Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi alıp emeklilik başvurusunda bulunmak istiyorum..?

Casher

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Iyi. aksamlar ben heyet raporunu aldim %86 surekli. Rapor aldim 1982 dogumluyum 1998 sssk girisliyim. 5600 prim gunum var vergi indiriminden yararlanip ne zaman emekli olurum

birde yarin ist vergi daire sine gidecem basvuru icin nasil basvuruda buluna bilirim. Emekli olmak icin su an calosoyorum. Bana yardimci olurmusunuz.

Casher 1998'de staj girişi miydi, tam primden mi? Doğum tarihinizi gün ay yıl olarak yazar mısınız?

İsyerinde çalıştığınıza dair belge bir adet fotoğraf kimliğiniz yannızda bulunsun

Casher Vergi indirimine yukarıda arkadaşın belirttiği gibi evraklarla başvuru yaparsanız, sonuç 40-50 gün içerisinde gelir. Vergi indirimi sonucu gelir gelmez emeklilik için başvuru yapabilirsiniz. Yıl ve prim şartlarınız hem 1. derece vergi indirimi için, hem de ikinci derece vergi indirimi için uygun hale gelmiş. Ola ki raporunuzu % 80'nin altında bir oranda 2. derece olarak kabul ederlerse, yine emeklilik hakkınızı kazanmış oluyorsunuz.

Peki benim %86 surekli. Rapor oranini vergi daire baskanligi dusurme olasiligi var mi yeni ysaya gore dusuremez diyorlar. Sizce. Birde otv gibi seylerden yararlana bilirmiyim acaba

Casher Düşürmüyorlar son dönemlerde çok fazla ama, oldu da düşürdüler diyelim, siz yine kurtarıyorsunuz emekliliği. ÖTV için ortopedik engel olması gerekiyor. Engeliniz nedir ve ehliyet aldınız mı hiç?

Kanser hastasiydim ehliyetim var 2004 aldim. Rapor bugun aldim heyet ten.

Casher engeliniz ortopedik olmadığı için % 90 ve üzeri olmadıkça araç alamazsınız ÖTV'den muaf bir şekilde.

Sadece emeklilik icin mi yararli oluyor bu rapor orani

Öncelikle geçmiş olsun.Bende sizin hastaliğiniza yakalanmış 82 sürekli raporum var.Daha onceki yazışmalarınız dan biliyorum. işe giriş bildirgesi ve noter onaylı sağlık raporunu maliyeye vereceksiniz 40 gün sonra vergi indirim belgeniz iş yerinize geliyor.Daha sonrada iş yerinizin muhasebesi gerekeni yapıp sizi vergi indirimim hakkınızı işleme koyuyor maaşiniz bir miktar artıyor.Benimde emekliliğime bir yıl var.benim rapor oranimi maliye düşürmeden onayladı.

Ayrıca raporun fotokopisini belediyeye vererek eviniz varsa vergi ödemiyorsunuz.suyuda bir miktar ucuz alıyorsunuz.

Selam bugun vergi indirimi icin basvurdum. Ne zaman cikar sizce bana 3.4 ay dedi ordaki memur cok degil mi birde benim prim gunum yeterli emeklilik icin. Vergi indirimi cikarsa emekli olup calismaya devam edecem sizin ne kadar di gununuz

Banada 3-4 ay dedi memur fakat 1.5 ayda geliyor.Benim sigorta baslangicim 2003 olduğu için seneye 15 yılı dolduracağim.2018 6.ayda doluyor emekliliğim.emeklilik sürecinde bana haber verirmisiniz.Ama benim çalıştığım şirket emekli çalıştırmıyor.Bilmiyorum ne yapacağımı.

Sende calis cunku fazla emekli maas alamiyacaz ondan dolayi 1998 girisliyim 5650 gunum var

Aynen.Emekli olup çalışacağım.Seneye inşallah.

Benimde 4600 günüm var.Kardes.
Casher Emeklilik için başvuru yaptinmi sonucu neticelendimi.haberdar edermisin benide.Saygilar.

Iyi gunler
30 Ekim 2001 de ise basladim.1978 dogumluyum ve Ogretmenim.%40 ortopedik ozurluyum.Vergi indiriminden faydalaniyorum.Ne zaman ve nasil emekli olabilirim?Nasil bir yol izlemem gerekiyor?Maasimda cok buyuk bir degisiklik olur mu?Emeklilik tazminatimi alabilir miyim?Bunlari nasil ogrenebilirim?

