Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile sevk olduğum hastanede işlemlerim tamamlandı..?

cemix34

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
mrb
2014 yılında kalp krizi geçirdim bypass oldum 4 ay sonrada anjiyo ile stend takıldı yaklaşık 1 ay önce vergi dairesine gidip vergi indirimi için okmeydanı hastanesine sevk aldım 1 ylık zorlu bir randevu alma kovalamacadan sonra geçen cuma gününe randevu aldım o gün hastaneye gidip giriş işlemlerini tamamladım ve doktorları gezmeye başladım ilk önce dahiliye bölümüne gittim orda bana tansiyon ilacı kullanıyormusun diye sorduklarında evet dedim doktor HT diye işaretledi ve benden kan tahlili yapmamı istedi kan verdim.sonuçların pazartesi çıkacağı söylendi ve kardiyoloji bölümüne gittim doktora rahatsızlıklarımı anlattım oda forma epikriz raporuna bakarak rapora bişeyler yazdı ve eko istedi eko çekildim
ef 60 çıktı ardından ekg çekildi ve ortapediye gittim bel fıtığımın olduğunu belirttim ve mr sonuçlarımı gösterdim doktor mr sonuçlarını rapora yazdım ve pazartesi geri dönmek için hastaneden çıkış yaptım.pazartesi tekrar hastaneye gittim tahlil sonuçlarını alıp dahiliye doktoruna götürdüm ona sonuçlara bakarak rapora hipertansiyon ve hiperlipidemi yazdı.evrak işlemlerini tamamlayıp formu kayıt bölümüne teslim etti orda bana saat 13:00 de sağlık kurulu bölümüne gelmemi söyledi saat birde sıramı beklemeye başladım sıra bana geldi evraklarımı aldım evraklara öyle üstten baktım koroner arter hastalığı:%30
hipertansiyon:%10
hiperlipidemi:%10
bel fıtığı:%8
olarak oran verilmiş ve sonuç kısmında %48 olarak yazılmıştı sıra bana geldi içeri girdim heyet başkanı elimdeki raporu alıp inceledikten sonra sürekli yazan kutucuğu işaretleyip imzaladı ve kaşeyi vurdu perşembe günü gelip evraklarımı almam istendi işlem bu kadar arkadaşlar.

size sorum bundan sonra vergi indirimi için hangi adımları izliycem.perşembe aldığım kağıtla ne yapıcam yardımcı olursanız sevinirim.

hastaneden vergi dairesine raporunuz yollanacak vergi dairesinden takip edeceksiniz gelmesi 2 ay gibi ankaradan anca gelir sonucu ögrenirsiniz

sabri bey ben hastaneden engelli raporumu alıcam onlar ayrı olarak vergi dairesinemi bildirecek?

Anladığım kadarıyla siz engelli belgesini daha ilk alıyorsunuz.

Hastaneden alacağınız rapor kağıdını Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü' ne götürüp fotokopisini alacaklar iki fotoğraf ve nüfus cüzdanınızın da fotokopisini alıp size bir gün verecekler ,o günde gidip engelli kartınızı alacaksınız.Vergi indirimi için ise çalıştığınız iş yerinin muhasebesine raporun fotokopisini vermeniz yeterli gerisini muhasebeciniz halledecek.

evet hakan bey daha herşey yeni yardımlarınız için teşekkürler.

cemix34

Siz vergi dairesi sevkiyle gittiğiniz için hiçbişey yapmanıza gerek yok.
Hastane raporu vergi dairesine gönderecek,vergi daireside onay için ankara maliye merkez sağlık kuruluna gönderecek.
Evrakınızın durumu eviss den takip edebilirsiniz.

Tesekkurler eyüp bey insallah oranda düşme Olmaz bu Arada engelli kimlik kartı ne zaman çıkarabilirim

Rapor onaylandıktan sonra hastaneye gidip onaylı bir suretini alın
Sonra bulunduğunuz ilçedeki aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne başvurun
Onlar sizi yönlendirecektir.

