Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emeklilik için başvurumu yaptım ama hala kimse emekli olursun demedi!?

Zikopolidis

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Merhaba %40 (Süreli) Rapor ile 19.01.2024 tarihinde Emeklilik için başvurdum.
SGK giriş 2002
4/A Prim 6750
Vergi indirimi Belgesi ve Raporumu SGK ya teslim ettim ama bana kimse Emekli olursun demedi. Bı Problem olabilir mi.?
Yada Emekli Olabilirmiyim..?

@Zikopolidis,

Merhaba,

Memur bana engelli emeklilik için 4240 gün yeterli dedi iş çıkışını ver gel dedi bende emekliye ayrılmak maddesi ile iş çıkışımı verdim gittim başvurumu yaptım inşallah bir sorun çıkmaz.
Benim raporum süresiz bu arada yanlış yazmışım.
Sizin raporunuz süreli olduğu için farklı bir şey olabilir mi bilmiyorum inşallah emekli olursunuz.
Ayrıca sgk dys evrak takipten durumunuzu takip edebilirsiniz.

@undefined,
En çok merak ettiğim konuda bu SÜRELİ rapor ile Emekli Olabilirmiyim

@Zikopolidis,
Bildiğim kadarıyla SÜRELİ raporla da emekli ediliyor ancak rapor süresi dolduğu zaman sgk sizi yeniden hastaneye sevk ediyor tekrar %40 üstü rapor alırsanız emekli maaşı almaya devam edersiniz. Yanlışım varsa bilenler düzeltsin lütfen.

Süreli raporla emekli olursunuz.ancak sürenizin bitmesine bir ay kala kontrole gidip hemen raporu tazeleyin

@Zikopolidis, olursun

@Zikopolidis, vergi indirimini kaç ayda aldınız acaba? Bende %64 engelliyim vergi indirimi için müracaat ettim bir ay geçti aradım maliye hastaneden görüntüleri istemiş röntgen emar sanırsam bir ayda öyle geçecek sanırım en az 2 ay sürecek galiba devletin kurumu devletin başka bir kurumuna güvenmiyor demekki ben öyle hissettim

Merhaba ben vergi indirimi için 16.01.2024'te başvurusu yaptım. 14 gün sonra sonuç geldi. sonra emeklilik için 31.01.2024 tarihinde başvuru yaptım 19 gün sonrada emeklilik işlemlerim sonuçlandı.

@MEHMET KARA19, valla çok şanslısınız sağ bacağım diz üstünden ampute ve sağ kolumda sağ elimde hareket kısıklığı var ankara maliye kurulu Eskişehir den yani hastaneden görüntüleri istemiş anlamış değilim 10 taneye yakın dr ve prf. İmza atmış raporuma maliye kurulu hazretleri demekki o kişilere güvenmiyor görüntüleri istiyor zaten vergi indirimi için müracaat ettigim 1 ayı geçti şimdide 1 ay böyle geçecek istediklerinin onlara ulaşması yazık günah engelli bireylere bari yapmayın şu işleri yokuşa sürme işlerini

Çalışırken mi vergi indirimine basvuruyoruz. Ve vergi indirimi geldiğinde maaş artıyor mu

@kaybedenler kulübü..,

Şans işinden ziyade biraz takip gerektiriyor. Bende 2022 ocak ayında başvuru yapmıştım 2 günde 1 defa ankara vergi dairesini arayarak son durumları öğrenmiştim. 8 ocakta başvuru yaptım 28 ocakta sms geldikten sonra hemen vergi dairesine giderek kaşeli imzali şekilde teslim aldım. Vergi indirim belgesi ile hemen sgk ya giderek dilekçemi verdim. 3 saat sonra tahsis numaram çıktı ve 31 ocakta onaylandı. 3 şubatta birikmiş maaşımı aldım.

İl il ayırarak bakıyorlar. Mesela Ispartadan başvurdum 23 gün sonra ulaşmış. Sebebini sordum toplu halde gönderiyoruz dediler.
Ankara'yı aradım 2 ay boyunca kurulda bekliyor dediler.
Ankara'yı son aradığımda Isparta ya gönderildi dediler.
İspartayi aradığım zaman birçok kişinin aynı anda geldi. 1 haftaya işyerinize gelir. Oraya gitmeden bir işinize yaramaz evrak dediler. Yazdıklarım doğrultusunda küçük bir ihtimal de olsa il il baktıkları için bekletiyor olabilirler. Er yada geç gelsinde emeklilik süresi doluncaya kadar elimize ulaşsın.

Formda o kadar adres verildi takip edebilmemiz için hiçbir adreste başvuru ne durumda göremedim. E devlet e girdiğim zamanda hala başvuru aşamasında diyor. SMS ile size bilgi gelecek dediler. Hiçbir bilgi de yok

Bende Bilecik te yaşıyorum Bilecik ten Ankara ya 28 günde gitti 20 gün kurulda durdu sonra kurul Eskişehir den hastane den görüntüleri istemiş sanki yalan konusuyoz ayağımız kesik diye yada o rapora onay veren prf. Lar yalan söylüyor böyle saçma bir ülkede yaşıyoruz ben boku yedim o görüntüler 3 ayda ankaraya giderse iyi birde herşey bilgisayar üzerinden oluyor diyorlar anlamadım gitti bu nasıl Bir düzen

Sabır sabır sabır. Mecburiyetten sabır. Kime neyi şikayet edicen. Neyi nasıl duzeltecen? Devlete dedim şuranız yanlış. Bana dedi neremiz doğru ki :)

@m.okanoyun, kaç defa cimeri aradım şikayet ettim bir b..k değişmedi

@jumanji, vergi indirimi alabilmek için en az 40 rapor lazım ve çalışıyor olmak lazım 3 tane engelli pozisyonu var 1.derece 2.derece ve 3.derece diye siz hangisine giriyorsaniz ona göre sizden kesilen verginin bir kısmı size geri ödeniyor ama hepsi değil bir kısmı doğal olarak ta maaş artıyor bir miktar

bilecik ankara hızlı tren ile 35 dakika sgk genel müdürlüğüne 30 dakika da dolmuş evrak verme işlemleri 10 dakika toplam 1.5 saat bile değil :) sen 1 ay boşuna beklemiştin

@virus34, Arkadaşa yol göstermek için yazmışsın ama senin hesap Bahçeli'nin hesabı gibi olmuş biraz 😅 Yarım saatte belgenin onaylanmasını beklesin hazır gitmişken 2 saat içinde vergi indirimini alıp dönsün.

Üst Alt