Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emeklilik müracatı kaç ayda sonuçlanır?

BODO

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bu konuda bilgisi olanlar paylaşssın lütfen. çünkü anladığım kadarı ile diğer emekliliK müracatlarına göre daha uzun sürüyor

Haziran ayında vergi indirimi için verdim evrakları 4 ile 6 ay kadar sürebilir dedi oradaki görevli.

umarım kısa zamanda emeklılık ıslemlerın sonuclanır bodo.

Bana Ay sonuna doğru başvurursan,izleyen,ayın başında maaşın bağlanır dedi sgk.hangisi doğru acaba

Notradamus ben 01.07.2013 tarhinde müracat ettim sen ne zaman müracat ettin

bodo bende haziran 25 inde verdim bakalım sonuç ne zaman gelir vergi indirimi için

Kanun ve yönetmeliklere bakarsan (kii en son çıkan engelliler için genelgede) özürlü raporları en geç 45 gün içinde karara bağlanacaktır şeklinde bir ibare var... Ama bunları hazırlayanların ülkemizle ilgisi olmadığından ve ülkemiz şartlarını bilmediğinden gülüp geçiyorum sadece.. Vergi dairesi ile evimin arası 10 dk.. Posta ile oradan bana bir evrak 25 günde geliyor.. Gerisini siz düşünün artık.. Normali 4 aydır arkadaşlar.. Bizzat yaşadım ve halen de yaşıyorum..

Arkadaşlar yürütmelik değişmiş diye okudum artık raporları ankaraya göndermeye gerek yokmuş vergi dairelerine. Başvuru yapıyormusunuz dogrumu acaba oturan boga ne der bu konuda

Arkadaşlar az evvel istanbul gelir idaresi başkanlığını aradım eşimde vergi indirimi için müracaat etti hastanede şuan sağlık kuruluna girdi bugün.evrak bize postayla geldikten sonra ankara merkez sağlık kuruluna göndereceğiz bankanlık karar verecek dediler.bu nasıl iş bende anlamadım.

Bodo bende 5 temmuzda sgk yq başvurdum çalıştığım için işten çıkış belgeni al öyle gel dediler bu günde işyerimdeki insan kaynakları kıdem tazminatını alman için sgk dan "emekli olacağı için kıdem tazminatını alabilir" yazısı almamı istedi.:( sgk bu yazının 20 günde çıkacağını vergi dairesi ile yazışmaları olacağını belirtti. İşyerimdrn çıkışımı temmuzun 20 sinde alacaktım fakat bu saçma sapan bürokrasiler yüzünden çıkışım 15 -20 gün uzayacak. Ardından emeklilik için müraacat edeceğim umarım 4-5 ay gibi bir süreyi bulmaz..

merkez sağlık kurulunun kalktığı falan yok arkadaşlar... Ali TEZEL'in umut tacirliği burada devreye girdi... kendisi engelli haklarını savunacağına,yalan ve yanlış bilgiler vererek engellileri kandırıyor.. kendisine defalarca yazmama rağmen çok uzun bir süre cevap gelmedi.. temsilcilerine yazdım.. yazdıklarımdan bıkmış olacaklar ki sonunda cevap yazdılar.. Yazdıkları cevap da cevap olsa bari.. Ali TEZEL'i yalanlayan bir cevaptı..

gülay40 bu işlemler 6 ayı bulur heleki yaz şimdi dr lardan birisi izine çıksa dahada uzar benimki heyetle ankara arası 6 ay sürdü geri gelmesi

Yokmu yani şimdi vergi indirim belgesi ile emekli olan kimse burda

Tüm günleriniz aynı il içinde gösterildi ise 1 ay veya bir çuk ay kadar içinde sonuçlanır ...
Farklı illerdede göründü iseniz yazışmalardan ötürü belki 15/20 gün fark olur ..
Vergi indirimi ile emekli olmanız işlemi uzatmıyor aynı işlemler yapılıyor normal emekli olanlarla 6 ay felan diye bir süre denmedi bana 1 ay en fazla 45/50 gün dendi

Liljan sana katılıyorum ortalama 1-1.5 ayı geçeceğini zannetmiyorum. 4-5 ay çok uzun bir süre..

selamlar, bir ay kadar oldu vergi indirimine başvuralı hafta bir soruyorum düzenli :) şu an ellerinde 3 ve 4. ayda gelen evraklar degerlendiriliyor yani ortalama 4/6 ay sürmesi doğru.. Kurul kalktı efsanesi yıldırmış kuruldakileri öyle bir şey yok yaptıkları raporların düzgün yazılıp yazılmadığı fazla oran yazıldıysa haliyle düşüyor yok eksikse tamamlanıyormuş.

