Yine bir muz cumhuriyeti vakası daha!
1- Neymiş devlete terere törere gruplar çöreklenmiş usulsuzluk yapılmış! Şu an farklı bir x örgütünün çöreklenip aynı sahtekarlıkları tekrar yapmadığı/yapmayacağı ne malum? Bu devletin adam gibi işleyen bir denetim mekanizması var da biz mi bilmiyoruz?
2- Çift Rapor farklı oran olan varmış. Ben doğuştan her el ve ayaktan 3 parmak olmak üzere ampute olan bir engelliyim ve 7 kez bir çok saçma sapan devletin keyfi istekleri nedeni ile (iş, sgk, araç, ehliyet, iett, başbakanlık kartı vs..) rapor aldım ve tek bir tanesi bile aynı orana sahip değil!!! Ve enteresan olan ne biliyor musunuz hepsi Şişli Etfal'den alındı bu raporların. Evrim geçiriyorum da yeni parmaklarım mı çıkıyor bende şüpheye düşüyorum bazen.
Daha dün iş yerime çıkışımı verip bugün SGK'ya emeklilik için başvurdum. Yine şişli etfalden alınmış 2005 yılı %64 Vergi İndirimi raporumla yaptım bu başvuruyu. Bir rapor alabilmenin çektirdiği çile çok büyük bir travmadır sayın üstadım. Ve devletin aymazlığı ve ahmaklığı yüzünden tekrar gidip yeni bir çile seansına daha gireceğim demenize göre. Ve bana garip gelen sizin ve burada ki diğer arkadaşların bu durumu normal karşılamaları. Tamam abdestinden şüphesi olmayanın namazından endişe si olmaz lakin ne diye ben diğer kurularla birlikte tekrar yanıyorum arkadaş? Bitmeyecek mi biz engellilerin bu çilesi ölene kadar? Nereden bileceğiz bu uygulamadan sonra gelecek başka bir hukumetin: "önceki hukümet 15 sene her türlü tahrifatı yapmış olabilir o zaman bunların döneminde ki bütün raporları tekrar isteyelim" demeyeceğini?"
Neyse boşuna yazdığımı ve bu satırların hiç bir yetkilinin umursamayacağını biliyorum lakin insan kendini tutamıyor işte. Bir kaç çakalın yaptığı usulsüzlüğün ortaya çıkarılabilmesi için bütün bir engelli toplumunun tekrar o iğrenç rapor maratonuna sokulmasını hazmedemiyorum.