Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için Maliye'ye elimdeki raporu mu vereyim, yoksa sevk mi alayım?

Tabi olur çelik kardeşim ıslatırız. :)))
Elimdeki belgede kontrol muayenesi bölümü boş.

Sürekli ibareli raporla 1 yıllık vergi indirim aldım ve sgk ya başvurup emekli oldum kontrol muayene tarihim yaklaştı maliyeyi aradım emekli olduğun için bizimle işin yok sgk ya git dedi ama sgk kontrol muayenesi istemedi nasıl bir yol izlemeliyim

Al sana içinden çıkılması imkansız bir durum! :)
Bence kontrol muayenesi öngörülmediği için, daha doğrusu sana "şu tarihte gel" denilmediği için, şu haliyle yapman gereken bir şey yok.
Ama işin garanti olsun dersen, risk alman gerek ve sgk'ya gidip, kontrol muayenesi öngörülüp öngörülmediğine dair bir yazı almak yararlı olabilir. Ama "süreli raporla vergi indirimi almıştım" felan hiç demeden... Eğer orada bir kontrol muayenesi yoksa, o zaman ses etme, dön arkanı gel :)

Bülent bey ben işkur sevki ile sürekli rapor aldım bu raporu maliyeye verdim maliye psikolojik rahatsızlığım olduğu için 1 yıllık vergi indirim belgesi verdi bende sgk ya başvurdum ve emekli oldum sgk bana kontrol şerhi veya zorunluluğu vermedi yani yanlış bilgi vermek istemiyorum raporum sürekli bir işe girip tekrar maliyeye başvurup kontrol için hastaneye başvurmayı düşünüyorum yoksa sgk ya gidip kontrol olup olmadığını mı araştırayım kafam karıştı

Dün hastanede kontrol muayenesine girdim hastane %40 oranında 1 yıllık rapor verdi bir örneğini bana verdi diğer örneği maliyeye yollayacaklarmış hayırlısı.

Çok iyi yapmışsınız... Hiç riske girmeye değmezdi.

Peki, nasıl bir yazıyla gittiniz hastaneye? Yani hastane sizi kontrol muaynesine bekliyor muydu? Oradaki prosedür nasıl işledi?

oturanboğa bülent görünmez adam gibisin kayboluyosun bi görünüyosun :)

Bülent bey bügün defterdarlıkta idim benim durum biraz karışık şöyleki geçen hafta maliyeye başvurdum maliye beni sevk etti hastane beni beklemiyordu çünkü benim raporum süresiz di ama vergi indirimim 1 yıllık tı sorun şu defterdarlıktaki şef ve memurlarla da konuştum normalde 1 yıllık vergi indirim belgesiyle sgk ya başvurduğunda sana 1 yıl sonrasına kontrol isterler dediler bende eğer benim vergi indirim belgemdeki oranım düşerse yada kontrole girmezsem sgk ya bildiriyormusunuz dedim onlarda hayır biz böyle birşey yapmıyoruz dediler acaba boşu boşuna mı kontrole girdim memurda gerek yok dedi ama sgk bize sorarsa biz bilgi veririz dediler

:)
1- SGK emeklilik için kontrol muayenesi öngörmemiş
2- Siz buna rağmen hastaneye gidip -vergi indirimine istinaden- kontrol muayenesi olmuşsunuz.

Bu durumda size sgk bir bildirimde bulunmadığı sürece korkmanızı gerektirecek bir şey yok... Rahat olun.

Üst Alt