Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi almazsam engelli işçi statüsünden çıkar mıyım?

Ceyhun tengiz

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
Benim doğuştan ortapedik engelim bulunmaktadır.2006 yılında ise %65 oranında engelli raporu aldım ve süreklidir.Sizlere bir sorum olucak vergi indirimi için yeni rapor istenmekteymiş.Şuanda özel bir şirkette çalışmaktayım.Vergi indiriminde bulunmadığım için engelli işçi statüm ortadan kalkmış olur mu ? yoksa ikisi birbirinden bağımsız şeyler mi ? şimdiden çok teşekkür eder saygılarımı sunarım

Neden vergi indiriminden faydalanmak istemiyorsunuz?

Merhaba,

İkisi birbirinden bağımsız uygulama.
Ben Mayıs ayında işe başladım ve vergi indiriminden yararlanmıyorum kimse de git illa da başvur demedi.
Yeni başvurdum..

Vergi indirimi zorunluluğunuz yok.
İş yeriniz de ilk işe girdiğiniz zaman verdiğiniz sağlık raporunuza bakar, vergi indirimine değil.

işe başlama tarihi 1 ekim 2008 den önce ise vergi indirimi alma zorunluluğu var.

dolayısıyla vergi indiriminden faydalanmazsanız erken emeklilik (diğer adı ile engelli emeklilik) başvurunuz kabul edilmez.
Ancak 1 ekim 2008 den sonra işe başvurunuz var ise bu durumda sıkıntı yok...

anladım ben yeniden rapor süreciyle uğraşmak ismediğim için vergi indiriminden şu süreçte yararlanmak istemiyorum.Benim engelli işçi olarak çalışmam baki kalıcaktır değilmi ?

Engelli raporunuz ile işe giriş yapmış iseniz engelli işçi olarak baki kalacaksınız. Bilginiz olsun emekliliğiniz geldiğinde tekrardan vergi indirimi almak zorundasınız.

Arkadaşım yeniden sağlık raporu süreciyle uğraşmayacaksın,

Raporun sürekli olduğu için raporunu yeniden çıkarmana gerek yok
Önce notere gidip sağlık raporu fotokopisini tasdiklettireceksin,
(Eğer raporun aslını vergi dairesine vermekte sakınca görmezsen -zaten 2-3 ay sonra iş yerine geliyor) Bu durumda notere gerek yok, direk aslını verirsin

Kimlik fotokopisi, 1 Adet fotoğraf,
İşyerinden vergi indirimi için dilekçe

Bu konuda var: dilekçe örneklerini buradan temin edebilirsin..
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Ve imzanı atıyorsun bu kadar.
Vergi dairesi Ankara'ya gönderiyor. Yaklaşık 3 ay sonrasında da iş yerine cevap geliyor.

% 40-59 ile 3. derece ise 28,5 TL
% 60-79 ile 2. derece ise 50 TL,
% 80 ve üzeri ise 120 gibi bir tutar yansır, ancak birinci ve ikinci derece için agi çakışması ile bu miktarlar düşebilir.

Plumeira RAPORUN ASRINI KİMSEYE VERMEYECEK. ASRIN GİBİ OLANI VERECEK. RAPORUN ASRINI KIMSEYE KESINLIKLE VERILMIYOR MALIYE BILE OLSA ASRINI GONDERMEYIN. KASELI ASRI ILE AYNIDIR OLANI GONDERINIZ ARKADASLAR.

Vergi Dairesi fotokopi kabul etmiyor aslını istiyor yada Noter onaylı olan fotokopiyi kabul ediyor.

Ben de Notere onaylattırın ama sakınca görmezseniz aslını verirsiniz dedim.

Gül hanım vergi dairesi yeniden rapor cıkarmamızı istiyor benim 2004 yılı sürekli raporum var onu verdim fotokopisini aslı gibidir yaptırıp verdim kabul etmedi ne yapmam gerekir

Fakat bunun icin bir tarih var diye duymustum benim raporum 22/08/2006 tarihli bunu kabul ederler mi ? Yoksa yeni tarihli bir rapor mu isterler? Plumeria yardimci olurmusunuz

Kabul etmezler, yeniden sevk ederler sizi.

Plumeria;
Notere para verdin mi peki? hastahanenin başhekime gidiyorsun kaşeli asrın gibidir yazıyor fotokopiye 5 tane filan al sonra gönder.şartlar ne olursa olsun ASRINI KIMSEYE VERMEYECEKSINIZ.asrını verdin mi ,bir daha hastahaneye gitmen gerecek zaten 6 ay surdu kansızlıktan rapor almam :)

işe başlama tarihi 1 ekim 2008 den sonra derken neyi kasd ettiniz sayın mr.no

sayın mr.no 1 ekim 2008 den sonra işe başlamaktan kasd nedir ben 2006 dan beri engelli çalışıyorum.

22/08/2006 tarihinde aldığım engelli raporumla vergi indirimi başvurusu yapabilirmiyim ?

