Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi almak için gerekli olan belgeler nelerdir?

Mustacal

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar;

1 haftalık izine çıktım, İşitme engelliyim 2009 da vergi indirimi almıştım %24 verdiler itiraz etmiştim daha sonra başka hastaneye yönlendirdiler ama işyerinden izin alamadım.

Bundan 15 sene içinde alınmış raporlarım var. 1 rapor 52, 2 rapor 51 ve son rapor 47

Tekrar başka bir hastaneye gideceğim.
Ne gibi evraklar gereklidir? Nereye başvurmam lazım?

Yardımcı olursanız sevinirim.

15 sene önceki raporlar vergi indirimi için değil miydi acaba?

Yaptığınız itiraz bir işe yaramaz. İtirazdan ziyade tekrar sevk isteyebilirsiniz. Mesela ben sırasıyla aldığım oranları yazayım kulaktan.

İlk gittiğimde %39, ikincide %18 olması lazım, daha sonra %45 verilip hastanenin kbb doktoru %28 düşürdü. Tekrar gittiğimde yine %39 aldım. En son gittiğimde %45 aldım ve Maliyeden onaylandı. Düşünün iki kere %39 ve birde %45 den düşürülüp alamamıştım. En sonunda aldım çok şükür.

Nereden baksanız 7-8 senelik bir süreç geçmiştir. Ama şunu söyleyeyim ki, tekrar sevk için bir süre yok. 1 hafta sonrada gidersiniz 1 ay sonrada. Ben yinede belli bir zaman geçtikten sonra gitmiştim. Bu seferki sevkinizi başka hastaneye yaptırın derim.

lawri;

15 senelik raporlar vergi inidirimi için değildi, her bir şeye farklı raporlar veriyorlar sanırım. Bu sefer rapor almak için ne yapmam lazım? 1 hafta işyeri kapalı. İlk önce nereye başvuru yapayım?

Ben çalışan değildim eşimin üzerinden sevk oldum. Sanırım iş kurdan sevk istiyorsunuz. Tam olarak bilmiyorum bu mevzuyu ama forumda konusu vardır. Olur da vergi dairesinin önünden geçerseniz oraya da danışın derim. Ben eşimin çalıştığı yerden dilekçe alıp vergi dairesine gittim. Vergi dairesi sevk etti..

Sn. Lawri

En son raporu hangi hastanden aldınız?

Ben Ankara'dan aldım raporu. Siz İstanbul'dasınız sanırım.

Üst Alt