Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi almak için gerekli olan belgeler nelerdir?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mustacal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mustacal

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar;

1 haftalık izine çıktım, İşitme engelliyim 2009 da vergi indirimi almıştım %24 verdiler itiraz etmiştim daha sonra başka hastaneye yönlendirdiler ama işyerinden izin alamadım.

Bundan 15 sene içinde alınmış raporlarım var. 1 rapor 52, 2 rapor 51 ve son rapor 47

Tekrar başka bir hastaneye gideceğim.
Ne gibi evraklar gereklidir? Nereye başvurmam lazım?

Yardımcı olursanız sevinirim.

15 sene önceki raporlar vergi indirimi için değil miydi acaba?

Yaptığınız itiraz bir işe yaramaz. İtirazdan ziyade tekrar sevk isteyebilirsiniz. Mesela ben sırasıyla aldığım oranları yazayım kulaktan.

İlk gittiğimde %39, ikincide %18 olması lazım, daha sonra %45 verilip hastanenin kbb doktoru %28 düşürdü. Tekrar gittiğimde yine %39 aldım. En son gittiğimde %45 aldım ve Maliyeden onaylandı. Düşünün iki kere %39 ve birde %45 den düşürülüp alamamıştım. En sonunda aldım çok şükür.

Nereden baksanız 7-8 senelik bir süreç geçmiştir. Ama şunu söyleyeyim ki, tekrar sevk için bir süre yok. 1 hafta sonrada gidersiniz 1 ay sonrada. Ben yinede belli bir zaman geçtikten sonra gitmiştim. Bu seferki sevkinizi başka hastaneye yaptırın derim.

lawri;

15 senelik raporlar vergi inidirimi için değildi, her bir şeye farklı raporlar veriyorlar sanırım. Bu sefer rapor almak için ne yapmam lazım? 1 hafta işyeri kapalı. İlk önce nereye başvuru yapayım?

Ben çalışan değildim eşimin üzerinden sevk oldum. Sanırım iş kurdan sevk istiyorsunuz. Tam olarak bilmiyorum bu mevzuyu ama forumda konusu vardır. Olur da vergi dairesinin önünden geçerseniz oraya da danışın derim. Ben eşimin çalıştığı yerden dilekçe alıp vergi dairesine gittim. Vergi dairesi sevk etti..

Sn. Lawri

En son raporu hangi hastanden aldınız?

Ben Ankara'dan aldım raporu. Siz İstanbul'dasınız sanırım.

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt