Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi Belgesi alma yönteminde hangisi mantıklı?

Ssklı olup aynı gün maliyeye gitsem beni hastaneye sevk ederlermi tşk.

Bilmiyorum ne kadar mantıklı ama; Ben de şöyle düşünüyorum...
5 yıl önce Vergi indirimi için başvuruda bulunduğumda benim de %47 olan oranımı yüzde 28'e düşürmüşlerdi...
Nasılsa çalışıyoruz, prim günümü doldurmaya yakın (takribi 10 yıl sonra) yeniden başvuruda bulunabilirim diye düşündüm...
O zamana kadar daha ne kanunlar çıkar, ne oranlar değişir...
Bilmem yanlış mı?

vergi indirimi için gittiğim maliyeden 2001 de aldığım sürekli raporu kabul etmediler yeni cıkması için beni hastaneye sevk ettiler gittim ve rapor oranımı %50 ye indirmişler benim göz bozukluğum var tedavisi mümkün deil bide %60taki teşhis oranları %50 kinden daha az
yani 60 ta 10da2 diğeri 10da 3 %50 deise 10da1 diğeri 10da2 nasıl bi iş anlamadım buna göre %60 la emeklilik 15 yılken %50 de 20 yıla cıkıyor
ben bu rapora nasıl itiraz edecem yardımcı olursanız sevinirim

ayrıca işyerine vergi indirimi almadan %60 raporu vermiştim beni sakat kadrosuna aldılar şimdi bu %50 lik raporumu yoksa verdiğim ilk raporumu dikkate alacaklar

rusa

Arkadaşlar daha öncede yazdığım üzere vergi indirimi için başvurmuş ve %37 rapor almıştım. İl sağık müdürlüğüne itiraz ettim başka bir hastaneye sevk etti. Sevk ettikleri hastaneye gittim. Ne için rapor istiyosun dediler engelli kimlik kartı için dedim,(engelli kimlik kartı demekle hatamı ettim bilmiyorum zira vergi indirimi için deyince düşük veriyorlar) ilgili bölümleri dolaştım heyete girdim sonuç % 45 oldu. Elimdeki rapor engelli kimlik kartı için düzenlendi, Şimdi vergi indirimi için yeniden başvurmam mı gerekiyor yoksa hastanemi raporu vergi dairesine mi gönderecek?

@serkanuygun Son aldığın % 45 rapor ve diğer evraklarını da hazırlıyarak deftardardarlığa şahsen müracatını bir an önce yap.İşlemler normalde zaten çok uzun sürüyor, fakat seçim zamanı bu işler daha kolay oluyor. Geçmiş olsun.

serkan kardeş;
Tamamen ortalığı karıştırmışsın. .
sonunu merakla bekliyorum.
bakalım maliye kabul edecekmi??
bakalım maliye aldı ankara yüksek sağlık ne diyecek??

benim kanatim...
olumsuz yönde..
sanki rapor sadece kimlik kartı için düzenlen miş ibaresi var diye ..sen başka bir haktan (vergi indirimi)yararlanmak istiyorsun analamı yukleyip sorun çıkaracak lar gibime geldi...
mantıklı kanunı olan da bu..ama kısmet bakalım ne olacak...cevapları uygulamaları paylaşırsın ..

Ankara Vergi Dairesine gittim (ankara defterdarlığı) bu gün. Vergi indirimi bölümüne durumu izah ettim vergi indirimi için başvurduğumu tarafınızdan hastaneye sevk edildiğimi hastanenin % 37 rapor verdiğini ve bunun üzerine il sağlık müdürlüğüne itiraz ettiğimi ve başka bir hastaneye sevk aldığımı rapor sonucumun % 45 olduğunu söyledim.

İlgili evrakları ve raporu getirin değerlendirelim dediler, tam çıkıyordum ki görevli ssk hizmet dökümünü de istedi.

Sizce bu ne demek?

Eğer şartlar uygunsa emekliliği hak ediyorsan sana vergi indirimi belgesi vermeyeceğiz!!!

Eğer şartlar uymuyorsa prim günü yeterli değilse sana vergi indirimi belgesi vereceğiz!!!!

Ve şurada da bir hata yaptığım kanısındayım. 2. raporumu engelli kimlik kartı için demiştim. Engelli kimlik kartı deyince raporun açıklmasına bişey yazmamışlar, bir önceki raporda %16 şundan % 17 şundan tablo 1.5 gibi açıklamalar vardı. Sanırım vergi indirimi için denildiğinde teferruatlı yazıyorlar, engelli kimlik kartı deyince açıklama gereği duyulmuyor.

Adamlar zaten belge vermemek için bahane arıyorlar rapor uygun değil deyip geri çevirme olasılıkları çok yüksek..

rusa

Dostum, şimdi hak aramak hakkını aramak çoğu zaman seni böyle dolambaçlı yollara itiyor.
itiraz edip hakkımı aradım ve gönderdikleri hastane % 45 verdi.
"mantıklı kanuni olan da bu" sözüne katılmıyorum. Niye?

Bir insanın engel oranı ne ise odur? Alış biçimine göre engel oranı sınıflandırılamaz,(tabi bu benim kişisel görüşüm) şayet 1.hastaneye
dediğim gibi 2.hastaneye de rapor alma amacım vergi indirimi deseydim belki bu oranı vermeyeceklerdi. Engelli
hakları ve engelli kimlik kartı dedim verdiler. Bende olumsuz olacağını düşünüyorum, fakat umut işte deniyecem bakalım ne olacak..

serkanuygun

Yanlış anlamışım beni..benim kastım şu idi.,;
eğer vergi dairesi kabul etmese raporunu.yada ankardan dönerse..dayanacakları bahane ye atıfda bulunarak
sen x hakı için rapr cıkarmışsın..y talebinde bulunuyorsun.diyeçeklerine yorumu yaptım..
benim bilgim ve tecrubem bu yönde.engeli kartı için rapor cıkarıp vergi indirimi alan duymadım görmedim.
ama kısmet deneyecen artık girdin bu yola.

ayrıca minareyi çalan kılfı hazırlıyor :
osebeple araka yuze eğitim,istidam,kimlik kartı,vergi muafiyeti,sosyal yardım...vs.vs
yazıyorlarki.
isteme amacına göre opsiyon yaratıyorlar.geri çevirme bahansi,tekrar rapor alıp kayıt altına alma bahanesini bu yola oluşturuyorlar..
ama gercek gizli asıl amac:vergi indirimi alıp emekli olmanıza engel olmaktır.o sebeple vergi indirimi alaçaklar ayrıyetten ankaranın denetiminden geçiyor...
diğer raporların hiç biri ankaraya gitmiyor.doktorda sorup ona göre davranıyor.
velefki doktor pozitif kulandı .
hop ankarayı devreye sokarak hem doktor hem hasta uzeride baskı kuruyorlar...olmadı yanlış kulanım bahensini bu aşamada devreye sokuyorlar.

yoksa ben bilmezmiyim bize yönetmelik adındaki kanun adındaki ucubelerle ne kadar haksızlık yapıldığını..

Üst Alt