Arkadaşlar burda vergi indirimi ve sağlık raporu sürecinden bahsetmiyoruz sadece emeklilik sürecinden bahsediyoruz.lütfen paylaşımlarımızı doğru başlıklar altında yapalım

ama arkadaş emeklilik müracaat süresini sormuş vergi indirimi değil
vergi indirimi sürer evet gerçi benim 3 ayda sonuç gelmişti

Arkadaşlar emekliliğe müracat edeli 45 gün oldu hala bir ses yok evrak takipten takip ediyorum 42 gündür sadece vergi indirimi yazısı yazıldı diyor başka bir şey demiyor bu nasıl iştir anlamadım gitti.

Arkadaşlar emeklilik sırasında dosyanızı iyi takip edin. Size tavsiyemdir.47 gündür beklediğim emekliliğimi 170 ten sorayım dedim salı günü gelen cevap ne oldu biliyormusunuz. Vergi indirimi yazınız yazıldı büyük mükellefler vergi dairesine cevabı bekleniyor. Oysa benim büyük mükellefler vergi dairesiyle hiç bir alakam yoktu.ssk daki çok bilmiş hanfendinin ukalalığı yüzünden bekleyip duruyoruz.

Sakın sgk nın emekliliği 1 ayda 45 günde çıkardığına inanmayın benim 2 ay oldu sadece yapılan işlem vergi indirimi yazısı yazıldı diyor başka bir şey yok

Vergi indirimi yazısı yazıldı.ne demek?

06.08.2013 de çıkışımı verdim sgk ya bu gün kâğıdım geldi 940 tl maaş bağlamışlar 79 raporum var 3644 gün pirim yani fazla sürmüyor emeklilik işi bilginize

bodo karderdeşim senin işlerin hep gecikmeli oluyor

Hayırlı olsun.Ankarada işlemler bayagı hızlıymış,20 günde emeklilik...darısı dıger bölgelere.!

sagolasın darısı sizin başınıza gerçerten çok hızlı bende şaşırdım

bi de şöyle bi durum var bayram arefesi verdim bir hafta tatil girdi araya bunu unutmuştum ayın 12 de mesai başladı demekki çok çabuk gelmiş

Capsi sgk raporu maliyeye tekrardan onaylatıyor yazı ile senin elden götürüp verdiğine inanmıyor.

Abdulkadir sorma ya sgk nın nerde bir tersliği varsa gelip beni buluyor. Görevli memur en son yapacağı şeyi en ilk yapmış. Gitmiş vergi indirim yazısını büyük mükellefler vergi dairesine yazmış ve izne ayrılmış . Bu kadarınada pes yani

arkadaşlar bende vergi indiriminden emekli basvurusu yaptım vergi indiriminden emekli olan ortalama nekadar maaş baglanıyor benim toplam kazanç 101milyar son bodrom yatan pirim 1450 cevap veren olursa sevinirim

Fuatin arkadaşım konuları doğru başlıklarda paylaşırsan sonuç alırsın senin sorduğun emeklilik başlığı altında

olcay .senin işler bi acayip ya veregi indirimin problem emekliliğinde bu neya hayırlısıya bi bitsede kurtulsan diyorum:)

Selam, benim rapor hastaneden 3 haftada cikti, vergi indirimine raporumla basvurdum, vergi indirim belgem sirketim 3 ayda ulasti, isi saglama almak icin emekli olur yazisi icin dilekce ile basvurdum. Emekli olur yazisi evime 20 gunde postalandi. Sirketten cikisimi ve tazminatimi aldim. Yarin basvuracagim....bence 1 ayi gecmez cunku emeklilige basvurabilmeniz icin isyerinden cikis almayi sart kosuyor... Elinizde zaten sgk dan alinmis emekli olur yazisi var.. Islemlerim sonuclaninca tekrar yazarim...

Üst Alt