Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi emeklilikte maaş hesaplaması nasıl oluyor? Maaş düşük mü oluyor?

WOMBAT

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
1
Merhaba ,

Vergi indirimi ile emekli olunması halinde hakedilen emekli aylık maaş hesaplaması nasıl yapılır

Mevcut alınan maaşta ne kadar düşme olurmu

Toplu emekli primi alınırmı?

Teşekkürler.

Merhaba,

Emekli maaşını hesaplamak için aşağıda ki siteyi kullanabilirsin. Gerçeğe en yakın hesaplamayı bu site yapıyor.

SSK Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SSK Emekli Maaşı Hesabı

Mevcut alınan maaşta düşme olur mu? derken ne demek istedin? Emekli maaşı ise şayet, bu senin prim tutarına, sigorta başlangıç tarihine, prim gününe bağlıdır.

toplu emeklilik primi diye bir şey yok. Çalışıyorsan, emekli olduğun için tazminat ve izin paralarını alırsın. Bunun dışında devletin verdiği ekstra bir prim yok.

E devlet hizmet dökümü sayfasında farklı bir düzene geçmiş. Bu sebepten bu site malesef hesaplama yapılamıyor. Dün meil atmıştım site yöneticisine fakak halen bir düzeltme gelmemiş.

evet maalesef site de güncelleme olmaz ise çalışmıyor.

ben aslında toplu prim derken

emekli olundugu zaman sgk tarafından verilen şirketten alacaklarımızdan ayrı olarak emekli ikramiyesi varmı demek istemiştim

WOMBAT
Hayır sadece çalıştığınız iş yerinden biriken Kıdem Tazminatınızı alıcaksınız. Birde Emeklilik başvurusu yaptığınız günden başlayan birikmiş emekli maaşınızı alıcaksınız kabaca 2 ayda sonuçlandığı için başvurunuzdan itibaren biriken emekli aylığınız olucak.

Başka her hangi bir alıcak, tazminatınız olmıcak. Bu sadece Engelli emekli olduğunuz için değil. Normal yollada olanlarda aynıdır.

vergi indirimi emekli maaşı

Merhaba,

3.derece vergi indirimim var
1994 sgk girişim var 5000 günüm ve 300.000 tl primim var emekli olursam ortalama ne kadar maaş bağlanır bilgi verebilirmisiniz lütfen

Teşekkürler.

hesaplama nasıl yapılır SGK ya başvursam hesaplama yaparlarmı

3.derece vergi indirimim var
1997sgk girişim var 6000 günüm ve 400.000 tl primim var emekli olursam ortalama ne kadar maaş bağlanır bilgi verebilirmisiniz lütfen.Yardımcı olcak arkadaşlara çok teşekkür ederim.saygılar

cevahir1

kardesim ben 2015 emekli oldu prim ve toplam kazanc seninkiule aynisiydi 2025 baglandi

prim ve gün yükseldikçe maaşlar düşüyor benim 2016 ile 2017 arasında yaklaşık 100 tl fark ediyor.

Benim primlerim yüksekten ödeniyor fakat 2008/10 sonrası kazançların Aylık Bağlama Oranı 30 olarak gözüküyor, bu hangi durumlarda 30'un üzerine çıkıyor, bilgisi olan varmı?

Merhabalar

1.derece vergi indirimim var
SGK girişim 1997 3650 günüm ve 8 ay yedek subaylıktan eklenecek 240 günüm var
125.000 tl primim var askerlik hariç
emekli olursam ortalama ne kadar maaş bağlanır konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim

Teşekkürler.

Şu an hastaneden rapor alma aşamasındayim net %57 şuan ama 60 I geçirme durumuda var vergi indiriminden emekli olmak istiyorum merak ettiğim bagkur dan 7800 gün primin var. 46 yaşındayım. Yani bagkur emeklisi olacam nasip olursa 1. Dereceden olursa maaşım ne olur 2. Dereceden olursa maaşım ne olur. %60 I geçirmek için uğraşmaya değer mi yoksa %60 I geçirip malulen emekli olursam maaşım ne olur.

Selcuk3104

ne rahatsızlıklarınız vardı bu rapor neye göre çıktı bide hastanede nasıl bir sitem var bende randevu aldım gideceğimde bilgi verimisiniz biraz
teşekkürler

Selcuk3104
Bağlanacak emekli aylığı miktarı için vergi indirimi derecesinin hiç bir etkisi yoktur.
Malulen emeklilikte ise sadece başkasının sürekli bakımına muhtaç olan ağır engellilerin maaşı %10 fazla hesaplanır.

