Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için Maliye'ye elimdeki raporu mu vereyim, yoksa sevk mi alayım?

Konular
19
Reaksiyonlar
0
Herkeze selam 2 ay once işkur için %40 rapor aldım. emeklılıgıme 3 ay var. salı gunu malıyeye vergı ındırımı ıcın basvuracagım.
raporun ozetı su sekılde
BIPOLAR EFEKTIF BOZUKLUK %30
SAG GOZ 0,2 + SOL GOZ 0,6 + GOZ TEMBELLIGI %15
TOPLAM %40

Balthazar cetvelıne gore raporun cok daha yuksek olması gerekıyordu. şimdi sorum: şu acaba elimdeki bu yeni tarihli raporumu vermelıyım, yoksa hastaneye sevk mi almalıyım?

tesekkurler

işkur raporu vergi imdirimine geçmez bildiğim kadarıyla maliye sizi tekrar hastaneye sevk eder.raporda vergi indiriminde kullanılabilir yazıyormu?

vergi muhafiyetinden yararlanmak için çalıştığın kurumdan yazı alarak defderdarlığa müracat ediyorsun ordanda hastaneye sevk yapıyorlar.
emekliliğime 3 ay var diyorsunuz 3 ay sonra emekliliği düşünüyorsanız müracatta bulunmanız pekde önem taşımaz. yüzde kırklanda biraz zor gibi.

sevk almanız,rapor oranınızın yükseltilebilinir ihtimaline dayanarak şansınızı deneyebilirsiniz.(ancak aynı tanı ve bulgularla bence oran çok değişmeyebilir)
işkurdan sevk alarak aldığınız güncel raporla,defterdarlığa(işverenden alacağınız belge ile),başvurabilirsiniz.kabul edilecektir.

Hayır sadece işkur için yeni tarıhlı raporları malıye kabul edıyor dıye bılıyordum o yuzden sordum

Evet, o raporu maliye kabul eder.

Balthazard Formülü ile sonuç: 40,50

100 - 30 = 70
70 x 15 = 1050
1050 / 100 = 10,50
30 + 10,50 = 40,50

Başka bir itiraz gerekçesi yoksa itiraz gereksiz bence. Bu raporla başvurun derim. Sonuç olumsuz olursa, o zaman, vergi indirimi için maliye'ye değil, emeklilik için doğrudan SKN'na başvurursunuz.
Beklenen bir düzenleme var. O olursa, o zaman hastane raporu kurumlar tarafından düşürülmeyecek...

Peki bu elimdeki raporla 3 ay sonra sgk ya basvurabılırmıyım emeklılık ıcın

Eldeki raporla SGK'ya başvurabilirsiniz. Güncel olduğu için yeniden sevk edeceklerini sanmam. Ama, sınırda bir oran olunca, yeniden değerlendirme gibi bir şey isterler belki...

Sayın oturan boga benım oranı hesaplamıssın fakat benıım goz oranlarım bır goz 0.2 ye 0.6 cetvele gore %40 olması gerekırdı ayrıca bıpolar efektıf bozuklugun karsılıgı yıne %40 yanı raporun formule gore %65 olması lazımdı o yuzden elımdekı raporu malıyeye gostermeyıp hastaneye sevk edilmek ve daha yuksek oranda rapor alıp sansımı yukseltmek gıbı bır dusuncem var ne dersın bu konuda

Bipolar için %30, göz için %15 verildiğini göz önüne alarak hesaplama yaptım ve Formül açısından bir hata yok dedim...
Eğer bu oranların daha yüksek verilmesi gerektiğini düşünüyorsanız, tabii ki itiraz edin.
İl sağlık müdürlüğüne itiraz edebilirsiniz rapor için. Sizi başka bir hastaneye sevk ederler...

Çok teşekkür ederim sağolasın

Bügün 2 aylık raporumu vergi indirim belgesi alabilmek icin istanbul defterdarlıgı na verdim tereddutsuz kabul edıldı bılgılerınıze

İstanbul defterdarlığı bu konuda oldukça bilgilidir.Evrakların tamamsa olacak işi yokuşa sürmezler.İnşallah kabul olur.

tolga bey 2 ay sonra sgk ya emeklılık ıcın basvuracagım raporumu 2 ay once aldım acaba sgk kabul edermı

Nihayet maliyeden cevap geldi işkur sevki ile mart 2009 tarihinde aldıgım %40 oranındakı raporum aynen onaylanmıs fakat 1 yıl sonra kontrol şerh i koyulmus temmuzun 10 u gıbı emeklılık surem doluyor sgk ya basvurabılırmıyım

Emeklilik için başvurabilirsin... Kontrol muayenesi zamanı geldiğinde kontrol muayenesi olmayı aman ihmal etme... Yoksa emekliliğini iptal ederler...

Peki benim rahatsızlıgım psikolojık ve cetvelde 1 yıl sonra kontrolü gerektırır notu oldugu ıcın 1 yıl sonra kontrole cagırdılar acaba bunun anlamı 'her senemi' demek yoksa sadece 1 keremi

Eğer sakatlık sürekli ise, 1 yıl sonraki kontrolde "sürekli" ibareli rapor verilir ve kontrol şerhi de konmaz...

O halde bir kez kontrol muayenesi olur, sonrasında olmaz diye düşünebiliriz.

peki son sorum 10 gun sonra emeklılık ıcın basvuragım sgk da kontrol muayenesıne cagırırmı

SGK çağırmasa dahi (ki çağırmaz da zaten, onlar sadece vergi indirim hakkı elde edip etmediğinize bakar) siz zamanı geldiğinde kontrol muayenesine gitmelisiniz. Aksi halde hastane, "bu kişi kontrole gelmedi, maaşını kesin" diye SGK'na başvurur...

5 kasım da unkapanı ssk ya emeklilik için başvurdum 23 kasımda internetten tahsis numası bağlandığı ve emekliliğimin onaylandığını öğrendim.
Ve bugünde evime emeklilik evrakları ulaştı.

hayırlı uğurlu olsun. açıklamalarınızı okuduğuma göre istanbulda oturuyorsunuz. artık bir gece ıslatırız, kutlarız değil mi? :):):)

Kontrol muayenesine dair son durum nedir?

Üst Alt