Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi icin başvuruda rapordaki ibare ne olmalı?

apomek

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar.

Tum raporlarimi hazirladim.Dahiliyeden kolestrol ve yuksek tansiyon icin cildiye icin ,ortopedi ve fizik tedavi icin .isyerinden hicbir belge almadan sahis olarak basvuru yapip engel oranimi gormek istiyorum 40 altinda kalirsam isyerinde gundeme getirmeyip sadece hayat sigortasini degerlendiricem. Lakin oran 40 uzeri olursa 47 48 gibi isyerinden belge alip vergi dairesine teslim edecegim.

Surda takildim.Dilekce formuna vergi indiriminden faydanlanmak icin istiyorum veya ordaki maddeyimi isaretleyecegiz. oldu da belirtilmedi. sorun ne olur..

tsk..ederim ilginiz icin..

Hastaneye rapor için gittiğinde zaten sana form vericeklerdir engelli kimlik kartı ve vergi indirimi için işaretle hiç bir sorun olmaz bende bu şekilde yaptım.

tsk ederim.hayirlisi bakalim.yarin bir baslayalim....

Önemli deil hangi hastaneye başvuru yapacaksın.

alsancak devlet.izmir

siz beklediginiz orani alabildinizmi..

bugun basvurdum.26 temmuza gun verdiler.puf.....4 ay sonrasina....

4 ay çok vermişler bende tepeciğe başvurmayı düşünüyorum orasıda mı oyledir acaba

tarboy

ksk devlet mayis 15 veriyor.menemen devlet 1 bilemedin 1.5 gunde veriyor..

Arkadaşlar
Bir hastaneyle kendinizi sınırlayıp 4 ay gibi süreleri randevu beklemekle geçirmeyin.
Rahatsızlıklarınız, her hastanede olmayabilen cihazlarla ileri düzeyde inceleme gerektirmiyorsa gidin bir taşra ilçeye, 2 günde raporunuzu alın.
Ayrıca başvururken ben olsam vergi indirimini işaretlemem, bazı sağlık kurulu memurları illa vergi dairesinden sevk getireceksin diye tutturabiliyor. Raporda vergi indirimi işaretli olmasa da vergi indirimi başvurusunda geçerli oluyor.
Bu başlığa şu ana kadar 4 kişi yazmış ve hepsi İzmir'li :)

Ufukalp

benim rahatsızlıklarım( kulak,kalp, yanık ) kısa sürede halletmek için hangi hastaneyi onerirsiniz tşk

ayrıca rapor almış diğer izmirli arkadaşlarda hangi hastaneden ne kadar sürede aldığını belirtse yeni alacaklar için çok güzel olacak

1.5 gunde menemenden aldim.sahis basvurusu yaptim.vergi dairesi uzerinden gelmedim.raporumu aldim..

Ufukalp
tsk.ederim ayni sizin soylediginiz gibi yaptim.dun sabah basvurdum bugun aldim..

raporunuzu almışsınız %kaç verdiler ve nerelerde işe yarıyor bu rapor acaba

Ufukalp bey ben raporumu bu gun aldim kurum sevkli gitmistim yuzde 50 surekli rapor ama kafami karistiran rapor daki ibareler istihdam.engelli kimlik karti.egitim.sosyal haklar.2022 yasasi bunlarin karsisinda degerlendirilmedi yaziyor sadece altta vergi indirimi icin gecerlidir yaziyor ben engelli haklarindan yararlanamam mi bu raporla kimlik karti cikarttiramam mi misal

kayserili3838
Özel değerlendirme gerekmeyen tüm sosyal haklardan faydalanabilir engelli kimlik kartı da çıkarabilirsiniz.
Ancak ehliyet, ötv muafiyeti gibi farklı değerlendirme kriterleri içeren konularda geçersizdir.
tarboy
Çook uzun yıllardır rapor almadım, en son raporum belki de 20 yıl önceye aittir, İzmir'den ise hiç almadım.
Ancak Menemen, Bergama, Foça, Tire, Torbalı, Bayındır gibi taşra ilçelerin randevu yönünden merkez ilçelere göre çok çok avantajlı olacağı kesin.
Yalnız gideceğiniz hastanenin mutlaka sağlık kurulu vermeye Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi listesinde olmasına dikkat ediniz.

kayserili3838
Vergi indirimi ile emeklilikte raporun bir önemi yok, o raporla sürekli vergi indirimi alırsanız olay bitmiştir.
2008 öncesi girişliyseniz başka hiç bir şeye gerek kalmadan vergi indirimiyle emekli olabilirsiniz. Bakın tekrar ediyorum raporla değil, vergi indirimiyle.

41 ile 3.derece ozurlu raporu aldim.vergi indirimim kabul edilirse oran nedir.soyle ornek verirsek binlira nete besbinlira nete gibi ne gelir.yillik kumulatif gelir de oran sabit bir fiyatmidir yoksa ..tsk ederim (normal emekliligimide yaklasik 2 yil var.Sigortam tavandan odenmektedir.9900 gun ve 1986 dan itibaren sigortaliyim... @Ufukalp

apomek
Ücretiniz ne kadar olursa olsun engelli vergi indirimi tutarı standarttır maaşınıza göre değişmez.
2016 yılı için 3.derece vergi indirimi tutarı 210 tl dir, yani bu 210 tl gelir vergisi matrahınızdan düşülür ve 210 tl nin vergisini vermezsiniz.
Bu da maaşınıza %15 lik ilk vergi diliminden 210X0,15= 31,5 tl olarak yansır.

tsk ederim.

basvuruyu yaptik .hayirlisi olsun..

apomek

2.5 3 ay bulur sonuçlanması rahatsızlıklarını ve oranlarını yazarmısınraporundakileri.

apomek sevkli de gitsek menemende işler daha mı kısa sürüyor.

Arkadaşlar bende bu gün hasekiden 1 hafta sonrasına internetten aldım fakat her durum için ayrı ayrı randevu belirtmişler engelli kimlik kartı ayrı vergi indirimi ayrı evde bakım ayrı birde not düşmüşler rapora hangisine randevu almışsanız o geçerlidir aksi takdirde muayene olamazsınız ne yani ben şimdi engelli kimlik kartı alican sonra birde vegi indirimi içinmi heyete girecem?

Vergi indirim belgesi için müracaat ederek rapor alın o rapor kimlik kartı içinde geçerlidir diye biliyorum.

nevzat66
Birini belirtmek yeterlidir.
Örneğin engelli kimlik kartı yazsa da o raporla vergi indirimine, diğer sosyal haklara da baş vurabilirsiniz. Tabi evde bakım aylığı için oran haricinde ağır engelli ibaresi bulunmalı.
Genel amaçlı bu raporlar sadece ötv muafiyeti ve ehliyet gibi konuya özel değerlendirme gereken durumlarda geçerli değildir.

Üst Alt