Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emeklilik başvurusu yaptım. Adım adım gelişmeleri yazacağım

smyrna1922

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar , tüm belgelerin fotoğraflarını ayrıca yükleyeceğim !!!!!!

işyerimden personel yazısını aldım dilekçemi ve nüfus fotokopimi ekleyip , konak vergi dairesi yantarafında 4. kat vergi indirimi birimine götürdüm pisikiyatride 3,5 yıldır dokuz eylülde takipli hasta olduğumdan sevkimi buraya istedim sevkedildim engelli sağlık kuruluna gittim dosya açıldı sevk edilen bölümlere randevularını aldım

zaten pisikiyatri , kardiyoloji , kalp damar dan oran alacağım diğer bölümler zorunluymuş.

Şu ana kadar

pisikiyatri : tedviyle kısmen düzelen bipolar % 40 tedaviyle kısmen düzelen panik bozukluk % 25 formül ile net % 55 oran

Kardiyoloji eko sonucunu değerlendirdi ve hiper tansiyon % 10 Kapak değişimi %10 formül ile net % 19 oran
dikkat aort damarı değişimi kardiyolojide değerlendirmesi yok !!! kalp damar cerrahinden almalısınız

Asendan aort damar değişimi için ( greft denilen Suni damar ile değişir) yarın kalp damar cerrahinden oran alacağım derhal burada paylaşacağım . görüşmek üzere

dün kalp damar asendan aort grefti için %30 oran yazdı .
kardiyoloji 10+10
pisikiyatri 40+25
kalp damar 30 Bu durumda formül ile hesaplama yapıldığında net % 74 haydi hayırlısı

23 ağustos ta heyete girdim , heyet te ne yapıyorlar soruma cevap gelmemişti ben buradan deneyimimi merak edenler için yazayım , heyete sadece resimdeki senmisin diye görmek üzere 5 saniyeliğine giriyorsun ve çıkıp gidiyorsun.

heyetten sonra 4 iş günü geçti hastaneden resmi raporu bekliyorum .

bu gün 30 ağustos zafer bayramımız kutlu olsun.

PQPy36.jpg

bende başımdan geceni yazayım 25,05 te vergi dairesine baş vurdum 05,05 2016 heyete girdim 02,06 2016 tıdan busiteden verilen numarayı aradım bana rapor 38 ret dediler 19, 07 de hastaneden raporu aldım il sağlıga verdim itraz ettim bir hafta sonra bana sefk verdiler yeniden heyete gittim 0808 de heyete girdim bir hafta sonra ilsaglıktan raporu aldım bu sefer 52 geldi 18,08 2016 de vergi dairesine teslim ettim ve beklemeye başladım

evt erkadaşlar %74 2 yıl süreli çıkmış rapor , vergi dairesine yollayacaklar mış. ben hemen engelli kartı için başvurdum önümüzdeki perşembe verecekler , 5 yıl önce aöf üni. 2. sınıftan bırakmıştım raporumu işletip 10 TL. harç ile kayıt yeniledim . vergi indirimi onaylanıp gelince yazarım . ölme eşeğim ölme

Merkez sağlık kurulunca incelenmiş ve adı geçenin çalışma gücünün yüzde elli ikisini (%52) kaybettiğine karar verilmiştir.

bu nedenle adı geçenin 193 sayılı Gelir vergisi kanunu'nun 31 inci maddesine göre rapor tarihinden (09/12/2015) itibaren, üçüncü derece engelliler için uygulanan engellilik indiriminden yararlanması gerekmekte olup;rapor aslı ekte gönderilmiştir.

1-şimdi bu durumda bu rapor süreklimi?
2-emeklilik işlemlerinde tekrar incelemeye falan alınırmı ? problem yaşamak istemiyorum özel de çalışıyorum .
3-özürlü kartı için gittiğimde ilk hastaneden verilen raporda iki yıl süreli yazdığı için iki yıl süreli çıkar dedi ve bu rapor bizim için geçerli değil dediler
hayırlı günler

Vergi indirimin üzerinde herhangi tarih yoksa rapor sürekli anlamına geliyor seninle aynı durumdayız sağlık raporu 2 yıllık vergi indirimim sürekli. Emekli olmana kaç sene var

Bedriatak 11/1994 sigorta girişi var 7270 gün prim var başvuruda bulunsam olurum heralde ama nekadar maaş baglanacagı noktasını netleştiremedim gelen rapor böyle bunu vergi dairesine verecekmiyim? yoksa ildeki ssk müdürlügüne bu kagıt ve işten ayrılış kagıdı ile emekliliğe müracat edebilirmiyim

Yok vergi indirimi belgenle bağlı bulunduğun sgk git onlar seni emeklilik dilekçeni doldurup emekli ederler maaş konusunda bilgim yok

http://www.engelliler.biz/forum/sak...-indirim-belgesini-baska-sehre-gondermis.html

aramasam kimin umurunda dosyanızın peşini bırakmayın arkadaşlar takip ederseniz hakkınıza ulaşırsınız yoksa 10 sene sormasan cevap gelmeyebilir.

