Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi almazsam engelli işçi statüsünden çıkar mıyım?

Merhabalar

Benim rapor oranım %54 2013 ün aralık ayında aldım . Alır almaz iş yerim vergi indirimi için başvuru yaptı fakat oran % 32 olarak düşürüldü (Herhangi bir kuruma sevk edilmedim ). sonra ben bireysel olarak itiraz ettim oranda düzenleme yapılamayacağı ibaresi ile tekrar geri gönderildi.

şimdi ben tekrardan itiraz etmek istesem yeni rapormu cikarmalıyım (maliyeyi aradım o raporun üzerinde sonuç a varılmış tekrar o raporu gonderirseniz gecerli sayılmayacaktır dedi) ,yoksa mevcut rapor la tekrar dan itiraz etme hakkım varmı varsa ne kadar var?

Ben raporu gözden aldım. sakatlık cetveline gore nasıl hesaplama yapıldıgını bilmiyorum bu konuda da yarımcı olursanız memnun olurum.

Teşekkürler

Ben şu an çalıştığım fabrikada bugüne kadar vergi indiriminiden yararlanıyordum.
Fakat geçen hafta itibariyle maliye bakanlığından iş yerime gelen yazıda vergi indiriminden yararlanamayacağım bildirimi yapılmıitırç. Kazanılan haklarım geri alınamaz diye düşünüyorum.
Bu uygulamanın hukuki bir geçerliliği varmıdır?

serwol;
Bu itiraz ve bilgilendirmeleri yazılı mı yaptınız?
Yazılı olarak Red edilmiş iseniz; Mahkeme yolu gözüküyor.

HAstanenin verdiği raporu olduğu gibi onaylamak zorunda; bununla ilgili kazanılmış davalar var: O davaları emsal gösterebilirsiniz.

Ceyhun tengiz;
Daha önce vergi indiriminden faydalanıyorsanız hakkınız gasp edilmez diye biliyorum. Yazılı itiraz etemelisiniz gerekçeyı de sormalısınız. Ona göre gelecek cevaba göre hareket etmelisiniz.

Vergi dairesi rapor oranını düşürdüğünde

gelir vergisi için ankaradan oranı düşürülüp gönderilen raporların geçerli olan oranı gönderildikten sonraki oran olarak mı kalır ?

serwol;
Yazılı olarak gerekçeli red yazısı varsa; mahkeme yolunuz gözüküyor...

Ceyhun tengiz;
Alınan son hastane heyetı raporu geçerlidir. Ankaraya gittiğinde düşürülemezİ bununla ilgili mahkeme kararları var emsal olarak gösterebilrisiniz.

serwol kardeş sizde emsal olarak gösterebilrisiniz.

Ankaradan gelen rapor hakkında

merhabalar
Vergi dairesine %45 olan raporum ile vergi indirimi için başvuru yaptım.Bakanlıktaki sağlık kurulu tarafından oranların düşürlüdüğü hakkında bilgiler dolaşmakta.
Eğer rapor oranımda düşüş olur ise ve bu rapor engelli kadrosunda çalışmakta olduğum iş yerime ulaşır ise ben engelli kadrosundan düşürülmüş mü oluyorum?
yani bakanlıktan gelen rapor oranımı geçerli sayılıyor yoksa sadece vergi indiriminden yararlanmadan aynı kadro ve statüde çalışmaya devam mı etmekte olacağım ?
teşekkürler

merhaba.iyi seneler.çalıştığım işyeri 4 yıldır vergi indiriminden faydalandırtmadı.işten çıktım.geriye dönük vergi dairesine başvursam geriye dönük bu paraları alabilirmiyim. Slm

ceyhun cengiz kardeşim vergi indirimi için rapor oranınız düşürülse bile engelli statüde çalışmaya devam edersiniz vergi indirmi ayrı bir şey engelli statüsünde çalışmak başka bir şey işveren işkur'daki engelli kaydınız var mı yok mu o 'na bakar vergi indirimi size 2 şey kazandırır maaşınızda 25.30 tl gibi bir artış sağlar ve en önemlisi erken emeklilik sağlar ister şimdi vergi indirimini alın yada emekliliğinize kısa bir süre kala alın size kalmış
saygılarrrr.

Son düzenleme:
arkadaşlar bu yazıda yanlış bilgiler var çoğunda

örnek: 2000 yılında sağlık kurulu raporu çıkartınız bu sizin emekliliğinize yansır hemde vergi indirimine yansır ilk işe giriş tarihindeki rapor %65 se emekliliğe bu rapordaki oran yansır bildiğiniz üzere 2009 da bazı rapor daki oranlar düşürüldü sizin yapmanız gereken şeyler yeni rapor çıkartmanız olmadı yeni bir vergi indirim raporu cıkartmanız ayrıca sunuda söyleyim sağlık kurulu raporu başka vergi indirim raporu başka bunları bilmeniz için yazdım zorluk çıkartıyorsa sizde onlara zorluk çıkartın

Üst Alt