Ufukalp öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. peki vergi indirimiyle emeklilikle malulen emeklilik arasında maaş farkı var mı?
hangisi daha mantıklı
ankakusu58 sistem hastaneye göre değişebilir. raporun puanlamasını doktor yaptı.
uyku apnesi ahi oranı 66.2 35 puan
şeker ve tansiyon 30 puan
fıtık 7 puan
+ - hesaplama 57 ye düşüyor puan doktorun yalancısıyım ürolojiden bir sonuç daha bekliyorum eğer oradan da puan gelirse 60 ı geçebilir

Selcuk3104

raporlarlamı gittiniz orda mı muane oldunuz benim elimde rapor yok nasıl yapabilirim ordamı muane olunur bilgi verirseniz

Selcuk3104
Dikkate değecek bir fark olmaz. Başkasının sürekli bakımına muhtaçlık durumu varsa %10 fazla olur.
Muhtaçlık durumu yoksa vergi indirimi ile emekliliğin tercih edilmesi daha mantıklı bence.
*Malulen emeklilik şartları daha zordur, tek hastalıktan en az %60 ve üzeri istenir, birden fazla hastalıktan oran toplanmaz. Hastalığın maluliyet cetvelinde mevcut olması şartı aranır.
*Malulen emeklilik süreci daha zorlu ve uzundur, ara kararlarla bir yıldan uzun sürdüğü bile olabilmektedir.
*Tekrar çalışmak istenebilir, malulen emeklilikte bu çoğu durumda emekli maaşını kestirmeden mümkün değildir.
Yukarıda verdiğiniz rapor ayrıntısına göre sizin malulen emekli olmanız zaten mümkün değil.

ankakusu58 evet elimdeki raporlarla gittim. ama ordada rahatsızlıklarımdan kaynaklı tetkikler yapıldı. uyku apnesi raporunu yeni tarihli olarak aynı hastaneden aldığım için rapora bakıp onayladılar
Ufukalp çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için peki yukardakiler bir bağkur terklisi olarak vegi indiriminden emeklilik için yeterlimi? son yapılacak tetkik 17 hazirana gün verildi ve biraz mide bulandırıcı yönleri var (ürodinami) yaptırmasam olur mu yani hem iş uzuyor hem sıkıntılı bir test ordan alacağım + puan ın faydası olur mu

Selcuk3104
Vergi indirimi derecelerinin emekli aylığı miktarına etki etmeyeceğini genel bir bilgi olarak verdim sorduğunuz için.
Siz Bağkur'dan emekli olacağınız için vergi indiriminin hiç bir önemi yok sizin için.
Elinizdeki rapor da hükümsüz.
Bağkura emeklilik için başvurduğunuzda kurum sizi hastaneye kendi sevk edecek.
Başta Bağkurlu olduğunuzu atlamışım.
Şartlarınız tamam, Bağkura başvurun.

Ufukalp teşekkür ederim. zaten sgk ya başvurup öyle sevk aldım.hastaneye gittim fakat ordaki üroloji doktorunun aklına uyup (biraz daha puan al işini garantile dedi) ürodinami testi ne ok verdim ve işi uzattım. yoksa bugün dosyayı heyete sunup heyet için gün alacaktım.
velhasıl boşu boşuna işi uzatmışım. bunda biraz da etken bağkurlu olduğum için çoğu kişinin bu konuda bilgisi olmaması (vergi indiriminden emeklilik) ve benimde onun bunun aklına uymam ve bilen bir ağızdan bilgi alamamam yada öğrenemeyişim şu yada bu sebeple. çok teşekkür ederim tekrar. testi iptal edip dosyayı en kısa sürede heyete sunayım sonuçta %40 la emekli olacağız ve fazlası nın bir faydası yokmuş

Slmlar bir konu hakkında bilginize ihtiyacım var
Ben 1975 dogumlu 1997 işe giriş 5600 günüm var hastalıklarım yüzünden calışmıyordum vergi indirimi icin bir arkadaşimin yaninda işe başladim ve vergi dairesiden dogru basvuru yaptim hastaneye sevk edildim ve rapor sonucu bu salı belli olacak benim sorumsa şuan emekli olsam sgk siteden baktigimda 4000 tl ye (primlerin yüksek yatmıştı) yakın cikmakta % 40 rapor alirsam galiba hemen hemen aynı maaşı alırsın denilmişti yalnız rapor oranı % 85-90 oranında cikma durumuda olmasi olasi peki bu durumdada yani % 80-90 civari rapor verilirse maaşim 4000 tl civarimi olur yoksa baya bir düşüş mü olur bir bilgi verebilirmisin yada yönlendireceginiz bir yer varmi

Yani vergi indiriminden emeklilik için başvurdugumda %40 raporla ne maaş alırsam %90 raporlada aynı maaşı alirsin diyorsunuz

Üst Alt