Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi aldığımı maaş bordrosundan nasıl anlayabilirim.?

yok bundan dolayıda degil, baska neden olabilir arkadaslar?

30 tl kesintiden önceki brüt ücretin ile kesintiden sonraki brüt ücretin aynı mı?

evet aynı ancak ssk ya yatırılan miktar farklı...yani önceden bordromda yer alan brüt maasım sskya yatırılırken, en son 32 TL lik düşüş var

95,67 TL iken gecen ay 62,18 TL
Aklıma takıldı.SSK hizmet dökümünde bir sigortalının yukarıdaki belirttiğin miktarlardan priminin görünmesi imkansız. Keza asgari ücretten primi yatan birinin asgari aylık ödenecek primi işsizlik dahil ödenecek tutarı 252,95 TL olması gerekir. Bir çelişki var. Bu durumu anlamanın en güzel yolu 2009/08 dönemine ait maaş bordrosu ile 2009/09 dönemine ait maaş bordrosunda ki tutarları ayrıntılarıyla karşılaştırmandır. Ayrıca bazı işyerleri maaşları 31 gün üzerinden değerlendirip maaşı bazı aylar fazla gösterebilmektedir.Standardı 30 gün üzerindendir.

ben foruma ssk ya yatırılan tutarın sadece son 2 hanesini yazdım yani baslangıcı var

Arkadaşlar %80 engelli personelim bana hiç bir ücret ödenmiyor galiba , bu konuda bilgisi olan biri bana cevap verebilirmi .

71520160127_114230.jpg

Bordronuzdaki "SAKAT İNDİRİMİ...880,00" kısmı sizin gelir vergisi uygulamasında indirim aldığınızı gösteriyor..
I. Derece Engelliler (Çalışma Gücünün Asgari %80’ini Kaybedenler) (2015)..…………………………………..880

unsal.esen

Bana bi ek gelir sağlaması lazımmı bunun , eğer öyleyse iş yeri bana ekstra bir ücret vermiyor .

Lone
Vergi indiriminiz size ek bir gelir sağlıyor zaten.
Aylık gelir verginiz 169 tl olarak hesaplanmış, vergi indiriminiz olmasaydı 345 tl gelir vergisi ödeyecektiniz.

Şimdi benim net maaşım 1350 tl , sizin dediğiniz gibi ben 1005 tl ' mi alıyor olacaktım bu indirim olmasa.

Hayır, 345 - 169 = 176 tl daha az alacaktınız.

Yani anladığım kadarı ile maaşın üstüne bir ek gelir yok .

Arkadaşım iki mesajdır var diyorum yukarıda ve başka nasıl anlatacağımı bilemedim.

Lone maaşınızın farklı olduğunu işyerinde brütü sizinle aynı başka bir çalışanın bordrosunu inceleyerek daha net görürsünüz.
İsterseniz İl Çalışma Müdürlüğünde ya da güvendiğiniz bir mali müşavire de bordronuzu inceletebilirsiniz..

Benim Ocak bordromda mesela gelir vergisi bölümünde 0 TL yazıyor. Vergi indirimi almasaydım 28 TL yazacaktı. Bunu da internette maaş hesaplayan bir sitede kontrol ederek gördüm.

Merhaba Arkadaşlar

bende benim verginidirim kaç tl eklemişler onu merak ediyorum banada söyleme şansınız varmıdır
birde net maaaşım herşeyi düştükten sonra kaç tl onu merak ediyorum bilen varmı son aldığım maaş bordrom

Adı..........: Hesap No.....: Kurum Adı...İSTANBUL
Soyadı.......: Net Ücret....: 0,00
Sicil No.....: Küm.G.V.Mtrh.: 24.854,51 İşyeri SSK No..
T.C.Kimlik No: Bordro Ay/Yıl:Aralık 2015 İşyeri Vergi No:
SSK No.......: Ödeme Tarihi.:31.12.2015 İşyeri Vergi D
İşe Giriş Tar: Ünvanı.......: Yerleşke.......:
================================ ====================================== =========================================
ÇALIŞMA GÜN TUTAR ÖZEL KESİNTİ TUTAR YASAL KESİNTİ TUTAR
============== ====== =========== ========================== ============ ================================== ======
Normal Çalışma:26,00 2.295,54 Özel Sigorta İşv%5 Kes 102,41 SSK Matrahı................: 2.648,78
Hafta Sonu....: 4,00 353,16 SSK Primi.....: 30,00 Gün 198,66
Yıllık İzin...: İşsizlik Primi.............: 0,00
Hastalık İzni.: Gelir Vergisi Matrahı......: 2.250,12
Genel Tatil...: Gelir Vegisi...............: 450,02
Damga Vergisi..............: 20,89
=========================================
================================== ======================================= =========================================
ÖDENEK TUTAR İNDİRİMLER TUTAR
====================== =========== =========================== ============ |--------------------------------------|
Muaf Edilebilen Tutarı 103,19 Asgari Geçim Indirimi 103,63 |TOPLAM BRÜT......: 2.751,97 |
Vergiden muaf-özürlü 200,00 |YASAL KES.TOPLAMI: 565,94 |
|ÖZEL KES.TOPLAMI.: 102,41 |
|--------------------------------------|
|NET ÖDENEN.......: 2.083,62 |
|--------------------------------------|

@Ufukalp

Merhaba Arkadaşlar Benim Maaş bodromda Özel indirim Yada Engelli Indirimi sütunu yok Engelli indirimi maaşa eklenip eklenmediğini Nasıl Anlayabilirim.Yardımcı olursanız çok memnun olurum tşkler

bunu kesın olarak odemek zorundalar oyle degılmı arkadaslar?

Üst Alt