Normal şartlarda prim ve sigorta yılın tutuyor ama vergi indirimi alıyor olman gerekiyor.eğer çalışıyorsan iş yerinden vergi indirimi için çalıştığına dair belge alıp vergi dairesine vergi indirimi için başvuruda bulunman gerekiyor.vergi dairesi seni tekrar istediğin bir hastaneye sevk ediyor.oradan çıkacak sonuca göre de emekli olabilirsin

Matematik

Benim vergi indurimim uygulaniyor.maasim ona gore yapiliyor.Ayrica bir rapor mu almam lazim

feyza

Prim günün de önemli .4240 gününüz varsa 2020 da emekli olabilirsiniz.gerekli süreyi doldurduğunuzda bağlı bulunduğunuz kuruma vergi indirim belgesiyle giderseniz gerekli işlemleri orada hallediyorlar..maaş konusuna gelince yatırılan prim tutarları önemli.devlet memuruysan tabi ki emeklilik tazminatı alabilirsiniz

https://www.sskemekli.com/ssk-ozurlu-emeklilik.html

Ayrı bir rapor almanıza gerek yok

umut2135

Umut bey vergi indirimi basvurum %86 onaylanmis maliye aradim soyledi daha sonra vergi daire aradim %86 surekli rapor onaylandi. Dendi ama 21.11.2017. Rapor ist vergi. Daire baskanligina gitti. Benim. Isyerime yazim ne zaman gelir acaba 1998 ssk. Giris yilim. 5700 prim gunum var emekli haketmis miyim acaba

Casher öncelikle hayırlı olsun hizmet yılınız ve gününüz tamam dilediğiniz zaman SGK gidip vergi indiriminizin olduğunu belirterek emekliliğe baş vuruda buluna bilirsiniz raporunuz onaylanmış vergi dairesine yazının bir nüshasını isteyin yada 15 20 gün içinde iş yerinize yazı gelir bekleyin karar sizin

Vergi daire aradim elden vermoyoruz is yerinegonderilecek dedi dosya hazirlaniyor dedi

Yaklaşık on günde içinde iş yerine ulaşıyor.Fotokopisini iş yerinizden alın.Yapabiliyor iseniz maliyeden aslı gibidir kaşesi vurdurursaniz veya noterden aslı gibidir onayı yaparsanız SGK daki işlemler hızlanıyor muş.

Benimde 6 ayda sürem dolacak.Emeklilik sürecinde banada haber verir misiniz.Tşk.Gecmiş olsun

Casher
vergi dairesi kişiye vergi indirimi yazısı vermez. çünkü başvuruyu şirketiniz yaptı. şirketinize e tebligat ile gönderilecek.sizde bir çıktısını alıp sgk ya vereceksiniz. aslı gibidir yaptırmanıza gerek yok.zaten yapmazlar.1.si zaten sgk bunun teyidini resmi yazışma ile alıyor.2.si bu yazının aslı yok. e imzalı geliyor.üzerinde barkod bulunuyor. yazını altında küçük puntolar ile pın şifresi yazar. o şifre ile dilediğiniz zaman internetten kendinizde renkli çıktı alırsınız. istanbuldaki vergi dairelerindeki işlemler yoğunluktan dolayı biraz zaman alıyor. ankaranın yazısıyı göndermesinden maksimum 45 gün sonra tebligat gelir.

Kozmik
vergi indirimi yazısının aslı yok. e imzalı geliyor.üzerinde barkod bulunuyor. yazını altında küçük puntolar ile pın şifresi yazar. o şifre ile dilediğiniz zaman internetten kendinizde renkli çıktı alırsınız. istanbuldaki vergi dairelerindeki işlemler yoğunluktan dolayı biraz zaman alıyor. ankaranın yazısıyı göndermesinden maksimum 45 gün sonra tebligat gelir. aslı gibidir veya noter tastiki ile işlemlerin hızlandığı bilgisi yanlış bilgidir.
sgk her koşulda vergi dairesi ile resmi yazışma yapıp teyid alır. boşuna masraf yapmayın.

SGK bana git maliyeden aslı gibidir kaşesini vurdur getir dedi.Gittim maliyeye bu yazıyı sizden aldım dedim aslı gibidir kaşesini SGK istiyor dedim.Kaşelediler verdiler.vergi indirim belgesini.

Bir kursuş masrafimda olmadı.

SGK nin maliye ile yazişmasini beklersen 5 ayda emekli olursun.

bu işlemi istanbul damı yaptınız. yoksa yozgattamı ?istanbulda sgk böyle şeyler istemiyor.her halükarda sizden aslı gibidir yazısı isteseler bile resmi olarak ,kanunen vergi dairesinden teyid almak zorundalar. benden istemediler 1.5 ayda emekliliğim onaylandı. sizi uğraştırmışlar.
istanbulda bazı sgk müdürlükleri eviss çıktısını bile kabul ediyor.

Ben emekli olmadım.sadece dosya açtirdim SGK da.bir daha da teyit etmeyeceklerini ilettiler.yakin zamanda da emekli olabilir yazımı alacağım.

Bana İst. vergi dairesinde vergi indirim belgesini elden verdiler.
SGK emeklilik işlemlerinde vergi dairesinden yanıt gelmediğinden benden belgeyi istedi( e devletten başvurduğum için evrak teslim etmemiştim) elden teslim ettim ve emeklilik işlemlerini sonuçlandı.(vergi dairesi 10 gün sonra cevap verdi.)

Üst Alt