Ufukalp

Tamamdır Abi , Bunuda Öğrenmiş Oldum.

druid
Neden 260 ile dördü çarpıyorsunuz ?
2018 için maaşınıza yansıyacak vergi indirimi sadece 36 TL dir, 260 ı nereden çıkarıyorsunuz ?
Ve Ocaktan zaten uygulama başlar, 3 ay farkınız olur Ekim'den geçerli olsa bile.
3 aylık toplam 108 ile 144 TL arası bir alacağınız olur.
İşyeri bu rakam için geriye dönük 3 aylık düzeltme yaparsa alırsınız. Değeceğini düşünüyorsanız isteyin.

Mali yıl bittiği icin kurumun da geçmişe dönük ilave bordro yapması gerekiyor.Bunu da kimse yapmak istemez.(Her ne kadar yapmak zorunda olsalar da)

2018 den 3-4 ay alacağı olanlardan çalıştığı kurumuna değil de vergi dairesine dilekçe yazıp bu farkı alan var mı?

Ben Ağustos, Eylül, Ekim aylarının farkı için vergi dairesine başvurmuştum. Son durumda bu hafta içerisinde ödemenin yapılacağını söylediler. Ödeme yapılırsa yine yazarım buraya..

ismail1710

Neden Ödeme Alamadınız ? İşyerinizin Baglı Oldugu Vergi Dairesine Gerekli Evrakları Götürerek Başvurdunuz mu ?

Ufukalp

abicim demek istediğim şirket bu durumda para kazanmıyor mu o adamlar 4 ay fazla para yatırdı sgkya onu alamıyorlar mı ?

druid
4 değil 3 ay ve toplasan 100 lira.
Bu para için mi şirket işi gücü birakıp geriye dönük 3 ayın vergisini hesaplayıp düzeltme gönderecek ?
Bu arada muhatap sgk değil vergi dairesi.
Yukarıda 260 ile 4 ü çarpmış, 1000 kusur paralar bulmuşsun. Onu soruyorum nereden çıkardın diye ? Alıp alacağın 120 lira para kardeş. Tavsiyem atıp tutanların lafıyla hareket edip işverenle kötü olma, bu aydan itibaren uygulanmasına bak. Öyle 1000 kusur gibi bir paran yok içerde, dediğim gibi, ortalama 120 lira.

Ufukalp

Abi bir Şey Kafama Takıldı , biliyosun vergi iademi geçenlerde almıştım ben , üsteki yazında 100 lira için işverenle kötü olma demişsin abi ben şimdi geriye ödeme aldıgım için işverenle aramda sorun olur mu ? İşverene zararım mı oldu geri iade alarak ?

Matraxman
Hayır kardeşim, ona cevabımın seninle ilgisi yok rahat ol.
O arkadaş daha ilk mesajından itibaren vermezlerse nereye şikayet edeyim diye soruyor. Sonraki mesajlarında 1.040 diye bir tutar bulmuş nereden çıkardı bilmiyorum. Alacağı ortalama 120 lira gibi bir para. İşverene geriye dönük 3 ayın hesabını yap, vergi dairesine düzeltme gönder falan dese emin ol cebinden 100 lira çıkarıp al şunu da git kardeşim der.
Bu paraya değer derse alsın bordrolarını, imza sirkülerini, vergi indirimi belgesini falan gitsin vergi dairesine başvursun. Ama alacağı para o gün çalışmayıp vergi dairesine gittiği için ancak kesilen yevmiyesi ve yol parasına gidecektir.
Onun için işverenle kötü olma, bu aydan başlasın tamam diyorum.
Senin işverenle alıp veremediğiğin olmadı. Hesaplamayı da, ödemeyi de vergi dairesi yaptı. 29 aylık ve 2.dereceden uğraşmaya değecek bir para idi.
Bu kadar anlattıktan sonra yine de kendi bilir tabi, isterse Batu gibi Cimer'e yazar. :))

Ufukalp

Kardes insan gibi soruyoruz illa kiricimi konusmak lazim size ya anlamadigin olay benim para diye sirket alamiyormu para benim adima 900 lira vergi oduyor devlete burdan indirim kazanamiyorlar mi bu adamlar????? 3 ay 4 ay diye laf sokmaya caliscagina sorduguma odaklansan böyle olmayacak. Kendi acimdan sormuyorum sirket acisindan soruyum demissin 100 lira icin ne tantana yapiyorsun ben 300 lirayi iddaa da tek maca basmis adamim 1 hafta once para umrumda degil sadece proseduru merak ettigim icin soruyorum ve elimde her zaman koz tutmak icin lutfen benim sorularima cevap verme bidaha

druid
Gayet insanca cevap vermişim bütün sorduklarına, nereye takıldın anlamadım. Mesajlarımda "tantana yapma" gibi bir ibare de yok. Boşa gidecek bir günlük yevmiye ve yol parasına değmeyeceğini anlatmak istedim. Zaten başından beri birşeyler anlatmaya çalışıyorum da, anlayan olsa...
Bir takıntı yapmışsın işveren benim vergim üzerinden para kazanıyor. Yok kardeşim öyle bir şey yok. Senden kestiği gelir vergisini de, damga vergisini de kuruşu kuruşuna vergi dairesine ödüyor. İşte böyle ön yargılarınla hareket ettiğin için kıyıdan köşeden duyduğun asılsız bilgilerle hareket edip işinden olma diye uğraşıyorum ama görüyorum ki boş.
İ"sterse Batu gibi Cimer'e yazar" yazmam ise mesajı yazdığım Matraxman ile bizim aramızdaki Batuhan4955 arkadaşımıza takıldığımız bir şaka.
Bana yazma mı demiştiniz, eyvallah kardeş, kimseye zorla yazmıyorum.
Selametle... :)