Şok şok şok !!!!! 1,5 ay önce Ankara vergi indirimini %74 rapor oranı 2. dereceden 2 yıl süreli onaylayıp İstanbu a yollamış ? İstanbul mu? ben İzmirdeyim ?
skandal durumu aramasam daha geç öğrenecektim , 1,5 ay önce emekli olabilecekken yapılan bu hata ile 2,5 ay sonra emekli olmuş olacağım , sağlık olsun diyor sineye çekiyorum , Bu gün Ankara dan izmir e gönderildiğini bir hafta sonra izmir vd. de olacağını öğrendim innnşaaallah dedim , umuyorum Antalya ya yollamazlar :)

şaka gibi böyle bir şey mümkünmü yani bunu yapabiliyorlarmı ?:eek: gerçi burası türkiye işgüzar ve işini sahiplenmiyen yarım yamalak iş yapan memur zihniyeti olduğu sürece hiç şaşırmamak lazım.. keza bende 08.12.2016 da başvuru yaptım nerdeyse 1,5 ay olacak EVİSS sistemin bakıyorum hiçbir bilgi çıkmıyor hala anlamadım. Ankara maliye sağlık kuruluna ulaşmaya çalışıyorum telf. bir türlü ulaşamadım... :mad:

aylar sonra zorla da olsa iş yerime gönderilmiş , iş yerimi aradım ulaşmamış , sgk ya emeklilik için sordum çıkışını al gel dediler hiçbir evrak lazım değil diyorlar inşallah sallamamıştır . İndirim belgesi iş yerine varınca çıkış alacağım sonra doğru sgk ya

vergi indirimi iş yerime ulaşmış bu gün çıkışımı aldım sgk ya gittim tahsis belgesi ekinde vergi indirim yazısı verdim , işyeri kıdem tazminatını alabilir yazısı al dedi ,sgk vergi dairesi ile yazışma gelsin ondan sonra diyor , kıdem tazminatıda gecikecek ne olacak bu işlerin sonu ? sizin anlayacağınız yine bekleyeceğim.

Vergi indirimi belgesi aslı sizde varmı benim fotokopisi var aslını nerden alabilirim bilgi verirmisin benimde az kaldı bende izmir'de oturuyom size hayırlı olsun.

Vergi indirimi belgesi aslı sizde varmı benim fotokopisi var aslını nerden alabilirim bilgi verirmisin

Merhaba benim bir sorum olacak benim gözden %32 raporum var 2 senedir şeker ve tansiyon hastasıyım vergi indirimi ile emekli olabilirmiyim. nasıl bir yol izlemem lazım.

Vergi Dairesine başvurun sizi ikametgah durumunuza göre ilgili hastaneye gönderecekler, devlet yada araştırma ve tıp fakülteleri hastanelerinde vergi indirimi için heyet raporu almak istediğinizi söyleyin, sizi yönlendirirler..
Şekeriniz için % 20 alırsınız, Tansiyon dan da %10 .. göz içinde size bir puan verilirse baltazar formulüne göre alacağınız yüzdeyi hesaplayabilirsiniz, % 40 ve üstü alacağınız rapor ve işyerinde çalıştığınıza dair bir yazı ile vergi dairesine başvurunuzu yaparsınız
( şeker ve tansiyona bağlı olarak eğer kolestorolünüz yüksek değer çıkar ve ilaç kullanımına başlarsanız ordanda % 10 verilmekte )

vergi indirim belgeleri artık elektronik imzalı gönderilmekte ve köşede barkod numarası var, fotokopi ile çoğaltılması farketmeyecektir. SGK ya emeklilik talebiniz olursa zaten o aldığınız vergi indirim belgesini kabul etmemekte, kuruma soracaklarını ifade etmekteler.

