Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için başvurdum. Ağır engelli kısmına hayır yazmışlar! Bakım maaşım..?

Sağlık kuruluna ben bu raporu vergi indirimi için aldım, değerlendirmem ona göre yapıldı demiştim. Raporu dosyadan çıkarıp üzerine bazı notlar yazdılar ama bilmiyorum

ackurt19

raporu 3 aralık'ta aldıysan,
hesaptaki parayı çekebilirsiniz.

aralık'ta ödenen para kasım ayının bakım ücreti.

agır özürlü olmayan raporun tarihine bak. o tarihten önceki bakım hizmetlerinin ücreti hakkındır.

ama yeni raporu sistemden düşer diye bekleme gidip elden vermeye bak. agır özürlü olmayan raporu kuruma verdiğinde rapor incelenir. ilgili mevzuata göre düzenlenmişse,agır özürlü rapor olmadığı için evde bakım aylığın kesilir.
agır özürlü olmayan raporu kuruma teslim etmekle mükellefsin.

Kalem

Ağır engelli ibareli olmayan raporumu 3Aralık 2018 de aldım. Kurulda bana sordular bu raporu ne için kullanacaksın diye. Bende vergi indirimi için demiştim. Değerlendirmem de ona göre yapıldı. 25 Aralık da yatan para Kasım ayının parası mı. Alayım mı parayı?

sanırım ne için kullanacağını göz önünde bulundurarak veriyorlar.kardeşim şizofreni yazın ilk heyet başvurusunda dilekçeye sadece otobüs kartı ,engelli kartı yazdık bilgisizlikten.psikiyatr muayne bile etmedi sadece ilaç raporuna baktı tamam çıkabilirsiniz dedi.hasta ayrıca obez kilosu boyu ölçülmedi dosyaya sadece ilaç raporlarını koydular :sonuç %86 ağır engelli değil rapor süresi 2 sene.itiraz ettik 2.hastanede psikiyatr 30 dakika muayne etti erenköyden epikriz raporu istedi en gereksiz belgeye kadar dosyaya ekletti tüm bunlar yetmedi erenköye sevk verip yazı istediler doktorundan yazı gotürdüm begenmediler açık değilmiş doktor tekrar yazdı götürdüm 2.kez heyete girdi sonuç :%86 ağır engelli rapor süresi 1 yıl..hakem heyetinde tahlillerine kadar herşeyi kendileri yaptılar sonuç %97 ağır engelli rapor sürekli.şimdi sizin itiraz etmeniz gerekiyor sanırım raporu ne için kullanacağınızı açık açık net bir şekilde belirtin

Tonga

Ne yapmak lazım ağır engelli raporu almak için. Hangi hastalıklara veriyorlar.

ackurt19
hangi hastalıklara veriyorlar bilmiyorum ama sana zaten vermişler daha önce ,hastalığında düzelme olmadıysa tekrar vermeleri gerekirdi.benim tecrübeme göre hasta ağır engellide olsa ağır engelli raporu istiyorum diye belirtmezse raporu ne için kullanacağına da bakarak ağır engelli raporu vermemeye çalışıyorlar

Yeniden evde bakım maaşına başvurdum

Evde bakıcı maaşı alırken geçen yıl vergi indirimi için rapor almam gerektiği için sağlık kurulu heyetine girdim. %85 ağır engelli evet ibareli raporumun yerine %90 ağır engelli hayır ibareli rapor verdiler ve haliyle evde bakım maaşım kesilmişti. Sağlık Müdürlüğü ve Valiliğe durumu anlattım 6 ay sonra tekrar heyete girmem gerektiğini söylediler.

Bu hafta yeniden başvurdum. İlgili polikliniklerde muayene oldum ve heyet için gün verdiler. Oradaki görevli "artık bakım maaşı almak kolay değil, tuvalete gidebililen birisi bakım maaşı alamaz, bakım maaşı almak için yatalak olmak lazım " dedi.
Hâlbuki ben skolyoz ve kifeskolyoz hastasıyım. Aynı zamanda akciğer hastalığım var. Günde 16 saat solunum cihazına bağlı yaşıyorum. Ağır uyku apnesi de var. 16 saat solunum cihazına bağlı kalmak yetmiyor demek ki.

Tuvalete gidip gelebilen hasta artık ağır engelli sayılmıyormuş.

ackurt19 kim diyor onu benim çocuk tuvalette gidiyor yemeği de kendi yiyor sekiz sene oluyor bakım maaşı alıyom hayat sadece tuvaletten ibare deil bakım maaşında hayatını tek başına idame edemicegine kanaat getirelenlere verilir mesela zihinsel engelliler ne olacak tuvalette gidiyor yemeği de yiyor verilmicekmi maaş ama yemeği kendi yer ama yemeği hazırlayamaz bunu sana söyleyenler sistemi iyi okumayanlar yani hayat sadece tuvaletten ibare değil

Yarın heyete gireceğim. Günde 16 saat solunum cihazına bağlı yaşıyorum. Evrakları verirken oradaki görevli öyle söyledi.

ackurt19

malesef öyle artık kardeşim alzheimer hastası yakınıma bile kadın ayna ile konuşuyor tuvalet nerde bilmiyor 83 yaşında 1. hastaneden alamadık itiraz ettik 2. hastaneden aldık ama yinede olsun devletin bu tutumuna hak veriyorum eğer torpil tanıdıklara verilmeyecekse çünkü 500 bin kişi faydalanıyor..