Tesekkur ler eyüp bey

Arkadaşlar bir kaç gündür kafamı kurcalayan bir soru var vergi indirimi için bir kaç gün önce muayene oldum heyete girdim %48 ile raporum onaylandı ve ankaraya gönderildi ama benden by pass olunca verilen epikriz ile ilaç raporlarını almadılar. Sadece kendi yaptırdığı tahlil ve eko ile EKG ler vardı. Size sorum bu benim için sıkıntı yaratırmı?.

Sanmıyorum ama zaten eksiklik var ise rapor Ankara'dan şu şu eksiklikleri tamamlayın diye geri dönüyor.

bende 10 gün önce %71 rapor aldım. benim götürdüğüm tahlil tetkik ve epikriz raporları ile bu oranı verdiler. kendileri hiçbir tahlil yapmadılar. dün de vergi indirimi için raporumla başvurdum. kimse tahlil tetkik falan sormadı. inşallah Ankara sorun çıkarmaz.

inşallah sormaz kardeşimde direk geçsin.

eviss sitesine girdiğimde işlemleriniz devam ediyor yazısı var.

cemix34

benden hiçbirşey almadılar. benim götürdüğüm evraklara bakıp oran yazdılar. ben de geçen hafta vergi indirimi için başvurdum. hayırlısı bakalım.

arkadaşlar eviss sitesinde Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
yazısı var inşallah sıkıntı olmaz daha ne kadar sürer acaba

maalesef benim %71 olan oranımı ankara %57 ye düşürdü. itiraz ettim sonucunu bekliyorum. bir sonuç alamazsam vergi dairesi sevki ile tekrar rapor alacağım. ankara bu şekilde yol gösteriyor. 2.rapor için de 6 ay beklemeye gerek olmadığını söylediler.

taner kardeşim üzüldüm senin için inşallah bidahaki sefere geçer seninki
bizimki ne olacak bakalım taner geçen ankarayı aradım telefona çıkan bayan evrakları bulamadı daha ankaraya ulaşmamış bekleyip görecez

cemix34

inan benim de canım çok sıkıldı bu duruma. %32 olan ortopedi oranımı tamamen yok saymışlar. omuzumda platin ve hareket kısıtlılığı var ve 2 defa ulnar sinir ameliyatı oldum. dirsek altından itibaren kolumu hissetmiyorum felç gibi. ama ankara sağolsun bu hastalıkların karşılığı bu değil diyerek oranı silmiş. fazla da detay vermiyorlar. ben de dilekçe yazdım hangi hastalıktan ne oran verildi ne düşürüldü diye. sanırım ortopedi oranlarının verildiği bölümdeki açıklamalar yanlıştı ondan yok saydılar bu oranı. bu defa dersime iyi çalışıyorum ama raporu yazdırırken ben söyleyeceğim memur yazacak. ilk raporda da hatalı olan çok şey vardı onları ben kendim düzelttirdim memura. umarım bu defa %60 ve üstü olarak ankaradan onaylanır da seneye emekli olurum. yoksa 2 sene bekleyeceğim.

sen ne zaman başvurdun. ben 20 ağustosta başvurmuştum. 2 hafta önce öğrendim %57 olarak geçtiğini. hatta izmir v.d. başkanlığına yazı ulaşmış bekliyorum işyerime gelmesini. itiraz sonuçlarını da alabilirsem 2. başvuruyu yapacağım.

bende hemen hemen seninle aynı tarihte başvurdum dün aradım daha ankaraya ulaşmamış.vergi dairesindeki elemanı aradım 2 ay sürer dedi belki istanbul olduğu için yoğunluk vardır.

Slm 17.09.2015 tarihinde raporum ankaraya gönderilmiş eviss sitesinde öyle yazıyor fakat ankaradaki bayanı aradığımda kadın allah razı olsun ilgilendi isim ve soyisim ile baktı fakat bulamadı istanbuldan çıkalı 1 ay oldu acaba evrak mı kayboldu İstanbul vergi dairesini arıyorum ukala bir tip biz sizlemi uğraşıcaz diyor ankaradaki bayan vergi dairesini arayın diyor bende şaşırdım nasıl bir yol izleyim yardımcı olursanız sevinirim

Evrak kaybolmuşta olabilir,isim-soyisimde bir hata olabilir.
Yalnız o memurun yaptığı çok ayıp.