1 ekim 2008 den sonra işe giriş yapanlara uygulanan prosedür farklı. Yasa değişti ya o yüzdendir size değil arkadaşımıza bilgi vermek hatırlatmak istedim:

Dolayısıyla siz 1 ekim 2008 den önce işe girdiğiniz için eski usul prosedür uygulanacak. emeklilik istenildiğinde mutlaka vergi indirimi sorulacak (ki vergi indirimi emekliliğe karar verdiğiniz zaman alabilirsiniz yada şimdi alabilirsiniz, para dışında kaybedecek birşey yok-aylık 50 ile 30 arası lira hariç-)

Merhaba...

Sn Mr No :

Arkadaş vergi indirimi almazsam işçi statüsünden çıkar mıyım diye sordu, almazsam emekli olamaz mıyım diye sormadı..

Bu durumda ben de vergi indirimi alsanız da almasanız da işten çıkarma gibi bir durum olmadığını söyledim.
Emeklilik ayrı bir konu...

Kısmet ;

Ben sürekli olan raporumla başvurdum ve beni geri çeviren olmadı.
Raporum kabul edildi, Ankaraya gönderildi.. Sonuç bekleniyor.
Burada da Madde 13 belirtilmiş ;

http://www.engelliler.biz/forum/sak...imi-icin-alinan-rapor-sureli-olabilir-mi.html

Adil12 ;

Vergi dairesi Hastaneden alınan aslı gibidir kaşeli belgeyi kabul etmiyor.
Noter tasdikli olmak zorunda..
Onun da 29,50 lira ücreti var bedava değil.

Benim bildiğim kadarıyla raporun yeter. Vergi indirimi ise emeklilikte çok işe yarıyor.

Gül'cüm eski tarihli raporları kabul etseler dahi maliye'den geri döner. ya da 16 Aralık 2010'da güncellenen sakatlık oranı cetveli 'ne göre bakıp gönderirler yine.
Yönetmeliği memurlar, kurumlar, mahkeme uygulamıyor.
Yanılayım sorun değil ama benim bildiğim bu şekilde.
Senin rapor tarihini bilmiyorum ama en kısa zamanda güzel sonuç alırsın inş.

pLUMEİRA bana heyet doktorları soyledı ASRINI ASLA kımseye verme dedi istediklerinde de verme dedi. VERGİ DAİRESİndeki kişi benden asrını istedi onu vermem dedi sonra kaşeli asrın gibi olsun dedi bende onu yaptırdım.valla VERGİ DAİRESİ kabul etmek zorunda asrını vermem ben. asrı sadece şahış ta kalır.
Kabul etmediğine dahi kanıt gösterebilir misin

Kısmet;

Ne diye kabul ediyorlar o zaman :)

İnşallah sen yanılıyorsundur canım.
Raporum için cevap geldiğinde yazarım mutlaka.

pLUMEİRA sizin raporunuzun alınış tarihi ne zaman peki ? kabul edildi dediğiniz için sordum

Plumeria;

Ben niye yanılıyım inşallah sen yanılırsın plumeira ASRINI verince bir daha isterlerse asrını gormek o zaman işim yok bir daha mı rapor cıkarıyım ben zaten 6 ayda zar zor aldım.zaten beni hastahaneye sevk etseydı FATIH DEFTERLIK ben nasıl ızın alırdım ışten.bu rapor hemen cıkmıyor cıkmadıgı gıbı kan tahlılerı rontgen gıt gel :)
Plumeira ASRINI gondermeseydın keske..

Ceyhun;

Şuanda iş yerimdeyim yanlış bilgi vermeyeyim akşam tam tarih vereyim olur mu?

2010 yılı ama 16 Aralık sonrası mı, öncesi mi bilmiyorum.

Adil12;

O mesaj Kısmet içindi.

analdım gül hanım işte benim çekincem buydu :) benim raporum 2006 tarihli kabul edilmemesi muhtemel ve benden yeni isteyeceklerdir.

Her ihtimale karşı yeni bir rapor çıkarıp gönderirsen senin için daha iyi olur.
Umarım benim raporum da onaylanıp döner.

Yeni rapor çıkarmak 1 gününüzü alır ama zaten AGİ'den yararlanıyorsanız pek bir getirisi yok
Sadece sizin için emeklilik zamanında başvuruda bulunma zorunluluğunuz var emekliliğinize daha varsa onun için de sıkıntı yok.

Benim maaşımda ek AGİ var bakalım vergi indirimi ne etki edecek :)
Fazla bir yararı olmadığını düşündüğüm için yeni başvurdum
O da sırf onun için gitmemiştim :)
Fatih Araştırma Hastanesine gittik o sırada bu işlemi de halledelim vergi dairesine gidelim dedik :)

merhaba benim raporumda %45 2004 sürekli ama hiç engelli statüsünde çalışmadım vede vergi indirimindede bulunmadım haftaya özel bir şirkette işe başlayacağım sgk girişim 2001 prim ise 3200 gün civarı sizce benim şimdi ne yapmam gerekir.

Üst Alt