Günde 16 saat solunum cihazına bağlı yaşadığım halde tam bağımsız raporu verdiler

Ben skolyoz ve kifeskolyoz hastasıyım. Aynı zamanda akciğer hastalığım var. Günde 16 saat solunum cihazına bağlı yaşıyorum.
%85 ağır engelli raporumla evde bakım maaşı alıyordum. Geçen yıl vergi indirimi rapor almam gerekti. Aldığım rapora ağır engelli hayır yazıldı. Bakım maaşım kesildi. Bu sene tekrar başvurdum. Raporunuz sürekli olduğu için tekrar bakım maaşına başvuramazsınız dediler. Ben de ötv den de yararlanmak istiyorum dedim. Rapora başvuru nedeni ÖTV diye yazdılar. İtiraz ettim. Sadece ötv değil, bakım parası için de heyete girmek istiyorum dedim. Zaten tam bağımlı alırsanız bakıcı maaşı için de kullanırsınız bu raporu dediler.
Heyete girdim. %90 tam bağımsız raporu verdiler.
Günde 16 saat solunum cihazına bağlı bir insan nasıl tam bağımsız oluyor onu anlamadım. Günde 16 saat solunum cihazı kullanmam gerektiğine dair raporum var. Oksijen konstratörü kullanıyorum Ağır uyku apnesi olduğuma dair raporum var. Cipap st cihazı kullanıyorum. Rapora bir de iki yıl geçerli https://i.imgyukle.com/2020/01/03/VaINUv.jpg

başka hastane dene kafayı yemiş doktorlar ne içmişler bunlar neyin kafasını yaşıyorlar anlamıyorum

Benim anlamadığım niye 2 yıl süreli yazmış. Ötv için mi acaba. 6 ayda bir rapor alma hakkımız yok muydu bizim.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!
Başka hastane denemek gibi bir şansımız yok.

Ufukalp abi Kalem abla
Vergi indirimi için aldığım raporda
Fiziksel tıp ve rehabilitasyon: tablo 4.1 4-Ağır -Yardım, mekanik destek ve veya bir yardımcı cihaz olmaksızın ayağa kalkamıyor 80 80
Üroloji: üriner inkontinans 20 diyor

Raporum süresiz
Bağımlılık değerlendirmesi bölümünde
1.bağımsız
2.kısmi bağımlı
3.tam bağımlı

2.kutucuk kısmi bağımlı işaretli.
E devletten baktigim rapor sonucu bu ve rapor %84 verilmiş sonuç

Ağır engelli mi görünüyor şuan?
OturanBoğa bülent abi senin bir bilgin var mı acaba

mufto 27, Açık ve net yazılmış zaten artık ''kısmi bağımlı'' oluyorsunuz.
Artık ağır engelli ibaresi de, kulanılmıyor yerine, ''tam bağımlı'' ibaresi yazar.
Keşke yeni rapor için hiç başvuru yapmasydınız. bu rapor ile vergi indirimi
alır, 6 ay sonra tekrar denersiniz geçmiş olsun şimdiden kolay gelsin.

Malesef öyle.. itiraz süresini geçirmediysen bu hakkını kullanabilirsin.
Bu konuda hiç bir bilgim yok çünkü başımdan geçmedi
Sitede uzman konuya hakim kişilerden yardım alabilirsin.

algaNihat
Itiraz süresi derken hastane raporu vergi dairesine gönderdi onu mu kastediyordunuz?

Vergi indirimine gitmiş ya onu demek istedim işlem görmiş yani..
Kardeş ölmüşle, olmuşa, care yok derler. fazla üzmeyin kendinizi
5-6 ay sonra tekrardan rapor almayı denersin hakkınsa yine alırsın.

6 ay sonra dediğin rapor vergi indirimi için mi yoksa bakım aylığı için mi çıkaracağım? algaNihat

Tabiki bakım aylığı için kardeşim zaten vergi indirimi için kendini yakmışsın o raporla alacaksın vergi indirimini
5-6 ay sonra bakım aylığı alabilmek için rapor alacaksın ki bakım aylığı alabilesin.

Tabiki bakım aylığı için kardeşim.. zaten vergi indirimi için kendini yakmışsın.
o raporla vergi indirimini alacaksın. 5-6 ay sonra bakım aylığı alabilmek için tekrar rapor alacaksın ki bakım aylığı alabilesin.
NOT: Heyete girdiğin zaman başından geçen bu olayı da onlara anlat yani: yüzde 85 ağır engelli raporum vardı bakım maaşşı alıyordum ama yeni rapor aldığım zaman rapor oranım yüzde 90 a yükseldiği halde tam bağımlı ibaresi yerine kısmi bağımlı yazılmış bu yüzden bakım maaşım kesildi çok zor günler geçirdim falan hatırlat yine gümbürtüye gitmesin iş. bunu mutlaka hatırlat. hayırlı geceler kolay gelsin.

Sosyal hizmetlere bildirmen gerekir. tabiki onlarla iletişime geçmen gelecekte ki ilişkilerin açısından da iyi olur.

Teşekkür ederim algaNihat son bir sorum var neden 6 sonra tekrar başvuruyorum daha önce başvuramaz miyim?

Aynı olay benim başıma da geldi. Bakım maaşı almak çok zor artık

ackurt19
mufto 27

Evde bakim maaşı alıyor olmak sizin ağır engelli (tam bagimli) olduğunuz, ağır engelli olmanız ise çalışamıyor olduğunuz anlamina gelmiyor muydu?

Vergi indirimine başvurmak, bir yerde çalışıyor olmayı gerektirir değil mi?

Doktorlar da, bir yerde çalışıyorsa agir engelli yani tam bagimli değil kararını vermişlerdir.

Zira bakıma muhtaç olmak günlük aktivitelerin birkaçını desteksiz veya tek başına yerine getiremiyor olmak demektir.

Son almış olduğun rapor tarihinden sonra aradan en az 6 ay geçmesi gerekiiyor kardeşim.

Üst Alt