Yusuf bey bir sorum olacak,10 yıllık şeker hastasıyım şu anda çalışmıyorum,ikametgahıma yakın olan devlet hastahanesinde heyete girip rapor aldıktan sonra bir yerde anlaşmalı sgk girişi yaptırıp vergi dairesine gitsem,onlar sevk etmeden aldığım raporu versem kabul ediyorlarmı?yoksa en başta onların sevk ettiği hastaneye gitme zorunluluğu varmı bilgi verebilirseniz çok sevinirim.tşk

Elbette olur, sadece şuna dikkat edin yönetmelik ekinde belirtilen hastane olması gerekli.. ve vergi dairesine başvurduğunuzda iş yerinde çalışıyor olmanız.. (işyeriniz tarafından bulunduğunuz ildeki bağlı Vergi dairesine imzalı üst yazı olarak işyerimizde çalışmaktadır yazısı eklenmeli.. buralarda araştırırsanız o tarz yazılar vardır)
İşyeri sizin adınıza vergi indirimi talep edeceği için Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi İndirim yazınızı işyerinizin verdiği adrese gönderir, 1,5-2 ay içinde netleşmiş olur.

Arkadaşlar Merhaba;
2013 yılında kalp krizine bağlı olarak Bypass ameliyatı oldum ve 3 damarım değişti. Daha sonra 2015 yılında 2 adet stent takıldı. bu hastalıkların vergi indirimi sağladığını ve erken emekliliği sağladığını yeni öğrendim.
Sigorta girişim Aralık 1998. ve yaklaşık 19 yıldır sigortalıyım. Herhangi bir ara vermişliğim yok. eğer vergi indirimi belgem olsa idi 31.12.2016 itibari ile emekli olabilecektim.
forum yazılarından emeklilik tarihi gelmeden vergi indirimi belgesi sahibi olunması gerektiği gibi bir not okudum. Bu konuda bilgi rica edecektim. şuan başvursam ve 4 - 5 ay sonra vergi indirimi belgesi alsam bununla emekliliğe başvuramaz mıyım?
teşekkürler

musti 4568 ERken emekilikden faydalanabilmek için vergi indirim belgesi alınması zorunlu,istediğiniz zaman hastaneden heyet raporunuzu almak için başvurun, onunla işyerinde çalışıyor belgenizle vergi dairesine başvurun, Vergi indirim belgeniz geldiğinde de sgk ya gidin emekliliğinizi talep edin, sizin durumunuzda birisi için 18 yıl 4080 prim günü yeterli

24 şubat 2017 tarihinde sgk ile vergi dairesi yazışması sonucu emeklilik işlemlerim başlatıldı , iş yerimin istediği kıdem tazminatım için sgk dan istenen kıdem alabilir yazı verildi 1 mart itibarıyla emekli maaşım bağlandı . 1933 TL. maaş % 4 ek ödeme ile 2010 TL. toplam aylık bağlandı . vergi indirimi ile emklilik için ağustos ayında sağlık kurulu raporu ile başlayan süreç , 7 ay sonunda emeklilik maaşımın bağlanması ile tamamlandı. Bu sitedeki bilgi paylaşımı sayesinde bir çok işim kolaylaştı , paylaşımda bulunan herkese teşekkür ediyorum .

Slm kardeş hayırlı olsun öncelikle 2010 tl maş maş sorgulama sitesinde marşını sorguladınmı yani sormak istediğim çıkan maaş aynı mi vergi indirimi maaşı etkiliyor mu bende gelecek hafta sgk emekli müracaatını yapı cam inşlh

merhaba;
Cuma günü İstanbul / FSM hastanesine başvurmak istedim rapor için. 6 aya kadar randevularının dolu olduğunu ve 6 ay sonrasına dahi randevu veremediklerini ! belirttiler.
Kartal EA ya başvurmak istedim 01 mayıs a kadar tüm randevuların dolu olduğu ve 1 mayıstan sonra internet üzerinden randevu almam söylendi. yokuşlar daha şimdiden kayalıklara döndü.
Bu bağlamda bir şey sormak istiyorum arkadaşlar. Bu raporu Türkiye'nin tam teşekküllü herhangi bir devlet hastanesinden alıp, İstanbul vergi dairesi ve sgk kurumu aracılığı ile vergi indirimi işlemlerini yaptırabilir miyim.

geçmiş olsun hayırlısı bende nisanda heyete giricem oranalrı yazıcam sence ben ne alırım? aort kapak değişimi+ sol ventrikül hipertrofisi + atriyel hipertansiyon + sol ayak haifif lenf ödem

musti 4568 Mustafa Bey heyet raporu vermeye yetkili herhangi bir devlet, eğitim araştırma yada tıp fakülteleri hastanelerinden alabilirsiniz

ok. teşekkürler yssmn. matpcy ben bu imkanlardan yeni haberdar oldum. dolayısı ile konu hakkında bilgim diğer forum üyelerine göre oldukça sınırlı. Ancak incelediğim kadarı ile gerek bu forumda farklı alanlarda ve gerekse resmi gazetede yayımlanan yönetmelik ekinde hangi hastalığın hangi oranda değerlendirildiği yazıyor.

Üst Alt