Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emeklilik başvurumu yaptım. Süreç nasıl ilerlemeli?

Elden veceklerini dusunmuyorum,cunku muhatabi isveren sahis degil

fatihteki engelli vergi dairesinden aldım zaten ilk başvurumuda oradan yapmıştım.29 martta ilk başvurumu fatih emniyetin oradaki engelli vergi dairesi bana 3 ay sürer demişti.hastanedeki evraklarım 20 günde Ankarada oldu maliye de yazıyordu.(EVİSS)1 ay Ankarada evraklarım kaldı ankara maliyeyi aradım.tel.no03124153217 evraklarınız onaylanmış dediler,ankaradan istanbulla göndermişler ama eviss de yazmıyo tabi.2 ay oldu bu arada.fatih engelli dairesine gittim durumum acil dedim emeklilik için başvurucam dedim elden istedim evrakları.imza karşılığı aldım ordadan.beklesem orada 3 hafta kalacaktı.ben erken davranıp aldım

ilk başvurumdan 2 ay sonra evraklarım fatihteki engelli dairesine geldi,benim durumum kötü astımım ağır yürüyemiyordum zaten emeklilik şartlarımı çoktan doldurdum dedim emeklilik için başvurucam elden teslim aldım.orada yardımcı oldular.30 mayısta emeklilik için başvurdum.

ankara yı ara evrakların ne durumda öğren ben de maliyeyı aramıştım onlar yardımcı oluyor tel03124153217 telefonu uzun çaldır açıyorlar
durumunu belirt.evrakların ankaraya gideli kaç gün oldu.2 ayda cevap çıkıyor.fatihten evraklarını verirler,
inşallah kolayca hallolur arkadaşım.

sayın yetkili,
maaşım bağlanmış fakat ödenecek maaş yazmıyor.
emekli kurum.SSK
İLK SİGORTA YILIM 1998
EMEKLİ TALEBİM MAYIS 2016
ERKEN EMEKLİLİK İŞ GÜCÜ KAYBI%80
YAŞLILIK EMEKLİLİĞİ
TOPLAM PİRİM GÜNÜM:5882
GÖSTERGE:9475
AYLIK BAĞLAMA 60
AYLIK KAZANÇLAR TOPLAMI:2400 TL
[FONT=sans-serif]primlerim 2000 ve 2013 de yüksekden ödendi brüt.yıllık kazan.26000 tl.2000/2016 arası yıllk kazanç.[/FONT]
[FONT=sans-serif]2008 den sonra prim gün .2008-2016 ...2520 prim gün.[/FONT]
[FONT=sans-serif]fakat gösterge en düşük hesaplanmış.9475

[/FONT]
[FONT=sans-serif]aylık matrah mı?2150 brüt ama her ay değişkenlık gösteriyor.son işyeride 2 yıl 7 ay 2151 brüt.[/FONT]
[FONT=sans-serif]esk, 13 yıllık işyerimdaha yüksekti.yıllık en son matrah 33 000 tl.[/FONT]
[FONT=sans-serif]2008 sonrası aylık bağlama oranı 60 gösteriyor.[/FONT]

[FONT=sans-serif]18 yıl 5882 acaba eksik çalışma günümden dolayı maaş az mı olur[/FONT]
[FONT=sans-serif]engel oranım %80[/FONT][FONT=sans-serif]
[/FONT]

SİZCE NE KADAR MAAŞ BAĞLANIR.
TEŞEKKÜR EDERİM.

Canan hanim toplam kazanç sgk hizmet Dökümünde yıl yıl kazançlar toplanarak bütün yılların toplam kazancı olarak ifade edilir.
maaşların düşük olma sebebi 2008 sonrası pirim gün sayınızın çok olmasıdır. maaşın yüksek olması yani toplam kazancın yüksek olmasıdır.maaş konusunda toplam kaznçınızı yazar iseniz bir fikir yürütülebir .

2008 sonrası 2412 gün
2000 öncesi 426 gün
2000/2008 3044 gün
gösterge 9475
2000/2008 aylık bağlama oran 60
2008/2010 arası 33 oran
2000 öncesi 63
toplam gün 5882
brüt yatan para 249 bin

1200 -1350 arasi maas baglanir ek odeme dahil

Canan hanim kesin bir şey söylemek güç fakat toplam kazancınız bayaa yüksek emekli olan arkadaşlara baktığımızda tahmini
1200 tl den aşağı alan yok dediğim gibi hesaplamalar çok değişik toplam kazancınız yüksek umarım iyi bir maaş alarak bizleride bilgilendirirseniz seviniriz.

sağol arkadaşım,
emekli maaş hesaplama sitesinde maaş hesabımı 1195 gösteriyordu.
pirimimde hep iyi yattı 18 yıl sanki bana az geldi maaş tutarı.
ek ödeme neye göre hesaplanır.
emekli tutarım belli olsun sizlere yazıcam .teşekkür ederim

Canan hanim ek ödeme maaşınızn % 4 üdür yaklaşk 1250 tl alabilirsiniz.2008 sonrası pirim ödemeniz daha az olsaydı gün olarak daha yüksek bir maaş alabilrdiniz en az 1400 alırdınız diye tahmin ediyorum sağlık olsun sistem bu şekilde emekliliğiniz kesinleştigi de bizleride bilgilendirirseniz seviniriz. Teşekkürler.

Üst Alt