Ufukalp
ufukalp bey merhaba ;
sanıyorum bu konulara siz baya hakimsiziniz benimde bir sorum olacak :)
benim 2.derece vergi indirimim onaylandı. gün ve prim ödemelerimde yeterli, kısmet olursa bu ay sonu emeklilik için müracatımı yapacağım. sgk dan emekli olur yazısını aldım iş yerine verdim. hemen 1 şubatta tekrar aynı iş yerinden sigorta girişim yapılacak. benim primlerim tavanın da üzerinde yatıyor. bu bana vergi indiriminde tahmini ne kadar fayda sağlar ?

ayt34
Aslında sorunuzu tam olarak anlamadım.
Sanırım emekli çalışan olarak çalışmaya devam edeceğiniz işyerinden alacağınız maaşa vergi indiriminin etkisini soruyorsunuz.
Maaşınız yüksek ve agi çakışması olacağını sanmıyorum.
O halde:
2.derece vergi indirimi tutarı olan 650 liranın %15 lik ilk vergi dilimi üzerinden 97,5 TL yansıması olur. Matrahınız artıp %20 lik 2.vergi dilimine geçtiğinizde bu tutar 130 TL olur.
Sormak istediğiniz başka bir şey ise daha açık yazın.

ayt34
Şu da aklınızda bulunsun:
Emekli çalışanın normal çalışandan prim yönünden avantajı bulunmaktadır. Normal uzun vadeli sigorta kollarına ödenen primin işçi payı %14 dür. Siz emekli çalışan olarak uzun vadeli sigorta kollarına değil SGDP (Sosyal Güvenlik Destek Primi) ne tabi olarak çalışacaksınız, bunun da işçi payı oranı %7,5 dur. Ayrıca emekli çalışan işsizlik sigortası kapsamında olmadığından işsizlik fonuna %1 kesinti de yapılmaz.
Aradaki bu farkın maaşınıza yansıması gerekmektedir. Bunun bir Limiti de yoktur, brüt maaşınız ne kadarda onun üzerinden hesaplanır. Bu fark asgari ücrette bile 160 - 170 lira yapmaktadır.
Kurumsal olmayan işverenler genelde bu farkı yansıtmak istemezler, sebep olarak da emekli çalışanın işverene prim yükünün daha fazla olduğunu ileri sürerler. Ama bu sizin yasal hakkınız ve bilin istedim.

peki size birşey soracam acaba 3.dereceden indirm alsak maaşlar aynı deilki herkesin asgari ücret alan var 4 bin lira alan var net aldığı hepsine aynı para iadesimi yapılıyor yoksa maaşın yüksekligine göremi bir kesinti sağlanıyor.

Ufukalp
bilgilendirme için çok teşekkür ederim. çok kurumsal bir yerde çalışıyorum. umarım sorun çıkarmazlar.

hakan73
Evet herkesin maaşı farklı ama 3. derece vergi indirimi tutarı herkes için aynı 290 TL :)
Maaşınız isterse 10 bin lira olsun, 3. derece vergi indiriminiz varsa 290 TL o ayın gelir vergisi matrahından düşülür, yani bu 290 liradan gelir vergisi kesilmez. Kazancınız da hepi topu budur. %15 lik ilk vergi diliminden 43,5 TL, %20 lik ikinci vergi diliminden 58 TL.
Umarım anlaşılır olmuştur.

druid

Kardeşim Öncelikle Şunu Bilmeni İsterim Ki Gerçekten Enson Yanlış anlayacağın insanı Yanlış Anlamışsın.
Soru sormuşsun , Ufuk Abi Cevap Vermiş.
100 TL için Ugraşma Demiş , Senin Soru Tarzın Yanlış İşyerini Nereye Şikayet edebilirim Demişsin - Adam Gözünü Açıyor senin Açıkça sana diyor ki , Şikayet etme Değmez ..! İş yerinle Aranı Açma diyor Bu Adama Teşekkür Edeceğine eleştiri yapıyosun ..!

Arkadaşlar Bakın Hepimiz Engelliyiz , Birbirimizin desteğine İhtiyacımız Var - Sizden Bilgili Tecrübeli İnsanlardan Bilgi Olarak Yararlanmak Varken Eleştiri Yapmak Cahilliktir.
Ufukalp , Ufuk Abiyi Daha Önce Tanımam Aylar Önce Başlık açtım girin Bakın Vergi İademi nasıl alırım diye , bu adam olmasa inanın ben bu hakkı bilmiyordum
Demem o ki bu adam beni hiç tanımadan derdimle ilgilenip bana yol gösterdiyse , ve ben o bilgilerle paramı alıp yediysem bu iyi niyetliligindendir.
Babamın oğlu değil Ufukalp , Yarın sizin işiniz düşer bu adam sizede yol gösterir

Üst Alt