Telefonla sonuç alamıyorsanız vergi dairesine bizzat gidip soruşturun.

ben de salı günü tekrar aynı hastaneye gidip rapor alacağım ve bu defa her şeyi detaylı yazdıracağım. hazırlıklarım tamam. artık uzman olduk vallahi. inşallah bu sefer de düşürmezler. salı raporu alınca yazarım sonucu.

Arkadaşlar vergi dairesinde takip noyu aldım ve ankarayı aradım çıkan bayan tc numaramı istedi ve kontrol etti %48 3 derece olarak raporun onaylandığını ve 07.10.2015 tarihinde vergi dairesine gönderildiğini belirtti şu an çok mutluyum bundan sonra nasıl hareket edeyim.ptt evrağımı sorgulayımmı yada iş yerine gelmesinimi bekliyim.

hayırlı olsun. yazının işyerine gelmesini bekleyin.

sağolasın taner kardeşim inşallah senin işlemlerde hayırlı bir şekilde sonuçlanır.

07 10 2015 tarihinde ankaradan %48 onaylanıp çıkan evrak ne zaman ulaşır.İstanbul vergi dairesini aradım onlara gelen bir evrak yok bu kadar sürüyormu birde ben en son çalıştığım yerden ayrıldım vergi dairesi çalıştığın yerin muhasebesine göndeririz dedi iş adresine gönderilmiyormuydu.

iş adresine gelecek yazı. benim de ilk başvurumun yazısı 20 eylül gibi ankaradan çıktı ama hala elime ulaşmadı. Ancak bir tanıdık vasıtası ile vergi dairesine sordurdum. yazı onlara gelmiş bana ulaşması ay sonunu bulurmuş.

bu arada yarın yeniden rapor almak için hastaneye gideceğim. bu defa tüm açıklamaları yazdıracağım. sonucu yarın yazarım.

inşallah bakalım. olmazsa da çok dert değil açıkçası 3.derece onaylanan vergi indirimim var sonuçta. ama insan hazmedemiyor ankara nın yaptığını. eksik birşey var ise hastaneden yazılı olarak istemesi gerekir bence. düşürüp oranları insanları mağdur etmenin anlamı yok.

evet dün tekrar rapor için hastaneye müracaat ettim. aynı hastane aynı doktorlar nedendir bilmem ellerinden gelen kıllığı yaptılar. iş bilmediklerinden biraz da çok zorlandım. 2 doktorla resmen kavga ede ede oranları ve gerekli açıklamaları yazdırdım. inanın hiçbirşey bilmiyor oradaki doktorlar. tablo 2.3 e göre kişinin özürüne çevireceksiniz diyorum adam o ne ki diye bana soruyor. ona kalsa fazla yazacak ve yine ankara kabul etmeyecekti. sonuç olarak;

Ortopedi %7
Beyin-Sinir Cerrahi %38
Dahiliye %28
Kardiyoloji %19

sonuç %66

olarak yazdılar. ancak raporu henüz alamadım. anladığım kadarı ile bu hastane biraz mimlenmiş ve çok korkuyorlar. daha önceki raporda nöropatik ağrı %10 olan oranımı bu defa yazmadılar. daha önceki raporumda %14 olan ortopedi (omuz çıkığı) oranı bu defa %7 olarak ben düşürttüm doktora. ona kalsa yine hata yapacaktı. raporu alır almaz vergi dairesine başvuracağım bakalım. ilk başvurumda ankara %57 - 3.derece vergi indirimi onaylamıştı. bu defa bakalım 2.derece olarak onaylayacakmı? rapora gerekli açıklamaları yazdırmak için çok uğraştım. hatta başhekim yardımcısına tek tek yazdım verdim. bunlar eksik olursa maliye kabul etmiyor dedim. sanırım bugün veya yarın raporu hazırlarlar.

Üst Alt